Преди да ви представя незавършеното си творение ми позволите малко история. Т'ва е малко по-различа тема, защото тук няма да рисувам или да пиша а ще ви представя докъде съм я свършил с едно мое проектче относно игра (компютърна може би или не) свързана със средновековна Япония.
Всичко ще бъде обяснено по-надолу. Проекта не е готов а се разработва в момента. Всичко е на фенска база.
П.П. Моля не бързайте да ме обвинявате че правя клонинг на Shogun: Total War, защото не съм имал подобни намерения, нито смятам че тя е хубава.
Име на играта: Sengoku/Сенгоку
[Името идва от периода Сенгоку продължил от средата на 15-ти, до началото на 17-ти век, белязан с политически интриги и много въоръжени конфликти.]
Жанр: Реалновремева Стратегия с походов елемент
Време на развитие: 1467 г. - началото на войната Онин до 1603г. - Началото на периода Едо.
1.1
Бойни единици
[Някъде се двоумя за имената, затова има и алтернативни такива.]
1.2 - Основни
[Тези, с които играчът ще разполага във всяка игра.]
1. Самурай - пехота,близък бой
2. Самурай - стрелец/Юми Самурай - пехота, далекобоен
3. Самурай - копиеносец/Яри Самурай - пехота, близък бой
4. Аркебузер/Теппо - пехота, далекобоен
5. Чуконосец/Отсучи Самурай - артилерия,близък бой
6. Бомбаджия/Барутчик - артилерия,близък бой
7. Самурай конник - кавалерия, близък бой
8. Стрелец конник - кавалерия, далакобоен
9. Съгледвач - кавалерия, не се бие
10. Селянин - пехота, не се бие
11. Ашигару - пехота, близък бой
12. Майстор - пехота, не се бие
13. Лечител - пехота, не се бие
14. Онмьоджи - пехота, не се знае точно как нанася щети
1.3 - Допълнителни
[Тези единици са полунеутрални и се намират на различни места в игровия свят.]
1. Селяни въстаници - пехота,близък бой
2. Планински монаси/Ямабуши/Сохей - пехота, близък бой
3. Разбойници - кавалерия, далекобоен
4. Ловци - пехота, далекобоен
5. Ронин - пехота, близък бой
6. Нинджа - пехота, близък и далечен бой
7. Айну шаман - пехота, не се знае точно как нанася щети
Навярно някой няма да си представи точно всичките единици съм решил да сложа и малка галерия с изображения от гравюри [Които са без авторско право] за по-ясно представяне на единиците.
От ляво надясно:
Стрелец на кон, Отсучи самурай, Самурай стрелец, Теппо, Самурай конник
Нека за момент се спрем на Отсучи самурая. Малко известни данни има за наличие на артилерия, която да са използвали срещу замъци и укрепления. По-често всичко се е правило от пехотата. Все пак обаче е имало едни чукове, които се изработвали то дърво и били доста големи, с които можело да се разбиват стени, укрепления, че защо не и самураи. Отсучи самураят е стандартната артилерийска единица тип боен таран.
Теппо са се наричали всички онези (самураи и селяни) , които са можели да си служат с аркебуз - остаряло огнестрелно оръжие, донесено от холандците в Япония.
Като начало това са единиците в играта без т.нар специални единици или герои. Имам още много за представяне и малко по-малко ще го помествам тук. Давайте предложения или критики за идеята ми.