|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:01 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Залезът на AMV making в нашите среди Публикувано на: Пет Авг 15, 2008 11:24 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Забелязвате ли някакъв спад на AMV мейкинга в България и ако да- защо. Контестите не са това, което бяха. Нито мейкърите са конкуренцията, която беше... Предполагам доста важна част се дължи на липсата на нови попълнения и загубата на старите мейкъри, които вече ... сами си кажете -не ви се бъхти толко, не ви се участва по конкурси, нямате време, не ви се занимава, писна ви да зимате некви хартийки за награди ~ ? Някак, като гледам нещата, ми липсва хъс, желание, мотивация... дори раздела позамря... Не искам да обиждам новите мейкъри, но те са все още далеч от класата на предните конкурси и също така рядко се забелязват мотивирани хора и сред тях.
Причината може и да е друга де- цялостен спад на AMV мейкинга, в световен мащаб. Кое аниме вече не е иползвано и колко пъти вече виждам едни и същи и едни и същи кадри и мотиви. Няма инспирации и добрите AMV-та, оригиналните такива също, се броят в единици...
0=
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Авг 15, 2008 11:58 pm |
|
Funky-kun |
клош antisleeper |
Регистриран на: Пон Май 29, 2006 11:53 am Мнения: 1964 Местоположение: St. Gallen, Switzerland
|
Имайки предвид колко БГ клипа има записани за Анивенчърския контест, да, определено има спад в БГ амв мейкинга. Основната причина за това е доста комплексна - комбинация от мързел (основно, баси, трябваше да правя вътрешен контест във FMF за да направи някой друг освен мен видео -_-) и липса на време, мотивация и конкуренция, и не на последно място MMORGPтата (WOW i L2). Не знам как стои при другите, но аз лично смятам да си продължа хобито. Нещото което най-много ми липсва в момента обаче, дори и повече от времето, е липсата на мотивация. След като присъствах на миналия `Венчър и видях реакцията на публиката на живо се нахъсах толкова, че не е истина. Но просто датите и на Бункасая и на Анивенчъра тази година бяха такива, че не мога да ги посетя - еми да, не съм мотивиран да правя видео, честно. Дори смятах да участвам на тазгодишния `Венчър, но като разбрах че датата се отлага с 2 седмици - еми не, няма да дойда и няма да правя видео. Шанс. А за факта, че АМВ мейкинга като цяло е в запад - глупости, добри клипове си има, и ще продължава да има.
А за раздлеа - стига бе, той кога е бил активен?
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Авг 16, 2008 12:22 am |
|
Funky-kun |
клош antisleeper |
Регистриран на: Пон Май 29, 2006 11:53 am Мнения: 1964 Местоположение: St. Gallen, Switzerland
|
KIROV написа:
Мда, за това си говорим.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Авг 16, 2008 1:25 am |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Нови има само че не смеят да пишат, че ще ги изядете. А някои си го заслужават
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Авг 16, 2008 2:02 am |
|
Crap |
|
|
Регистриран на: Чет Юли 21, 2005 8:58 pm Мнения: 4067 Местоположение: София , South Park
|
аз лично нямам време - имах огромното желание да направя клип за анивенчъра,даже почнах,имах идеята и всичко,само че нямаше да ми стигне времето и се отказах...след тва удължиха срока с още 10 дена,ама вече се бях предал
надявам се в скоро време да мога да го започна тоя клип,и да го завърша съответно
колкото до новите амв-мейкъри - пръква се неква нова звезда,хипер мотивиран,надъхан,задава въпроси,даваме му отговори,затаяваме дъх в очакване на нов готин клип...и ей го на след 2 дена вика "клипа ми е готов,на ви линка към ютюб,ама нещо аудиото и субовете от анимето не можах да ги махна"
нито се имам за опитен в тая сфера,нито съм супер критик,ама моето първо амв нямаше субове,нямаше аудиото от анимето да,определено с много помощ от форумци,но все пак се вписва в определението "амв",а не 3 епизода с още един аудио поток
имах идеята да направя нещо като гид за мейкинга само въз основа на задаваните въпроси тук,и съответните отговори - кой ше ги чете тия,днешната младеж за седмица праи 8 клипа
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Авг 16, 2008 2:11 am |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Аз ще ги чета! Иначе как да кажа - най-дразнещото за мен нещо е търсенето на добро видео. То не бяха матр|ошки, то не беше конверсия, то после не беше едно ендлесс рязане с ждуб и непрекъснат недостиг на място заради брутални лослесс кодеци и т.н. Просто това изяжда желанието да се направи видео адски бързо. Просто сядаш с доброто намерение и след една седмица установяваш че тъкмо си си събрал матерял за около 30 сец от клипа. И тогава умираш.
