Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 5 [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 8:51 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Insomniac написа:
Гледай, няма да сбъркаш.Само че първо OVA-Tsuiokuhen... после сериите и накрая OVA-Seisouhen.Аз първо гледах сериите после след доста време ОVA-та.Сериите са добри, харесаха ми, а OVA разбиват просто->Must Watch!!!(OVA са къде къде над сериите като арт и т.н. :>)

Е, тя е гледала tsuiokuhen и го смята за по-лошо от Наруто. Пък що всички го плюете сериала не ми е ясно >< До края на Макото арка си беше супер.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 10:03 am 
Аватар

Elayne_S написа:
хъммм, странна работа, гледах Trust and betrayal и не останах чак толкоз впечатлена :o Иначе сега се чудя дали да се занимавам със серииките, ама сигурно 6е гледам няколко серии и ще реша

Още снощи ти видях коментара , но нямах сили да се намесвам в дискусията :lol: ! Еми щом овите не са ти харесали , значи има малка вероятност сериала също да ти допадне ! Попринцип мразя да критикувам хората , но спокойно смея да твърдя , че след като изгледах Кеншин той се превърна в нещо като еталон за качество ! Просто нямаш право да го сравняваш с тази бозава издънка Наруто !!!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 3:47 pm 
Аватар

Safiir написа:
Е, тя е гледала tsuiokuhen и го смята за по-лошо от Наруто. Пък що всички го плюете сериала не ми е ясно >< До края на Макото арка си беше супер.

Точно да ги плюя, съвсем не.При ОВА например няма такива битки като в сериите.Сериала и след Makoto арката си ми хареса и то доста, например историята с "християните".За арта не мисля че мога да давам оценки (все още) дали като цяло е лош или добър ><.На мен не ми прави кой знае какво впечетление или е + като ми харесва или просто свиквам с него.
И сериала си има своя чар и ОВА ест.Честно казано ако имах време, бих ги изгледал отново (като видях темата ми се догледаха :drop:).Мисля си също, че едва ли толкова много щях да се "изкефя" на ОВА-та, ако не бях гледал преди това сериите :idea:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 3:59 pm 
Аватар

Ох, ама Наруто и Кеншин са толкова различни като стил!Кой въобше може да си помисли да ги сравнява :shock: Едното е смях и развлекателно, а другото е малко по-задълбочено и малко по-трагично

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 4:35 pm 
Аватар

Elayne_S написа:
Ох, ама Наруто и Кеншин са толкова различни като стил!Кой въобше може да си помисли да ги сравнява :shock: Едното е смях и развлекателно, а другото е малко по-задълбочено и малко по-трагично

Кеншин трагично?!
Овите да, но за сериала приспада в класацията на класическите шонени само че с по-големи от 14-5 годишни.
Лично trust and betrayal беше най-доброто от екранизациите но и на сериала по-никакъв начин не може да се каже че е лош. Колкото сравнение с Наруто, едно е сигурно - Кен-чан е по-добро дори само от факта, че има край(нещо което в близките няколко години не мисля че ще се случи с наруто-.-), героите са далеч по-добри и както вече някой каза Кеншин е еталон за качество. Не съм съгласна на 100% с твърдението, но със сигурност е една от класиките в жанра.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 2:29 am 
Аватар

Току-що завърших с легендарната сага за Кеншин и мога да се съглася с мнението на мнозинството че първите 4 ОВИ (Tsuiokuhen) са най-добри.
Сериалът не беше лош , но не може да се мери с овите.
Да си призная не съм гледал много анимета , но смея да твърдя , че рядко се среща по-добър арт от този в Tsuiokuhen просто има убийствени гледки .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 10:28 am 
Аватар
Всепризнат Спамър

аТоку що приключих сагата, страхотна история, анимето след убийството на Шишио беше тъпо но финалната ОВА даде божествен край на анимето. Жалко, че мангата не е преведена до край :( . БИх искал да я прочета.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 10:50 am 
Аватар

И анимето, и ОВИте бяха зарибявка, заслужават си гледането (:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 2:21 pm 
Аватар

thefolenangel написа:
аТоку що приключих сагата, страхотна история, анимето след убийството на Шишио беше тъпо но финалната ОВА даде божествен край на анимето. Жалко, че мангата не е преведена до край :( . БИх искал да я прочета.

Фолъне, мангата е преведена докрай от около... 2-3 години. И краят й е десет пъти по-добър от тая отвратителна ОВА...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 4:14 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Всъщност някъде 7-8 години. Това беше една от първите манги, които прочетох.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие: Re: Rurouni Kenshin
МнениеПубликувано на: Съб Яну 24, 2009 2:18 am 

Тъкмо и аз свърших със сагата.Прекрасно аниме определено отива в колекцията. Мога да кажа първите 4-ри OVA силни с хубав арт, сериалчето по леко и развлекателно артът за годините си е мн добър ,филма бива,а последната част също ми хареса, мн силен край.Саундтраците са перфектни на всички части.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 22, 2009 6:02 pm 
Аватар

Коментарът ми е поредната хвалба (За Ови-те ) но то не му пречи. :)
Изгледах и последната Ова (след разочарованието от сериала ... макар и да не беше ЧАК толкова зле не може се мери с овите) ... обаче ми дойде в повече и сега ми е гадно .... а аз уж съм свикнал нa такива драми но тази се оказа много добра :) )

Последна промяна Cypher на Пон Май 24, 2010 6:59 pm, променена общо 2 пъти

МнениеПубликувано на: Пон Май 24, 2010 2:31 am 
Аватар

Някой знае ли Соджиро и от ОВА-та шинсенгумито Окита дали имат някаква връзка ?? Изглеждат еднакво а и Кеншин го нарече Окита като го видя първия път ...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 24, 2010 10:07 pm 

Sheva7, казано в общи линии, и за двамата като прототип е използван един и същ човек - реалният капитан на първия Шинсенгуми отряд, Окита Соуджироу...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 27, 2011 1:39 am 
Аватар

Преди малко за пореден път изгледах първите 4 OVA и за вече незнам кой път ми се затвърждава мнението- абсолютно най-добрата OVA, която съм гледал въобще 100 по десетобалната система и е малко. За подобни брилянти си струва да гледаш анимета и между другото наистина в мангата края доста повече ми хареса от този в поледната OVA.

П.П. Гадното сега е че което и от аниметата на харда да захвана в близките дни едва ли е възможно да ме впечатли след като отново съм гледал Trust & Betrayal, т.е. почивка :D

http://myanimelist.net/profile/nozo
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 5 [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]