|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 2:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 1:23 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Аз си мисля, че Кран-Кран ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) има да кърти мивки още много епизоди...е поне така се надявам, не е логично да я треснат точно тук.
Ако следваме логиката на оригиналния Макрос, принцес-чо няма да избере нито една от двете.
Ако следваме логиката на Zero, ще избере Шерил.
Ако следваме логиката на 7, Ранка и Шерил, ще се вземат една друга и се отнесат в неизвестна посока, а Алто ще остае ядосан и зарязан. (Добре де, малко преиначих финала на Macross 7 Dynamit ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) )
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 27, 2008 8:58 pm |
![Аватар](http://img210.imageshack.us/img210/9589/yondyavaen9.png) |
LooneR |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
Регистриран на: Чет Юли 13, 2006 10:19 am Мнения: 40 Местоположение: Bath, UK
|
А не съм съгласен. В първия Макрос пичът избира задръстената ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) ( или казано иначе Ранка). Просто не е като днешните анимета целувки, милувки, глезене и т.н. Показано е така, че се подразбира ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) .
Според мен е очевидно, че ще е Ранка. Просто този, който се обърква и си мисли, че е прецакан и изоставен, при него винаги се оказва обратното.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 28, 2008 8:10 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1245_1262876890.png) |
Haruka |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
velush написа: Ако следваме логиката на 7, Ранка и Шерил, ще се вземат една друга и се отнесат в неизвестна посока, а Алто ще остае ядосан и зарязан.
Аз съм за това~^^! Support Ranka x Sheryl :Р
Е лошото е, че това е най-малката вероятност. Залагам на една от двете да умре. Ако си следват естествения ход, т.е. няма чудеса, Шерил със сигруност няма още много живот, а за Ранка не са още много ясни нещата, но може и при нея да се окаже нещо такова.
Шерил ми става все по-симпатична, сега има даже по-изразена аура на зряла жена. Ранка си е дете, даже бие към егоист: "Ама ако не пея за Алто, не може, света да си гледа работата". (добре съгласи се на края, но просто си е дете.. и е лоли :Р)
Но така или иначе не остава много докато видим кой ще бъде избран/ще умре/ще се жертва. Все някой ще познае какво става, възможностите не са толкова много.
Но 20 епизод наистина си заслужава възхищението. Клан и Мишел бяха просто страхотни. Клан-чан беше totally adorable като си направи признането, а Мишел, даже и да беше нещо обичайно с тази саможертва, направи хубава драма. Около Нана-чан и Лука също се изясняват нещата, а те са ми любимци. Историята става все по-интересна към края. Даже Кати взе да взима правилни решения. Брера показва чувства.
Общо-взето "Иии мноо як епизод", или по-друг начин казано добра драма, която ме бях виждала от известно време.
А и новият ОП ми харесва значително повече от стария, да не кажа, че даже ми харесва. Ако имаше и малко повече ритъм и по-силен инструментал, щеше да е хубава песен.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Авг 30, 2008 8:00 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=407_1470342821.png) |
faye |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
уа!! Това ми допада все повече и повече с всеки изминал епизод ^^ И пак неочаквано поне за мен развитие. Убиха половината герои, главната героиня забегна, героя пък остана както обикновено като треснат. Изглежда все пак не е принцеса. Не разбира достъчно добре женската психика за целта
Само че нямаше Шерил
Сега какво ще гони ранка до края на вселената >> Звучи банално ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) но май няма избор човека. Естествено най-малкото Шерил ще се домъкне също и доста голям шанс за този брата.
Сега обаче ми е интерсна Шерил. Не обясних достъчно добре какво е тя. Нали я готвеха като заместител на Ранка!? Значи трябва да е способна и тя да се свързва до определена степен с Важра. Тъй да остане висящо също не ми се вярва
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 02, 2008 10:46 pm |
Haruka |
|
|
Съгласна, че става все по-добро. Но може би щях да съм по-доволна ако 21 беше предпоследен епизод, така Алто нямаше да има много време да се чуди и да гони Ранка. За останалите епизоди могат или да обяснят всичко и да завършат историята подобаващо, или да проточат с терзания и любовни мъки и да развалят хубавото развитие, което направиха до тук.
