Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Moonlight mile (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Нед Юни 15, 2008 2:12 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Изображение

Main Title Moonlight Mile: 1st Season - Lift off

Official Title javerified MOONLIGHT MILE 1stシーズン -Lift off-

Synonym Лунна миля: Сезон Първи - Отлитане, ムーンライトマイル, 月亮的距离, 月光之旅

Short mm1, mmile

Type TV Series, 12 episodes

Year 04.02.2007 till 27.05.2007

Categories Airforce, Military, SciFi, Seinen, Space Travel

Producers Studio Hibari

After scaling Mt. Everest, mountain climbing partners Saruwatari Gorou and "Lostman" Jack F. Woodbridge see the ISA Space Station, and each vows to make the trek into outerspace. When Helium 3, a new energy source, is discovered on the moon, NASA forms a new project named "Nexus" to harness that energy for use on earth. This is the story of the two and the paths they take to see their dream become a reality in the quest to harness the next-generation energy source.

Source: ANN

===========================================

Първо искам да изразя огромното си раздразнение от фенбойчетата заради чието хайпване на боклучави анимета в действителност добри продукции като тази остават незабелязани.

Та тъй. В началото като го видях си помислих, че ще е някакъв клонинг на Planetes. Ебаси колко се изненадах като си пуснах първия епизод 0_0 Това е едно от най-бруталните и реалистични анимета, които съм гледал. Ма брутални не в смисъл, че има тонове кървища, а че има тотално нулево захаросване на събитията. Случват се кофти работи и хората си умират често просто поради лош късмет. Да не говорим пък колко секс имаше :lol: Прекрасно е показана и борбата между държавите и отделните корпорации (пък и дори между хората в тези корпорации) за да постигнат собствените си цели. Всички неща, които се случват са направени все едно четеш вестник на бързи обороти :lol:

Което ме води и до pacing-а на сериала. В първи сезон са показани събития в рамките на 6-7 години. Представени са само ключови моменти от историята, така че зрителите да могат да проследят развитието без да изглежда нереалистично бързо развитието на събитията.

Героите са много интересни. Всеки си има уникален и правдоподобен характер и въпреки че не се отделя особено много време за разглеждане на всеки от героите все пак се показва достатъчно за можеш да го опознаеш и харесаш.

Керъктър дизайна е много добър, но очевидно продукцията не е имала особено голям бюджет защото анимацията и особено арта на някои места е много зле. За сметка на това 3д анимацията беше доста добра.

За музиката не мога да кажа кой знае какво. Подходяща е и не се набива много на уши :lol: С изключение на опънинга. Сериозно не помня кога за последен пък опънинг така ме е надъхвал. Убийствено добър е.

Като цяло идеята на анимето и изпълнението й е страхотна. Абсолютно удоволствие си беше да го изгледам. Нямам търпение да видя и втория сезон (веднага след като се дръпне от perfect dark-а ><). И пак да напсувам фенбоите и глупавия им хайп ><

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 15, 2008 2:20 pm 
Аватар

описанието ти звучи адски зарибяващо, накара ме да искам да го гледам :lol: Само да освободя място и почвам го тегля :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 15, 2008 3:17 pm 
Аватар
Henshin!

Мачота в космоса :lol: Общо взето историята е - как се стига само със секс и "manly skills" до космоса. Реалистично... не знам дали е, но не искам да вярвам, че е такава реалността... на мен ми лъхаше на американска филмова реалистичност от 90те... или поне представата на японците за нея :lol: Като изключим, че нямаше много мисъл в историята и беше супер предсказуемо... на места беше всъщност много забавно. Всичките секс сцени, във всеки един епизод по няколко, на най-невъзможни места, по най-мачовски начин бяха ужасен смях... освен това имаше и безброй други демонстрации на мъжественост където съм си умирал от хилеж, например накрая като се изпикаха до совалката преди да излетят :lol:

