Дата и час: Съб Фев 08, 2025 7:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 12 от 16 [ 235 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 17, 2008 2:04 pm 
Аватар

Safiir написа:
zlobcho написа:
Най-отвратителния епизод, който гледах наскоро и заради който се отказах от цял (иначе не лош) сериал, се разказваше за един, който използва 9 годишната си дъщеричка в някакъв експеримент и я превърна в мутант :x

FMA?

Същият, ама прекалено много ги харесват за да се оливам в обиди :lol: Само ще кажа, че мога да напиша подобни неща за: Ghost in the shell(двата филма), Appleseed 2, Vexile(макар че там няма да съм сам), сериалите Final fantasy и Ninja scroll, Kiba, Erementar Gerad и още много анимета, на които им липсва всякаква оригиналност.
Блийч и Наруто съм ги споменал на предната или по-предната страница :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 17, 2008 3:49 pm 
Аватар

zlobcho, не в мутант, а в химера я превърна...и то не само дъщеричката, но и кучето беше включил... :lol:
Преди години същото беше направил и с жена си, а по-нататък в сериала го прави и със себе си :lol: .

Апропо, плюл съм го FMA-то, на колкото места съм успял...

Така, днес реших да пофлеймя и за тема избрах аниме феновете. За аниметата си знаем - има шедьоври има и боклуци (доста при това)...има и комерсиален шит, който въпреки, че от общокултурна гледна точка е боза, все пак може да те зарадва и да ти стопли измръзналата от хорската омраза душица...
Напоследък обаче страшно се дразня от няколко преобладаващи типа аниме фенове.

1. Single-anime феновете. Дразнят ме хората, които са си харесали едно единствено аниме и не признават нищо друго.
Примерно Single фена на Naruto, когато гледа Bleach го вижда, като някакъв екзотичен spin-off на Naruto. Когато се опита да гледа Gundam, се отвращава защото никак не му напомня за Naruto.
Спомням си коментара на един Bleach фен за Soul Eater "Егати бавната и развлачена скука. За същия брой епизоди в Bleach има 10 пъти повече екшън.". Защо по дяволите Soul Eater трябва да прилича на Bleach? Защо трябва да мерим всички с Bleach (примерно). Soul Eater-а е различно заглавие и при него кефа идва от други неща.
2. Anime фенове, които мразят mecha-та. Това просто не го разбирам. Тъпо аниме може да се направи и в произволен жанр. Според мен има 100-пъти по-безперспективни жанрове, като примерно harem-а (и пак имаме убийствено яки заглавия в този жанр, като примерно Tenchi Muyo OVA).
Най-странното е, че когато попитам "Е, кажи сега кое mecha заглавие те издразни?" получавам някакви странни отговори, като "Gun X Sword", "Sousei No Aquarion" или "Voltron". Хайде сега, Voltron-ът е беловлас старец правен спецялно за дечицата през 80-те, а другите две в никакъв случай не са типични mech-и. Gun X Sword е устърн-приключенска екшън комедия с елементи на драма и mecha,а Sousei No Aquarion е някакъв surreal super robot с ангели (които се държат, като демони). Доброто mecha заглавие (както и всяко друго добро anime) може спокойно да се транслира в друг жанр, без да се изгуби нищо. Примерно mech-овете във Full Matal Panic могат спокойно да се заменят с танкове или със стелт-хеликоптери и пак ще получи готино шоу.
3. Anime феновете, които се интересуват само от нови неща. Обясняваш му за нещо хубаво, обаче пича казва "Ооо...това е чак от 1998-ма...не може ли нещо ново. Да кажем правено след 2007-а...". Как да му обясниш, че има страшно готини "стари" заглавия или че за да се оцени нещо по достойнство извън рекламния хайп, трябва да минат поне година-две?
4. Anime феновете, които в рамките на една година са изгледали "всичко" и вече губят интерес към японската анимация. Как да им обясниш, че след десетки години гледане на anime и до ден днешен можеш да откриеш любопитни заглавия. При това не задължително чисто нови неща, заглавия, които са произведени да кажем 2000-та година, но чак сега стигат за първи път до българските интернет ресурси.
5. "Дъртите" anime фенове, които постоянно се оплакват, че вече не излизали интересни заглавия. Да има такъв момент - като се нагледаш на комерс, почваш да разпознаваш формулите и клишетата само от един диагонален преглед на трейлъра. Да, трудно се откриват различни и оригинални неща, обаче защо трябва да се вдига такъв шум и да се прави такава негативна реклама? То е ясно, че рано или късно ще се стигне до там. Стискай зъби, търси и си трай, няма нужда да депресираш допълнително и другите, като теб!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 17, 2008 4:08 pm 
Аватар

