|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 10:34 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Goong (Palace) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 11:13 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=429_1344280938.gif) |
Aerith |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 4:13 pm Мнения: 1115 Местоположение: USA
|
Миии, най-накрая се престраших да отворя тема за може би една от най-любимите ми манги ^^ ![Изображение](http://info.datacom.bg/mishima%5Freika/Manga/psh6.jpg) След като преди няколко месеца тотално се пристрастих към мангата (или manhwa, на корейски) ...от няколко седмици се побърках и по драмата (т.е. сериала)! Та, не знам дали някой я е чел, но ако не е, горещо съветвам да го направите За какво става въпрос ? Goong е романтично-комедийна шоуджо манга ...която набляга на това, какво би се случило, ако Корея все още е монархия ? Действието се върти около четирима младежи, които няма как да не заобичате (поне аз веднага го направих ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ) ...всеки със своите мечти и стремежи и понякога странното си поведение (за което обаче си има причина ^^) Та, Shin Lee е престолонаследникът на Корея, който поради лоши стечения на обстоятелствата е препиран от родителите си да прибърза с женитбата. Shin Chaegyeong e обикновено момиче (ще разберете после защо е толкова обикновена ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ), което по случайност учи в същото училище, в което и принца^^. Min Hyorin е приятелката на принца, която обаче поради мечтата си да стане балерина, отказва да се омъжи за него. И последният от младежите (и мой личен фаворит ...дам толкова е сладъъъък, че не може повече^.^) е Yul, който е принуден да живее в изгнание, заедно с майка си в Англия. Та така, няма да казвам повече, за да не развалям удоволствието и да не спойля, но мангата наистина е интересна, а пък е и доста смешна ...особено за почитателите на шоуджо мангите (като почнете да четете, ще разберете за какво говоря). Леле, то цял роман стана ....ениуей, някой (освен Sierra ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) ) случайно да я е чел ?
_________________ 『 t・o・r・n ♥ 』 //♥tumblr♥//♥last.fm♥
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 11:24 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=435.png) |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Аз, аз, аз! Знае ли се колко Vol-а ще са в крайна сметка?
Имената им са супер странни, но историята е много сладка ^^. За феновете на романтика + малко драма и комедийка горещо се препоръчва ^^.
БТВ кажи от къде може да си дръпна сериалчето, че го търсих
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 11:47 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1061.jpg) |
Alexis |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
Cagalli написа: БТВ кажи от къде може да си дръпна сериалчето, че го търсих ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Може да се дръпне от тук
Нещо ме заинтригува, може и аз да му хвърля едно око. На сериала, не на мангата.
_________________ Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 11:58 am |
Aerith |
|
|
Ми да ти кажа, не съм се интересувала колко точно ще са...аз чакам сега да преведат 11-ти том ...но ще погледна
Такам, сериалчето е лудо ^^ ...направо тия корейци ми стават любимци, не знаех, че сериалите им са толкова добри !!! Героите са избрани така, че да се доближават максимално до оригиналите (до колкото е възможно естествено). Всъщност, ако не си виждала как точно изглеждат : <<Click here!!>>. На мен лично ми допаднаха, добре играят ^^! Иначе сериала следва мангата, но има и доста extra моменти, които хич не развалят сюжета, даже напротив, правят го още по-забавен и по-съвременен !! Като например още в първи епизод имаше една шегичка с "Властелина на пръстените" (която естествено не фигурира в мангата) ...много се смях, а също и като даваха Yul в Англия, на масата се виждаше, че той също чете "Властелина" . Друг интересен момент беше сравнението на Корейското кралско семейство с това на Англия ... дам, възможно най-модерно са го направили сериалчето ^^
Ох, чакай, че сувсем се отплеснах > аз го свалям от торенти от http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_33032.htm , но става адски бавно ...понеже нета ми е зле ...дано при теб да е по-добре ^_=
Първи сезон е 24 епизода, в момента снимат 2-ри, който ще е 8 ...а аз съм едва на 10-ти епизод
ПП:Хех, Алекс ме изпревари, но нищо !
Кагали, не се учудвай, че са толкова големи епизодите ...те са по час и 10-ина минутки дълги, пък и качеството е хубаво затова. А, и субтитрите са отделно (да си кажа)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 12:11 pm |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Какво щях да правя без теб
EDIT: Тегли се, тегли се ^^! *подскача лудо из стаята*
Както се очаква ще го тегля с дни ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Oh well... Никога не съм вярвала, че ще го кажа но - Да живеят торентите!
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 12:47 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=404.jpg) |
Sierra |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Аде, ако някой има още к-драмата на компа си да даде едно рамо, за да я изтегля ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) .
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 2:46 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=407_1470342821.png) |
faye |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
аз го бях чела до към 6 том май, ама май ми писна и го зарязах
прекалено много блъска в главата шужо елемента, който и без това ми идва в повече напоследък
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 5:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=407_1470342821.png) |
faye |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Sierra написа: Не знам, според мен тази манга не е чак толкова шоджо, смятам, че е добре замислена.
коя част по точно не е шужо
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 6:16 pm |
Aerith |
|
|
Cagalli, план Б ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) е следният: понеже аз съм зле с нета и дори и да го кача на тракъра, пак ще трябва 60 часа да го теглиш ...от мен хората теглят с 6-7кб максимум...та намерих директни линкове от sendspace (не знам дали можеш да теглиш оттам с прилична скорост), но ще ти дам линковете за първите 3 епизода ^^. Ако можеш да теглиш и ти хареса качеството, защото все пак е 200+ мб, а не 700, ми кажи и ще ти дам линкове и аз останалите епизоди ^_^
Here you are!
http://www.sendspace.com/file/7j6010 - episode 1
http://www.sendspace.com/file/ppbism - episode 2
http://www.sendspace.com/file/w609xd - episode 3
(Бтв, нещо интересно ...поне за мен де > с актрисата, която изпълнява ролята на главната героиня сме родени в една и съща дата ^^)
Последна промяна Aerith на Пет Май 25, 2007 9:14 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 31, 2006 6:25 pm |
Cagalli |
in need of a hero |
|
Че ти на колко си, че те да са по-малки с две години? .... тя де. о.-
Иначе линка в момента е на вълна no free download slots available и ме дразни нещастника. ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Не ми е писано да го гледам това сериалче и се дразня и видях че имат и по Lovely Complex сериалче и още повече се дразня и ... мрън!
EDIT: Тегли, о то тегли! ....... същата скапана скорост о.0 . О, отказвам се -_- . Ако някой е толкова добър да го шерне при торентите благодаря, до тогава явно няма да стане....
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|