Дата и час: Чет Мар 06, 2025 7:35 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 24, 2008 8:32 pm 
Аватар

Ей, dark_angel, въздържай се малко то пряка реч, става ли? Кажи-речи 80% от последното беше в пряка реч, пък и първото не беше добре балансирано. Не знам нищо за анимето, ама айде, и аз да се кажа мнението. :lol:
Значи следното - няма контраст в тескта, атмосферата е неясна, персонажите не са добре обособени. Тва последното може би се подразбира от хората, които са гледали сериите, ама става ли за нас, незапознатите, да отделиш малко повече време за да разберем и ние нещо за тия хора, а? Дори при диалога, на който си обърнал\а най-голямо внимание, леко си пропуснал\а да покажеш характера на персонажите в тескта.
Не обръщай внимание, ако не ти хареса, просто продължавай да пишеш, ама във всички случаи покажи малко литературна култура. :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2008 5:16 pm 
Аватар

щом е Наруто фенфик, ще е по-добре да промениш заглавието на темата (FanFic).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2008 5:25 pm 
Аватар

Eovin12 написа:
Какво като няма нищо общо с анимето.... Това не е причина поне не основателна да не го харесвате. Всъщност има общо: героите... На мен ми харесва, защото е различно,има тръпка..не е поредното лигаво разказче за Саске и Сакура,където Саске е героят,силният,най-добрият... На мен си ми харесва образа му тук,а и за разлика от другаде наруто не се разтапя по Сакура..... Чакам продължението, иска ми се обаче да се развие някакво приятелство между Наруто и Какаши...

Точно защото е фенфик трябва да има общо с анимето. Иначе е плагиатство. Трябва да се придържаш към личността на героите, към нячина им на действие и към цялостната ситуация...Щото фенфика се пише на базата на чужда история.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2008 8:11 pm 
Аватар

Неправилно. Фенфика си е фенфик. Правиш каквото си искаш. Не е плагиатство по никакъв начин, не може и да бъде....

Но фиковете, които променят основни величини в света - като характер на героите, факти и събития - се наричат АУ - Alternative Universe, алтернативна вселена. Пак са си фенфикове, просто различен тип...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2008 10:44 pm 
Аватар

Вероятно си прав, моя грешка ^_^. Никога не съм била фен на фенфиковете, но все съм си мислела, че когато искаш да развиеш чужда история, с чужди герои и идеи (макар да може много да се спори колко идеите са на Киши) поне в основни линии трябва да се придържаш към авторовата идея. Най-мразя Наруто да го изкарат ебати нобеловия лауреат или Саске- океан от чувства, който той излива само щом срещне воднистите очички на Сакура... :? Но си е въпрос на лично разбиране и идея.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2008 11:10 pm 
Аватар

Zenith написа:
Никога не съм била фен на фенфиковете, но все съм си мислела, че когато искаш да развиеш чужда история, с чужди герои и идеи трябва да се придържаш към авторовата идея.

Абсолютно правилно. И аз не обичам фенфиковете по начало, щото в повечето случаи обръщат сюжета и атмосферата наобратно. Харесват ми само такива, които са писани от хора, които са повникнали в персонажите.
Пък изцяло авторските идеи ги подкрепям, дори да не са написани чак толкос добре.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2008 11:12 pm 
Аватар

Като видя заглавието на подобен фик и се вдъхновявам. После като видя, че става въпрос за Наруто, Саске ала-бал и се чудя дали да се смея или да рева

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]