|
Дата и час: Сря Мар 05, 2025 10:24 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 8:37 pm |
 |
blurymind |
|
 |
|
винаги ще имаш и негативни коментари ..важното е да правиш каквото на теб ти е кеф,да пробваш нови неща винаги и да си самокритична
Имаш потенциал,просто е нужно повече внимание към самото рисуване и по малко към техническата част
може да е недоизпипано,да има кусури,но основите са най важни
Имаш добро око за детайлите- косата я правиш адски добре,не знам как успяваш.Рисувай лица на истински хора,не по снимки.скици ако искаш,това ще ми е най кеф да видя
когато някой е с теб в стаята,имаш по добър усет за него на хартия
7 реда
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 10:10 pm |
 |
Mikki |
|
 |
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 3:41 pm Мнения: 1148 Местоположение: Paradise
|
лол блъри, 7 реда.
миии тука леко ме съмнява че не става дума за арт-а ми, смисъл има хора тук които пускат ужасен арт и пак получават добри коментари, има хора които пускат хубав арт и постоянно ги критикуват, тука не е до арт ами до кой колко го кефи, ся проблема е че аз съм супер критичен човек, знам си го, дразня много хора защото си казвам всичко направо колкото и гадно да е и не се сдържам да се изкажа ако нещо не ме кефи. it's just how i am, но щом не искате спирам, няма да пиша
ениуей, за работата ми, работя в списание Enterprise, вътрешно списание за ПР и Маркетинг, нищо особенно не е, правя портретни снимки на важни клечки и ходя по миитинги и купони да снимам за статиите в списанието, нито бих показала тия снимки нито ми е позволено, не са по добри от тези които пускам тук
хубавото в списанието е че те имат връзки на всякъде, включително и много фотографи от които аз търся критика и препоръки, като цяло в снимките ми липсва идея, аз в момента я търся тази идея, уча се на разни работи и гледам да съм по креативна, търпелива съм, първо ще си проектирам и прочета всичко и после ще снимам както си му е работата. разполагам и със студио което мога да ползвам от време на време но все още не съм се престрашила, нямам достатъчно знания по осветление, виждала съм достатъчно хора които влизат в студио без знания и правят толкова отвратителни работи че ми става жал за скъпата техника. за това ще почакам.
мерси за критиката, вярно е, че не всички ще ме харесват но както виждам има все още хора които ми харесват нещата тук за това ще продължавам да пускам напредъци и т.н.
едит:
за портфолиото, след заплата си плащам хост и домейн, иначе http://robinchan.data.bg товз използвах за работа и ме одобриха, значи става за нещо
а като цяло един колега на приятеля ми на скоро ми направи едно адски яко флаш сайтче но има още няколко бъг-а да се доуправят и го качвам.
Последна промяна Mikki на Пон Авг 25, 2008 10:13 pm, променена общо 1 път
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 10:48 pm |
 |
mona_fei4kata |
|
 |
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 7:21 pm Мнения: 970 Местоположение: homeless =D
|
Много зависи към кого са критиките... Аз лично ги формирам според левъла и до колко човекът отсреща ги приема... Ако е до човек, който има ужасен арт и го знае, но иска да се научи, пиша нещо по-поощрително, но стане ли дума за кофти арт и надменно поведение... А към готиния арт рядко съм срещала критики
Та тези, които започват сега да драскат има нужда от побутване, което фактически ги качва на равнището на можещите, но недоразвитите... >< някакси се опитах да кажа нещо, нзм до колко успях ).gif) надявам някой да схвана нещо, лол...
ПП. спора ви с блъри започва от стр.6 xD и поради тенденциите, които се наблюдаваха в предишните страници, нещо ме навежда на мисълта за затишие пред буря  hope i'm wrong...

И най-изкусната ръка е само слугиня на мисълта. (О. Реноар)
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 11:55 pm |
 |
Ensenga |
|
 |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
blurymind написа: 7 реда
I LOLROFL'D
1 ред
пп. има два вида професионални фотографи - занаятчии и артисти, тя може да е от първия, за тва няма кво да й критикувате артистичните умения на фотосите й
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Авг 26, 2008 5:24 am |
 |
TheUnknownOne |
|
 |
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 4:36 pm Мнения: 1189 Местоположение: Sofia City Zone of B5
|
Хейта настрана.
