|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:22 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 24, 2007 9:09 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1245_1262876890.png) |
Haruka |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
spiralkinda написа: Хайде относно края и тн ще пусна коментар по-късно, че бая фенове още не са го гледали последния епизод и може да ги наспойля яко. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Твърде мило, аз пък почвам
Краят беше просто фантастичен. Едва ли можеше по-добре да се завърши. Тъжен и оптимистичен в същото време, невероятен.
Джоми показа, че е бил един стабилен лидер и разумен човек. Тони му остана верен докрай и напълно си заслужи да е Солджър.
Кийс пък е зъл..Защо чак сега се сети да покаже какво е чувствал през цялото време ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) Защо не го направи по-рано. Винаги си мислех, че ще мине на страната на мютата по-рано, а той живя през цялото време някак изолиран. Стана ми гадно за него...
За другите няма какво толкова..Просто общо взето беше много добро. Една хубава, пълна, добре разказана и добре завършена история. Доволна съм от анимето^^
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 24, 2007 10:56 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=407_1470342821.png) |
faye |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Края беше... зашеметяващо добър ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Просто не си представях как ще стане така че да се слее добре с остатъка от сериала! Е имаше няколко детаела които малко ги пресилиха но мога да кажа че завърши изключително добре. Тези които все се оплакват от хепи ендинг ще имат хепи дей ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Иначе някакси съм объркана от Жоми. Излъчването му в последния епизод отново се промени и вече трябва да ги разделям - дете Жоми, Готов на всичко Жоми и мъдър Жоми. Много рязко сменяха тези тримата. А за Кис ами смятам че не бе интрепретиран достатъчно добре и остана леко неразбран. Когато си свали картите просто беше "Ама найстина....Оо"
Тъй като все още си подреждам мислите за сериала като цяло ще напиша мнението си утре ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Но във всички случей не очаквайте ниска оценка от мен
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 29, 2007 10:11 pm |
faye |
|
|
Коментар за анимето като цяло с откъслечни сравнения от филма и мангата!
Сериала е издържан във всяко отношение- драма, развитие на персонажите, история, анимация, музика... няма нещо което заслужава отрицателна оценка. До извесна степен едно от най-добре изградените истории на които съм попадала, което е донякъде обяснимо като се има предвид че мангата е била правена още по времето когато жанра е бил нов и все още неосквернен от комерсиализацията. Сериала от 2007 е правен по оригинална манга от1977 година. Ако има нещо за което да се хванеш е къде сполучливите къде не толкоз промени в оригиналната история. Още от сега казвам по мое мнение трите: манга, филм и сериал са 3 различни истории. Пример: Докато в сериала и мангата Томи е дете на Карина и Юи в филма много странно той е дете на Жоми Оо, значението на Слуена става по голямо само в сериала докато в мангата тя е 3то не 4то степенен персонаж който можеш даже да пропуснеш. Кис от мангата е далеч по емоциаонален....и още куп други промени които променят цялосно атмосферите в различните версии.
Сега по същество: Главната ми критика за сериите е държанието на Кис, намесата на Слуена и резките промяни в държанието на Жоми.
Самата роля на Слуена беше прекалено дълбоко сложена в историята. Ако не внимаваш можеш да я сбъркаш за някой важен. Кис можеха повече да показват какво мисли а не само действията му които накараха публиката да го мрази до времето на последните епизоди където показа истинското си аз, Жоми както казах в предния пост: Жоми дете, Жоми все още неориентиран лидер, Жоми ожесточен в битките и най накрая го показаха като мъдър. Тези промени бяха прекалено резки макар да се опитваха да ги заличат със скоковете във времето. Привързаността си към Сам от страна на Кис беше в негов минус в сериала не само от страна на оставащото впечатление а и също факта че не го убиха още в началото направи историята по тегава. Той бе главната причина за държанието на Кис към Мютата.
Положителна промяна в сериала е допълнително обърнатото внимание към Широе. След гледането на сериала Широе беше този който най ми допадна^^ Епизода където умря беше и един от малкото случеи когато се разплаквам по време на аниме или филм изобщо. Друго положително за мен е групата на Тони и останалите деца, че показваха че те са по различни от типичното мю и че има напрежение между тях и всички останали. Това го отбелязвам главно поради факта че общо взето до този момент в анимето героите влизаха в два лагера а те разчупиха този стериотип.
