|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:00 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: [Computer OS Clash] Windows vs Linux vs OS X vs ~ Публикувано на: Пон Дек 15, 2008 10:22 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Незапознатите с понятието OS нямат място в темата или вота. Излишно е да гласувате без коментар. Темата за Win/Lin е епична, но реших да намеся и другите OS с цел да се разшири периметъра.
Кои от тези системи сте пробвали или поне чували, на коя работите в момента, на коя ви се ще да работите, коя смятате за най-ефективна, коя за най-добре разработена, коя за най-user-firendly, коя ви е надеждата за бъдещето, коя ви е носталгичния спомен от миналото, къде и кога за пръв път ви се наложи да се сблъскате с понятието OS и разбрахте, че има и друг живот на нашата планета и прочее~~~~ Искам аргументирани отговори, не лигавщини и фенски изказвания на база "ако кажа това, ще изглеждам готино" . . . Няма смисъл да гласувате, ако не си мотивирате постовете след това..
+ уточнявам изрично, че говориме само за OS за десктоп машини/компютри. За по-запознатите, ограничавайте отговорът си до персоналните си компютри ;]
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 15, 2008 10:29 pm |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Абе за човек, който разбира какво прави - Линкус (К)Убунту. За хора, които не знаят какво правят или как да го правят - Джамец - без значение дали ЕксПе или Глиста. С Мак нямам опит, ама май е кат Джам - само по-голям и тежък .
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 15, 2008 10:49 pm |
|
Super_Beast |
|
|
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
IvanTheChemist написа: Абе за човек, който разбира какво прави - Линкус (К)Убунту. За хора, които не знаят какво правят или как да го правят - Джамец - без значение дали ЕксПе или Глиста. С Мак нямам опит, ама май е кат Джам - само по-голям и тежък .
a ти спре не ти казвам колко много >> Линукса си е предимно за сьрвари(защото си е издражлив) както всеки знае,дори човек разбиращ от Линукс предпочита джамеца защото може да се подкарва всичко >.>
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 15, 2008 11:08 pm |
|
anAngel |
|
|
|
Точен критейрий май няма по който да галсуваме в анкетата така че за сега май само ще поствам:
Кои от тези системи сте пробвали или поне чували - От изброените съм бачкал на Microsoft (Дос 6.22, win: 3.11, 95, NT 4.0, 98, Me, 2000, XP, 2003, Vista, 2008); Open Source / GNU (Debian, Ubuntu, OpenSuSE, Gentoo) и съм чувал за останалите Apple, SCO, BSD ...
на коя работите в момента - Ubuntu, XP, Server 2008
на коя ви се ще да работите - Mac
коя смятате за най-ефективна - няма критерий за сравнение
коя за най-добре разработена - Като замисъл - BSD и след това GNU Linux
коя за най-user-firendly - Windows (Vista)
коя ви е надеждата за бъдещето - всичко можем, всичко правим
коя ви е носталгичния спомен от миналото - NT 4.0
къде и кога за пръв път ви се наложи да се сблъскате с понятието OS - не си спомням - далеч назад във времето бе
Всичко е базирано на опита ми и на това с което съм работил, а не по слухове, четения и сайтове. Лабораторните условия и реалността са 2 различни неща
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 16, 2008 12:06 am |
|
GoDSmAcK |
|
|
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
|
Честно казано неможах да си избера Занимавал съм се освен стандартните [3.11 и 95 в даскало, но няма сми изобщо да ги споменавам] 98, ХР и Виста, със Ubuntu, Fedora и Backtrack. Пробвах и Мac за около 15 минути на един приятел на лаптопа, но ми се стори дървено.
Според мен всеки си избира OS-a според нуждата, и как му е удобен.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 16, 2008 1:34 am |
|
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
IvanTheChemist написа: С Мак нямам опит, ама май е кат Джам - само по-голям и тежък . Да общо взето ;/
Аз си бачкам на джама
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 16, 2008 12:32 pm |
|
faranar |
|
|
|
джама - компа го ползвам главно за игри филми и музика.
Мандривата изглежда много по добре от глистата обаче след повече от час човъркане не можах да подкарам нито 5.1 канален звук като хората нито по нестандартните видеоформати и не ми се занимаваше повече.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|