|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 5:10 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Съб Яну 24, 2009 3:53 pm |
|
PuCyHka |
|
|
Регистриран на: Пет Дек 26, 2008 1:42 am Мнения: 234 Местоположение: C:/Блока/Апартамента/Стаята/Пред компютъра
|
Цитат: Не определено за кво да учиш, полсе да следваш и на края кво неможеш да се реализираш никаде по тва което си го учил, аз завърших и веднага се хванах на бачкане и ся издържам сестра ми да следва и за кво да стане касиерка за 420 лева в някоя банка ... иначе учи висша математика и тем подобни тапотии дето сигурно никога няма да и трябват ... а сестра ми се учи могу и има амбицията ама вече влиза понятието "вразкар" те са ходили и са "следвали" и накрая ги набутат някаде за много пари и тва е общо зето положенитето в България. Според мен има смисъл да се учи. Наистина повечето предмети са ненужни и няма да ти потрябват в живота(обща култура), но тук в България това не е нито образователна система, нито нищо. В България не ти трябва толкова учене колкото, нахалство, ум, хитрост. Веднага се сещам за пример политеците! Да не мислите, че те има висше образование? Имат средно образование и са се набутали и сега си гълта паричките, защото са нахални и тъпчат другите и са си уредили живота. В България според мен няма друг начин, ако не тъпчеш всичко пред пътя ти няма да успееш в живота, както има 1 поговорка "пътят към славата е самотен" това е колкото и жалко да звучи истинаа е такава. Познавам хора, които са с 2 висши образования и работят по сергиите. Просто образователната ни система е под всякаква критика и според мен не си, ли, умен, нахален, и не тъпчеш всичко пред пътя ти няма как да оцелееш в България.
_________________ ▄ █ ▄ █ ▄ ▄ █ ▄ █ Min- - - - - - - - - - -●Max ► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Съб Яну 24, 2009 8:51 pm |
|
Lost_Ronin |
|
|
|
PuCyHka написа: Цитат: Не определено за кво да учиш, полсе да следваш и на края кво неможеш да се реализираш никаде по тва което си го учил, аз завърших и веднага се хванах на бачкане и ся издържам сестра ми да следва и за кво да стане касиерка за 420 лева в някоя банка ... иначе учи висша математика и тем подобни тапотии дето сигурно никога няма да и трябват ... а сестра ми се учи могу и има амбицията ама вече влиза понятието "вразкар" те са ходили и са "следвали" и накрая ги набутат някаде за много пари и тва е общо зето положенитето в България. Според мен има смисъл да се учи. Наистина повечето предмети са ненужни и няма да ти потрябват в живота(обща култура), но тук в България това не е нито образователна система, нито нищо. В България не ти трябва толкова учене колкото, нахалство, ум, хитрост. Веднага се сещам за пример политеците! Да не мислите, че те има висше образование? Имат средно образование и са се набутали и сега си гълта паричките, защото са нахални и тъпчат другите и са си уредили живота. В България според мен няма друг начин, ако не тъпчеш всичко пред пътя ти няма да успееш в живота, както има 1 поговорка "пътят към славата е самотен" това е колкото и жалко да звучи истинаа е такава. Познавам хора, които са с 2 висши образования и работят по сергиите. Просто образователната ни система е под всякаква критика и според мен не си, ли, умен, нахален, и не тъпчеш всичко пред пътя ти няма как да оцелееш в България. Донякъде си прав. Но също така изцепи голяма глупост относно политиците.
