Дата и час: Вто Фев 11, 2025 3:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 3:41 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Еми поне навремето те бяха само един вид и си пишеше, че са за изпита по английски в СУ. И бяха в най-различни цветове. Иначе за да са ти от полза все пак трябва да имаш поне едно добро знание по езика. В смисъл те няма да те научат на английски. Но много добре ще те ошлайфат за самия изпит.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 3:43 pm 
Аватар

Каня се от доста време да задам един логичен въпрос, не че ме касае мен.

Аз като не уча английски (макар примерно да съм си взел С1 ниво и да имам знания за С2), т.е. въобще няма да ми присъства в дипломата, въобще ли не мога да кандидатствам за тази специалност?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 3:58 pm 
Аватар
Henshin!

За книжките, казват се SUATEFL (Sofia University Admission Tests of English as a Foreign Language), в новото издание има 5 книжки засега. Има обаче и старо издание от 90те, там са 7 книжки, но разбира се, не се продават отдавна. Възможно е обаче да се намерят из градските библиотеки, аз лично намерих последните 5 във варненската.

Та, както каза Сафир, само с книжки не става работата. Те са от най-голяма помощ за 1-2 от компонентите в теста, при които има доста голяма повторителност на типовете упражнения (например, в error correction-а се повтарят общо взето едни и същи грешки). Изпита на СУ е на ниво м/у advanced и proficiency. От там нататък си правете сметките.

nem13, можеш с всякакъв западен език да кандидатстваш или руски. А това, че не си го учил не е от значение, само трябва да имаш някакъв чужд език в дипломата.

Последна промяна evilduke на Нед Авг 17, 2008 4:01 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 4:01 pm 
Аватар

Adv и Pro за Кеймбридж говориш, нали?

Не бе, аз не съм се засилил да кандидатствам тука за японски, просто се зачудих как всички говорите само за английски и да няма някаква тъпотия от този тип...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 4:17 pm 
Аватар
Henshin!

Да, за тях говоря. То пак е доста относително... но общо взето някъде там варира трудността.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 9:21 pm 
Аватар

orrain написа:
Здравейте :D

Аз съм що годе нова по отношение на постове, но пък ежедневно си следя форума... във всички свери.. и от доста време насам. Подскочих от радост като видях поста на Elyon(и след това другия човечец приет), нищо че не се познаваме. ЧЕСТИТООО! :onegai:

Мерси много :balloon:

Safiir написа:
Еми поне навремето те бяха само един вид и си пишеше, че са за изпита по английски в СУ. И бяха в най-различни цветове. Иначе за да са ти от полза все пак трябва да имаш поне едно добро знание по езика. В смисъл те няма да те научат на английски. Но много добре ще те ошлайфат за самия изпит.

Абсолютно. Аз съм живия пример за това. Цялата ми подготовка за изпита се състоеше в две седмици решаване на въпросните тестове, после на изпит и 5.71. Честно казано, направо не усетих ни кандидатстване, ни нищо... :drop: :blush:

Naruto couples I support: ItaxSaku, ShikaxTema, HinaxNeji, SasuxNaru ;P
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 9:33 am 
Аватар

Извинявам се предварително
Не прочетох цялата тема
Просто исках да питам (знам,че го пише ама ме домързя да потърся и прочета)

По какво точно е изпита
И от дипломата само Англ и Български ли се гледа
и по Англ гаден ли е изпита
Смисъл ако знаеш горе долу езика и 1 година се хванеш да учиш английски на частни уроций или прочие
Имаш ли някъв шанс ^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 10:04 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Ако си скъсаш задника от учене по 10 часа на ден за една година имаш шансове да успееш да се подготвиш. Иначе не. И при това трябва да улучиш добър учител по английски, който да знае как да те подготви. Изпита е на доста високо ниво. Иначе може да се пробваш с друг език ако го знаеш по-добре. Има си и по немски, френски, руски...испански май също (не съм сигурен).

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 10:06 am 
Аватар

хехехе : )
ТИ ме разби
Руски
с тия падежи ми бърка в мозъка
5 години в даскал и знам само 2-3 изречение ; )
anyway благодаря за информацията ; )

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 5:12 pm 
Аватар

Все забравям за тая тема - и мен ме приеха тая година :lol:
за 15 човека сигурно всеки ще е от тоя форум :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 7:28 pm 
Аватар

Хммм~...честито ви ^^....както съм се хвърлил в размишления, сигурно и аз ще се пробвам нахлуя при вас, като му дойде времето >.< ......Интересно ми е, нали местата са разделени, нещо от сорта на 11 моми и 4 момци....в действителност ли се оформят така групите в последствие (може пък да няма чак толкова интерес при момичетата xD), или варира .....всъщност защо мъжете са така дискриминирани X_X

A true man knits his own destiny...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 9:33 pm 
Аватар

Ами да, така са разделени бройките - 11 момичета и 4 момчета. Пък и толкова бройки лесно се запълват, какъвто и да е интереса (лично мнение) :roll:

@KoCTeH, мен ако ме питаш, по-добре първо си купи книжка с примерни тестове, за да видиш какво е нивото и какво обхваща самия изпит, пък тогава сам си прецени дали можеш да се справиш със сегашните си познания. Както казах и по-горе, аз нито съм ходила по уроци, нито съм се подготвяла през цялата година. Всичко си зависи от това доколко го знаеш езика и доколко си свикнал с упражненията :roll: :)

Naruto couples I support: ItaxSaku, ShikaxTema, HinaxNeji, SasuxNaru ;P
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 10:02 pm 
Аватар

Вярно си е ! Аз пропилях една година защото миналата се явих просто ей така като на майтап.Тая ходих на уроци , но мисля че ако просто решаваш примерните тестове и засичаш времето ще се справиш.Трябва да си бърз защото за съчинението едва ли ще ти стигне време.Иначе теста е сравнително лесен като изключим съчинението и глупавите въпроси към откъса от разказ.Тая година трябваше да отговорим защо
''Джон се обажда на жена си да и каже че ще закъснее'' и да се сетим че Джон е тъп каубой и се обажда за да провери дали ще има вечеря
:lol: :lol: :lol: Наистина много е глупав тоя раздел от теста

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 21, 2008 6:28 pm 
Аватар

Първо искам да се извиня за двойния пост , но много искам някой който вече учи да разкаже нещо за специалността.Във форума на СУ има една тема ,в която обаче всеки казва различни неща.Искам да знам много тежко ли ще е учението и трудно ли се започва ако не си учил някъде японски.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 21, 2008 6:43 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Когато са минали повече от 12 часа не се смята за doublepost.
Та по въпроса ти - първо трябва да кажа, че в японистиката не се учи само език. Учим всички неща свързани с Япония - култура, история и т.н. Също така първата година се учат и общи филологически дисциплини като езикознание и т.н. Самия език се почва от абсолютната нула. Никой няма да очаква да знаеш и грам японски. Материала си се предава със съвсем приемлива скорост и тотално не е непосилно за който и да е да го усвои. Но трябва да имаш и желание. Повечето хора прекъсват точно защото не им се занимава. Но ако си учиш редовно няма да имаш проблеми.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]