|
Дата и час: Съб Фев 08, 2025 8:53 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Манга статистиките на хард-кор феновете и времето за четене? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Фев 10, 2009 3:21 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
незнам за кво я правя тая тема и незнам как да я кръстя но... ето нещо върху което да коментираме или като основа за нова дискусия пп. незнам какво да търся за съвпадащи теми така че няма да търся все пак е доста специфичноизчислих съвсем грубо (с помоща на броя файлове/страници манга на компа ми) че всичките манги в сайта стоптазмо.ком, които са 1110 било то ongoing или finished, за да ги изчета ако чета по 1 страница на минута, 12 часа всеки ден без минута прекъсване(като спя 9 часа и нужните човешки операции изискват 3 часа) ще ми отнеме 5.5 години, и понеже вариацията между one shot manga и 30 волумните е голяма, но съм я взел все пак в предвид в изчисленията си, но все пак ще е разумно да кажем че годините са ~3-7 и сега си представете че не чета по 12 часа на ден, а уча, ходя на работа, гледам аниме, играя на игри, други хобита, други нужни неща в живота и тн. тн... то това време се умножава драстично, а на мене ми остават горе долу 60 години до 80 - та има ли време да изчетеме един от най големите сайтове пълен с манги за целия си живот, камоли всичките манги изобщо - ако няма, то не е ли по-добре да прекъснем напълно повечето по-малки удоволствия/глупости, като ровене в youtube, четене на форуми, и други подобни дребнави неща от обикновения или виртуалния живот с цел да има време за най-големите удоволствия като четене на манга - или предпочитате да пиете безцелно бира в някое заведение и да четете манга само от време на време, много рядко - колко бързо четете манга - искате ли изобщо да сте изчели 1110 манги, щото аз мисля че искам - какъв приоритет е мангата за вас спрямо всички други забавления мисля че това може потенциално да се получи интересна тема, за разлика от всички други теми за аниме манга игри хентай и други които не чета защото са чист спам, освен ако не изискват решаване на световни проблеми като тая
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Манга статистиките на хард-кор феновете и времето за четене? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Фев 10, 2009 4:08 am |
Bleed4me |
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:47 pm Мнения: 2991 Местоположение: Германия, Бремен
|
Не мисля, че е възможно освен ако човек не тръгне яко хардкор,но пък тогава (поне според мен) се губи самата идея. Започваш да четеш манга за това просто да четеш манга, а не за удоволствието и надеждата да откриеш нещо за себе си и да доразвиваш вижданията и преценките си.
Замислял съм се, и съм опитвал да прекъсна малките удоволствия, даже съм все още убеден, че спрямо нещо центрирано като целенасочено четене на манга, гледане на аниме, четене на книги и прочее те са напълно излишни. Но в последствие все се опира до тях. Светът не може да бъде само пълнеж, колкото и да е хубав пълнежа. Просто много малко от нас са програмирани за постоянство..
Предпочитам да пия бира и след това да чета манга, или да чета манга и след това да пия бира, ни никога да пия бира и да пия бира или да чета манга и да чета манга.
Чета с 20-40 секунди на страница, в зависимост от страницата.
Замислял съм се дали искам да изчета всичката манга или да изгледам всичкото аниме, но в моя случай поне, това е невъзможно. При аниме принципно ми допада 1 от 4... при манга още по-малко. От тези 1110 манги 200 най-много да ми харесат, не повече. Не обичам да правя нещо за идеята да го правя, дори и да е нещо готино. Човек не трябва да има причина да прави нещо, но ако има, тя най-малко трябва да бъде в насоките на правене на нешу за правенето на самото нещо.
На мен ми харсва, защото е разтоварващо и неангажиращо, комбинира се добре с музика, не те преокупира толкова, колкото аниме или филми. Оставя повече свободно пространство за въображението. Въпреки че е статично на манга се смея много повече отколкото на аниме.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Манга статистиките на хард-кор феновете и времето за четене? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Фев 10, 2009 10:23 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8575_1337180266.jpg) |
LinXnin |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Съб Май 05, 2007 10:41 pm Мнения: 1142 Местоположение: Tokyo
|
Подкрепям мнението на Блииду-семпаи и искам да добавя някои неща и от мен ... И аз така много се кефя да чета и гледам и го правя за това , замислял съм се и наистина искам да изчета страшно много , а и все пак живота е пред нас (пък и никога не се знае какво ше стане ) нали се сещаш ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Иначе аз не съм чак като Блиида ... мен ми харесват супер много манги и анимета и за това често се оказвам в дилема какво да гледам/чета Но като цяло мисля , че най-гот си е като нямаш някакви такива цели или нещо от сорта , а просто си гледаш/четеш за удоволствието тогава ше се изкефиш най-много
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Манга статистиките на хард-кор феновете и времето за четене? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Фев 10, 2009 5:18 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
е незнам за колко време чета, не съм засичал, но дори да е 30 сек, просто делиш крайния резултат на 2 и пак се получават години, а ако искаш да влезнеш в атмосферата и да разглеждаш арт и тн. що не, мога да чета адски бързо но така не ми остава траен спомен
иначе съм съгласен за това че трябва да се чете за кеф не заради самото четене, и можбе би това е отгорова на проблемите обаче аз харесвам доста голям % от жанровете пък и имам много други силно времеотнемащи хобита тъй че си мисля - манга можеш да четеш цял живот и пак няма да се свърши, може би дори само хубавите ако чета пак няма да имам време за всички... но както казах незнам къв е смисъла на тая тема, просто статистиката е интересна да се дискутира мисля
особено това дали да прекъснем маловажните занимания и да правим само най-интересните, и как става това като човек трудно поддържа постоянство и все му се иска да се занимава с глупости
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Манга статистиките на хард-кор феновете и времето за четене? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Ное 10, 2009 4:12 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=434_1389131157.jpg) |
IvanTheChemist |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Хохохо. За сега най-много време са ми гълтали страниците в Mahou Sensei Negima. Там отива по минута. Иначе (тъй като чета предимно онлайн) ми отнема повече време да ми зареди нова страница от колкото да прочета 1. Е, зависи и колко текст има. Берзърк се чете супер бързо, за разлика от Shin Angyo Onshi. Има цели глави в Белина, където репликите не са повече от 3-4. Както и да го смятам излизат около 8-10 минути за една седмична глава. Четенето не е по 12 часа - 16 са. Което прави 2 години четене. Както и да го смятам четенето на манга е по-продуктивно от гледането на аниме, поне от към време. А и като индустрия е много по-динамична.
П.С. Интересно ми е къде пише бройката на мангите? Че и аз искам да направя една статистика, ще ми е полезна, уча се на SigmaPlot 11.
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|