|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 5:12 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Вто Фев 03, 2009 1:19 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Lost_Ronin написа: Непоказано - 1 (0.42%) Тоя един да ти кажа ли кой е... Подсказка: Много е... "представителен"... Пък и в случай, че не си бил в България последните години, имам да ти кажа една "новина"... Ъм... дипломи... се купуват... И то доста лесно... с пари...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Сря Фев 04, 2009 2:15 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Lost_Ronin написа: Lost_Ronin написа: Проверил си проверил си дали 234 души са си купили дипломите?! Кво ми намигваш, искаш да ми кажеш, че ще ми дадеш 100%-ови доказателства, че не са купени ли? ??? "wink"
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Сря Фев 04, 2009 9:35 pm |
|
Lost_Ronin |
|
|
|
snookie написа: Lost_Ronin написа: Lost_Ronin написа: Проверил си проверил си дали 234 души са си купили дипломите?! Кво ми намигваш, искаш да ми кажеш, че ще ми дадеш 100%-ови доказателства, че не са купени ли? ??? "wink" Че не са купени всичките мога да ти дам, ама за това трябва ум, а ти нямаш.
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Сря Фев 04, 2009 10:41 pm |
|
junglist |
|
|
|
Аз установих, че университетското образование (в по-голямата част) е същата боза като средното, но преподавателите не са олигофрени поне. Студентските права са единствената файда от ученето. Примерно на много добри работни места приемат само ако си студент. @SayanMk - не е вярно това, което каза за ИТ - още първия семестър, първи курс ше ти скъсат гъза от висша математика и секвото. И тва са неща, които сам няма да научиш. Недей да говориш за територия, която не ти е позната все още. Но наистина най-правилния начин да учиш е самоподготовката и бачкането, щото квото и образование да имаш, пак се налага на място да те обучат.
_________________ Creation is the work of a lifetime.
Destruction is the work of an afternoon !!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Чет Фев 05, 2009 7:51 pm |
|
snookie |
|
|
|
Lost_Ronin написа: Че не са купени всичките Сега се чувствам управляван от правилните хора... след като не са купени ВСИЧКИТЕ... Уааау... прогрес...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Пет Фев 06, 2009 11:28 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Нещата с образованието в днешно време са доста тъки. Хора с 3 висши живеят под мостове, а такива със средно са собственици на 4 кръчми 5 магазина и 6 склада.
1вото което е, трябва да се учи за да се развива мозъка.
Това никога неможе да стане когато учиш нещо което не те влече. Неговоря само за в университет. За много ученици още като кандидатстват след 7 клас знаят накаде да се насочат.
Да кажем че аз съм искал английски и технологии. Е хубаво, ама когато трябва да уча и 10 други предмета дето грам не ме вълнуват, нито като науки, нито като оценки, нито като нищо, защото това дето ще ми влеят грам няма да ми трабва в това което съм се насочил, то е ясно че ще си изкарвам 3ките и няма ме ебе да науча нещо по тях...
Разбира се човек трябва да има обща култура. 90% от нещата по химия които се изучават в горните класове примерно не влизат в "обща култура"...
Да не говорим за учителите. Колкото и да искаш да научиш предмет, ако се паднеш на ебан учител - забрави. 2ра година ми се пада психопат по технологии и информатика. Еми то е ясно че са немога без записките ми в тетрадката да направя и линейно уравнение на c++...
За училищата и това че не изключват ученици - отивам по-миналата седмица в старото даскало да вида некой и друг останал. Ми я то в учебен ден няма никой - WTF? Гледам дневника на класа - всеки с по 200+ неизвинени (БЕЗ МАЙТАП). Какво се оказало всъщност? Целия горен курс се състои от 2-3 класа с по по-малко от 20 човека. При изключването на 1 човек ще доведе до изклячването на друг и ще се разпадне класа а с него и цялото даскало. И хората се възползват от това и се изхитряват много злобно...
Та кво да кажа и за оценяващата система, която е пълен боклук? Или за старата информация която се преподава?
Ще си замълча направо...
В крайна сметка обаче ти трябва образование. Трябва доста да те е очукал живота и ди си голям "дявол и хитрец" за да можеш без образование да правиш пари...