В началото си Toward the terra ме грабна с нетипичната си визия далечна на бъкащите напоследък комерсиални братя и сестричета. Макар да се четяха критики от типа гадна анимация и че Жоми е ревльо, който толкова дразни че те отщява да гледаш нататък, сериите набираха сила с всеки изминал епизод и направиха незабравима история която не мисля че някой отделил времето да изгледа и коментира не би харесал. Дизайна на героите е нещо средно между ретро и дизайна на героите в escaflowne. Значи макар да изглеждат различно не са по лоши от които и да е други. За Жоми в началото всеки трябва да си прецени сам за себе си но на мен лично не ми направи впечатление докато не прочетох коментарите по въпроса. Всеки от главните герои премина през множество етапи (кои по гладки кои не) и се превърнаха в емблеми за качествен герой.
Несъмнено едно от най добрите анимета от тази година разчитащо главно на историята и растежа на героите си. Все ми се струва че има още нещо което пропускам да изразя от впечатлението си за този сериал, но несъмнено великолепна история с атрактивен край и незабравими герои. Лична оценка 10/10 ^^ Малко по обективно: анимация 9/10, история 9/10, музика 10/10, увлекателност/забавност 9/10 общо 9.5/10
Много писане много чудо
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 24, 2007 4:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=480_1331798230.jpg) |
evilduke |
Henshin! |
|
Това аниме заслужава много повече внимание от колкото е получило. Сега го гледах и ще напиша едно набързо нахвърлено ревю по въпроса
На пръв поглед, обикновената космическа опера, в която се разказва за 2те враждуващи фракции(раси) и мотива за смисъла и бъдещето на човечеството като тематика... след първите пет епизода не изглежда нищо повече от това. Да обаче не. С началото на 6ти епизод, всяка минута ахках от действието, което се развиваше пред мен, не вярвайки на очите си, а именно че виждам такова перфектно развитие на героите каквото съм виждал само в класики като Juuni Kokki.
Герои (малко евентуални спойлъри)
В анимето има два главни героя, като действието в първата част е разделено помежду им и ги въвежда напълно по отделно. Джоми, протагонистът, на който се налага да се промени, за да може от обикновен хленчещ лапешник да се превърне в човек достоен да поеме бъдещето на расата си. А от другата страна, неговия to be антипод, Кийт създаден от машина като "перфектния човек". И двата героя имат 3 фази на развитие, а уникалното е оригиналния подход, който е използван за да могат двата героя едновременно да се променят динамично и логично, да не спират да изненадват и да продължават да са противоположни чак до последния епизод.
Най-важната част според мен, а и това което ми направи най-голямо впечатление от пътя на Кийт са епизодите 6-9, в които той беше въведен. Преминавайки през изключително въздействащи събития, които биха превърнали в положителен кой да е персонаж от някое аниме, Кийт си го запазва за себе си и не дава признаци за промяна към добро, а даже сякаш е по-зъл от всякога (това разбира се е подготовка, за по-късните случки:). Малко по-малко, като един добре измислен отрицателен герой, започна да ме дразни и да го намразвам, докато не дойде един момент, който е и следващата опорна точка на историята, когато се загубва ясна представа кой от двамата главни героя е прав и кой не. Заедно с въпроса за героите върви и цялостната история, като на няколко пъти се изгубва ясна сигурност дали добрите са наистина прави. Тук идва и Джоми, чието порастване е тласнато и коригирано на два пъти. Първия път когато е избран за Солджър и втория, при смъртта на бившия солджър Блу. И в двата случая виновник е Блу, което го и прави един вид двигател на историята. Страхотен персонаж, лъхащ на сигурност и опит, за разлика от Джоми. С неговата смърт не само повлиява на Джоми, но и на Кийт като ги прави готови да влязат в решителната фаза на анимето. И едва в последната част идва ефекта от епизодите 6-9, както и всичко, което се беше натрупало след това в героя на Кийт. Следва невероятно добре изпълнена точка на обрат, когато се разпада емоционалната барикада на Кийт и се открива истинското му лице. Страхотно въздействащ край и едни от най-изкусно развитите персонажи, които съм виждал в някое аниме.
История
Както казах, разгледани са всякакви философски въпроси, които сме виждали и по други анимета, филми и пр., но тук всичко е на едно място, подредено по възможно най-смисления начин и подплатено от невероятно добре и реалистично изградени герои, които също действат за задълбочаване в тематиката на анимето. И като имаме предвид, че мангата е от 77ма година, не се и съмнявам, че тогава това е било нещо още по-зашеметяващо, че дори и революционно.
