Дата и час: Сря Мар 05, 2025 7:19 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 13 от 40 [ 586 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 2:38 pm 
Аватар

Една картина може да се бутне за 200-300 лева без да си известен художник, а да си само продавачка в магазин. И на всичкото отгоре картината може да не представлява нищо особено.
Един традиционен български пейзаж или просто стара българска къща може да се продаде между 300-1000 в зависимост от формата, детейлността и времето за което е изработена. Едни коне около два на метър са 1200, без да имат рамка, без да са използвани кой знае какви сложни цветове и да не са от някакво голямо име.
Една обикновена рамка на един худжник му излиза 15-20 лева, ако си вземе някаква по-сложна му отива към 30-40 (зависи вече дали и стъкло купува) и картината си я продава за над хилядарка, а картината да речем не е нищо особено.
Относно това, че много хора работещи на фотошоп и пейнт ( :wink: ) не означава, че са работили с масло или каквато и да било друга техника. Това го знам много добре, просто ми се довери.
Изисква естествено същите познания за светлина и други такива работи, но възможностите са му по-малко, като отидем на сместване на цветове и от това което съм виждал, малко хора работещи на фотошоп (поне от познатите ми) имат идея за светлосенки. Използват някакви, но често са грешни, не точни и така нататък.

Line, най-малкото не я обръщам на лични нападки. Да смятам снимките за много добри и невероятни. Айде като не ги смяташ за толкова добри щракни нещо по-добро. Аз съм се опитвал да правя също снимки и малко от тях излизат толкова добри (няма да споменавам за разликата във фотоапаратите и качеството което се въизпроизвежда). Не обичам да снимам хора, но нейните модели са найстина невероятни или поне са хванати в ситуация в която да изглеждат добре и отбелязвам, не твърдя, че всичките снимки са невероятни. Става дума за конкретни, но няма да ги търся, за да показвам кои са. Тук вече е въпрос на вкус, така че айде не се заяждай. Виждам, че нещо ти е ден да го правиш, но ми спести.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 2:58 pm 
Аватар

е, мерси ^_^

иначе - да... но казвам просто, че аз знам хора, които наистина са учили да работят и с бои или моливи и после са почнали и с компютър... както и да е... аз все пак съм на мнение, че не е хубаво човек да се ограничава с едно или друго... колкото повече знаеш - толкова по- добре ^_^

и пак мерси за това, че си направи труда да ми отговориш

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 3:04 pm 
Аватар

За нищо.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 3:51 pm 
Аватар

за пари и индустрия не знам много, но ако някой мисли че едното от двете традиционен и дигитален арт е по-"добро" от другото просто може да се скрие някъде и да не се изказва неподготвен.

Очевидно двата медиума са различни, когато става дума за изкуство не искам да чувам нищо свързано с сравнение на медиуми, това не ви е завод за коли където по-технологичния ги прави по-мощни, това са видове медиум, все едно да кажеш че електрическата китарата е по-яка от акустичната :? някак си такива изказвания са ограничени, без да ви обиждам

при дигиталното обаче се постигат много по-лесни и бързи резултати, поради което то започва да измества традиционното, което няма нищо общо с качеството на рисунките обаче! качеството на творбите от двата медиума е еднакво и различно щото става дума за арт. точка

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 4:23 pm 
Аватар

Интересно изказване. Като мислиш така я ми кажи кое по-трудното и по-уникалното? До колкото ми е известно на компютър трима различни души могат да направят едно и също, едно към едно. Докато на лист хартия една творба не може да се създаде два пъти.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 4:40 pm 
Аватар

Както някой те е попитал дали имаш нещо общо със Стара Загора., аз ще попитам, имаш ли нещо общо с 18то СОУ? xD
Ениуей, снимките ти много ми харесват =] Като ги гледам и ми се иска и аз да се изявя във фотографията xD (Вдъхновяваш ме просто =])

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 5:09 pm 
Аватар

dream_dragon написа:
Интересно изказване. Като мислиш така я ми кажи кое по-трудното и по-уникалното? До колкото ми е известно на компютър трима различни души могат да направят едно и също, едно към едно. Докато на лист хартия една творба не може да се създаде два пъти.

