Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:19 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 6 [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 11, 2008 9:37 pm 
Аватар

АС беше яко :) В смисъл кратко, но интересно и с як арт ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2008 6:22 pm 
Аватар

а въобще знаете ли AC е в пути по голяма от това което сички сме гледали . Значи преди AC има други неща които трябва да се изиграят за да се асимилира напълно историята.Започва с далечната 1997 тогава излиза ето това Изображение
Това е водена за една от най-добрите игри за пс1.В нея се разказва за началото.Cloud и Sephiroth са приятели.Впоследствие Сефирот полудява и почва да търси така наречените Свещенни земи . Преди това Cloud участва в нещо като отряд ,който е против компанията Shinra.Отряда се нарича Аvalanche,там той се запознава с Тифа и Барет и по време на играта с другите хора от AC.Там допълнително се развива историята за създаването на супер воиници подобни на Сефирот.
След това сестига до нашия филм Final Fantasy:Advent Children
Значи тука не съм сигурен след колко време се развива действието от играта,но поне според мен(и нета) е много скоро след играта.Тука няма секи е гледал филма така че сички знаят за кво става въпрос.
След това има още една игра Final Fantasy 7 :Dirje of Cerberus
Обшо взето играта представя историята на Vincent.Тука историята се развива 3 години след играта.Проследява желанието на групировката Deepground да пробуди Омега ,но единствения начин за да я контролират е протоматерията на Vincent или още наречено Chaos.Изображение
Tази снимка предполгам че повечето са я виждали.Та историята цъщо разкрива как Vincent се влюбва в Lucresia и общо зето тя го спасява с гореспоменатата материя.Това е за тази игра.
Ся следва най-трудното скоро излезна това Изображение
Final Fantasy VII Crisis Core.Значи моите предположения(само предположения) е че тя може би самото начало,първата други казват друго,но не мога да цъм сигурен по простата причина ,че не съм играл(дай боже в скоро време).
Ми това е общо взето историята на FF.Sorka ако има правописни грешки. :) [/list]

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2008 10:03 pm 
Аватар

Crisis Core разказва историята на Зак - т.е. "истинския" Клауд
действието се развива около 5 години преди FF7

и мисля че всички (поне 75%) са в час че филма е по игра

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 8:46 am 
Аватар

филма е много хубав, само дето си причиняват ненормалните неща а след боя няма убити няма ранени. Една синина не се видя

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 9:47 am 
Аватар

Divinity написа:
Crisis Core разказва историята на Зак - т.е. "истинския" Клауд
действието се развива около 5 години преди FF7

Е...как истинския Клауд ? Клауд и Зак са най-добри приятели още от старите времена и в анимето.Те са заедно от този елитен екип "лавина" и водача им е Сефирот. Значи Сефирот убива бащата на Тифа и затова тя и Клауд почват да го търсят за отмъщение.При , което (до колкото помня) Клауд бива ранен и битката се води м/у Зак и Сефирот като Сефирот побеждава , но накрая Сефи като се обръща към онова нещо "Дженова" май се казваше , Клауд го пробожда и демек нанася последния удар в битката , но Зак май умира....както и да е Зак няма как да е "истинския" Клауд...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 6:06 pm 
Аватар

"истинския" Клауд - през 2/3 от играта Клауд се мисли за Зак

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 10:01 pm 
Аватар

Еми не ми хареса е меко казано, като се има предвид че гледах около 15 мин, но все пак не съм играл играта и предполагам, че можеше да ми стане и интересно, ако я бях играл.Но дори да я бях играл не мога да си извъртя езика и да не кажа, че нямаше нито един не-обратен персонаж за първите 15 мин ^^.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 15, 2008 8:50 pm 
Аватар

Mithrandir написа:
Еми не ми хареса е меко казано, като се има предвид че гледах около 15 мин, но все пак не съм играл играта и предполагам, че можеше да ми стане и интересно, ако я бях играл.Но дори да я бях играл не мога да си извъртя езика и да не кажа, че нямаше нито един не-обратен персонаж за първите 15 мин ^^.

аз пък...не бях играла играта когато го гледах за 1 път и още в началото ме грабна...даже се :love: във филма мн повече....и после когато ми се изясниха нещата още повече след играта и вече тотално се вманиячих :D

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 19, 2008 11:54 am 
Аватар

Мисля, че има още неща, които не са ти ясни по историята... 1во нещо което много ме раздразни от големия ти пост - Клауд не е брат на Кадаж. Кадаж го нарича така заради клетките и там останалите неща които ги свързват така около Дженова.