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Авг 16, 2008 5:58 am |
|
theDarkSite |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 2:02 pm Мнения: 1155 Местоположение: Howl's Moving Castle
|
IvanTheChemist написа: Аз ще ги чета! Иначе как да кажа - най-дразнещото за мен нещо е търсенето на добро видео. То не бяха матр|ошки, то не беше конверсия, то после не беше едно ендлесс рязане с ждуб и непрекъснат недостиг на място заради брутални лослесс кодеци и т.н. Просто това изяжда желанието да се направи видео адски бързо. Просто сядаш с доброто намерение и след една седмица установяваш че тъкмо си си събрал матерял за около 30 сец от клипа. И тогава умираш.
то това е тръпката в правенето на клипа ^^ То ако не отнеме поне една седмица приготовления за клипа, търсене на анимето хубаво качество, търсене на подходяща песен, изчисляване за синка, за ефектите, то няма да ти е сладко да правиш самия клип.
Аз съм си винаги мотивиран да правя клип в началото. Гледам идва някаква аниме среща и се надъхвам да правя/довърша клип за да участвам там... после гледам, ми то никой не участва. Баси, на Бункасая само аз бях с фън, за ко изобщо да участвам, като няма поне един още, с който да се състезавам. Или Анивенчъра сега - аз съм единственият от Бг, който участва, но да не говорим в началото колко други мотивирани имаше да правят клип. Затова и вече гледам само в amv.org контести, защото там поне има с кой да се състезавам и да се мотивирам да правя добри клипове ^^
А тука къде избягаха старите креатори? P-B не съм виждал нов клип от 2 години. SSJVegeta не прави толкова добри клипове като преди... KnX от време на време ми праща част от бъдещ клип за бета тест, но после не чувам нищо за този клип... Crafty и Crap и те нямат време да направят нещо ново и свежо. Само FMF бачкат, и то някои от които само като бъдат накарани насила А за новите мейкъри... еми като няма вече никой, който да прави нови клипове те от какво да се мотивират? Няма някой супер як клип, който да се надъхат да го минат, или поне да направят подобен, нямат база, която да използват за сравнение, нямат нищо. Помня преди две години двамата с Марио се надъхвахме да правим клипове, които да минат Excelsius Dei (май така се пишеше) по ефекти или идея. Винаги правихме клиповете надъхани да минем я P-B, я някой друг стар вълк... сега никой няма и сами си правим клипове и както се получи на Бункасая, си обираме наградите. Тъпо
Кажете как да се мотивира човек да прави клипове в бг? Иначе в останалата част по света... ми AMV мейкинга не залязва, той не е спирал да изгрява Ама ние нещо не участваме в този изгрев...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Авг 16, 2008 1:59 pm |
|
Devil Shin |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 4:03 pm Мнения: 1168 Местоположение: The Forgotten Ruins of Heaven and Hell
|
ебаси темата, абе всички сте нуубове !
аз лично на бачкане по-цял ден бачкам на програмите за видео едитинг и тн и като се прибера вкъщи ми се повръща от тея неща, които иска да се занимава, аз никога не съм се занимавал за наградите или някои да ми хареса амв-то, правя си ги за кеф, не ми пука някво лайненце ако ми каже, че амв-то ми съксва или не. Не печеля пари оттва, така че не ми и пука особено. АМВ-тата са за да се разтовариш, да видиш нещо ново, да видиш някое ново аниме или просто поредният шит дето без логика ще те накефи, или няква нова яка песен да чуеш, а тва за залеза на бг амв мейкинга има нещо такова. Някои хора се отказаха щото не били признати, други щото непечелели награди, трети щото ги сдухваме като си пуснат тема със шибаното амв и тн и тн, други си работят и нямат време да се занимават с това, а дори да имат неедитват мнооооого често. А доколкото амв контестите в БГ, много пропаднаха, заради по-горе посочените неща, както и несериозността на много хора, които заявяват участие, но в последният момент казват, че няма да участват щото на майка им путката умряла. Така стана и на Бункасая, така става и на Анивенчъра. Просто трябва повече сериозност, ако ти се занимава с тея неща.
_________________ "I am neither enemy nor friend. I am back from a world where such words are meaningless."
Brute force will overpower any technique !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Авг 16, 2008 4:46 pm |
|
KIROV |
|
|
Регистриран на: Пон Окт 10, 2005 8:41 pm Мнения: 1153 Местоположение: "BS" Занимание:Canceling Baiken's Youzansen for fun :P Професия:FMF
|
Perfect-Blue написа: Funky-kun написа: То сам тая буря нема я направиш. wonna bet?
2 лea
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|