Мен ми е много интересна цялата работа с "The Will of the D."
Gol D. Roger
Monkey D. Garp
Monkey D. Dragon
Monkey D. Luffy
Portgas D. Ace
Jaguar D. Saul
Marshall D. Teach
Моята теория е, че Gol D. Roger и Monkey D. Garp са братя.
Били са на върха на своето могъщество по едно и също време. Garp е единствения, освен Whitebeard, който се е бил наравно със Roger, "стащвал" го е няколко пъти, но все пак не е успял да го залови. Те поемат по двата противоположни пътя - единият става пират, другият marine.
Eдиният е малко по-силен от другия.
Вярно, че мостаците им са различни, на Garp е рунтав и гъст като четина, докато на Roger е по-рядък, но това не значи нищо.
Също така имената - Gol u Monkey. Но това не е проблем. Същото е с Ace и Luffy.
За да са братя двама човека трябва да имат обща майка или общ баща.
Ма ако Dragon беше баща и на двамата, и двамата трябваше да са Monkey. На пръв поглед остава майката да е обща. Ace е по-големият и трябва да е изневерила на баща му с Dragon. Но Garp се грижи и за двамата. Но защо да го прави, ако Ace не е син на Dragon, който е син на Garp. Защо да се грижи за извънбрачно дете на съпругата на сина му? Мне, според мен и двамата са синове на Dragon.
Другия вариант е майката на Ace да е зълва на третия братовчед по майчина линия на Ussop, но това е малко вероятно.
Та, нищо не пречи Roger и Garp да са братя.
Другия интересен член на родата е Blackbeard. Oda вече показа, че той е пълната противоположност на Luffy, човекът, с който той ще трябва да се бие, да стане Краля и неговия най-голям противник. Говоря за случката с пайовете, който единия хареса, другия не, и сока, който единия хареса, а другия не, както и за надпреварата кой ще изяде повече - 50, 51, 52 парчета и т.н., сещате се. Имат една мечта, но я гонят по различен начин. Ясно е, че Blackbeard ще убие Whitebeard в задаващата се Shichibukai vs Whitebeard's pirates битка, ще убие най-големия противник на Краля.
Той може би е някакъв братовчед на Luffy, абе всичко е много объркано, като в циганска рода, сигурно предшествениците в изчезналата страна са били някакви цигански барони.
Ся Dragon. Според мен той знае "The true history". Трябва да има причина да започне бунт срещу The World Government, да знае нещо. А и когато казва как епохите се сменят, "question the world" и т.н., явно има някаква причина да се съмнява.
Saul спясява единствения известен досега човек, който може да разчита Понеглифите.
Явно всички D. имат някаква роля в коването на съдбата на света.
И, забравих най-голямата мистерия - "I wonder if DADAN" knows about this", когато шефа на родния град на Luffy вижда 300-те милиона баунти.
Кой е Dadan? И да знае, че Luffy е пират и е обявил война на Government-a, какво ще направи? Хм, доста интересно е станало.
А в последната глава още повече се завръзва, много мистерии около Кума, Райлих явно има някакъв начин да неутрализира Логиа силите, хм:newyear: