Дата и час: Съб Фев 08, 2025 7:07 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 05, 2007 1:12 am 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
http://www.badongo.com/file/2059679
22 том, който би трябвало да е края, поне така пишат във The Evil Empire
big 10x to them :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 12, 2007 3:34 pm 
Аватар

Оня ден я прочетох. К'во да ви кажа...мно'о яка, мно'о яка :!: На мен лично повече ми хареса от Монстър. А как само чакам някой да преведе sequal-а просто не ми се обяснява :?. А докато чакам-Плуто. URASAWA-сенсее :ave:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 24, 2007 2:22 pm 
Аватар

Дали скоро ще започнат да превеждат продължението :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 24, 2007 6:06 pm 
Аватар

Има преведени първите 12 глави, обаче превода е отделно в текстов формат. Ето тук
Впрочем Joufu Scans са сканлирали (new word? O.o ) първата глава...ама май са се отказали от проекта.

Бях я почнал тази манга от отдавна, но после се захванах с други заглавия и май сега ще я почвам наново отначало :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2007 11:56 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Тъъъй изчетох и 21st centyry boys. За съжаление наистина края не оправда надежите ми ;( Не беше лош, но не беше и earth shattering. Като цяло обаче не развали мангата и тя продължава да си бъде най-добрият трилър евър ^^ Само дето не схванах как така тоя последния friend е бил оцелял навремето 0_о Явно пак ще трябва да я прочета *_*

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 12:56 am 
Аватар

С две думи малко се е поразмило.
Ако беше свършило с битката през 2000-ната, щеше да е по-добре.

Man must know his limits.

Иначе за пореден път твърдя, че историята на 20th Century Boys е уникална по посланието си, изводите си - човешките мечти могат да се сбъднат, пък били те и наивно детски. И никога не бива да се пренебрегва всеки детайл, защото не знаеш къде ще му излезе Friend-a... :lol:

Но пак ще измрънкам, че Монстър е по-дълбоко, защото засяга повече философски теми и е по-комплексно.

В 20th Century Boys е повече за силата на човешкото въображение, докато Монстър е за начина ни на живот, да се замисляме върху всяко наше действие и помисъл, защото за всичко всяко действие си има и последствие. (т'ва прозвуча малко като рекламата на Швепссссс :lol: )

Както и да е - Наоки рулссссс! :twisted:

И някой хубав ден ще патентовам всичките му издания за разпространение в БГ! :D

Заглавие: Re: 20th century boys
МнениеПубликувано на: Съб Яну 03, 2009 9:58 pm 
Аватар

Бе сещаме се ние, ама май е дошло време за препрочитане :D . Толкова отдавна прочетох 20th CB, че сега 21st ми е яко мъгливо. Май все пак ще рискувам, пък после ще си припомням.

МнениеПубликувано на: Вто Яну 20, 2009 11:57 pm 
Аватар

Прочетох я за два дена :shock: Досга не го бях правила този номер, да не говорим, че мангата не е и малка - 22 тома + още 2 продължение не беше шега работа. Само дето веднъж като я започнах - нямаше спиране. Стигаш до края на някой том и той свършва на никъде - искаш да узнаеш как се разплитат / или заплитат / нещата......... и така до края. Много добра мистерия. Бях чела и преди няколко такива манги, но другите и с малкото си пръсче не могат да стъпят на тази.

Много добро развитие имаше. Най ми хареса как реалистично беше показано изпълнението на плановете - отнемащо години и години, също както и промяната на мисленето и съпротивата - за да се промени нещо истински се изисква време. Не като някои други манги където героите спасяват света за два дена. Тук всичко си беше изпипано - и показваше реалните пречки за едно такова начинание, но и същевременно силата на човешкия дух да продължи нешата докрай, да търси по-добро бъдеще, да търси истината и да се бори за нея. Наистина впечатляващо изпипана манга.

Малко към края когато Кейджи отново се появи нещата се поразводниха. Не знам защо, но новия образ на Кейджи не ми хареса. Вярно, че звучеше някакси по израстнал духовно, ама като цяло предпочитах или да си остане мъртъв или да си бъде с първоначалния характер. Канна понякога дразнеше много, но ми хареса как от всичките тя беше най-свободна и независима.

Съгласна съм с Mephisto за силата на човешкото въображение, но 20th Century Boys също носи тази идея за действията и последствията, които произтичат от тях - все пак всичко тръгва от едни прости детски игри. И точно това може би прави и самата манга толкова въздействаща - идеята, че дори и детските мечти могат да бъдат лишени от невинността, която им се приписва като даденост. Мангата дава доста хляб за мислене :lol:
И си заслужава да се види. Някои неща обаче не станаха много ясни - дори и с продължението. В крайна сметка защо беше започнало всичко - четиримата от групата на френд просто си бяха откачалки с психични проблеми или искаха внимание и решиха, че най-лесно ще е да имат властта да карат хората да ги слушат??

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 09, 2010 5:23 pm 

Отдавна я четох, но все пак да се разпиша. Най-добрата манга въобще!. Стана ми любима още с първите няколко томчета, а мислех, че няма начин друга манга да измести Blame! от първото ми място. ^^

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 02, 2010 8:25 am 
Аватар

Миналата седмица си поръчах 1 и 2 том и днес почти ги препрочетох. Ех, колко готина манга! Така ми се прииска отново да я подхвана и да я ръшна до края.

МнениеПубликувано на: Сря Юни 02, 2010 9:24 am 

Urasawa Naoki е човека. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 04, 2011 6:44 pm 
Аватар

Много е зарибена мангата :taz: Изобщо 10/10 ^^

МнениеПубликувано на: Пон Мар 11, 2013 5:14 am 
Аватар

Най-накрая намерих време да я дочета.

И на мен ми хареса повече от Monster. Имаше някои бавни моменти и такива които малко филърни бяха за цялата история, но като цяло беше много интересна и имаше някои наистина епични моменти. Героите като цяло бяха доста реалистично направени (не малка част благодарение и на страхотния керъктър дизайн) и наистина човек инвестира емоции в тях и съпреживява малко или много историите им. За финала само ми се искаше епилога повече неща за героите да ни каже как ще продължат в живота си, но и така е перфектен.

Като цяло въпреки сухите моменти със сигурност се нарежда сред любимите му заглавия.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]