Дата и час: Съб Мар 01, 2025 4:13 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 13, 2006 7:45 pm 
Аватар

Тази вечер смятам да опитам Чирашизуши, ако успея да намеря кафяв ориз разбира се ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 13, 2006 9:38 pm 
Аватар

Защо да не опитам от всичко(ако имам възможност).
:D Стига да не са рибни ястия :evil: (мразя риба)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 14, 2006 11:45 am 
Аватар

Някой ще ме светне ли къде в София човек може да намери КАФЯВ ОРИЗ!!!! :x
Чух че във ФАМИЛИЯ имало ама на който и от магазините им да отида ...нъцки :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 25, 2006 10:02 pm 
Аватар

Сори ако не е за тука. Но все пак да питам. В София има ли добър японски ресторант ? Има един който ми е близо "Суши бар" или нещи подобно, но нещо не ми вдъхва много доверие.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 01, 2006 10:13 pm 
Аватар

има...не знам за кой sushi bar ми говориш, но този, в който ходих беше в една пряка на витошка...и беше мн вкусно и не толкова скъпо...
яла съм оригинално sushi и изобщо японска кухня и беше...но и това на витошка също го бива...
sushi-то ми е любимото ядене...даже още преди да се запаля по аниме...но това може да съм си само аз...обичам мн морска храна...и си умирам за нея...често ходя в онзи ресторант...беше в пряката за кино мир...май се казваше шишман...пробвайте...
чак взех да пускам лиги... :crazy2:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 8:13 pm 
Аватар

Една от най-хубавите японски манджи е ориз с къри... А кафяв ориз май има в китайския магазин, който се намира на една пряка на Пиротска... между Халите и Женския пазар... по към женския, май предпоследната пряка беше, но не съм сигурна дали има кафяв ориз..., но щом има нори и оризово брашно...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 02, 2006 8:22 pm 
Аватар

Днеска сготвих рамен... Само дено ползвах вместо тофу обезсолено бяло саламурено сирене- стана яко...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 8:02 pm 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Сушито така и не можах да го харесам...А много ми се искаше, толкова апетитно ми изглежда, а на вкус...:crazy: Даже веднъж нарочно си поръчах, въпреки че не го харесвам, защото бях решила, че просто не съм свикнала с вкуса му. И седя и дъвча, а очите ми се насълзяват и ми се вдига цялата храна в гърлото :( А готвачите, милите, стоят и ме гледат да видят дали на европейчето му е вкусно и аз преглъщам с мъки и симулирам блаженство! Ужас, няма такъв театър!!! :lol: Явно просто не е за мен... *въздишка*

А раменът ми харесва, много пъти ме е спасявал от глад на работа,а и след това. Никога, обаче не съм си го готвила, а съм си купувала полуготов от супера - сипваш му гореща вода и след 10 минути грабваш клечките! Но всъщност пак не ми харесват всички. Пробвала съм всякакви, но само лютият с гъби наистина си струваше. И като му сложиш и сирене чедар вътре, и то като се разтопи...ммм...вкуснотия *текват лиги* И струваше някакви стотинки, а тук съм го виждала само в гореспоменатия китайски магазин на пряката на Пиротска, където беше между 3 и 5 лева! Сигурно и аз ще трябва да почна да си го готвя вкъщи...someday...

А кафяв ориз със сигурност има в Kaufland в Младост. :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 03, 2006 10:05 pm 

Докато го разправяше това за рамена текнаха лиги текахаааа... че и не ги усетих че кво стана :lol: малко рамен за България пратете pls :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 17, 2006 12:12 am 
Аватар

Значи, онзи ден направих едно МОЩНО пазаруване в гореспоменатия китайски магазин (портфейлът ми още плаче :( ) и там има много видове ориз и соя, всякакви водорасли (за суши, супи и т.н.), тофу(него и в Халите го има), сто вида спагети и няколко вида полуготов рамен (пробвах го, с топено сирене е резачка :wink: ), всевъзможни супи, продукти за къри, сосове, подправки, чайове и т.н. Даже си купих сушени китайски ягоди...с КОСТИЛКА :X: =)) Сега събирам сили да отворя един сос с надеждата да прилича поне малко на онзи, който търся...дано миризмата не ме убие :roll: Хаха, купих си и захаросан джинджифил - никога няма да познаете какъв е на вкус! Сладък (да де, ясно, нали е захаросан) и .....ЛЮТ!!! :crazy: Лудница!!! Както и да е, идеята ми беше, че там има доста неща, присъщи и на японската кухня и са на сносни цени...повечето.

П.П. Препоръчвам глоговите пурички :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 17, 2006 7:38 am 
Аватар

Каква е разликата между японската и китайската кухня.Едните ядат кучета другите риба?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 17, 2006 10:27 am 
Аватар

Ами като се замисли човек, разликата е огромна. Между другото корейците ядат кучета, а не китайците.

Първо китайците (поне доколкото знам аз) не ядат толкова риба, а пък за sushi, sashimi и такива подобни да не говорим. Мисля, че те ядат повече пилешко... Освен това японците имат супа от miso :mrgreen:

В момента се сещам само за тези по-съществени неща, ама сигурно има още един куп големи разлики...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 17, 2006 11:39 am 
Аватар

да де.Аз кат питам наще ква е разликата между китайците и японците те викат същтата кат сърбите и Българите

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 17, 2006 5:35 pm 
Аватар

китайската кухня е по мазна,най-често пържена...
иначе то е ясно...китайците си наблягат на кълнове и на други подземни нещица :) а японците си обичат морските дарове...

къде казвате че е този магазин да отида и аз да напазарувам... :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 17, 2006 10:30 pm 
Аватар

Магазинът се намира на последната пряка между "Пиротска" и "Екзарх Йосиф", точно преди Женския пазар. Там има всъщност 2 китайски магазина. На теб ти трябва онзи, който е по-близо до "Пиротска", той е и по-голям, доооста по-голям :mrgreen: В него могат да се намерят освен китайски стоки и храни, също японски, корейски и монголски манджи... :shock:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]