|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:38 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: За ролята на аниме героините ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 04, 2006 10:52 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Дано не повтарям някоя тема, уж проверих. Идеята ми хрумна от разните там приказки за сексизъм и мацки, и клишета, и прочее... Факт е, че независимо колко доминираща или не имат аниме героините в различните сериали, от аниметата само не може да се направи заключение за социалния статус на жените в Япония. Те в общи не стоят на същото равнище като мъжете. По принцип получават по-малки заплати, не се обръща такова внимание на тяхното образование, ролята им в обществото е пълна със стереотипи от сорта на добрата и вярна съпруга и общо взето мъжа има доминираща роля в японското общество. Как и дали е отразено това в японската анимация, обаче? Слабата героиня: Тя няма много физическа сила и ролята и се състои в това да се изчервява, да се захласва по главния герой, да бъде спасявана от същия и да крещи като истерична името му по време на битка: „Кееееееееееееееееншииииииииииин!!!!”,„Саскеееееееееееееееееееееееееее-кууууун!” и т.н. За този вид аниме героини, въпреки слабостта им, е доста характерно да смачкват от бой главния герой с цел комедиен елемент, но в реална битка ролята пак им се свежда до: „Кееееееееееншиииииииииин!” Мацката е важна/силна, еtc. колкото протагониста: Тук положението е по-поносимо; даже тия анимета ме кефат най-много като концепция. Сега съм под влиянието на Меланхолията на Сузумия Харухи (марш да го гледате, ако не ви говори нищо ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) ), където Харухи и Кьон са според мен равнопоставени герои. Друг пример – Чидори и Соуске: в последния сезон Кана-чан показа на какво е способна и въпреки че никога няма да стане машина за убиване като Сагара, е със сигурност индивид със силна воля и мотиваця. Важна е за историята колкото и Соуске. Мацето, което анихилира всичко по пътя си: Задължително трябва да е секси и въпреки липсата на мускули и огромните гърди, успява да смачка всичко по пътя си. Пример – Леви от Black Lagoon: дайте и два пистолета и 5 минути и ще унищожи половината военноморски флот на САЩ. Btw... най-кефещите са секси асасинките, а ако са и лесбийки, просто идилията е пълна. Със сигурност във аниметата женските роли са доста по-разчупени от тези в обществото в Япония (или поне каквото знам за него). Като че ли япоснките аниматори са като предвестници на социални промени в него. Има много анимета/манги където фокуса е основно върху героините, има си сериали специално за момичета и то от доста време насам. Има и shounen-ai тема във форума, където ме е страх да стъпя… Та вие какво мислите по въпроса? (блях, дългите постове обикновено не се четат ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) )
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 04, 2006 11:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2402_1277147730.jpg) |
MishokaBG |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 7:35 pm Мнения: 665 Местоположение: o.O
|
Мене ме кефат терминаторките
Е,разбира се и когато са на равно с лавния герой (като в Fate/Stay Night,Shadow Skill и т.н) обаче най-мноо ме радват женските когато рушат сичко по пътя си
Дори да нямам много такива любими анимета,да гледам такива героини най ме радва ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) (е,то зависи от историята...ако историята ме кефи и тя не може да има нищо общи с жена дестройър,то предпочитам да няма ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) )
_________________ S4 League playa
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 04, 2006 11:16 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=435.png) |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Не съм сигурна какво точно питаш... Това което е в анкетата или това за японките и Японското общество.
Иначе като аниме героини водят най-вече типа "Кеншииииииин" [мн се смях на това определение ^^]. Да не говорим че в shounen-ите направо с лопата да ги ринеш такива, макар че ситуациите, не са чак толкова опасни и показва около какво се върти света на момичетата - любов, любов, любов, любов [like... OMFG! Just die already ![:bash:](./images/smilies/bash.gif) ] И часта с опасностите и лошите около Кеншин липсват... Невърмайнд! Не в това е въпроса.
Аниме героините са важни. Били те пискливи или други. Нали се въртят край главния герой, значи имат важна роля. Още повече когато почнат да пискат и незнайно как героя винаги се изпълва с много сила, когато допреди малко примерно са го ритали в някой ъгъл, и спасява любимата с един удар.
Естествено най-готини ще си останат типа Чидори [well duhhhh!!!] и мацките от Bakuretsu Tenshi, но какво да се прави. Всякакви ги има
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 04, 2006 11:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4341.jpg) |
Oni_no_ko |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Сря Май 03, 2006 12:06 am Мнения: 625 Местоположение: Bishounen~Land
|
Има нещо вярно в т'ва че аниме героините са много пискливи в повечето случаи
Като изключим факта, че Rurouni Kenshin е едно от първите анимета, дето съм гледала, и че ми е едно от любимите, мисля че примерът, който го даде с Кеншин май не е много подходящ в случая. В смисъл, Каору си играеше доста стабилна роля. Даже се и биеше (примерно в Киото). Ама дори да я е спасявал Кеншин, като й се случи нещо, т'ва не променя факта, че ролята й в анимето си беше повече от важна.
Абе в интерес на истината, най-много си зависи от сюжета на анимето, щото от там си произлиза и характерът на героите...
