|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 5:50 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 13, 2008 4:06 pm |
|
Usagi |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 5:56 pm Мнения: 2677 Местоположение: Underworld
|
looolol епизод 14 е sparta style "THIS IS MADNESS!!"
ся ще си чакам да излезе съб-а
мислех че онова лайно Сузако не може да се вмирише още повече а то можело
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Юли 13, 2008 11:26 pm |
|
Lenalee-chan |
|
|
|
Абе тоя Лулу ще се вземем и ще го изгърбим. Много ме дразни.1-во реве , че Шърли умря , а после "Well done , Rollo!" .Btw нямам търпение за следващият еп.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 12:34 am |
|
ShaLaLa |
|
|
|
"Well done" беше най-умното, което можеше да каже и добре, че си остана с това. Роло е полезно кученце, доказа го в този, доказвал го е и в предишните епизоди, а за награда иска само да го потупат по главата. Какъв е смисъла да го премахва, за да отмъсти за Шърли... смис тя вече си е мъртва - кофти е, ок, но не си заслужава да жертва едно от най-силните си оръжия за труп, с нищо няма да му помогне срещу Британия. В миналия сезон му се радвах на изблиците на човечност на Лулу, но тоя сезон от самото начало та досега не е спрял да е човечен, да се вземе малко в ръце, че...
Anyway, епизодът къртеше, нищо че пак останах "wtf, как, защо, кога се стигна дотук?"
Сцепих се от кеф VV като лазеше по пода, щял да учи "детето на Мариана" там на нещо, пхахахах
CC ме израдва на макс, както никога досега. о.О
Ситуацията с войника обаче беше супер нереалистична. Може да бъркам, но докато онова дете го контролираше, той сякаш си имаше съзнание, схващаше, че нещо не е наред, извиняваше се там на ония другия. А накрая как можело да убиват милите деца, това ги правело същите като Британия. Беше естествено все някой от войниците да го измрънка това, но пък точно той, хъх.
Сузако и Нина съкваха яко, както винаги (да де, тя Нина нищо не направи тоя път, обаче аз видя ли я на екрана и трябва да я наругая). Карен не знам дали се опитаха да я изкарат безмозъчно, или просто са го подминали, очаквайки ние да направим същото, но все трябваше да се сети, че Лулу е принц, след като Нанали е принцеса (освен, ако тя не го е разбрала, без да съм обърнала внимание, но пък тогава не трябваше да е изненадана за Нанали...). Да, ама не, карай - трагедията явно ще е по-нататък.
И, ест, краят беше КУЛТОВ. Не знам как ще изтрая до следващия еп, пък и превюто нищо не показа
п.с. някой да е попадал на спойл какво са тия "богове"? =/
Корнелия цепеше мрака, дано не се присъедини само към наше, че искам тя и ония русия да постреснат малко Лулу, току виж пак се хванал да мисли с главата ^^
_________________ Continual irresolution Keeps me shackled to the ground I thought I was safe in the Hiding Place But it sure is exhausting, livin' in chains It’s paradoxical in every way
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 12:47 am |
|
sakabatou |
RyuKo FanSubs |
|
Как си знаех, че ония сфинктер (Сузаку) ще го каже тва, че Люлю е виновен за смъртта на Шърли и пак супер много му се изнервих...
Ама то нали за тва е там- да вбесява хората
Или пък онзи смотания войник. Бе да ходи си гледа семейството като не ще да убива, нали затова се нарича "война"
Както и да е имаше и добри моменти, слава Богу: краха на V.V. и появата на Корнелия. Очаквам другият епизод да се уточнят малко страните, защото голяма каша стана.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 4:54 am |
|
Pres |
|
|
|
Lenalee-chan написа: Абе тоя Лулу ще се вземем и ще го изгърбим. Много ме дразни.1-во реве , че Шърли умря , а после "Well done , Rollo!" .Btw нямам търпение за следващият еп. Точно обратното, Лулу го използва, нямаше нищо друго, което да каже (всъщност имаше, но добре, че си замълча и скри чувствата си), а както видя, изобщо не мислеше точно това, което каза, а ненавижда Rollo, щеше да го взриви все пак -> Епизодът наистина беше КУЛТОВ. Сузаку дразни както винаги, Lulu винаги му е виновен на него, особено пък за Shirley да си помисли, че точно той я е убил, при положение, че връзката му с нея беше много по-силна от тази на Сузаку, който дори не трепна в нито една от сцените ~ и мен C.C. ме израдва на макс, отдавна не е правила нещо подобно, направо ме подсети какъв беше първи сезон и как ми беше любима героиня тогава <3 А пък името на епизода го разбрах и без субтитри, добре, че в Soul Eater има Majogari (Witch hunt), че да науча канджито за "лов" :] И