Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:24 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Link: IP Man [C-Movie]
МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 12:53 am 
Аватар

Ако знаеш историята около "Пърл Харбър" би трябвало да ти си наясно какво им причиняват японците на американците.

МнениеПубликувано на: Сря Яну 21, 2009 2:59 am 
Аватар

много добре знам и си мисля че им е малко и те не малко поразии са свършили.както и да е просто не мога да си замълча,след думата копеле*та използвана за япония или за японците. :x ма както се казва,за да няма обидили се ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ,а моето е такова-япония е страната, на която искрено се прекланям-те пазят всяко свое камъче и все пак са отворени за новото.та стига вече все пак това не е разделът култура :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Яну 22, 2009 5:28 pm 

Още две имена станаха известни за снимките на новия филм за Ип Ман (версията на Уног Карвай) - First Generation Master. Джей Чоу се присъединява към Тони Леунг, както и Бриджит Лин, която се завръща след дълго отсъствие в киното.
http://asianfanatics.net/forum/Hopes-ar ... 19741.html

Последна промяна ukio на Съб Яну 24, 2009 5:51 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 1:52 am 
Аватар

няма японци няма американци ; във войната e kill or be killed

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2009 1:44 pm 
Аватар

в крайна сметка копе*ета са всички с болен мозък,препочитащи войната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2009 3:56 pm 
Аватар

Любимият ми цитат от филма :

"Бойните изкуства могат да са форма на проява на груба сила, но за нас китайците, са по важни идеалите и философията в тях. Те ни научават на състрадание и взаимопомощ. Това вие, японците, няма да разберете никога, защото използвате силата, за да тероризирате другите. Ето защо не можете на усвоите китайските бойни изкуства."

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 02, 2009 1:58 am 
Аватар

Yper написа:
"Бойните изкуства могат да са форма на проява на груба сила, но за нас китайците, са по важни идеалите и философията в тях. Те ни научават на състрадание и взаимопомощ. Това вие, японците, няма да разберете никога, защото използвате силата, за да тероризирате другите. Ето защо не можете на усвоите китайските бойни изкуства."

:ave: Коренното различие м/у азиатците японци и китайци.Просто няма какво да се добави към това.Този цитата от филма обяснява в общи линии всичко това което е.

МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2009 12:54 pm 

Гонг Ли е избрана да участва във втората версия на филма за Ип Ман, която ще бъде режисирана от Уонг Карваи. Лентата ще се снима в сътрудничество с внука на изестния майстор - Ip Chun. Снимките стартират през юни.
http://asianfanatics.net/forum/Gong-Li- ... 26511.html

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2009 2:33 pm 
Аватар

По принцип не гледам много игрални филми, но от време на време го правя. при това най-вече корейски. От доста време не бях гледал боен филм и мога да кажа, че този ми хареса. Вероятно, ще гледам и втората версия когато излезе :>

Фани ♥
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 18, 2009 5:58 am 
Аватар

Dypeshnik написа:
Ако знаеш историята около "Пърл Харбър" би трябвало да ти си наясно какво им причиняват японците на американците.

Винаги съм ненавиждал нискоинтелигентни и глупави хора!!! Ти си такъв без да го приемаш лично!! Гледал си или си чел американски помии за Пърл Харбор и надъхано обиждаш, без сигурен съм някога дори бегло да си се занимавал с история!!!! За твое инфо Пърл Харбор е военна база на Тихоокеанския флот на САЩ и жертвите са 2000 души ВОЕННИ!!! Не че войната и жертвите й се измерват в цифри и математиката е подходяща, но в бомбандировките над японските градове само през периода втората половина на 44'-45 година загиват над 500 000 души главно ЖЕНИ и ДЕЦА изключително ЦИВИЛНО население!!!Това е престъпление срещу човечеството, за което отговорност и до ден днешен не е потърсена!! Само в една нощна атака с напалм над жилищни квартали на Токио (пресдимно от дървени сгради по това време) загиват 110 хил души изгаряики в бурята на пожара! Подобна е и картинката с бомбандировките над Германия, но тва е друга тема!! Японците също вършат редица зверства и престъпления, но дори те изглеждат като деца с прашки пред "героичните" американци!!Ако си съставяш вижданията от художествени филми ти си много зле(в което не се съмнявам), щом някакъв филм е "доказателство" за каквото и да е!!!

А иначе филма е меко казано въздействащ, главно заради изпълнението на Donnie Yen!!

МнениеПубликувано на: Сря Фев 18, 2009 12:28 pm 
Аватар

Първо,не си разбрал темата на изказването ми и ме критикуваш!
Второ,правиш заключения от 1 мой коментар,което говори за тебе,как се изрази ти,че си нискоинтелигентен и глупав(нищо лично).
Трето,на 7 Декември 1941 самолети и мини подводници на императорския японски флот започават изненадваща атака над U.S. под командването на адмирал Ямамото.Независимо от продължителното отстояване тези атаки,които можели да бъдат предвидени и предотвратени от американците,"Пърл Харбър" бил неподготвен за тях,те понесли големи загуби в жертви и щети.
Цялостно 9 американски кораба са били потопени и 21 са били с тежки щети,3 от 21 са били непоправими.Смъртните случаи са 2,350,включвайки 68 цивилни и 1,178 ранени.
21 Май 1994,американците понасят още жертви от Втората Световна,163 моряка са мъртви и 396 ранени.