Арта наистина е як. Косите наистина изкъртват. Точно фотоманипулацията с мехурчетата както някой спомена е Супер. НО. Едно надменно държание и самовъзхвала само могат да подтикнат в мен острото ми критическо око и провокативна критика, на която виждам Мики издържа, Хвала. И въпреки всичко, Държа да отбележа че това е аниме форум с възрастов диапазон ясен на всички, и също така че арт секцията е предимно, ако не изцяло, любителска, а не занаятчийска. И тук идва голямата врътка. Когато идваш ти занаятчията. Професионалиста. Или така звучното трибуквие - ПРО-то, НЯМА място за компромис. Няма място за онова нещо което ме спира да нахраня милото дете с грозноватите криви сканирани рисунки.. просто защото толкова може, и тук не е място където е дошло да се изтъкне. Мики уви е ПРО. И дори на крехките си години и опит се е опитала да направи нещо със себе си. И къде чрез сребърна лъжица в д-то си, къде с връзки, къде с онзи толкова важен за да станеш каквото и да е хъс и нахаканост е изградила това което описа в горния пост. Колко други човека в този форум снимат за списание ? Много бързо можем да отговорим на този въпрос.. нали ? Има известна(огромна) тежест върху плещите на човека който на млади години се озовава ПРО. Знам го от личен опит както и от редица наблюдения в много сфери на изкувството, дизайна и т.н. Някой хора са много облагодетелствани и избутват много лесно, и по едно време в директното им обкръжение от връсници става близко до невъзможното да получиш негативен коментар. Това е вредно. Действа зле. Кара човек да се има за повече от каквото е. Предполагам въобще нямаше да пиша дори в тази тема с този тон, ако не бях видял изказваня от сорта на "В тоя форум никой не може да снима" "аз про-то" и т.н. (за точноста на цитатите не гарантирам - не ми се търси)
Смирение. Самокритика(изключително важна!!!). Скромност. Това са трите ми съвета. Ама от сърце! Ясно е че в този форум, в тази арт секция, почти никой няма да каже лоша дума, защото в контраст с на 12 годишните деечица снимките на калинки със сапунките, много (въобще не всички) от снимките на Мики блестят.. Но това не трябва да играе като четка и извор за самочувствие.. Мен лично би ме било срам да си вадя занаятчийските дизайни и флаери тук. Би ми било кофти да се меря с хора занимаващи се любителски,и да се друсам с гарантираните им позитивни коментари, но това е въпрос на избор. Няма нищо лошо в това, не ме разбирайте погрешно.. просто е малко опасно, защото може да те накара да изглеждаш много глупаво в очите на някой който гледа и разбира малко повече, защото все пак, тия форуми са отворени и всеки може да ги чете./разглежда ;]
Накратко : With great power, comes great responsibility.
Не бива да бъдем заслепени от самите себе си и да изглеждаме смешни парадирайки с величие на крехки години когато опита и истинския професионализъм са на цял житейски път от нас.. И винаги най-големия ни критик трябва да сме ние самите. За да не се удавм в собствения си сос. Колкото и да е сладък.
//Винаги нещо прищраква в мен когато видя изображение заснето на висока резолюция от тяло над 3 бона.. Има онзи про вид.. На първо око.. И след това влизаме онези 5% от хората които гледаме ъгълчето, градусите, сантиметърчетата, светлината, копмпозицията и най-вече посланието.. и започваме подобни дискусии за "Що е то да си фотограф" ;> Имаш цяла хлебопекарня да изядеш, мики.. ЦЯЛА.. преди да се наречеш Фотограф.. За "Про Фотограф" може би трябва да изядеш цяла Добдужа ;>
Последно искам само да отбележа лично : Мики, за мен фотошопа ти се отдава в ПЪТИ повече от фотографията, и това мога да го кажа с ръка на сърцето. Ако наистина искаш това да ти е занаята (и съответено си си направила труда не само да прочетеш но и да вникнеш в това мнение) то си виж горните 3 съвета + този :
Think BIG. Think much Bigger than what you think is BIG. Never stop challenging yourself greatly.