Nina включиха, същата като преди, кратка сцена, само плака, няколко реплики, но все пак адски много дразни. Дано не я показват в скоро време, изобщо каква й беше ролята сега? Да запълнят малко време, не виждам друг смисъл. "Не мислех, че ще плача за нея" - бяха нещо като приятелки, тя завиждаше на Shirley, но до края не го призна направо, а каза нещо двусмислено ... V.V. - много ми е интересно как говори Трябва да видя seiyuu-то дали има други роли, че ми стана интересно, що за глас е това, някакво странно произношение има - иначе със Siegfried не стана голямо шоу, някакси тази мека не ми харесва изобщо, върти се и изтрелва някакви шипове, нищо оригинално, няма го и визуалния елемент като Knightmare-a на Lulu, с тези beam-ове тотално разбива всичко и е .. доста по-забавно, знам ли, някакси не ми харесват меки, които просто се въртят ~ Как Корнелия извади мека като това, нали всички Knightmare-и в Култа бяха на Лулу, от къде се появиха толкова оръжия, колкото и в Gundam-ите няма? Preview-то не издава много от следващия епизод, потърсете extended preview в Youtube, има малко повече за следващия епизод, но, както винаги, не е ясно какво ще стане, до края на сезона има още толкова много епизоди (за щастие), рано е още някой да победи (Лулу или Императорът), а при положение, че Lelouch е притиснат до стената, все пак вече е в Sword of Akasha (за което все пак не са дали още информация, ясно е, че е някакъв вид олтар или нещо подобно, но как "превъзхожда" Боговете и как е вид оръжие?), щом за секунда го прехвърли в друго пространство, значи не е толкова за подценяване, сигурно пак C.C. ще трябва да го спасява (още малко екшън от нея - cooo~ol) и ... така O RLY? Значи това наистина е "jakuten" (weakness), за която се говореше в 5ти епизод, аз пък до сега си смятах, че само му съкращава живота и го изморява O_o Това беше наистина добра информация, добре, че поне това издадоха за него. Както прочетох в един блог, "No mecha show is complete without creepy, super-powered children" Добре, че поне като избиха целия цивилен персонал на Култа се намериха и някакви Geass user-и, дори и деца да са, за да се оправдаят всичките убийства на невъоръжени, доколкото е възможно това. Следваха си заповедите всички, вярно, но така или иначе не ми се струваше редно Лулу да изпада в такива емоционални сривове, че да иска да унищожи абсолютно всичко, преди всички тези "шокове" за него (Shirley and so on) едва ли би постъпил точно така, а и доколкото забелязах, мисля, че така и не хванаха някои от децата за изследвания, напротив, имаше доста трупове към края на епизода. А наистина си личеше, че не са толкова развити като C & V x2 (CC и VV), защото трябваше няколко от тях да си ползват силите, за да контролират тялото на единия от Kuroi Kishidan. Вярно, че жените са доста мистериозни (което, за тяхна изненада, изобщо не е нещо положително според мен), но със C.C. малко прекалиха ... Да си каже най-после желанието! Два сезона вече почти нищо не сме разбрали за нея, единствено Лулу й знае името (което така и не каза, за да го знаем и ние). Но едва ли преди последния епизод ще издадат нещо, може и така да си остане загадка, знаем, че в анимето има елементи от ирландската и английската митологии, може и нейното име да е от там, кой знае. Лулу я нарича "witch", което също може да е свързано.
И с още няколко гледания на OP/ED се убеждавам, че Orange Range не са толкова добри, а Flow и ALI Project са страхотни!
Голяма каша наистина стана, как ще я оправят от Sunrise ... не ми се мисли. Но до сега се справят наистина добре (:
И между другото, загледах се в разни форуми из интернет и там се водят много интересни дискусии, може и тук да направим нещо такова~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 9:55 am |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Тия вовите спийдъри при субритрите съкс мнооого яко. Никога вече няма да я правя тази грешка.
Епизода беше убер объркан за мен, не беше неприятено, дори и достатъчно динамично, но...
Лулу се издъни. Позволи на емоциите да вземат връх във всеки един момент, дори и когато остана cool с Роло. Всичко, за което мислеше до последно бе как да отмъсти за смъртта на Шърли. Чак до последната сцена, той не можа се насочи към оригиналната си цел и унищожаваше всичко наред от омраза. Макар вариянта с напълното унищожаване на Култа да е по принцип правилен, начинът по който Лулу го извърши само ще го попрецака. без обяснение, само с деца и персонал....Е и с В2, ама онуй не се брои. Ще го скапят.
