|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 1:32 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Сеп 26, 2008 6:09 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4736_1314685003.png) |
Shadowcat |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 12:36 pm Мнения: 3228 Местоположение: In the middle of nowhere...
|
Горда съм от миналото на България, когато е била велика, мощ, от която са се страхували доста народи...сега .... лайк, понякога съжалявам, понякога ми е кофти, понякога ми е все едно, че съм българка...положението сега е жалко...В сравнение с предшния си статут, България със своите гадни дребнави прости хора, които само гледат да излъжат на дребно, е едно близко подобие на държава от третия свят -.-
2ри отговор...добре, че имаме велико и предизвикващо възхищение минало, иначе щях да съм последния отг...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 28, 2008 9:04 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5022.jpg) |
bogy_shashav |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Съб Сеп 23, 2006 6:45 pm Мнения: 1074 Местоположение: Окопите около бананова република Уъркшопия
|
По този въпрос, на свестния отговор ми е дал един помак в ютуба, от тия дето се турчеят и псуват българите. Като го попитах, що още е тука, като ей къде е границата, ми отговори:
"Родината си е родина, и не я избираш ти."
_________________ “Бъди възторжен идеалист, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертване…”
http://drunkethics.blogspot.com/
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 08, 2008 12:37 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=23574_1304813820.jpg) |
ShaLaLa |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Вторият отговор. Не се срамувам, но не мисля, че имам причина да бъда точно горда, че съм отрасла в общество с абсолютно преобърната ценностна система, което не признава авторитети, което не търси начин да се оправят нещата, а търси оправдание защо аджеба са такива, търси виновен (винаги е някой друг)... ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Всеки чака някой друг да направи нещо, а и, разбира се, защо да си дава зор, като няма да спечели нищо? Че нали само наивните глупаци правят нещо без изгода, а пък ние не сме такива я - изпечени тарикати сме... Жалко е
И най-жалко е, че това положение си е обществена тайна - всички го знаят, всички се оплакват от него, обаче никой нищо не прави... Знам ли, някак си трябва да се промени самата народопсихология - по някакъв начин да се накарат хората да се откажат от навика да мразят всеки, който е или се опитва да бъде над тях и да се амбицират те също да постигнат нещо. По-строг управленчески режим, може би? *свив рамене* Не че от позицията си на типична тийнка имам знанията и стабилната представа за света, за да измисля тоя "начин" де, но определено имаме нужда от смяна на самата форма на управление. От сегашната и още два века да се оплакваме, нищо няма да се промени нито в нея, нито при нас.
_________________ Continual irresolution Keeps me shackled to the ground I thought I was safe in the Hiding Place But it sure is exhausting, livin' in chains It’s paradoxical in every way
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 08, 2008 1:50 am |
![Аватар](http://24.media.tumblr.com/tumblr_lcsg5tLR601qa4uc1o1_250.gif) |
Zenith |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Ай оставете поп Кръстъо намира, а?
Не се гордея, но не се и срамувам. Приемам го. Знам, че сме сервилни, знам че само назад гледаме, ама сме си наши. А и не мога да кажа, че ме е срам, защото държавата и обществото от българи, в които живея са ме направили такава. какво, и себе си ли да не харесвам?
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 08, 2008 12:20 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13446_1254927421.png) |
snookie |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Най-вече се гордея, че съм Българин, защото държавата ни е съществувала близо 13 века (нали... официално ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) и независимо какво казват хората, ще продължи да съществува...
Това казвам засега... След време може и да добавя...
че ми идват много неща на ум...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 08, 2008 12:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=22528_1270646759.gif) |
soregashi |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Вто Мар 04, 2008 10:29 am Мнения: 666 Местоположение: Stuck (Between)
|
Ами не, не съм горд. С какво да се гордея? С постиженията на предците ми, от които е останал само споменът? С личности чиито дух и идея са изгубени преди близо век? С това, че съвременните млади хора се гордеят с това, че са набили накой, наругали са учителя си, напсували родителите си, надрусали са или са се напили като свине и след това са правили простотии на поразия? С това, че в училищата ни можеш да се научиш предимно на простотии и лошо поведение? С това, че нямаме нито един честен политик? С това, че съм жител на най-западащата "европейска" държава? С това, че работя за жълти стотинки и никой по света не зачита съществуването ми? С красивата природа и нейното унищожаване? С прекрасният ми роден град-европейска столица, който е по-зле от африкански град в много отношения? С ужасният манталитет на народа, който ни дърпа все по-надолу? Ако това са поводи за гордост, то явно аз съм някакъв объркал се човек. Има едно единствено нещо което ме кара да се гордея, че съм българин и това е факта, че съм наследник на една велика нация, но дотам, защото тази велика нация се самоунищожава с всяка изминала година, което убива всяка капка гордост у мен!
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Българският народ...? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 07, 2009 11:23 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=29841_1342337777.jpg) |
Cheshire Cat |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 12:24 pm Мнения: 262 Местоположение: microwave
|
И да...и не...пф Радвам се,че предците ми са постигали големи неща и тн или пък българската история,но...тия неща са вече минали...Е...да се гордея? Има ли някъкво значение всъщност?Каква полза имам от това и с нещо би ли променило нещата ако просто се гордея със страната си.Така или иначе нищо друго не съм способна да сторя... Има ли значение и за огромното обкръжение от простаци,в което се намирам,чиито единствени неща,с които се гордеят е колко са се напили през последната нощ,надрусали,набили някой и тн? Да...гордея се с миналото на нацията ни,но...до там Ем дано се случи нещо което пък да промени,мнението ми >.>
_________________ I am a functional neighbour.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|