После - май характера на Клауд хич не ти е ясен...решителен боец втф :o Верно че е смел и там всичко, но всичко което е преживял и му се е случило, бих го описала п осъвсем друг начин. Не знам, дали си играла играта от 97-ма, или гледала ОВА-та или пък Кризис Кор си попадала на информация, но това момче Клауд направо не знам как е издържал....всичките му мечти и идеали и стремежи така смачкани и разбити именно от неговия идол.

А Тифа - също мога да кажа адски много за нея и за неиното преживяно но наистина най-много информация се намир ако изиграе човек играта. Филма АС не представлява кои знае колко голямо нещо в отношение история и факти, но като се стигне до графика, режисура, музика и арт-а на типажите - евала на Скуер Еникс и на Тетсуя Номура! Е това се нарича филм! Най-силното което ме грабна от филма, това бяха движенията и боевете. какво имам пред вид - всички знаем че скоците тип "аз съм бог и мога да лета" един реален човек не можа да направи, но във филма бяха така направени, сякаш е възможно. Изтласкването във въздуха когато се сбиха с Язу и Лоз в тунела с моторите беше страхотно място. Също така ми хареса и боя със Сефирот особенно мястото, когато Клауд беше с два меча и си размениха поне 10 удара в рамките на секунда. Няма нужда да казвам мястото, когато се преобърна във въздуха и се спаси от падащите камъни/късове като ги посичаше.

Това, което не ми хареса бе, хората които са гледали само АС сигурно мислят, че е бил влюбен в Аерис. (мога да обясня всичко за Аерис , Клауд и Зак, но не знам дали няма да е офтопик :roll: )

Друго което ми хареса - абе трудно си е да се направи герои от пикселова игрица в герой от 3Д филм и приликата на героите беше страхотна. Навярно дължим това на факта, че Тетсуя номура беше арт-директора на играта и цялостния арт на типажите бяха негово дело, а на АС той беше изобщо директор (така де режисьор).

Имам и няколко забележки за този гаф дето го виждам почти във всички 3Д игри/филми : "изкуствена ръка", движението на ръцете е схванато и тежко. Кадри с такова движение най-добре ще видите у Дензел и Марлийн.

малей ква критика, да знаете че като цяло съм супер голям фен на този филм и определено на историята като цяло :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 19, 2008 1:09 pm 
Аватар

ей >тук< има преразказ на историята от оригиналната игра, за тези които не са запознати - доста е подробно, тъй че дори и хора, които са я играли, може да намерят нови и позабравени неща
подредено е хронологически, като започва от повече от 2 000 години преди действието в играта, после падането на Дженова и т.н. до края на играта
който успее да го прочете (не се плашете от обема, доста е интересно), ще погледне по нов и по-пълен начин на филма ^-^
(яко спойли - все пак е Plot Analysis. ако някой смята да играе играта, да го чете чак след това ;) първата половина е историята, а след това има отговори и разяснения/предположения за по-спорни въпроси)

филма смятам, че е доста добро постижение - за мен все още е най-добрия аниме (и не само) 3д филм правен някога; не случайно го изгледах 5 пъти за 5 дена, докато го пусках на различни приятели :drop: - само графиката и анимацията да гледаш си е удоволствие за окото :nod:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 19, 2008 8:35 pm 
Аватар

shiningshadow написа:
Мисля, че има още неща, които не са ти ясни по историята... 1во нещо което много ме раздразни от големия ти пост - Клауд не е брат на Кадаж. Кадаж го нарича така заради клетките и там останалите неща които ги свързват така около Дженова.

После - май характера на Клауд хич не ти е ясен...решителен боец втф :o Верно че е смел и там всичко, но всичко което е преживял и му се е случило, бих го описала п осъвсем друг начин. Не знам, дали си играла играта от 97-ма, или гледала ОВА-та или пък Кризис Кор си попадала на информация, но това момче Клауд направо не знам как е издържал....всичките му мечти и идеали и стремежи така смачкани и разбити именно от неговия идол.

наясно съм че Клауд и Кадаж не са братя... :) макар че кадаж го нарича братко :) ..затова и изполвах думата брат...

играла съм на playstation игрите..гледала съм ова-та...и съм чела адски много плотове...говорили са ми на тая тема хора,мнооого по вманиячени от мен и от теб...така че съм си много добре запозната със характера...същността и действията на всеки един от героите :) ...