Сузаку...Сузаку...БЛААААААААААА.Това е най-голямото недоразумение след Нина в аниме света. не знам което от двете неща ми е по-противно. Тоя, ако за една минута си извади главата от задника може и да осмисли нещата и да види, че е невъзможно Лулу да е убил Шърли.Ама не, наи Сузаку трябва да мрази Лулу, че да има смисъл съществуването му. Иначе той ще бъде просто един жалък предател и отцеубиец. И дай да мразим Лулу и задето е идиот, и реши да спаси живота на малката отрепка с суицидни наклонности.
СС, ако най-сетне каже едно цяло изречение, откоето да разберем нещо за нея би било много добре, ама нейсе. ще е тайна докрая.
Императора и В2 обаче ме изненадаха. Какви лъжи, какви богове и защо Императора толкова се ядоса, че малкото хермафродитче е изпратило убийци по петите на Лулу? Тука нещо цялата работа намирисва на нещо, което никак не ми харесва. Накрая ще ше окаже, че Чарлс е воден само и единствено от добри моитви, но като сина си е неразбран. мариан е правила некви шмекерии щом В2 я мрази толкова.
Корнелия е яка, а ЕД рулира.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 11:05 am |
|
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
My turn, my turn!
Лулу голяма сдържаност прояви, когато Роло се появи и почна да му говори как Шърли го гонила с пистолет. Ако бях на негово място и още повече в този миг на трагедия щях да се обърна и да му залепя такъв шамар, че да го пратя в кома.
Сценката с ВВ и Чарълз (Шаруру XD) беше интересничка. Особенно съпоставена с края. Нали като го пита какво е научил докато е император и той каза "Всички лъжат" и накрая "Братко, ти отново излъга" . Явно ВВ е правил проблеми и той, че и продължава...
Направи ми впечатление как гледаха СС в този епизод и някой от коментарите по неин адрес. Останах с идеята, че те няма да я нападнат и всъщност са си я издигнали в някакъв култ (божество?)
И защо само Лулу е "Детето на Мариане"? Да не би да стане сега пък, че са рода с останалите само по бащина линия .
И защо ВВ изтръпва, като чуе името на Мариане?
Сто на сто е свързано с това, че Мариане се е мъкнела с СС, а пък ВВ със Чарълз (Шаруру).
Искам факти от историята! -_- Време е за тях!
Роло много грубо уби лапетиите, които се зарадваха да го видят . За малко да ми стане жал, ако не бяха същите идиоти като него, дето убиват от както се помнят.
А относно:
"No mecha show is complete without creepy, super-powered children"
-
Корнелия откъде изкара този звяр?!
Обмислям теорията за настанал пълен хаос, когато Лулу е нападнал и тя е успяла да се измъкне от килията си и да си вземе нещо от запасите в хангара
Привюто ме кара да се надявам малко, че може би ще получим някой от отговорите, за които мрънках в началото на поста си. Така де... Зала с картини (сцени?) и СС и Лулу ги гледат. Така че нямам търпение за следващия епизод.
Сега да изкоментирам по неважните неща:
Нина защо я гушка онзи сладък бишонен?! Защо изобщо я показаха?! Да, подсилване на ефекта от страданието покрай смъртта на Шърли, но и без нея можехме да минем.
Карен беше облечена в много противна рокля!
Сузаку вече го правят баш идиот. От чудене, как да го накарат да мрази Лулу повече, за да има повече драматизъм, го правят много просто парче. Ми мамка му Шърли избяга в сградата където се стреляше и мачкаше и убиваше... Как пък разбра, че Лулу я е убил?!
И какво ли е намислила Вилета? Ако пак се възползва от Огу, съвсем ще я намразя . Момчето не го заслужава -_- !
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 12:08 pm |
|
ShaLaLa |
|
|
|
Е реакцията на Сузако си беше напълно нормална, нищо че той самият дразни на макс. От негова гледна точка 1. Лулу се измъква от срещата по странни причини, 2. мястото, към което е офейкал е нападнато "изненадващо" от терористи, 3. Шърли отива да гони Лулу вътре и 4. намират я мъртва. Не знае въобще за идването на Роло и е абсолютно наясно, че Лулу е актьор и убиец (?). По принцип не трябва да е достатъчно да го убеди, но е близо до това, а нали се цупи още заради Юфи, прави връзката веднага и айде - Лулу виновен.
_________________ Continual irresolution Keeps me shackled to the ground I thought I was safe in the Hiding Place But it sure is exhausting, livin' in chains It’s paradoxical in every way
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Юли 14, 2008 12:27 pm |
|
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Еми на мен ми дреме. Теб като не ти е интересно, не означава че за мен е същото.
Просто в едната сцена си седи кръстосала крачка в килията и в следващата с някаква мека въоръжена от-до.
Все пак, точно защото тя се появи с това оръжие успяха да повалят ВВ и той да се влачи окървавен на земята. Така, че си е бая важна част от анимето и мисля че е доста нормално да се чудя и да задавам въпроси
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|