|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 3:44 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Юли 01, 2007 10:26 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5400.gif) |
Inoyoshi |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Съб Ное 11, 2006 3:02 pm Мнения: 54 Местоположение: Varna^^
|
ооо-още не е излязло~... ![:onegai:](./images/smilies/onegai.gif) искааа~м
_________________ ____________________________
you say dreams are dreams
I'm not gonna be the fool...
'cos I stil got my soul
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юли 06, 2007 8:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4756_1235402323.jpg) |
spiralkinda |
Цар Алко |
|
анимето първи епизод на втори сезон го има на торента. мисля, че тази тема е за първи сезон?:)
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 10, 2007 10:16 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4338_1257377497.jpg) |
victor_1988 |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Май 02, 2006 9:57 pm Мнения: 3161 Местоположение: Sofia
|
Ок. Наййй-сетне го изгледах анимето и съм със смесени чувства. От началото добре, интересна история с хорър елементи. Това с обърканата история, която се разкрива с времето винаги е добра идея за такъв тип филми/анимета (специално такива анимета аз не съм гледал ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). Обаче проблема е, че след това всичко зависи от това дали нещата ще се навържат както трябва и дали ще е готино все пак. Докато гледах арката с Шион (нз как се казва самата арка) бях готов да обявя анимето за едно голямо разочарование. В началото интересна история с голям потенциал и накрая да се окаже просто една луда. И то причината да полудее още по-тъпа. А и през цялото време подозирах, че Кейчи просто го гони параноята (първите 4 епа) и си мислех, че накрая ако съм прав ще е много тъпо, но накрая си спомни и се получи добре.
Накрая позамазаха положението и успяха да запазят мистерията (и с това интереса ми). Но отново всичко зависи от втория сезон.
Така, моите теориики.
Аз мисля, че "The Shrine God" съществува и както каза Рика си играе с тях. Като всеки път един от тях полудява. Първо си мислих, че паразити няма и на Рена и се привиждат, но като се позамисля може пък наистина да има и чрез тях той да ги управлява за своята игра (по-точно в различните арки той управлява различен човек). Нз с каква цел. Рика знае за това и го изживява отново и отново. Знаем, че се опитва да го спре.
Не че има значение от тези теориики, защото втория сезон е излязъл почти целия, но аз исках да си ги напиша.
Много зависи от втория сезон, надявам се да е интересен. Ако пак ми извъртят някви луди параноици ще съм силно разочалован.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Фев 06, 2008 10:30 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=774_1563103638.jpg) |
Ray-kun |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Съб Окт 22, 2005 10:10 pm Мнения: 518 Местоположение: Somewhere in N-City, Japan...
|
Изгледах Higurashi no Naku Koro ni преди известно време и останах силно впечатлен. Досега не бях гледал друго подобно аниме, толкова наситено с напрежение и брутални изпълнения. Имаше дори момемнти, в които успях да се стресна, нещо, което досега не ми се бе случвало с друго аниме (края на 8-ми епизод например). Артът не е нещо изключително, но според мен пасва на цялостната атмосфера и заслужава добра оценка.
А музиката... I love it... Пускам си опънинга поне веднъж дневно и всеки път му се кефя така, както и първия път, когато го чух. Ендингът също е много добър, а скоро си свалих и бекграунд музиката и тя също ме остави с много добро впечатление. Като цяло мистична, тя успява да подхрани атмосферата в най-напрегнатите моменти, за да се отпечатат в съзнанието на зрителя
От героите нямам любимец като цяло, но често се поставях в ролята на Кеичи и си мислех какво ли бих направил, ако съм на негово място.
Като цяло Higurashi е едно силно въздействащо аниме, но не е за всеки, заради сцените на насилие. За тези обаче, които си падат по по-хард заглавия - това аниме е задължително да се гледа.
_________________ ФБ страница на "Светът ви очаква" - авторски фентъзи роман.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|