Разбира се, има го и моментът с maiden in distress
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 04, 2006 11:56 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Аниме мацките стоят на преден план в историята
ЕСТЕСТВЕНО!!! Ако няма аниме-мацки на къде отива тоя свят (От новите - Чидори, Харухи, Химавари, Леви, ЮУУКО, Сакура(TC2nd вече стана и тя борбена мома)... бтв- много готини определения!
Иначеее.... та - ако гледам някакво мешано аниме, трябва да има аниме мацки, че да му се радвам повече Да е красиво. Ако ще е шонен- да си е шонен. HxH примерно е най-добрия и чист пример за шонен, в който женски и male-female връзки нямат значение.. или OneP... където женските са малко(нормално!!), обаче са страхотни
Няма да забравя как прогледах sailor moon навремето... лилииии тия какички, както се бях зарибил по ДБ, направо ме вързаха с вериги(полички) за анимето...а хем бях някво много малко пишлеме(4-5г?)...
А какви предпочитам... еми тип "Мацката е важна/силна" !
Cagalli написа: около какво се върти света на момичетата - любов, любов, любов, любов [like... OMFG! Just die already ![:bash:](./images/smilies/bash.gif) ]
ахахахахахаххахахахахаххахахах
=))=))=))=))=))=))=))=))
Но така е де... има ги още и такива.... обаче точно както момчешкия имидж стана модерен(турбогъзар/не му пука от нищо/здрав и як/здрава психика....) така и момичешкия ще се модернизира, но по-бавничко...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 05, 2006 2:14 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=46.jpg) |
Razengan |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Вто Юли 19, 2005 4:18 am Мнения: 3235 Местоположение: In the Jungle. Near the water, Close to the food.
|
Момичешкия персонаж предпочитам когато е ......... с къса пола ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) .
А серизно погледнато, всеки тип си има своя чар, ично аз май клоня към по борбените мадми ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) но и от време на време трябва да има кой да кряка по главния герой и да му тръби името. Важно е да има, пък каква ще е си зависи от анимето.
_________________ Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.[/b]
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 05, 2006 11:14 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=975_1327351127.jpg) |
Usagi |
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 5:56 pm Мнения: 2677 Местоположение: Underworld
|
Като мъжкарана с няколко пъти разбивана глава естествено че обичам силните момичета ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) А дори и да не са силни абсолютно задължително е да са решителни. Чидори е много добър пример. Особено впечетление ми направи като се би с оная кака във втория сезон въпреки че уменията й са светлинни години от нейните тя прави всичко възможно да оцелее.
При взаимоотношения с главен герой много мразя харемния тип малоуми куклички. Тез коит само крещят "Кееееееннншииииииииин" ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) също ме дразнят. Седят си отстрани и позират.
Обичам когато момичето защитава героя. Имам и слабост към саможертвите.Харесва ми и типа жени като главната героиня в Уичблейд което наскоро започна да излиза. Превръща се в чудовище и трепе без да й мигне окото ама само едно "mommy's coming back to your side now" може да ме задоволи емоционално. Силната жена която има и нежна страна според мен е изключително привлекателен стереотип.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 05, 2006 11:57 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Трудно ми е да определя кой тип героини най-много ме кефят, но определено не мога да трая подобните на Kaname Chidori и Narusegawa (от Love Hina ). Лилеееей тия двете направо ми докарват пристъпи на ярост ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) Не мога да ги понасям повече и от Asuka. Та с всички останали типове нямам проблем.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 05, 2006 12:09 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=434_1389131157.jpg) |
IvanTheChemist |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Ами да слушам "Saskeeeeeeee-kuuuuuuun" всеки епизод е дразнещо. Е жените терминатори дето са еквиваленти на мъжете от други анимета са още по-тъпи - някой да си представя мацка да тича с куфар с картечница да скача и да отвинтва главата на някоя мутра с тоя куфар? То аз като я видях (не ме питайте за анимето пишеше го на йероглифи ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) ) мисля само че гръдната и обиколка тежи поне 6-7 кила? Как пазеше равновесие с тея 7-8 сантиметрови токчета? Нямам думи...СЕ ПАК НЕ ГЛЕДАХ ШОНЕН [like...OMFG! Just fuck already ![:love:](./images/smilies/love.gif) ]. Евентуално някоя различна от главния герой - или по-слаба, но с талант, или по-силна и да го учи, но да има баланс. Пример:Tsunade.
Приемам едно изключение от терминаторките - мъничкото и сладичко същество от Elfen Lied - то не е дорасло да е жена
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 05, 2006 1:46 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4221.jpg) |
St3f1 |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
вси4ки са равни според мене за6тото ако ги няма "второстепенните" герои
главния ни6то неструва ! както е в bleach- и4иго прави вси4ко за да за6тити приателите си и затова търси на4ин да стане по силен, тоест ако ги няма второстепенните герои (в голяма 4аст от аниметата) героя няма да има никфа мотивациа и ни6то няма да става от него
пп: надявам се да не повтарям някои ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) 6тото нямам време да 4ета коментарите
_________________ 98% от младото поколение са опитвали трева. Ако си от тези 2%,който не са опитвали, сложи това под подписа си!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 05, 2006 3:30 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=78_1370247096.jpg) |
Beren |
|
Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm Мнения: 4907 Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
|
Акука си е нацист!
А иначе ми да
Какво е анимето без женския персонаж.........абе тожота какво ще е без женския персонаж :/
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|