Дата и час: Съб Фев 01, 2025 11:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 6 [ 88 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Oneshot дискусии
МнениеПубликувано на: Чет Мар 27, 2008 8:10 pm 
Аватар
Модератор

Както се вижда от заглавието тук ще се дискутират само oneshots. Такаче ако някой иска да дискутира даден oneshot, да го прави тук, а не да се създава отделна тема, която ще умре след максимум 10 мнения.
Добре е първо да пишете кое заглавие коментирате :>
Ако не сте чели или искате някой нов oneshot може да погледнете тук - viewtopic.php?t=25889

Какво е oneshot ?
Oneshot са манги от 1 (или понякога 2-3) чаптъра. Редовно се пускат из списанията, Jump SQ даже всеки път пуска. Доста често са и началото на сериализацията на мангите и доста от популярните заглавия са започнали точно така. Също така доста автори когато завършат някой заглавие, преди да започнат ново пускат 1-2 oneshot-а за да се види какъв ще е интереса към дадената история. Понякога рисуват и oneshot, заради покана от дадено списание. Но също така и доста oneshot-и небиват сериализирани.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 27, 2008 11:42 pm 
Аватар
in need of a hero

Тъкмо снощи изтеглих една сурия шотчета от темата, та ще започна с тях :D Понеже има три заглавия, които държа да похваля:

Urooboe Uroboros - язък че е 1-шотова. Има отвратителен потенциал и с удоволствие бих изчела поне 5-6 тома от нея. Героите са забавни, арта е на ниво (do'h Death Note art), че си има и бой даже - изобщо супер е. Макар че малката сестра яко ме дразни... Просто седи, реве, заеква и заема място о.0 ...

Meguraian no Kimi - е нямам думи за това. Докато мацката още беше ОНОВА и признаваше любовта си, просто не можех да спра д асе смея. След това пък се разтапях от кеф - това преобразяване си беше направо изумително. Нямаше по-голяма сладурана от нея просто. А арта е тооооолкова сладурскииии... :oops:

Jamais Vu - ами сладурска манга. Доста интересна история и арта е страшно сладък (да споменавам го често, но само защото е важно!). Странно ми беше че такава история са я направили на 1-шот, някак си много бързо стана всичко, но кой се оплаква. Абе добър шот беше :wink: .

Айде да се разпишат и други и после ще пускам още :lol:

{АЗ} {AIR GEAR}
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 28, 2008 12:10 am 
Аватар
Модератор

Оооххх, някой се престраши да пише първи :>. Мислех си, че 2 дена никой няма да пише и аз първо трябва да пиша :>

Urooboe Uroboros - Голямата сестра на мен доста ми допадна като персонаж, доста забавляваше :lol: . Честно казано макар, че бе забавно едвам го изчетох докрай. Доста скучно ми беше и странното е, че незнам защо :lol: . Но типа бой бе интересен, досега не бях виждал такова чудо :>. Аз повече от том не бих изтърпял, освен ако нестане доста бойно ориентирано.

Meguraian no Kimi - е нее, просто беше уникално яко това. Неспрях да се смея просто. А трансформацията която премина тая беше невероятна. Просто незнам как обърка ситуацията :lol: . Иначе ще е супер ако стане серийна манга, но ако може мацката да е немалко време и като "ОНОВА" както го нарече (понеже и така ме кефеше) ще е супер.

Jamais Vu - честно не ми допадна много това, интерестно беше, но само толкова. Надявам се да не се сериализира. Oneshot-a на Catoblepas (няма превод още) изглежда по-интересен, а и сериите бяха по-интересни от това. Просто незнам защо го спряха...

13 - е и тука се пръснах от смях. Хумора беше същия като Gintama (е автора е същия все пак). Но неправи никакво впечатление, изглежда все едно е някакъв spin-off на Gintama :>

Let's Bible - и това беше супер яко фън :>. Няма такива чудеса "на баба й шурея, че чичо му по 10то коляно, че неговия брат, че той син на едиси кой" :> 15то поколение демони/ангели :>. А главният е такъв кретен :lol: , супер просто пърче пръснах се да се смея с него :lol: . Това скоро ще се сериализира, дано нивото на хумора се запази :>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 28, 2008 12:25 am 
Аватар
in need of a hero

Urooboe Uroboros - Как така ти стана скучно?! Тая манга рулираше от момента в който маркера се заби в колоната. А боя.... охохо дам, беше адски старнен ама много ми хареса. Няма да откажа повече дози от него и естествено да видя в действие по-голямата сестра :blush: . Ще бъде страхотно, а ако пуснат и бой между голямата сестра и главния герой ще си умра на място от кеф :lol: . Та беше готина манга, не мога да си обясня как така не ти е харесала о.0 .

13 - ахахахаха, бях я забравила тази манга. Беше много фън, наистина. Изключително много се израдвах на страха, който момичето беше засадило в главния герой. Дори след готини, когато вече е пораснал и станал по-силен само един поглед върху нея и почна да се тресе от страх. :lol:

Let's Bible съм го чела, но го помня смътно. Което значи че не ми е направило кой знае какво впечатление :? . Което е странно, историята беше оригинално замислена и главния герой беше някакъв мега-енергичен оптимист, а аз такива уж много ги обичам... Може би трябва да си я изтегля отново...

