|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 12:32 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Тайнствените златни градове ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Юни 24, 2006 11:36 pm |
SkyApe |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Тайнствените златни градове е анимационен сериал, направен през 1982 година. Френска и японска продукция, която се излъчила за пръв път във Франция с името "Les Mystérieuses Cités d'Or". Японското заглавие е "Taiyo no Ko Esteban", което значи "Естебан, детето на слънцето". Има 39 епизода от по половин час, в типичния аниме стил. Всеки епизод завършва с кратък документален филм, информиращ за неща, показани в епизода. Героите в сериала са всъщност доста сложни и развиващи се. Под въздействието на фенския екип, стилът на рисуване се променил от традиционния манга стил към по-грубоват и по-малко преувеличен стил. Сюжет Историята е свободна адаптация на детския роман The King's Fifth, от Скот О'Дел. През 1532 година, испанско сираче на име Естебан се отправя в търсене на един от седемте златни градове в Новия Свят, надявайки се там да намери баща си. С него са Зиа, момиче от племето на инките, и Тао, последния оцелял от потъналата империя Хива. Сериала е комбинация от историята на Южна Америка, археология и научна фантастика. Героите откриват много изгубени технологични чудеса на Ацтеките и инките, които включват кораб, задействан от слънчевата слетлина (Соларис) и гигантски златен кондор. Те са постоянно преследвани от противниците им Гомез и Гаспар, които също търсят златните градове.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юни 25, 2006 12:25 am |
SkyApe |
|
|
[dimension] написа:
Малееееееееееееееее МНОГО АМА МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ АБЕ НЕ ЗНАМ КАК ДА ТИ СЕ ОТБЛАГОДАРЯ ПРОСТО!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юни 25, 2006 2:46 am |
SkyApe |
|
|
Таман дръпнах първи епизод качеството е такова каквото очаквах абе всичко е на шест ама не ми харесва аудиото демек че не е на Български език ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) Много ви моля някой ако го има на БГ или да има субтитри нека да пише в темата!За бг аудио търся щот някой може да го записва от Диема 2
Все пак благодаря и за английското аудио аз и без това трябва да понауча езика сега ще имам поне стимул ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Ама и все пак ако някой намери с БГ веднага да пише
Еми и аз сега ще ги дръпна всичките и ще си ги сложа всичките направо на ДВД диск
Последна промяна SkyApe на Нед Юни 25, 2006 4:07 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юни 25, 2006 9:32 am |
![Аватар](http://img169.imageshack.us/img169/1278/laniavzl5.jpg) |
lani |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Хах това беше първото аниме,което някога съм гледала.Помни те ли тогава телевизията беше от 8 до 10 сутринта и от 5 до 11 вечерта. Който нямаше кабелна можеше само да сънува целодневен анимационен канал.Тогава бях може би на около пет-шест годинки и това ,,Тайствените златни градове,, бяха единственото,което си струваше да се гледа. Просто нямах търпение да го пуснат,а ако случайно имаше и по два епизода направо подскачах. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Спомени,спомени.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юни 25, 2006 10:21 am |
SkyApe |
|
|
SayanMk написа: Интересно е как навремето са интерпретирали заглавия обаче
На времето ли да ти кажа те все още по всички телевизий интерпретирват имената!Особенно по Бтв гледай някоя реклама за филм дет и без това са много та изписват си от филма как се казва,а Бтв казват съвсем друго име!Например даваха по Бтв голямата стъпка ама то филма не се казва голямата стъпка,а се казва "Хари и семейство Хендерсън" пък те го писаха Голямата стъпка ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Абе постоянно променят заглавията на филмите каквито те искат,а също така и на "пенсионерските" сериали и на тях постоянно те им измислят имената!!!
Айде моля ако някой има филмчето на БГ аудио да го давa
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юни 25, 2006 1:58 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2046.jpg) |
Felagund |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 4:30 pm Мнения: 908 Местоположение: Някъде, където се пресичат Сенките на Амбър и Хаос
|
TheExar написа: Спомням си за него със силна носталгия.... ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
мдам така е
точната дума е носталгия
беше ми доста по-интересно от Волтрон и Конникът и зведните шерифи
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|