Дата и час: Съб Фев 08, 2025 6:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: XBlade
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 7:34 pm 
Аватар
Модератор

Изображение
Брой томове : 4+ тома
Статус : Ongoing
Година : 2007
Жанр : Action / Fantasy / Mature / Shounen / Supernatural
Сериализирана в : Shonen Sirius (Kodansha)
Мангака : IDA Tatsuhiko & SHIKI Satoshi

Преди 4 години неочаквано бедствие от голяма скала удря Токио, сградите падат една след друга, 23 области от Токио бива унищожени. Жертвите и безследно изчезналите наброяват над 2 милиона. Природно бедствие, тероризъм, нападение от друга държава с ново оръжие, предположенията са много, но правителството още не е дало официално становище. Поради влошаващото се състояние в засегнатите зони, останалите 12 леко засегнати окръга биват барикадирани. В небето над центъра на Токио има постоянен черен облак, заради това е и забранено на гражданите да ходят в тази зона.
Морисаки Харуми е единственият оцелял от неговото семейство при инцидента. Един ден той става участник в катастрофа, която се превръща в кърваво клане. Там той намира меч, който неочаквано се пробужда и става на момиче на име Мана, която доброволно се е превърнала в меч преди 300 години. Сега заедно с нея, той трябва да оцелее в битката между 2 страни който искат меча.

Връзки - viewtopic.php?t=38434

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 7:44 pm 
Аватар

Ееее, разгеле.
Едно добро попадение. Обичам мечове, главния е симпатяга, мацката макар на 300 изглежда адски добре и макар някои от недомислиците е екстра за развлечение. Обаче май след втори том не съм стигала...Не знам що. :o

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 2:13 am 
Аватар

В момента в който видях темата си изтеглих мангата и я прочетох.
Ще започна най-напред с арта, който е несъмнено един от най-красивите,детайлни и изпипани виждани наскоро.Цялата концепция наистина е доста по-разнообразна от очакваното, което ми дава едни доста масивни очаквания за заглавието.Колкото до героите, Хару е симпатяга макар че има доста да се развива,Мана пък така и не мога и не мога да и схвана истинската личност (Макар че съм доста сигурен че е "Bossy" персонаж) абе като цяло и персонажите ме кефят (Особено Фуджимару, който някак си ми напомня на Wolverine).Като цяло заглавието е обещаващо и за момента го считам за "Адски добро".

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 01, 2008 9:46 pm 
Аватар

Тая манга я видях това лято обаче не ми направи кой зане какво впечатление хубаво е все пак, че има тема и за нея.
Да започна първо с минусите:
Навързаноста на събитията и връзките между героите са малко странни и не мога поне аз да ги схвана напълно.
Поредната манга в която има накякво вариация на японската митология която вече половинат свят сигурно знае наизуст след като 50% от мангите с някакъв вид битки я ползват. Аз лично като чуя за Амаретсу Тсукоми и Сусано или някакви реалмове вече все едно си виждам червата.
Плюсове са добрия арт. Главния герой е малко клише ама не дразни, защото образа му е доста нормален, а не нормално идеализран и изчистен като на повечето манга герои. Тук е и другия + на мангата нама добри и лоши... Поне засега което поне за мен е добре. Истината е, че няма напълно добри герои, всеки е съгрешил до някакво степен. Мечовете не са нереални ала стил Ичиго с двуметрово сътъро подобно творение което в релния свят би тежало 4 пъти собственото му тегло което също е добре. Не знам защо обече 2-те приятелки на Хару дразнят много дано се оправят с времето.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 7:51 pm 
Аватар

Мен специално нищо не ме дразни освен мацката, която постояно го налага нашия пич :lol: :D . Иначе много ми допадна.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 20, 2008 10:29 pm 
Аватар

Аз вече съм луд фен на ken-jutsu. Даже омегата-дуум си отнесе един dragonfly с ларп оръжие и после не ми говореше цяла среща :( .

My anime and manga list
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 21, 2008 8:20 am 
Аватар

IvanTheChemist написа:
Аз вече съм луд фен на ken-jutsu. Даже омегата-дуум си отнесе един dragonfly с ларп оръжие и после не ми говореше цяла среща :( .

:lol: :lol: :lol: :lol: . И аз да съм и аз нямаше да ти говоря :lol: :lol:

Профил  

Заглавие: Re: XBlade
МнениеПубликувано на: Вто Юли 20, 2010 2:09 pm 
Аватар

мангата бива :thumb: напоследък не виждам много чъптъри

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]