За Шерил имаме достатъчно време сега. Предполагам, че първо ще покажат реакцията, която Ранка предизвика с бягството си. После сигурно ще решат дали Шерил ще им е нужна за нещо, дали има още заплаха и т.н. Но знаейки Шерил, едва ли ще се съгласи толкова наивно отново, след като злата мениджърка се оказа използвачка. А тя самата едва ли е прибрала Шерил защото е било сладко бездомно момиченце. И обицата й пак проблясваше към края, така че няма начин да не разкажат малко повече за нея.
Алто е като цапнат с тиган по главата като стане дума за жени и чувствата им, но е забавен като види, че Ранка звъни и е готов да скочи от легното и да направи каквото тя поиска ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) /е~ освен да отиде с нея на малко пътешествие.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 15, 2008 2:52 pm |
faye |
|
|
23 беше разочарование за мн. Как така от темата за това дали е актьор или не нашия идиот стигна до заключението че ще убие Ранка?! И как това би трябвало да се приеме като знак за истинските му чувства че обича Ранка, като в предния епизод се обясни на Шерил? Просто нарочно ли го правят с мозък = грахово зърно или какво?
Тез истории около Ранка също толкова тъпо ги представиха, толкова едносттранно. Въобще не обясняват за какво се бори Грейс, какво е говорела майката на Ранка. И Брера тамън схвана че има сестричка и един фенсървиз драма момент ме чакаше и онази патица Грейс ще го изключи.
Залагам, че Ранка ще излезе победител накрая(във всяко отношение), но няма да се върне при Алто понеже е такъв кретен
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 15, 2008 3:22 pm |
velush |
|
|
1. Според мен Алто не се чуди, дали да бъде актьор или не...просто го натискат от малък да се облича и държи, като жена, а той не ще... ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) .
2. Това, че трябва да убие Ранка, не само е логично (Ранка си е "враг с партиен билет"), но е и типично мъжка реакция ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Ревност (не задължително сексуална), мания да подчинява и т.н.
3. "като знак за истинските му чувства че обича Ранка, като в предния епизод се обясни на Шерил" - пича тамън започна да заформя харем, но излезе че гаранционния срок на Шерил изтича, а пък Ранка му се измъкна по тарлъци.
Искам да кажа - Алто определено не е "положителен" образ. Всъщност това си е в Macross традициите - примерно Хикару какъв two-timer беше, не е истина...
За мен не беше лошо епизодчето - нещата вече изглеждат още по-безперспективни (за Frontier флотилията), след като се оказа, че и бившия шеф на SMS-а също е забъркан в далаверата.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 15, 2008 9:20 pm |
Haruka |
|
|
faye-san, имам чувството, че ще разстреляш Атло ако ти попадне в ръчичките
Честно казано и аз много се изненадах, че стигна до това заключение. Когато каза, че е решил какво ще прави, реших веднага, че ще "спасява Ранка каквото и да става и ще я последва до края на света", а той изведнъж изтърси, че ще я убие. За момента обаче не мога да преценя дали това, което иска да направи няма да е всъщност правилното решение, защото това зависи от дали Ранка е някаква огромна заплаха за човечеството, която трябва да бъде премехната или няма чак толкова ключова роля, но винаги може да задейства нещата нещата в нейна полза, т.е. да обърне Ваджира с-у тях. В момента е и в много тежка ситуация и е нестабилна, кой знае какво може да задейства.
Грейс упорито ме дразни, а това е странно, защото злите героини може да са ми или симпатични или антипатични, но обикновено не ме "дразнят". Тя просто изглежда безмозъчна и жестока, а това не е добра комбинация. Залагам обаче, че и тя има някаква трагедия в миналото си и мноого скоро ще видим каква е.
Според мен епизодът си беше на място иначе. Вярно че има дразнещо много неща, които все още се загатват, без да се разкрива много, но в същото време казаха и достъчно, което не се знаеше преди. Аз мислех, че Брера знае, че Ранка му е сестра, а тя не знае за него, а сега се оказва обратното. Семейството им е много интересно и се надявам в следващия епизод да разкажат повече за тях.
Шерил ако наистина умира, ще го нправи както трябва. В превюто на следващия еп беше много красива <3, а и въпреки че се държа детински, сега е много по-зряла от началото. И някак си държи на мнението си, ако мога да го нарека и "принципи".
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 16, 2008 11:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=435.png) |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
ГАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХА!
Музикална мека! *въргаля се на земята от смях*
Няма друго такова, като осъзнах, че пеенето ще върви успоредно с битките си умрях от смях, съвсем честно. Няма друга такава аномалия в аниме света
Ама не ме разбирайте погрешно, анимето много ми харесва засега (8-ми епизод съм, но до утре, вдруги ден ще изгледам всичкото дето е излязло вероятно).