zlobcho написа:
Добре, ама после да не кажеш че не съм те предупредил :lol: Да похваля аз Самурай Чамплу: сценариста е бил егати болният мозък :evil: Главният герой изкла сумати народ за 100 кюфтенца, макар че беше навит и на 50. За една ваза накараха жената да проституира. Или пък онази простотия дето се изклаха само за да видят кой е по-добър. Просто се убедих за пореден път колко по-напред сме с материала като нация :D Ако някой е по-добър го намират я с нож в гърба, я с отрова в храната още от древни времена :D Пък законите още Крум ги е наложил, не че ги спазваме :D
Ама да не се отплесвам от темата! Най-отвратителния епизод, който гледах наскоро и заради който се отказах от цял (иначе не лош) сериал, се разказваше за един, който използва 9 годишната си дъщеричка в някакъв експеримент и я превърна в мутант :x То вярно, че в действителност има боклуци изнасилващи и убиващи децата си, ама не започнах да гледам анимета, за да гледам подобни простотии :evil: Едно е да гледаш там нинджи и самураи и тем подобни да се кълцат, ама чак такива гадости :roll: То аз спрях да гледам холивудските глупости точно заради подобни неща, серийни, масови убийци, психопати, няма никаква оригиналност освен кой ще измисли по-гадно убийство. Дано японците не залитнат по подобни простотии!

Ъ... Tи въобще вдяваш ли нещо от анимета който гледаш или просто го гледаш, щото има некви яко нарисувани пичове дето се разбиват от бой.
Знам, че е тема за хлебене на анимета и тн, но просто поста ми направи впечатление с думите, която е написал (болднатите). Идеше ми да кажа "Абе ти нормален ли си", но после ми дойде, че може би за подрастващата младеж ще е неправилно. За това драги zlobcho ти препоръчвам да се завърнеш към продукциите на добрият стар Cartoon Network или да се забавляваш с Pokemon и Yu-Gi-Oh(но се страхувам, че гледайки последните ще достигнеш до извода, че японците са назад с материала като нация) поне докато попорастнеш и почнеш да разбираш за какво иде реч.

Disclaimer: Да не се сметне като защита на аниметата, който не е харесал, а като флейм на изводите, който си прави гледайки ги.

Он топик: Shakugan No Shana... Лоли, трепе гигантски бебета, със катана... Аре не. Нестига, че като видя лоли бягам, като дявол от тамян ми и монстърите са някви... никви. Не го изтраях повече от 3 епизод.
Devil May Cry - единственото хубаво на анимето беше анимацията. Всичко друго фейлваше епично.
Fate/Stay Night... или както му викам Fate/Stay Boredom . Стискал съм със зъби докато свърши и последния епизод. На моменти ставаше толкова скучно, че въобще не се траеше.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 17, 2008 7:22 pm 
Аватар

амиии сега пък някой ше каже "Ти си мноо прост.не си гледал анимето"
но аз ще кажа че Final Fantasy и 20000000000 да ми дават няма да го гледам в един фр му фанах някои моменти и той даже ма убеждаваше да го гледам.НЕ!

Цитат:
Evility написа:
Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... :lol:
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 23, 2008 12:47 pm 

Ами изгледах анимето:
    Изображение

Кира(доста по-емоционален) успя този път да превземе света, но пък взе, че уж сгъна(Jesus ^^ сценария въпреки, че е измислен преди 2000 години, все още работи и винаги може да се възползват...). Успех в следващото аниме... :(

Трябва да черпя и биричка сценаристите, защото ако АЗ бях седнал да пиша сценария в някои епични моменти, щеше да е абсолютно същия. Явно имаме общи идеи... :nod:

Послепис:
Якото е, че вероятно Кира ще го повишат от емоционален на хомосексуалист...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 23, 2008 6:18 pm 
Аватар

Хедоне, картинката меко казано ме разби =))
както и Послепис:
Якото е, че вероятно Кира ще го повишат от емоционален на хомосексуалист...