На 6 Август 1945 г. американският бомбардировач пуска бомба с тегло 4,5 тона, която съдържа уран-235.Умират около 78 000 души. До края на 1945 г. броят на загиналите достига около 140 000 от общо 350 000 жители на града.
На 9 Август 1945 г. САЩ пускат над Нагазаки бомба с тегло 4,5 тона, която съдържа плутоний-239.Бомбата избухва на около 500 метра над земята, убива на място около 27 000 от жителите на града, които са около 200 000. До края на 1945 г. броят на загиналите вследствие на радиацията достига 70 000.
На 15 Август 1945 г. Япония капитулира, с което се слага край на Втората Световна война.
Досега Япония е посочила, че общият брой на жертвите, починали от лъчева болест и други поражения от радиацията, е 253 008 за Хирошима и 143 124 за Нагасаки.

Не приемам нито 1 страна,нито 1 от тях не е прав,но това е война и жертвите са неизбежни!

МнениеПубликувано на: Сря Фев 18, 2009 5:05 pm 
Аватар

Dypeshnik написа:
Първо,не си разбрал темата на изказването ми и ме критикуваш!
Второ,правиш заключения от 1 мой коментар,което говори за тебе,как се изрази ти,че си нискоинтелигентен и глупав(нищо лично).
Трето,на 7 Декември 1941 самолети и мини подводници на императорския японски флот започават изненадваща атака над U.S. под командването на адмирал Ямамото.Независимо от продължителното отстояване тези атаки,които можели да бъдат предвидени и предотвратени от американците,"Пърл Харбър" бил неподготвен за тях,те понесли големи загуби в жертви и щети.
Цялостно 9 американски кораба са били потопени и 21 са били с тежки щети,3 от 21 са били непоправими.Смъртните случаи са 2,350,включвайки 68 цивилни и 1,178 ранени.
21 Май 1994,американците понасят още жертви от Втората Световна,163 моряка са мъртви и 396 ранени.

На 6 Август 1945 г. американският бомбардировач пуска бомба с тегло 4,5 тона, която съдържа уран-235.Умират около 78 000 души. До края на 1945 г. броят на загиналите достига около 140 000 от общо 350 000 жители на града.
На 9 Август 1945 г. САЩ пускат над Нагазаки бомба с тегло 4,5 тона, която съдържа плутоний-239.Бомбата избухва на около 500 метра над земята, убива на място около 27 000 от жителите на града, които са около 200 000. До края на 1945 г. броят на загиналите вследствие на радиацията достига 70 000.
На 15 Август 1945 г. Япония капитулира, с което се слага край на Втората Световна война.
Досега Япония е посочила, че общият брой на жертвите, починали от лъчева болест и други поражения от радиацията, е 253 008 за Хирошима и 143 124 за Нагасаки.

Не приемам нито 1 страна,нито 1 от тях не е прав,но това е война и жертвите са неизбежни!

Ти мен на история не учи!!! Нещо ти убягва, че в единия случай е атакуван военен обект, а в другия съвсем целенасочено се цели геноцид и изтребление на мирно население!!!!Тва че си копирал някво инфо от нета не те прави подготвен, а смешен!!!! Аз се занимавам с История( тва не значи че прелиствам учебника за 8 клас, а следвам такава) от 8 години и съвсем умишлено не посочих Хирошима и Нагасаки!!! Те са само завършека на нечовешка кампания убила и ранила милиони(буквално), а като нещо не си съвсем запознат не се натягай!!! Не си прави труда да ми отговаряш слабо ме вълнува мнението и вижданията ти!!! Да упорстваш е типично за такива като тебе избиващи комплекси във форумите, просто исках да стане ясно измерението на това как добродушните миролюбиви Американци( колкото и да е неподходящо тва название за тях все пак е придобило популярност) водят война! Колко е била изненадваща и непредизвикана пак е друга тема, но нито мястото нито човека( визирам теб) са подходящи за това!!!

МнениеПубликувано на: Сря Фев 18, 2009 5:27 pm 
Аватар
Модератор

Ако обичате без повече off-topics. Спора може да преместите в някоя друга тема.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 21, 2009 11:42 am 

IP Man е обявен за Най-добър филм на Хонгконгските филмови награди, раздадени на 19 април.
http://tvbnewsworld.blogspot.com/2009/0 ... nners.html

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 23, 2009 8:41 pm 
Аватар

Филма ми попадна преди няколко седмици,главно по препоръки на майка ми която обожава азиатското кино и най-вече историческото.Вярно че не си падам по биографичните филми,но този уцели 10-та.Кратък,но за това пък стойностен филм,представящ по един нестандартен начин историята на учителя на Брус Лий.Наред с добрите схватки имаше и достатъчна доза драма,която успя да ми въздейства.
П.С.:Направо не е за вярване че това бойно изкуство е измислено от жена и то от монахиня :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]