Музиката е много зарибяваща и набиваща се в главата ти, дори да е джапански поп, който уж не обичам. Но тука гласовете са готини, текстовете кадърни, мелодията зарибяваща... няма как да не ти допаднат.
Ранка има възможно най-готиния телефон!!! ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) По дяволите, ИСКАМ ГО!
И най-шашавата коса, която реагира в съотвестние с настроенията й... о_0;
Но овациите ми отиват за Шерил. В началото ми създате представата за надуто просто ку*ве, но се оказа жена с характер. И има супер сладурски нюанс на косата. Просто... решителна е, борбена, има си изградена представа за света и нещата и се води по тях, ами не някой като й каже нещо да почне сляпо да вярва или да "отрича" невярващо. Действително обича работата си и прави и всичко за феновете си. Просто сладурана и половина!
Алто засега не ме дразни (както виждам, че прави според предните мнения XD), даже ми се вижда симпатичен. Да го видим по нататък.
За останалите герои нямам още някакво по-така мнение, понеже не са ми ги показали до толкова, но засега всичките са ми прилично симпатични ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Лука и Мишел са симпатяги, брата на Ранка също, макар да го кара малко по злобно, но в това му е чара
Та... да видим по-нататък как е
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Сеп 17, 2008 9:28 am |
velush |
|
|
Цитат: Музикална мека! *въргаля се на земята от смях* Macross 7 е много по-зле - там част от надпреварата във въоръжението е, как нашите ще направят по-мощни колони, така че врага да чува тяхната музика, а пък врага, да направи още по-силни заглушители ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) . Баш главните герои са нещо, като джей-рок банда и се "бият" с шарени музикални мекове. По едно време дори им се появява бойно-музикална конкуренция, коsто по-скоро го дават в джей-поп стил. Много е зле "7-мицата"! Препоръчвам избягване. Цитат: Музиката е много зарибяваща и набиваща се в главата ти, дори да е джапански поп, който уж не обичам.
Според мен причината за това се казва Йоко Кано. Тази жена може да твори в произволен стил.
Ако не беше музиката и в Cowboy Bebop сигурно до ден днешен щях да мразя джаза във всичките му форми.
Последна промяна velush на Сря Сеп 17, 2008 1:40 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Сеп 17, 2008 10:17 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=435.png) |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Майко мила, 7-мицата ще я погледна само заради гаврата ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) .
Йоко Кано? Наистина? Е нищо чудно, че ми допада. Съвсем прав си, тая жена може да твори във всякакъв стил и винаги се получава добре накрая. Или поне аз не се сещам за нищо нейно, което да не харесвам.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 27, 2008 5:21 pm |
faye |
|
|
Излезе най накрая и последния епизод. Ами какво да кажа. Приятно беше, надъхващо, що годе интересно... но двете неща с които ще запомня сериала са: ОСТ-то и колко ме дразни главния герой^^ Тази година Алто и Шинкуро от Kurenai избиват рибата (Добре де Шинкуро води класацията с няколко билярда светлинни години, Алто или кой да е друг ![:drop:](./images/smilies/drop.gif) )
На 24 се чудех как ще го завършат за няма един епизод, еми ето става. Като искараш чудеса от храброст всичко става. Как съживиха Шерил, как Важрата дойде на човешка странна... >> Толкова смешно ми стана като Алто изтърси пред Ранка и Шерил "Вие двете сте моите крила." Но не може да не им се признае на сценаристите, умеят да се измъкват от ситуациая "Коя ще избере."
Честно от 23 може и по-рано да е било все стискам палци за Важра да избият целия фронтиер и поне да не ме е яд. А сега толкоз много глупости се случиха че не знам от къде да почна критиката си><
Добрите точки: Ранка и Шерил бяха добри персонажи, макар че Шерил да не ми стана симпатична. В началото беше, но после като почнаха историите "Болна съм от неизлечима болест и ми остават няколко месеца...", ако бяха прибавили и "бременна но не знам кой е бащата" веднага почваше спекулацията че в екипа от сценаристи има и латино-американец ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Освен тях имаше доволно количество eye candies и сред по-страничните герои някои доста добре изградени персонажи. Анимето имаше доволно количество екшън, малко повече от нужната драма, трагедии, .... От всичко по малко. Златната формула за популярно аниме. 8/10
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|