=)) =)) =))

Профил  

Заглавие: Re: Аниме флейм
МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 3:16 am 
Аватар

H2O-Footprints in the Sand-това аниме бие всички други ,за които съм писал по тъпотия.Тва фейлваше от всякъде.То графика,то история,то герои.то бива бива тъпотия ама тва на нищо не прилича.Главния герой кво ми са прай на Крал Артур,тръгнал вече да раздава правосъдие.чакай къде отиваш ти може би.това просто,нищо че е 12 епа аз го гледах 7 дена.Да!Правилно сте прочели!7Дена!това беше направо епически тъпо :bash: :bash: :bash: :bash:

Цитат:
Evility написа:
Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... :lol:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 13, 2009 1:01 am 
Аватар

Kyou no Go no Ni-еми просто ми беше тъпо

Цитат:
Evility написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 13, 2009 6:49 pm 
Аватар

Ай, 'Strawberry Panic' го гледах с много мъки ><
Много сухо за мен аниме ~

/оff
@Rampage не знам как можеш да правиш толкова много постове в тази тема ~
Повече от 3 поста по темата не мога да направя ><

Фани ♥
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 13, 2009 7:15 pm 
Аватар

много лесно.гледай аниметата които съм оплюл и ще разбереш как

Цитат:
Evility написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 13, 2009 7:17 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Bokura ga ita!!! :pokey: :pokey: :pokey: по-шибан край не можех и да искам...да бяха убили единия от двамата пак щеше да ми е по-кеф.
Много мразя недовършени..... :rant:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 5:26 pm 
Аватар

Има някои анимета, които си просят флейм, и реших аз да съм този който да предостави тази услуга на масите.

Евангелион.
Анимето ни представя някакъв сдухан мушмурок, с невероятната способност да бъде изключително дразнещ и досаден(да не говорим за фетиша му към момичета в кома), дето трябва да го търпиме 26 епизода и 1 филм. Що се отнася до другите герои - и те са сдухани, или абсолютно кухи(the rei) и скучни кукли и всички обикалят наляво надясно, убивайки АНГЕЛИ(дълбоко и иронично като стомаха на анорексик) и сфухвайки се от това колко са жалки(поне тук са прави). Всеки има някаква лична драма, дето умопомрачения режисьор гледа как по-насилствено да вкара в главите на овчедушните зрители, и понякога го прави толкова успешно(заради ниските резисти на субектите, причинени от липса на каквато и да е логична мисъл), че взимат да скачат от прозорци, или най-малкото опяват по форумите колко е велико това творение на произволната мисъл и как били като в кома седмици след гледането му. Това е още по-лошо от първото - моля хвърлете се и вие. Едва ли ще ме послушате, обаче, и ще тръгнете да оборвате фактите които излагам със смешни "аргументи". Като примерно дълбокостта на героите(които са душевни клонинги - всички са сдухани и се мразят и дотам свършва описанието им. Освен един гей каору), невероятните послания(животът е гаден - МЕРСИ ЧЕ МИ КАЗА, CAPTAIN OBVIOUS) и всички тези библейски и митичниелементи, вкарани съвсем произволно, за да могат по-простодушните да се ВПЕЧАТЛЯТ, както правят по телешопинг каналите всеки път когато казват по-дълга и сложна научна дума като електролити или резонанс. За меркантилността на педалите от гайнакс няма какво да се коментира. Изкараха 1000 рекап филма, ремастърд, римейд, ре-релизд версии само и само да съберат парите на горките, безмозъчни хорица. Ако направят римейк където всички женски персонажи са нон-стоп голи, може и да стане за гледане. Или ако вместо това: http://img155.imageshack.us/img155/6325 ... arpzz6.jpg
беше това: http://img155.imageshack.us/img155/274/ ... njiiz6.gif
Ако сте се чудили какво е станало след голямото желиране, това е официално подтвърдено: http://img152.imageshack.us/img152/6227 ... renru2.jpg