{АЗ} {AIR GEAR}
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 28, 2008 12:58 am 
Аватар
Модератор

Urooboe Uroboros - Не, като цяло ми хареса, но не колкото на тебе като гледам :>. Точно малко след този момент с маркера, ми стана скучно и безразлично :> до началото на битката (е и момента когато се скриха под масите беше забавно :>). Просто до началото на битката ми се виждаше доста обикновена манга. То като цяло и само това вече помна момента с битката и под масите като бяха :> Иначе честно казано ми е доста интересно до каква степен може да се развие такъв тип бой :>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 28, 2008 4:36 am 
Аватар

Tsutomu Nihei - ABBA (oneshot) - най-wtf нещото което съм "чел"

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 28, 2008 2:31 pm 
Аватар

Asklepios - Готина беше, ма просто не я виждав сериализирана. Няма да се задържи дълго според мен

Embalming - Заслужава си четенето, най-вече първия шот: Главния герой е мноо зъл пич! 8)

One Piece - Тука нема кво да коментирам

Zone - Честно казано, шота на Дигрейман ми беше малко тъпичък :?

Grandchild of Nurari - Егати доброто!!!!!! Определено ме изкефи :thumbsup:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2008 5:16 pm 

CaBa написа:
13 - е и тука се пръснах от смях. Хумора беше същия като Gintama (е автора е същия все пак). Но неправи никакво впечатление, изглежда все едно е някакъв spin-off на Gintama :>

Съгласен :nod: ....след като ми разправяха за това, реших да го видя....като цяло си беше доста забавно и верно супер много преличаше на Гинтамата .....готина историйка ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 02, 2008 1:34 am 
Аватар
Модератор

Personant - от мангаката на Double Arts. Определено доста добри историйки пише мангаката. Добър хумор, екшъна беше вълнуващ, но почти никакъв :lol:
Страшни моменти обаче, показва лице и ръчичка => перверзник, ексхибиционист. Не обичал да го снимат, ама докато чуе за снимка и почва да позира :lol:
Иначе накрая изглеждаше надъхваща битка, а и се оказа изключително кратка (като мангата му :lol: )

Akuma Bengoshi Kukabara - и това беше в стил SAO, хумора беше страшен, и тоя главния дето е супер зле пърче се получаваше доста добре :lol: Атаката с писалкта беше :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 8:47 pm 
Аватар

Personant

Мразя мангаката. Мразя го. Мразя го. :( Адският потенциал има, хуморт е му е добър, артът и историята също. Защо тогава само уаншот и манга наникъде?
Иначе самия шот си беше супер тоно в стила на мангаката(доколкото може да има такъв с неговите феноменално дълги манги), а и битките (макар за 22 глави да нямаше възможност за много) -кратки и добри И герои сладури... :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 11:46 pm 
Аватар

13 - Разцепва.Много се смях на тоя 1шот.Особено в началото с автобуса направо умрях и накрая дето нашия и направи засада :lol: :lol:

Заглавие: Re: Oneshot дискусии
МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 11:31 am 
Аватар

Намерих някаква пилотна история на Naruto - не беше чак толкоз зле, но ясно ми показа, че целия замисъл на мангата може да се събере в една глава + нарадвах са на лисича форма ~

Obake Life - хареса ми. Има зли духове, малко готик атмосфера и мъртъв главен герой с червени очи~ Началото беше добре, когато обаче се сдигна да действието, което никак не е лошо, си заприлича на типичен шонен - без много връзка и смисъл между отделните части на историята. Но все пак е добре поднесено.

Madofuki Park - От съзадтеля на Eyeshield 21.Тук началото направо ме сцепи от смях ~ Отново шонен, но поне този път беше завършен и смислен. Развива се в бъдещето, където всички превозни средства летят. Главният герой скача от кола на кола и си изкарва прехраната като мияч + работи на още поне едно място, за да помага на болния си дядо. Двамата с дядо му са големи симпатяги. Полицайката също си я бива. Хуморът е на ниво.

Exotica - от Мангаката на Shaman King. Лично не разбирам от коли, но съдържанието много ми напомня на създаването на марката Ламборджини (Ламборджини се е скарал с Ферари, понеже не харесвал колите му, и така си създал своя собствена марка.) Накратко представлява едно състезание, на което към края нищо не му разбрах, защото не съм на ти с колите.

Dr. Dead - въпреки лошия скан, мангата е супер забавна. Въпросният доктор освен че е мъртъв, постоянно предлага близалки на дъщерята на починалата си колежа ( само да кажа, че той е умрял преди колежката си ). Отново се развива в бъдещето, има нова раса и просто трябва да видите как се презарежда ~ хD

ПП. Съжелявам, че освен коментар, накратко ги разказвам, но все пак трябва да се коментира нещо~

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 26, 2009 4:33 pm 
Аватар
Модератор

Dr. Dead - охх това съм го пропуснал, а толкова чаках да го сканира някой. Както и още няколко oneshot-а от същия брой на Akamaru Jump. Добре, че писа иначе незнам кога щях да го видя :lol:

Apple - беше си добре, но след Personant се вижда малко слабо това. Можеби трябваше в обратен ред да ги направи :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 3:44 pm 
Аватар

Lock on! - Хареса ми, приятно беше. Посмях се малко, арта не беше зле. Малко в повече дойде това "Shutter's eye", ама става ;) И на 22-ри май започва да излиза в WSJ.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 19, 2010 4:15 pm 
Аватар

Lock On! ...
Арт :
отврат особено стъклените очи...почти няма BGs...

История:
също отврат...Героите са предвидливи и стереотипни...Тъпо е да се опитваш да наложиш идиотски catch phrase като :All men are wolfs в One Shot...Още по-тъпо е "фотографското око"...Всеки втори в OS-а може да се бие не е обяснено как тая се е научила да се бие...

няма да се чете...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 6 [ 88 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]