Анимация/Озвучение
Арта ми допадна, много е красив и по-различен от типичния рисунък за 21век и предполагам е бил подновен, за да не изглежда остарял. Анимацията не блести с последните козметики на техниката, но пък е съдържателна и през цялото време задържа едно качество. Звукови ефекти, оп/ед теми всичките бяха супер, но определено вторите оп/ед бяха по-запомнящи се за мен. За озвучението на героите освен да кажа, че и те са чудесни няма какво друго:)
Удоволствие/Стойност
Изгледах го за 3 дни, но ако имах време със сигурност щях да го погълна наведнъж. От тези анимета, които те карат да забравиш за време, храна, вода и всякакви връзки със света. Най-вероятно best аниме за годината, още не съм гледал някои от големите заглавия, но силно ме съмнява да има нещо по-добро ^ ^
Последна промяна evilduke на Съб Ное 24, 2007 4:56 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 24, 2007 4:55 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Браво за добрия коментар, аз лично ще гласувам за него и още 1-2 заглавия за най-добро аниме на AsAA наградите. Саундтрак, ефекти и сюжет мачкат отвсякъде. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) А края на анимето беше абсолютен. ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) .
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Кейт Аниан ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 3:54 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=10273.jpg) |
asa |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
Регистриран на: Съб Май 26, 2007 12:05 pm Мнения: 33 Местоположение: Земя, Слънчевата система, Млечен път.
|
Възхити ме изключително реалистичният образ на Кейт Аниан. Харизматичен, интелигентен, решителен, итински загрижен за хората - не само за малцината около него, но и за човечествотото като цяло. Идеалист, но не фанатик - увереността, необходима му за да запоявда, дори когато не е сигурен дали дава правилната заповед (без която не би могъл да бъде лидер) се черпи не от сляпа вяра, а от съзнанието, че трезво е преценил всички известни му фактори. Не приема излишните жертви, но когато целта е важна, а жертвите - неизбежни е готов да пожертва не само чуждото, околните, или живота си, но дори и самоуважението си (да продължаваш да живееш в разрез със идеалите си, за да можеш да ги защитиш, вмето да избягаш в клетка от самозаблуди и оправдания е една от най-мъчителните саможертви.).
Едва ли съществува характер, по-достоен за епитетите "положителен" и "герой". Но едва ли има и характер с по-голям потенциал да е едно от най-ужасяващите чудовища, които човек може да си представи. И най-страшното е, че независимо от гледната точка едното не пречи на другото. За това дори когато е противник такъв човек не може да не предизвика преди всичко уважение, а не омраза (освен разбира се когато чуствата се базират на незнание/нежелание да знаеш/ или глупост - не най-удачния избор на критерии, ако се приеме, че противниците му са телепати).
За мен поне образ като Кейт Аниан е квинтесенцията на това, което наричаме демон. За щастие хора с толкова много положителни качества са рядкост. Нужен е много (и болезнен) опит за да приемеш съществуването им. Радвам се, че макар и рядко се срещат произведения, способни да подготвят човек за такъв шок.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 15, 2008 1:11 pm |
faye |
|
|
След като видях тези няколко спешълчета няма начин да не възродя темата ![:love:](./images/smilies/love.gif) Fangirl in Heaven
Ето линкове към въпросните спешъли (бгшеар пак се бъзика ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) )
Пилот
Тип Блу
Епилог ютуб
За съжаление нищо не е преведено, но тъй като са клипчета по няколко минути почти няма приказки и на първото даже няма диалог(макар да има няколко надписа на япоски)
И за да е щастието пълно ето и две добри амв та^^'
Kouya Ruten
Apocalypse
_________________ <3
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юли 25, 2008 9:00 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4725_1390742682.jpg) |
Kotori |
RyuKo FanSubs |
|
Това аниме ме извади от инерцията, която ме носеше напоследък и ми припомни защо преди ме тресеше отакувщина. Невероятна и увлекателна история, задълбочени и сложно изградени персонажи, арт който радва окото и саундтрак който придава допълнителна плътност и сила на изживяването! Едно аниме, което ме остави без дъх до края!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 9:02 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1251.jpg) |
shanara |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Нед Ное 20, 2005 11:52 am Мнения: 727 Местоположение: Ада
|
Само на края ли?
Това бе първият сериал на който съм плакала или поне просълзявала на всеки един епизод.
Не ме бива по дългите коментари. И без това с излишни при условие, че толковам ного хора вече са говорили за него, но просто искам да кажа, че друго като него няма да се открие.
Това клипче е мое творчество, така че критика се приема.
http://jwak.net/media/18382/
_________________ http://lathbeall.com/ - Най-готиният сайт за творчество.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Toward the Terra (пролет 2007) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Май 27, 2020 6:58 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=52377_1695987142.jpg) |
bg_voin |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Много добро аниме. Започва малко мудно, ама после става топ. 10/10.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|