Дата и час: Сря Фев 12, 2025 2:42 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 11:21 am 
Аватар

И това е идея :D
Но също смятам,че известните шоненчета (дори и да са онгоинг... ) пак ще се купуват бая (:
а кога ще се говори с веригата книжарници? *нетърпеливо :drop: *

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 18, 2008 12:47 pm 
Аватар

Това определено е една мнооого, много хубава идея. Аз и без това по принцип плащам по 30+ лв за том, така че това ще ми е далеч по изгодно.
А колкото до това да се почне с по-известни шоунен манги също е добра идея, защото всички знаем как Наруто е плъзнал и се е комерсиализирал, така че ще има успех и ще се копува дори от хора които не са аниме фенове.
А колкото до езика. Предпочитам, даже държа да са на английски, някак им се губи фацата като са на български XD

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 1:50 am 
Аватар

Съжелявам колеги :? но е ужасно положението на пазара в България и няма да се промени това.

1) внос на мангите от английски излиза твърде много пари, икономически е неизгодно и за купувачите и за вносителите :? Какво да внеса 100 томчета Наруто ли ? Примерно аз де, не че въобще някога аз съм смятал да внасям... абе схванахте, че е метафора :) Да кажем, че има една манга , която ще се купува от твърд електорат 100 човека. Да кажем, че е Наруто , да кажем че падна макс в цената. Под 10 лева няма да е , та ако ще и ... сещате се. 15 лева е безумие, но да кажем разпространението ще е за сметка на купувача (още едно безумие) :arrow: плащаш си транспортните разходи за доставката + поръчваш от интернет. Така падат моите разходи, защото пропускам скапаната разпространителна мрежа в България, на която не може да се разчита, а ти взима 40% от чистата печалба. Гадничко нали? Сигурен съм , че и вие не го знаехте това. Някои от списанията се подаряват :!: на разпространителя, само и само той наистина да си свърши работата :? и да ги разпространи ( само големите градове... разбира се :? ) .

2) реклама в манга .. на скапаната хартия, на черно-белия печат ... почти абсурд, казаха запознати в тази област. Да ръчкам флаерчета пък излиза скъпо (по-скъпо отколкото парите, дето ще взема за рекламата :? поне в началото)

3) на английски е ... все пак това драстично ограничава аудиторията
предъфках идеята за превод на български и пак опирам до това колко парчета ще продам, цената на бройка, трудната реклама и ОТВРАТИТЕЛНОТО разпространение . Само вижте темата моля :? Форум, с точната аудитория и има в темата 15 мнения на кръст. Пазар за приятели ли ще правим или ?

Единственото смислено нещо, което ми хрумна е притурка/отделно към някои всекидневник - примерно чаптър в съботния брой на Този вестник. Значи One Piece има 500+ чаптъра, това са в седмици ... не искам да смятам колко :P дори и в томове е страшно много.

Значи по-добре кратки манги. Тоест не най-популярните (естествено, аз разсъждавам като фен отскоро ... и бих казал, че болшинството са като мен, а не са изчели 100+ манги) ... а и за колко от тях бихте дали пари.

В крайна сметка :arrow: хващате телефоните на "Пингвините" и почвате да ги затрупвате с поръчки. Те ще ми донесат на мен Air Gear 4,5 и 6 . А ако имам късмет , може да ми намерят и Berserk v1. Около 20 кинта ми излиза парчето. Толкова от мен, цялата информация събрах за вас без абсолютно никаква изгода за мен или за мой близък :D . Това е за феновете, които искат да се пробват за някое скъпоценно парче хартия. От тук, ако някои иска да си пробва късмета ... стискам палци, аз ще съм един от първите, които ще си купят чаптъра или томчето ... ако ме кефи мангата :lol: :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 2:43 am 
Аватар

Много жалко. Щот мен не ми харесва идеята да поръчвам нещо което не знам точно колко ще му е цената, после и да не знам колко месеца ще го чакам...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 7:20 pm 
Аватар

Жалко наистина, идеята беше адски добра, но засега няма как да се осъществи явно... Браво, че все пак си разучил etc. :) Да се надяваме, че след няколко години ще е възможно вече :Р

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 02, 2008 7:34 pm 
Аватар

Да определено бях "за" идеята, но виждам че ще е осъществимо.
Макар че ако един том излиза по 10лв с удоволствие бих ги дала парите.
А и честно казано аз съм на принципа, дори и да не ми хареса, ако е манга и ако НЕ съм си я поръчала аз, а е внесена /защо? нямам идея. ей така си я взимам каквато и да е.
А и за мангите един том - еми oneshot-чета. XD
Ноо като се има предвид доводите които изложи. Мхм ще има да си чакаме ;/
И все пак мерси за инфото което си събрал =)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2008 10:00 am 
Аватар

Нали знаете - всичко тече, всичко се променя :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]