Изображение
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 20, 2008 12:13 am 
Аватар

Относно тази дъъълга история. Имам критика, давам я хронологично на разказа:
-Лукреция не е от the Turks, просто е в екип с Ходжо и заедно работят над проекта. Винсент се влюбва в Лукресия СЛЕД като тя вече работи над проекта с Ходжо. Тя избягва да се влюбва във Винсент, защо той е син на баш-шефа на the Turks (това го нямаше изобщо в тая историика дет даде РАЗУМ от по-предишния пост).
-Тифа Е била близка с Клауд като деца. Тя му е била най-добрата приятелка, не знам тоя от де го изтърсил тва че не са би ли близки.
-Когато инцидента с Тифа след смъртта на майка и, Клауд наистина иска да стане по-силен и да е по-полезен, но той невероятно много се е възхищавал на Сефирот, той е бил негов идеал, искал е да се присъедини към СОЛДЖЪРС именно за да стане като своя идол Сефирот, и това го има дори в играта не е някакво супер скрито място, ами мястото с мелницата когато Клауд обещава на Тифа, че ще стане като Сефирот.
-Когато Сефирот запалва селото и тръгва към планината където е Дженова, Заак тръгва след него, а Тифа не го гони ,тя търси баща си, защото не го намира в горящото село (това е в ОВА-та).

Отнносно играта никакви забележки не мога да направя, както и за тълкуването на края, защото всеки по различен начин може да си го приеме...да речем че и края според този човек дет го е писал това е верен...

За частта:
"ii) Why did he lie about his past?

Cloud didn't lie, he genuinely believed what he was saying when he told
everyone about the Nibelheim incident and being in SOLDIER. The effects of the
experiments he underwent afterwards and his prior problems with shame and low
self-esteem conspired to produce a split personality that was not healed until
Tifa visited his subconscious in the Lifestream. For detailed proof of this
refer to Zack and Clouds Escape from Nibelheim transcribed in the next section."

-> С много по-прости дум исе казва: Неговото съзнание и това на Закс се сливат и когато разправя за тези събития, той наистина смята, че са верни ,защото се СА верни, но са спомени на Зак.

А за " iv) Did he love Tifa or Aeris? " Обяснението е абсолютно вярно, но пак бих допълнила сливането на съзнанията на Клауд и Зак. Все пак като свържим хронологически, Клауд още не се е запознал с Аерис, когато това със Зак става. Т.е. Клауд от началото е имал едно "натрапено" поведение спрямо Аерис. А също така и поведението на Аерис спрямо Клауд -> той е изглеждал, тържал се, говорил, биел и е правил абсолютн овсичко точно като Зак. Тя как да не се държи по-небезразлично към Клауд? А всички знаем, че Зак е бил влюбен в Аерис още преди цялата история с Клауд и Сефирот и т.н.

Да си призная, за първи път попадам на описанията на имената, но като прочетох това на Аерис, верно, звучи адски правдоподобно да е така, но тя обикновено държи все ириси(вид цветя) което цвете на японски се произнася "Аерис-то" и винаги съм смятала, че идва от там. Това вече си е мое лично предположение...и в двата случая само създателят си знае какво е имал на идея...

ИИииии с тълкуването на имената спирам да го чета тва защото вече минават 4тири часа откакто го чета. Сори не ща повече >.< Някои ден като се затъжа отново за героите xDDDD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 10, 2008 7:02 pm 
Аватар

Филмът е с една дума - бомбастичен! Има доста готини персонажи. Просто филмът е така направен, че няма как да не харесаш и такъв "зъл гений" като Кадаж.
Историята за човек, който няма и грам представа какво е станало преди нея, е доста объркваща. Не можеш да схванеш някои неща и така нататък. Но като цяло филмът е много по-грабващ от всеки друг правен по поредицата.
Какво е Final fantasy 7 AC? Филм за всеки. Всеки персонаж предизвиква определена реакция и оставя различно впечатление. На мен лично най ми харесаха Винсент, Кадаж, Язу и Лоз. Винсент и Язу са толкова загадъчни и по това страшно си приличат. Кадаж е луд с една дума. Той буквално не може да мисли за нищо друго освен за Майка! А Лоз е направо абсурдно смешен на моменти, освен когато се бие с някого. Просто това "Не плача!" в сцената с боя в църквата ме разби. =))
Така мисля. Final Fantasy форевър! :love:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 24, 2008 6:11 pm 
Аватар

Moriko написа:
Но като цяло филмът е много по-грабващ от всеки друг правен по поредицата.

Кажи ми още един филм правен по игра Final Fantasy ........ :roll: :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 11, 2008 2:51 pm 
Аватар

аве хора а можете ли да ми кажете евентуално колко части са излезнали на тва аниме и примерно некво линкче!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 6 [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]