Следващо мисля да е Елфен Лиед.
Отново вездесъщата дълбокост. Може би дори по-дълбоко от черната дупка на съзнанията на хората, които определят това аниме като качествено. Какво имаме в това аниме? Голота, насилие и много кръв - ШОК И УЖАС буквално. Определено добавя СКАНДАЛНОСТ, толкова любима на НЕКОНФОРМИСТКИТЕ, РАЗБУНТУВАНИТЕ, СДУХАНИ МАЛОЛЕТНИ фенове на Линкин Парк и непълнолетните такива на слипнот. Трябва да призная на създателите на този убийствен(о ТЪП) пъзел, че имат невероятна маркетингова стратегия. Набутай всичко, харесващо се на сурията angsty teens, сложи някакъв сюжет, който да служи като шевове, да не се разпадне все пак чудовището, използвай харем арт(за да привлечеш някоя и друга заблудена душа), и кажи на аниматорите 50% от използваните цветове да са тъмни нюанси на червеното. Това аниме е като франкенщайн - взело е от всичко по малко и резултатът е ужасяващ. Само виковете на фенбойчетата създадоха искра достатъчна за да може тази чудовищна маса да се съживи, и като отплата, същото чудовище, им изяде мозъците, и сега вече си нямат. :(

Нещо-си на харухи някоя-си.
Този път освен ДЪЛБОКОСТ имаме и ОРИГИНАЛНОСТ. Особеното при оригиналността е, че понякога "оригинално" е ефемизъм за "не го правиш както трябва" и това в пълен смисъл важи в това аниме, ако дори може да се сложи "смисъл" и "харухи" в едно изречение(или дори "смисъл" и "аниме" но това е тема на друг разговор). Разбъркана подредба на епизодите, потисната хомосексуалност и при двата пола и, естествено самата харухи, която е вълнуваща като малко момиче изяло 3 шоколада - ДА ВЪЛНУВА МЕ КАК ДА И ЗАТВОРЯ ТЪПАТА АРОГАНТНА УСТА С ДЪЛГО, ТВЪРДО И ТОПЛО като например едноседмичен дюнер притоплен в микровълнова. Цялата тази оригиналност явно заслепява феновете, и не виждат шаблонността на цялото начинание. По-клиширани персонажи само в някои доста изпаднали хареми се намират. Е вкарали са им някаква свръхестественост, като електролити в минерална вода, и ангели в япония, но това не променя факта че характерите им са доста блудкави. Това, което предизвика у мен нечовешки гняв са разните спекулации докато вървеше анимето, където хора с умствения капацитет на стол без облегалка(или табуретка), бистрят философии за божественото, човешкото и любовта им към хомоеротицизма. какво ли не се обсъждаше тогава, със сериозност за която Джокера като дете е могъл само да се надява. Че незнам си какво щяло да стане, кой щял да бъде бог, кой щял да сънува. Аз викам ОМГ ЗЛЕ ЛИ СТЕ, ХАРУХИ СИ Е БОГ, НАКРАЯ ВСИЧКО ЩЕ Е ПРЕД АПОКАЛИПСИС И КИОН ЩЕ ИЗПРАСКА ХАРУХИ САМО ЗА ФАСАДА НА ГЕЙЩИНАТА СИ, ПОСЛЕ ВСИЧКО ЩЕ Е ПО СТАРОМУ. Казаха ми че съм зле. КОЙ СЕ ОКАЗА ЗЛЕ СЛЕД КРАЯ А? Само за праскането не познах, целувката се брои донякъде обаче. Това е типичен случай, когато феновете бистрят сюжета и го приемат много по-сериозно от самите продуценти/сценаристи/режисьори, които пишат колкото да земат заплата и не им дреме за вас.
Всъщност да си аниме сценарист е най-якото нещо. Може да напишеш всякаква умствена диария(като евата или харухи) и все ще се намерят 1-2 милиона заблудени, които ще намерят някакъв УБЕР-СМИСЪЛ.