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Нед Яну 25, 2009 12:55 am |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Така до колкото разбрах от първия пост става дума за училищната система на преподаване,кое си заслужава и кое няма смисъл да бъде изучавано или четено. Според мене винаги си заслужава,всичко което някога усвоиш рано или късно ще си намери мястото в живота,на практика или теория.Това,че на еди кой си не му харесва,добре,но да се замисли дали има право на думата.Според нашата държавна конституция гражданин придобива същинските си граждански права при навършване на 18 години,също така познато като пълнолетие.На тази възраст би трябвало вече да сме узряли и да мислим сами за себе си.След това възникват въпросите(може и преди): "Някакви хора решават какво трябва да учиш, докога трябва да го учиш, но не ти казват защо трябва да го учиш. Искам да знам защо трябва да уча физика, за да покрия нужния минимум..." Съгласен,всеки решава сам за себе си както упоменах,но защо никой който се бунтува с/у тази "система" не си е задал въпроса,от къде са се породили тези негови мисли,тези идеи не са безкористни.Точно това което си чел,гледал,практикувал те е убедило,че не си "годен" за него.Всички разбирате точно погрешния край на учебната система,че тя "вреди".Не отричам,че тя бива скапвана всяка следваща и предстояща година.Винаги имаме правото на избор и глас,демокрация.Дали ще бъдем изслушани или чути вече зависи от нас самите. Аз може и да съм мързел голям,но винаги съм на мнението,че това което съм днес го дължа не само хората,които ме учиха и поучаваха,но и на на знанията,които съм усвоил от тях и прочетените книги.
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Нед Яну 25, 2009 10:20 am |
|
soregashi |
|
|
Регистриран на: Вто Мар 04, 2008 10:29 am Мнения: 666 Местоположение: Stuck (Between)
|
Хмм значи, то, че образованието ни е доста скапано - факт. Че даскалите и преподавателите също - факт. Но пък защо трябва някой да те бута? Като имаш желание, смисъл има, както и резултати. Естествено, че трябва да се учи, аз лично ще отида в ВУЗ, защото там ще ми дадат хартийка, но ще се постарая и да науча нещо, все пак това е целта. Не трябва да се носиш по течението на масовата простотия и да се оставиш да затъпееш - това е целта на системата, да ни затъпи. За даскалите хубаво не мога да кажа. За пореден път този срок се чувствам ощетен от критериите за оценяване, но ще го преживея - все пак малко остана. ---------------- Headbanging to: SOULFLY - Enemy Ghost \m/
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Нед Яну 25, 2009 1:39 pm |
|
Lost_Ronin |
|
|
|
PuCyHka написа: Веднага се сещам за пример политеците! Да не мислите, че те има висше образование? Имат средно образование и са се набутали и сега си гълта паричките, защото са нахални и тъпчат другите и са си уредили живота. Не стига, че има и правописна грешка, но да се върнем на твоята грешка. Разпределение на народните представители от 40-то Народно събрание по пол: Мъже - 188 (78.33%) Жени - 52 (21.67%) Разпределение на народните представители от 40-то Народно събрание по възрастови групи: 20-29 - 1 (0.42%) 30-39 - 25 (10.42%) 40-49 - 72 (30.00%) 50-59 - 98 (40.83%) над 60 - 44 (18.33%) Разпределение на народните представители от 40-то Народно събрание по професии: (240 Народни представители) журналист - 8 (3.33%) Икономист - 41 (17.08%) инженер - 53 (22.08%) лекар - 22 (9.17%) преподавател - 21 (8.75%) юрист - 51 (21.25%) историк - 9 (3.75%) друга - 23 (9.58%) непоказана - 12 (5.00%) Разпределение на народните представители от 40-то Народно събрание по образование: (240 Народни представители) Висше - 234 (97.50%) Средно - 5 (2.08%) Непоказано - 1 (0.42%)
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си да учиш? Публикувано на: Нед Яну 25, 2009 8:46 pm |
|
sia |
|
|
Регистриран на: Нед Дек 07, 2008 9:08 pm Мнения: 165 Местоположение: фабриката за чипс :D
|
Трябва! Дали ще е в училище или някъде другаде, трябва да се учи. За каквото и хубава професия трябва знание: доктор, адвокат и много други. Ако нямаш знанието за къде си? В момента училищата не предлагат този вид образование, с което можеш да постигнеш нещо, трябват частни (платени) уроци и доста усилия.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|