Дата и час: Пет Фев 07, 2025 10:17 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Интервю с Тсутому Нихей
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 11:17 am 
Аватар

Изображение

Тсутому Нихей е един от малкото японски артисти, които са прекрачили прага на света на американския комикс.
Докато в Щатитее най-известен с работата си по версията на Wolverine от X-men, в Япония най-популярната му работа е Blame, дълга фантастична серия за един постапокалиптичен свят.
~ "Беше изграден в процеса на работа," казва Нихей. "Основната сюжетна линия беше решена предварително, но всеки един детайл биваше измислен по време на работата върху конкретния епизод."
Серията е написана като тъжна, но не прекалено тъжна история.
~ "За да създам усещането за измерение различно от нашата реалност, нарочно направих атмосферата по-мрачна и депресираща, но не исках да правя и читателите депресирани. Просто исках светът на Blame да е един по-мрачен свят."

Изображение

Светът на Blame е изпълнен с получовешки и нечовешки същества. Нихей шеговито твърди, че повече му харесва да рисува тези същества, отколкото рисуването или създаването на историята на самия комикс.
~ "Ако не се занимавах професионално, би ми харесало да драскам всички тези същества. Това ми харесва, но след като става дума за манга, трябва да има и някава история." Да направиш успешна манга серия, означава да създадеш нужда за всяка следваща част от историята, твърди той.
~ "Може би това е една наистина основна част от работата, и не знам дали съм особено добър в нея, но искам да създам очакване за следащия епизод. Така че, в края на всеки епизод, трябва да сте сигурни, че нещо се случва, което ще накара читателя да иска да види следващия."

Изображение

Да поддържаш такива очаквания от епизод до епизод е доста различно в Япония и САЩ, както Нихей се убеждава, когато създава Wolverine историята за MARVEL.
~ "В началото си мислех, че американските и японските комикси са едни и същи, но когато са завършени те са различни продукти." Повечето манга издания идват в дебели томове, докато американските комикси, най-често, излизат в месечни издания от 32-48 страници. Нихей смята, че това създава различно напрежение върху артистите да поддържат интереса за същата история. Открил това, когато MARVEL му дали възможност да нарисува X-men историята и Нихей веднага прегърнал възможността да направи такава за Wolverine.
~ "Wolverine вече има доста дълга история. Почти е невъзможно да направиш пълна собствена версия на такава история. Трябваше да направя Wolverine в моя стил на рисуане. Не успях да изградя напълно типажа, и признавам, че това е един мой Wolverine."

текст: Anime Reactor, взето от сп. QTEH

~~~

Както си разглеждам комиксите една вечер, видях онази дебела книжка на QTEH, българския комикс. Преглеждам я и виждам статията за ТН (Тсутому Нихей). Реших да я постна, защото той е едно голямо име в света на японската манга.

Фани ♥
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 1:21 pm 
Аватар

Хубаво си ия направил. Нямах си представа, че Тсутому Нихей е рисувал американски комикси. Браво за темата =D.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 1:58 pm 
Аватар

Много интересно. Повече такива теми ни трябват.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 2:48 pm 
Аватар

Уааа - сугой :wink: Wolverine e :shock:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 3:25 pm 
Аватар

Wolverine е баси дивака......Другите автори от марвел да идат в Япония и да се научат да рисуват......А иначе самата манга.....Като я чета направо ми докарва депресия....

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 4:03 pm 
Аватар

Що всички сте с еднакъв профил ? :shock:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 4:16 pm 
Аватар

kujiro написа:
Много интересно. Повече такива теми ни трябват.

o, rly?

Тсутому Нихеи е нечовек, две мнения няма. ама ква е тая тема, по дяволите... пет изречения на кръст, отнасящи се до нещо, за което ако не си фен (и не го знаеш вече) в гугъл/вики има сиг десет пъти повече инфо...
нито е интервю като интервю, нито е инфо като хората...

иначе мен пък Wolverine не ме изкефи особено като го четох. яде се, ама... :/

and that:
Цитат:
Другите автори от марвел да идат в Япония и да се научат да рисуват
is not a very smart thing to say...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 6:21 pm 
Аватар

Fictional being написа:
kujiro написа:
Що всички сте с еднакъв профил ? :shock:

щото има 5 души, които се продадоха на империята на циците
за тва

on: TH ftw

добре че някой го разясни това.Бях почнал да мисля че браузъра ми се е сринал и дава дефекти :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]