|
Дата и час: Сря Мар 05, 2025 10:20 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Юли 22, 2008 11:25 pm |
 |
Amazoneca |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 26, 2008 11:36 pm Мнения: 358 Местоположение: Пловдив
|
Almateria написа: Сама не бих се качила, но пък със някой ок. Макар че ме съмнява кой повече го е страх шофьора или стопаджията мен преди ме беше страх да се возя в таксита сама XDD~ /ами те едни шофьори небръснати и зловещи ;_; но пък след тая фобийка бих опитала на стоп, само да имах на къде да ходя.
Еми просто взимаш някой приятел или познат и обикаляте по БГ ... на 100-150 км от града, в който живееш или нещо такова. Да можеш да се върнеш същият ден  . А иначе нищо не ти преди да посетиш някой стар познат/а от друг град или просто някой човек от форума.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Юли 23, 2008 4:17 pm |
 |
Jesus |
|
 |
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 8:31 am Мнения: 778 Местоположение: navsqkude
|
Nightwhisper написа: По темата, не съм пътувал на авто-стоп, веднъж се пробвах, но никой не взима мотаещ се по пътя метъл...[/b]
стига бе! взимат и още как... особено други метъли... ти може би си попаднал някъде около Стара загора.. там е черна дупка.. но иначе си върви.. обиколил съм цялата страна на стоп, с изключение на Лудогорието и Югозапада... спал съм по изоставени къщи и горички...няма нищо страшно.. иначе като ме гледаш на снимката (аватара) би ли ме качил?
пък за хората дето се страхуват от шофьорите- по принцип зъл човек стопаджии не качва... може евентуално да се случи турски тираджия или мангал мюсюлмамнин да пожелае да ти купи момичето , ако сте момче и момиче на стоп ама.. но риск но фън..
иначе съм пътувал и на нощен стоп.. то е много яко.. но трябва да имаш бели дрехи или поне бели наръквици, иначе не те виждат... освен ако не са тръгнали да си търсят курви...и това да се окажеш дългокос метъл , особено брадат МНОГО ги разочарова...
между другото.. търся си другарче за стоп до Унгария в края на август- началото на септември... желаещи?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Сеп 25, 2008 11:37 pm |
 |
kcekce |
|
 |
|
Пътувам на стоп от години. София-Враца се прави за около час и половина, София-Варна за около 5-6 часа max... Най-бързо се оправям, когато пътувам сама (кой ще остави само момиче на магистралата?), но пък се сблъсквам с повече нахални коцкари по този начин. Вече започнах да си вярвам на face-control-а, последният кретен, дето ми изглеждаше твърде подозрителен, направо ми посегна. Сиктирдосах го и му изблъфирах, че ще се мятам в движение от колата, за да ми спре да сляза  Бая го шашнах:) Та, което исках да кажа - досега не съм правила грешка с преценката на шофьора от пръв поглед, така че ако някой видимо не ви кефи, просто не се качвайте при него и изчакайте следващата кола.
Най-кофти стоп преживях из западната Европа (пътувахме с бившия от БГ, през Франция за Рим). Там чакахме минимум по 3 часа, от Австрия не успяхме да излезем два дни... Мноо зле.
Полезни съветчета: Стопът върви най-добре в "отпускарските" часове (сутрин в събота или неделя вечер, хората се прибират тогава). За морето също се пътува най-лесно в "плажния" сезон. В западна Европа няма смисъл да стоиш на пътя, ако не си напишеш табелка с мястото, където отиваш. А най-добре е просто да закибиш на някоя бензиностанция и да заговаряш директно хората.
И още - ако сте от женски пол и някой кретен ви закача, направете се на тотално ненормален и агресивен катил. Уплашените нежни момиченца само ги амбицират тия малоумници. Демек - една истинска кучка трябва да умее да ръмжи и да лае:)
Аре, успешно стопче на всички:)
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Сеп 26, 2008 1:21 am |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
kcekce написа: ако сте от женски пол и някой кретен ви закача, направете се на тотално ненормален и агресивен катил. Уплашените нежни момиченца само ги амбицират тия малоумници. Демек - една истинска кучка трябва да умее да ръмжи и да лае:)
И като улучиш такъв като мен, който се възбужда от грубости - ми просто ще ти избия предните зъбки докато се укротиш, и после ще те правя каквото ми е кеф
пп. Някой ден самочувствието ти ще те вкара в голяма беля...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Сеп 26, 2008 2:22 am |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Е, ако тежи 150 кила и е 1,80+ висока сигурно ще ми е по трудно да се оправя, но реша ли ще я пречукам.
Бъди реалист - в реална ситуация грубото държане срещу неправилния човек ще ти докара по лош ефект върху здравенцето, отколкото в други варианти.
Това не ти е Европа, че хората да са културни и мирни(което пак е относително, ама карай). Тук ако се направиш на интересен където не трябва ще те смелят и ще те осъдят дори...
А това че ви се разминава всеки път не означава, че можете да дърпате дявола за опашката без реакция вечно... Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, докато се счупи...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Сеп 26, 2008 2:48 pm |
 |
kcekce |
|
 |
|
Belgarion написа: Е, ако тежи 150 кила и е 1,80+ висока сигурно ще ми е по трудно да се оправя, но реша ли ще я пречукам. Бъди реалист - в реална ситуация грубото държане срещу неправилния човек ще ти докара по лош ефект върху здравенцето, отколкото в други варианти. Това не ти е Европа, че хората да са културни и мирни(което пак е относително, ама карай). Тук ако се направиш на интересен където не трябва ще те смелят и ще те осъдят дори... А това че ви се разминава всеки път не означава, че можете да дърпате дявола за опашката без реакция вечно... Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, докато се счупи...
Уффф, че ми писна да споря по тия въпроси с тебе... Както споменах в една друга тема, предпочитам да ме изнасилят, отколкото да лежа присъда за убийство... Тогава ПАК беше против. Сега пък грубото държане било голямата грешка... Аре уточни се най-сетне, какво точно смяташ за правилно:) Или просто винаги си опозиция?  А и не твърдя, че правилото за ръмжащата кучка важи във всички възможни ситуации. Просто ОГРОМЕН процент от задяващите се коцкари всъщност са жалки бъзльовци и го разиграват "големия мачо", само ако има кой да им се върже и да се уплаши. Като видят насреща си психопатеса ги хваща шубето  Говоря за мазни чичета от село долно нанагорнище, които са женени с деца и като видят само момиче на пътя, просто си пробват късмета. Изобщо не се качвам при подозрителни и опасно изглеждащи мутри, вярно е, че на човек не му е изписано на лицето, но най-често има някакви признаци.
Отървавала съм се и от бой много пъти. С репликата "Виж, ти ще ме смелиш и ще лежа в болница 2 седмици. Но аз ще си изляза, а ти ташаци никога повече няма да имаш". Това ПЛАШИ. Предимно защото наистина го мисля. Разбира се, не всеки ще се стряска и ще подвива опашка. Но така поне си спестяваш физическата разправа с разни кретени, които всъщност НЕ СА толкова "тежки", на колкото се правят. И всъщност не им се поемат излишни рискове, за да те набият, а просто им се поступва някой... Та така, отплеснах се. Дразниш, човече, все от всичко разбираш - макар нито да си жена, нито да си пътувалА на стоп, пак знаеш по-добре...
Последна промяна kcekce на Пет Сеп 26, 2008 2:57 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Сеп 27, 2008 4:01 am |
 |
Z Warrior |
|
 |
|
Пътувам-пътувам...
От няколко години пътувам на стоп за училище и към нас... Мързи ме и е приятно... Иначе от година и нещо- две пътувам често до Пловдив. Като е хубаво времето имам време предпочитам да ходя да стопирам на цариградското, отколкото да ходя по влакове... Верно че е безплатно and all обаче влака и без това ми идва много евтино, и не ми пука особенно. Просто е забавно да тръгнеш ето така на късмет... И да си кажа, че няма голяма опасност да т качат малоумници... Те си продължават и изобщо не ти обръщат внимание. Хората който спират най-често са точни. В смисъл - и те са правили стоп и знаят как е. Че и кой качва човек/хора с дълги коси черни фланелки? Ами същите хора...  Защото знаят какво е... Лафчето е най готиното нещо по стопа...  И разбира се има хора който даже те и откарват до точната ти дестинация, макар и да не им е по-пътя...  Разбира се обаче не е лесно по стопа.... Седял съм с часове докато ме качат, и разбирасе поради тази причина не е за всеки(може би)но с мп3-ка в ушите и кутия цигари в джоба всичко е прекрасно...
Иначе разбира се го има и момента да качи някъв брутален кретен, и общо взето и дума да не си обелите(почти де), но все пак остава че те е качил - кото всъщност не го прави толкова зле...
Иначе си има някой тънкости в стопаджийството. Например ако си раница на гърба колкото и да е лека никога не я носи на гърба - свали я и я постави пред теб, сякаш не си тук от скоро, а чакаш от кой-знае-колко-време...  Най бързото стопаджийство е с момиче! Благодарение на тях шансовете да ви качат се повдигат с 50-60%...
И за жалост стопиране с друго момче намалява тези шансове с 20%(примерно) XD....
Не казвам че стопаджийството е безопасно - както казаха има сякви ненормалници - но е весело преживяване. И да - като се сдобия с кола ще качвам стопаджий защото все някой трябва... XD
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|