Имаш техниката, имаш времето, имаш условията, имаш и подкрепата на родителите си предполагам. Не всички имат този лукс. Цени го. Използвай го. "Използвам го." НЕ! Използвай го повече! Никога не е достатъчно. Не спирай. Дерзай, и всичко ще си дойде по местата. И още една порция скромност, моля ;>
П.П. 6:09 е.. А аз просто отивах да се изсера.. какво правя тук ?!?! o0 ..отивам да си доспя
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Авг 26, 2008 10:25 am |
 |
Mikki |
|
 |
|
Еми Unknown мерси за асдки дългия пост който едвам се навих да го прочета, не си казал нищо грешно съгласна съм.
Незнам защо сте останали с впечатление че съм толкова надута и т.н. Аз през цялото време си критикувам снимките, знам къде са ми проблемите, опитвам се да ги оправям, знам че имам още много път до ПРО-то, но се старая да вървя бързо.
Колкото до мама и тате те не помагат много, тате ми показва разни фотографи и фотографии но той не иска да се занимавам с това за живот, и аз най вероятно няма, ще е като 2ра работа защото човек не може да живее само като фотограф  (в смисъл може но се искат много инвестиции за да се печелят пари от това, а не всеки може да си го позволи)
Аз обичам вниамението, обичам хората да ме обичат, знам че не може винаги да ме обичат всички но точно за този форум ако говориме, както ти каза всички знаем какво е средното ниво, какви са годините и опита. И точно поради тази причина ми става тъпо някой като дойде и като каже че нещата ми са зле, защото тук, кой разбира от това? И най тъпото е че тоя същия човек се кефи супер много на "децата със сапунерките дето снимат калинки". Малко обидно ми е на за друго
Иначе мерси за отделеното време, само не пиши повече такива коментари че и на тебе ше се карам като на блъри. Виж, момчето вече си брои редовете
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Авг 26, 2008 10:32 am |
 |
snookie |
|
 |
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Цитат:
Е тва ми еба майката...
Много е добро...

Bastor написа: Силно под нивото си ми момче
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Авг 26, 2008 10:38 am |
 |
Mikki |
|
 |
|
snookie написа: Цитат: Е тва ми еба майката... Много е добро...
м, това ще има и римейк, смисъл не ме кефят тревичките и по големите листа дето се виждат. иначе е много як уолпейпър :3 искам да го направя и с ябълки ^^
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Авг 26, 2008 7:26 pm |
 |
blurymind |
|
 |
|
ехехе,тоя път ми отговори с повече думи от колкото съм написал,бих ги прочел но ме мързи и ми е смешно
иначе това:
е супер сладко зайче, много ми харесва изражението дето вади, само тая проклета клечка пред окото му разваля всичко
мен като цяло ме дразни че мнозинството от хора тук си поставят за основна задача да критикуват и да се държат надменно,вместо да бъдат честни с себе си и околните и да не им пука изобщо колко е добро и не съдят творбата,а винаги теб- все едно знаят всичко за теб.човек да го е страх да постне
иначе не знам как ти намират кусури в някои от фотосите...може би аз не разбирам достатъчно от фотография,но просто не мога да им открия кусури. Принципно съм съгласен с много неща които казваш,така че не виждам как може да се нарече спор,но няма да отреча че те причислявам към това "know it all" мнозинство.Може би сега се откъсваш от него,и те уважавам повече. Само виж на артлайн форума,има един чичомитко- прави супер постно изглеждащи рисунки на жени ,дето все едно са правени от малко дете и всички супер много му се кефат  тоя ако постне това тук- леле,ще го разпънат на кръст,ама след време ако сложи нещо по зибарано всички автоматично ще помислят че е станал по-добър от преди,като от самото начало си го е можел.Всички тук просто искат да ги впечатляват
Последна промяна blurymind на Вто Авг 26, 2008 7:59 pm, променена общо 2 пъти
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Авг 26, 2008 7:58 pm |
 |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
blurymind написа: аз не разбирам достатъчно от фотография Браво, откри Америка
И за да не бъда оф - снимката със заека е кофти, погрешно подбраната точка на фокус скапва цялата идея, ако въобще е съществувала такава
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Авг 26, 2008 8:02 pm |
 |
blurymind |
|
 |
|
Belgarion написа: blurymind написа: аз не разбирам достатъчно от фотография браво откри америка И за да не бъда оф - снимката със заека е кофти, погрешно подбраната точка на фокус скапва цялата идея, ако въобще е съществувала такава  ама е просто снимка,доста casual, и тя май си го знае..
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|