Дата и час: Сря Фев 12, 2025 1:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 7 [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Аз съм горд, че съм българин, а ти?
 Да, без съмнение  55%  55%  [ 114 ]
 Чак горд пък  22%  22%  [ 45 ]
 А трябва ли  16%  16%  [ 33 ]
 Не подкрепям твоето мнение  7%  7%  [ 15 ]
Общо гласове : 207

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 26, 2008 6:09 pm 
Аватар

Горда съм от миналото на България, когато е била велика, мощ, от която са се страхували доста народи...сега .... лайк, понякога съжалявам, понякога ми е кофти, понякога ми е все едно, че съм българка...положението сега е жалко...В сравнение с предшния си статут, България със своите гадни дребнави прости хора, които само гледат да излъжат на дребно, е едно близко подобие на държава от третия свят -.-

2ри отговор...добре, че имаме велико и предизвикващо възхищение минало, иначе щях да съм последния отг...

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 28, 2008 9:04 am 
Аватар

По този въпрос, на свестния отговор ми е дал един помак в ютуба, от тия дето се турчеят и псуват българите. Като го попитах, що още е тука, като ей къде е границата, ми отговори:
"Родината си е родина, и не я избираш ти."

http://drunkethics.blogspot.com/
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 07, 2008 7:54 pm 
Аватар

Горд съм да се нарека българин!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 07, 2008 10:07 pm 
Аватар

не мога да се гордея с нещо което е под всякаква критика..

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 12:37 am 
Аватар

Вторият отговор. Не се срамувам, но не мисля, че имам причина да бъда точно горда, че съм отрасла в общество с абсолютно преобърната ценностна система, което не признава авторитети, което не търси начин да се оправят нещата, а търси оправдание защо аджеба са такива, търси виновен (винаги е някой друг)... :? Всеки чака някой друг да направи нещо, а и, разбира се, защо да си дава зор, като няма да спечели нищо? Че нали само наивните глупаци правят нещо без изгода, а пък ние не сме такива я - изпечени тарикати сме... Жалко е :?
И най-жалко е, че това положение си е обществена тайна - всички го знаят, всички се оплакват от него, обаче никой нищо не прави... Знам ли, някак си трябва да се промени самата народопсихология - по някакъв начин да се накарат хората да се откажат от навика да мразят всеки, който е или се опитва да бъде над тях и да се амбицират те също да постигнат нещо. По-строг управленчески режим, може би? *свив рамене* Не че от позицията си на типична тийнка имам знанията и стабилната представа за света, за да измисля тоя "начин" де, но определено имаме нужда от смяна на самата форма на управление. От сегашната и още два века да се оплакваме, нищо няма да се промени нито в нея, нито при нас.

But it sure is exhausting, livin' in chains
It’s paradoxical in every way
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 1:50 am 
Аватар

Ай оставете поп Кръстъо намира, а?

Не се гордея, но не се и срамувам. Приемам го. Знам, че сме сервилни, знам че само назад гледаме, ама сме си наши. А и не мога да кажа, че ме е срам, защото държавата и обществото от българи, в които живея са ме направили такава. какво, и себе си ли да не харесвам?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 3:49 am 
Аватар

аз съм горд с това, което съм станал в България, горд съм с бълграсият народ и как е оцелявал през вековете, но не съм горд с тези които ни управляват !!!

Обичам РОДИНАТА, Мразя ДЪРЖАВАТА !!!

Brute force will overpower any technique !
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 12:20 pm 
Аватар

Най-вече се гордея, че съм Българин, защото държавата ни е съществувала близо 13 века (нали... официално :lol: ) и независимо какво казват хората, ще продължи да съществува...

Това казвам засега... След време може и да добавя...
че ми идват много неща на ум... :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 08, 2008 12:34 pm 
Аватар

Ами не, не съм горд. С какво да се гордея? С постиженията на предците ми, от които е останал само споменът? С личности чиито дух и идея са изгубени преди близо век? С това, че съвременните млади хора се гордеят с това, че са набили накой, наругали са учителя си, напсували родителите си, надрусали са или са се напили като свине и след това са правили простотии на поразия? С това, че в училищата ни можеш да се научиш предимно на простотии и лошо поведение? С това, че нямаме нито един честен политик? С това, че съм жител на най-западащата "европейска" държава? С това, че работя за жълти стотинки и никой по света не зачита съществуването ми? С красивата природа и нейното унищожаване? С прекрасният ми роден град-европейска столица, който е по-зле от африкански град в много отношения? С ужасният манталитет на народа, който ни дърпа все по-надолу? Ако това са поводи за гордост, то явно аз съм някакъв объркал се човек. Има едно единствено нещо което ме кара да се гордея, че съм българин и това е факта, че съм наследник на една велика нация, но дотам, защото тази велика нация се самоунищожава с всяка изминала година, което убива всяка капка гордост у мен!

Monkey D. Luffy

Изображение[/center]
 Профил  

Заглавие: Re: Българският народ...?
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 9:45 pm 
Аватар

Една от причините да се гордея с народа си и званието българин!

МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 11:23 pm 
Аватар

И да...и не...пф Радвам се,че предците ми са постигали големи неща и тн или пък българската история,но...тия неща са вече минали...Е...да се гордея? Има ли някъкво значение всъщност?Каква полза имам от това и с нещо би ли променило нещата ако просто се гордея със страната си.Така или иначе нищо друго не съм способна да сторя... :confused: Има ли значение и за огромното обкръжение от простаци,в което се намирам,чиито единствени неща,с които се гордеят е колко са се напили през последната нощ,надрусали,набили някой и тн?
Да...гордея се с миналото на нацията ни,но...до там :roll: Ем дано се случи нещо което пък да промени,мнението ми >.>

МнениеПубликувано на: Нед Фев 08, 2009 2:09 am 
Аватар

Горд съм че съм българин, ама като знам, че се самоунищожаваме направо ми се доплаква.......

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 3:14 am 
Аватар

Яко е, че има хубави постове. Хора мислещи реалистично и гледащи критично на родината ни. Иначе с колкото и големи букви да напишете "България над всичко" или "Горд съм, че съм българин" и т.н., няма нищо да промените. България няма да стане по-велика. Някога е била, но няма смисъл да живеем в миналото, на една велика държава (империя.... някой се поизхвърли малко по-назад).Ако не се оправим настоящето и осигурим славното и велико бъдеще, то миналото е нямало значение.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 10:13 pm 
Аватар

Няколко велики индивида не правят един народ велик.
За нас няма път,няма бъдеще,няма надежда.Не сме веилики,не сме специални - изглежда няма и да сме.
Коронясани с отчаяние,вечно търсещи кого да обвиним за собствените си грешки...и пак ще кажем "България над всичко!" все едно наистина го мислим.И дори "на ръба на пропастта" пак ще намерим сили в себе си да бъдем лицемери и егоисти,и на всичкото отгоре ще бъдем и горди!Плюя на тази гордост.

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 22, 2009 4:15 pm 
Аватар

а защо трбва да чакаме да ни признаят за велики заради няколко човека защо не се опитаме да бъдем велики както са направили тези няколко човека или поне да опитаме

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 7 [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]