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Съб Фев 07, 2009 11:10 pm |
|
Moriko |
|
|
Регистриран на: Пет Яну 05, 2007 11:33 am Мнения: 150 Местоположение: Midguard
|
Ще кажа като човек, който е кандидат-студент, че си струва да се учи. Въпросът обаче е дали те обучава правилният човек. От личен опит знам, че повечето преподаватели в БГ, не знаят защо им се плаща. Предпочитат да си клатят краката и да пишат оценки по-симпатия, отколкото да те научат на нещо полезно. За щастие на мен, такива хора вече не ми преподават (и слава Богу!). Но като оставим това, истината си остава, че трябва да се учи. Отворете един вестник и ще видите, че стойностните работи искат солидно образование. Вярно е, че има хора без висше, които са преуспели. Но те се броят на пръсти, а за някои е съмнително, дали са постигнали успех с честен труд. Ако преди около двайсет години това е било възможно, сега прилича повече на илюзия.
Ако това не ви обеждава, помислите върху това. Първо ученето и добиването на знания, развива мозъка. Съответно това ти покачва и айкюто. Второ, в чужда, наречете го официална, среда образования човек прави по-добро впечатление. Може да звучи смешно, но е факт.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Сря Фев 18, 2009 2:39 pm |
|
snookie |
|
|
|
И все пак... Учебната система кофти ли е? - Да При много учебни заведения влизането като ученик зависи ли от пари и връзки? - ДА! Без да преминете през поне някой от етапите на (поне) безплатно образование, ще стигнете ли до някъде? - Не... Системата е кофти - ПРЕЖИВЕЙТЕ ГО! Вършете си задълженията и така ще имате правото да си искате правата. Не учете и вижте дали ще сте доволни от мъдрия си избор... Тва за учебната ни система... а относно това дали като цяло понятието "учене" е достойно за вашите претърпяли души... Човек се учи, докато е жив... Оттам едно голямо следствие: Не учите => не живеете...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Чет Фев 19, 2009 11:29 am |
ThaiArt |
|
|
|
SayanMk написа: В университет, в който влизаш с ИТ, втората година учиш как да отваряш и затваряш прозорци - това му викам аз - липса на кадри. Хаха ..... ти си влязал в университета за да излезеш програмист ли ? Направо senior-и вадят тия нашите университети. .... Аз се занимавам с програмиране от когато се помня, а от няколко години се занимавам професионално. Имам възможността да контактувам с доста колеги из цялата страна. Най - добрият програмист който познавам ( за мен е гений ) няма висше образование, защото смята че е загуба на време. За жалост този номер минава само в България. Назапад ... йок да те вземат на работа като developer без диплома. В повечето от случаите това не е достатъчно ..... всеки себеуважаващ се програмист има поне няколко серификата ( ако не друго , то му вдига заплатата ..... ) TRUST ME .. I KNOWМога да говоря само за този бранш , защото съм запознат само с него. ЗА ДРУГИТЕ ПРОФЕСИИ НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ И НЕМОГА ДА КОМЕНТИРАМ!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Чет Фев 19, 2009 10:03 pm |
|
Cheshire Cat |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 12:24 pm Мнения: 262 Местоположение: microwave
|
Zenith написа: Не. По принцип за мен цялата идея на образованието е напълно и сто процента безсмислена. Поне на образованието в този му вид. Някакви хора решават какво трябва да учиш, докога трябва да го учиш, но не ти казват защо трябва да го учиш. Искам да знам защо трябва да уча физика, за да покрия нужния минимум, при положение, че аз, семейството ми и всички останали сме наясно, че не това е моето поприще. Образованието, каквото е сега, и не само при нас, набухва един куп глупости в главата на ученика, опитвайки се да му втълпи, че не знае ли тези неща няма да успее. Подкрепям мнението ти... Обаче относно самата идея за образование можеше да ми харесва,ако беше предоставена и осъществена по друг начин.Но изобщо има ли някъв друг начин...с тая така да го наречем "световна нагласа" и изобщо самите хора като...хора...
_________________ I am a functional neighbour.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Пет Фев 20, 2009 5:01 am |
|
Darkstalker |
СЕЛСКИ БЕКs |
Регистриран на: Пон Сеп 12, 2005 6:26 pm Мнения: 3158 Местоположение: none
|
Кечистите не са вишисти, со ФУ !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|