явно не ти е известно, или не искаш да помислиш просто, за репликиране ако става дума и при двата случая е едно и също - зависи единствено от умението на рисувача, това е разбирасе ако на компа започнеш от бял лист а не copy paste или блендинг или клонинг, което няма нищо общо с дигитално рисуване и тогава стават 1:1 и всички могат да направят еда и съща творба :lol: (професионалистите могат да го забележат това, така че най-добрите дигитални художници не си позволяват да чийтват и техните работи са толкова уникални колкото и традиционните)

и при двата медиума може да се постигне пълен фотореализъм

традиционното е по-трудно както казах вече, а двете са еднакво уникални - зависи от художника колко му е уникална творбата

обаче имам чувството че на Микки не и е приятно да и спамят темата

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 5:12 pm 
Аватар

Не е спам всичкото това, но все пак се отклоняваме от нейното творчество, така че да се ограничим с написаното до тук.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 5:20 pm 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

Хора, просто STFU

Направете си тема и там дискутирайте толкова НАБОЛЕЛИТЕ въпроси.

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 6:06 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Изображение

Guess what?
No one gives A SHIT!!

Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 6:09 pm 
Аватар

Как пък най-големите глупаци, дето се мислят за умни да се разпишат един след друг? :lol: Айде поне Darkstalker има проблясъци.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 8:12 pm 
Аватар

@dream_dragon
ми, всеки вид арт си има един уникален чар, има неща които можеш да направиш на хартия и не можеш на компютър и обратното. но аз съм модерен човек, живея в 21ви век и мисля как се изкарват най много пари днешно време. един допълнителен факт е че семейството ми са всичките компютърни специалисти. аз обичам да рисувам както на лист така и на компютър, но днешно време художниците които умеят да рисуват само на лист дават уроци по рисуване в някой университет за по 200лв на месец, най много веднъж в годината да продадът една картина за 2000лв на някоя мутричка, това е реално погледнато. познавам художничка, познавам и много аниматори, художничката си изкарва по 5000лв на картина но клиенти НЯМА. с 5000лв не се живее. Докато средната заплата на един аниматор е около 2000лв на месец. Прави си изводи. =)
Но аз първоначално винаги съм се занимавала както с рисуване така и с компютри и възможността тези две мои любими неща да се смесят в едно е уникална и ми доставя огромно удоволствие, такаче съжалявам но не споделям твоето мнение.

Блосъм, само да спомена че наистина в LOTR както и доста още подобни филми бекграундите са рисунки, на някои даже си личи ясно, ония ден гледах еднo клипче как са ги правили, много е фън :D

Shi no Tenshi - ходила съм в Стара Загора, имам познати там, снимала съм а от 18то училище познавам хорица, най-добре Ева (green.sodapop) :3

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 10:21 pm 
Аватар

Ех всички изказвате мнение и после почвате да спорите бе хора. В тоя форум, май само такива работи се случват. Много конфликтни личности сте, като изключим, че тия с кратките и глупави коментари са за никъде напосред темата. Както се казва ни в клин ни в ръкав. :lol:
Мен ме кефят почти всички работи. :thumbsup: Може би малко това с изненадващите близки планове е леко стряскащо, след такива хубави снимки, но не много. :lol: Иначе с какъв фотоапарат снимаш, че и аз исках все отнякъде да почна с някаква фотография? В смисъл имам си един фотоапарат ама не професионален, а стария зенит вече си е доста стар за времето. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 10:45 pm 
Аватар

Lost_Ronin написа:
Ех всички изказвате мнение и после почвате да спорите бе хора. В тоя форум, май само такива работи се случват. Много конфликтни личности сте, като изключим, че тия с кратките и глупави коментари са за никъде напосред темата. Както се казва ни в клин ни в ръкав. :lol:
Мен ме кефят почти всички работи. :thumbsup: Може би малко това с изненадващите близки планове е леко стряскащо, след такива хубави снимки, но не много. :lol: Иначе с какъв фотоапарат снимаш, че и аз исках все отнякъде да почна с някаква фотография? В смисъл имам си един фотоапарат ама не професионален, а стария зенит вече си е доста стар за времето. :lol:

е аз си снимам с Канон-че професионално, но за полупрофесионално и учене препоръчвам Lumix-ите са много хубави =)
Ииии да, пристрастена съм към close-ups.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 10:56 pm 
Аватар

Mikki написа:
Shi no Tenshi - ходила съм в Стара Загора, имам познати там, снимала съм а от 18то училище познавам хорица, най-добре Ева (green.sodapop) :3

И аз така си помислих, защото видях снимки на Ева xD

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 13 от 40 [ 586 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]