Глуха Бележка
Имаме един Лайт Ягами(Ягами-Райто-назоваващите-го да стягат багажа и да заминават за япония, родоотстъпници) дето намира няква тетрадка. Ако пише в нея нечие име оня умира. Хентаите, където сексът спасява света има по-голям смисъл, но айде от вас да мине, все пак е аниме и няма как да очакваме много смисъл. Имаме и един Л(след като вече няма Л анимето става дори още по-отвратително и негледаемо), Тез двамата хубостници имат отвратителното умение да карат фенгърлите да пищят, вместо да ползват тая уста по предназначение и да лапат нещо, когато не готвят, перат или чистят. Шо се отнася до продуцентите, всичко е according to keikakku. Успяха да направят аниме което има фактор забавление като игра на шах между бавнразвиващ се и изкуфял старец, което се харесва на хората. Естествено пак е ДЪЛБОКО, освен тази константа имаме и няколко променливи. Отново хомоеротизъм, и то доста явен. Хетеро връзките са нищо освен използвачество или имидж, хората правили го явно са много навътре в тия прийоми. Сигурно защото са педали.

РакиСутра
Или поне така ми се иска. Щеше да е забавмо тогава. Най-сетне стигаме до аниме, дето няма ДЪЛБОЧИНА. Затова пък има "хумор". Хуморът се изразява в това да се свързва с други анимета. Не казвам пародират - пародия е в Hayate the combat buttler & seto na hanayome примерно - там наистина ПАРОДИРАТ другите анимета - вземат нещо от тях и го преправят по забавен начин. Докато при лъки стар, тези анимета се СПОМЕНАВАТ и дотам. И хората пищят "ЛОЛ ГЛЕДАЛ СЪМ ТОВА АНИМЕ, АЗ СЪМ АНИМЕ ЕКСПЕРТ, ЗАТОВА МИ Е СМЕШНО(нищо че не е)". Другия похват използван е така наречения моеблоб - и така това аниме става любимо на всички педофили(тоест 80% от аниме феновете) и оттам популярно. Освен това сдуханите отакута получават момичето мечта - коната, и мастурбират на скат доджини с нея.

ФуРиК*Ри
Тъпо произволно име, тъпи произволно персонажи, тъпо произволно аниме. Няква слива с розова коса прегазва типичния безличен протагонист, който една умствено-увредена гимназистка използва като изтривалка и жертва на либитото си. ОК не го прегазва - Удря го с електрическа китара - ЯКО А? Еми не. Къв в смисъла? Някво извънземно в гротескна човешка форма обикаля на скутър и удря произволни хора по главите. За да може от главите на тия хора да излезе нещо(все едно да очакваш от главата на среден аниме фен да излезе нещо), ма уцелва греда щото излиза нещо друго ... wait... ОТ ГЛАВАТА МУ ИЗЛИЗА НЕЩО??? Има времеви-пространствен портал в главата си и сега е куха! И излизат някви роботи(гайнакс, кво друго да излезе) и се бият с тях по някаква причина. Въобще цялото аниме е АБСОЛЮТНО ПРОИЗВОЛНО и няма никакъв сюжет. Произволни глупави случки. Накрая има бой върху срещу гигантска ръка, и после върху ютия, където героя порозовява от невероятната гейска произволност на анимето
Героите са - нашия шаблонен главен. Скучен, безинтересен и безличен - явно направен такъв за да може да се свързват хората, които биха харесали тоя миш-маш, с него. Розовокосата с електрическата китара - луда извънземна, която обича да тормози сексуално малолетни момченца и търси НЕЩО. Няква гимназистка дето я описахме. Освен това обича огъня, защото баща и изгорял в един. Съученичка - иска главния да я люби страстно по необясними причини, и е лъжлива курва. 2-ма олигофрени съученици - вижте кое да е аниме за справка... е имената може да са различни.
Има хора които твърдят, че имало смисъл и послания(пак няква дълбокост). Да съм го бил гледал 5 пъти и с коментар на режисьора. Да и да се присъединя към тълпата овце дето вижда повече отколкото има за гледане??? Не мерси. Та това, че са левичари някои от героите и кой колко люто яде значело нещо - ве гръмнете се, кви са тия простотии - целото аниме в едно изречение: Вкисната боза!

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 9:33 pm 
Аватар

chosef > all

По-горният пост трябва да е на първа страница на всички учебници.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 10:01 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

На всички учебници за това как се прави flamebait :lol: Мен ми е чудно как още никой не се е хванал 0_0 eraizo omeetachi!

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 10:13 pm 
Аватар

I hate you guys...

Мисля, че причината за липса на орговор е, че хората ги мързи да четат километрични постове. Поне си прогоних сънливостта като го писах, та не е нахалос.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 12 от 16 [ 235 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]