И аз очаквах нещо като ПланетЕС-а, но това определено не влиза в този жанр... всъщност ми е трудно в момента да го категоризирам понеже няма много анимета като него... даже изобщо, но на мен лично през повечето време ми изглеждаше като преувеличение/пародия на някои определени видове американски филми. Хубавото му е, че авторите са нямали никакви задръжки и са го направили брутално до краен предел :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 15, 2008 3:23 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Е бъзици имаше достатъчно :lol: Но определено Горо не стигна до космоса заради секса. Човека си е гений въпреки че се прави на маймуняк (откъде му е и името) :lol:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 15, 2008 8:19 pm 
Аватар

Звучи увлекателно :arrow: :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 10:15 am 
Аватар

Safiir, тук не съм съгласен с теб...анимето е отврат...2/3-ти от времето гледаме как пича забива най-грозните и тъпи аниме героини измисляни някога...през останалото време как всички останали мъжкари му се зъбят, завиждат и злословят за него замо защото е японец (а не защото е нагло копеле и им преебава бизнеса)...
Имам чувството, че цялото заглавие е избиване на някъкви комплекси.

Единствените моменти, които наистина ми харесаха бяха взаимствани от Planetes...жалко, че не бяха повече...

Обаче това което ме издразни най-много е интрото. То създава впечатление, че зрителя го очаква някакъв бесен и относително реалистичен футуристичен екшън, какъвто първи сезон не е. Всъщност това не е истинско интро, а рекламен тийзър са втори сезон, защото повечето от показаните в него неща, не се случват в първи сезон.

Апропо, ще отбележа - гледал съм само първи сезон...за втори не знам, май няма превод за него...пък и не смятам да го гледам...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 12:38 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ма как може да им обръщате внимание на тези неща >< Идеята на анимето е да покаже едно възможно близко бъдеще и го прави по супер реалистичен начин. Тва че има секс и Горо си развява пишляка е супер малка част от анимето, която няма абсолютно никакво значение. Опънинга наистина не дава представа за това какво е анимето, но това не променя факта, че е супер добър (опънинга) ^^

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 1:38 pm 
Аватар

Цитат:
Ма как може да им обръщате внимание на тези неща

Ми просто се набиват в очи...защото в повечето случаи гледката е гадна...
Приятелчето на Горо също се бараше за голям ебач...ама понеже не беше японец, не акцентираха толктова на него...пък и пича беше отговорен за най-скучните серии от анимето - примерно онази в която се моткаше из пустинята...

За реализма също не съм много съгласен. Ако някоя компания те е заплюла да те прецака, ще те прецака независимо колко добър си и какви доказателства ще изкараш в медиите.

Точно твърденията за реализъм ме дразнят най-много. Заглавието уж има такива претенции, но като стане напечено се измъква със суперспособностите и суперкъсмета на главния герий...общо взето останах с впечатление за реализъм от нивото на - Salaryman Kintarou...уж всичко зависи от връзки и политически далавери, но наш' ия ще се пребори твърдоглаво и донкихотовски, а успоредно ще изебе всички грозни булки в окръга...
Намирисва ми на притоплени клишета, сложени да радват избиващи комплекси сейнени.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 16, 2008 5:45 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Кога пък е имало момент, в която някоя компания се опитва да прецака някой? 0_о Единствено хора от дадена компания се опитват да се прецакат взаимно.
И може да не ти звучи реалистино да има такъв гений ама...и в действителност има такива. Друг въпрос, че не си размахват пишките наляво-надясно като Горо >< Пък за Уудбридж на мен ми хареса епизода в пустинята и определено не ми се стори скучен. Ако трябва да говоря за кусури по-скоро за него бих казал, че е клиширан и предвидим. Но пак си беше интересно.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 19, 2008 10:58 pm 
Аватар

velush написа:
Цитат:
но наш' ия ще се пребори твърдоглаво и донкихотовски, а успоредно ще изебе всички грозни булки в окръга...

Ще му хвърля един поглед само заради това изречение^^

Профил  

Заглавие: Re: Moonlight mile
МнениеПубликувано на: Пет Ное 05, 2010 11:26 pm 
Аватар

абсолютна скука
невероятно безинтересен герой, страшно дървен арт (без стил или някакви отличителни кавай елементи)
на някой може да ги изкефи ама сори за първи път заспивам на аниме, ПРИ ТОВА Е САМО 2 ри епизод
може нататъка да е мед и лимони, но за мен ако едно аниме не ме грабне в началото >.< дроп

МнениеПубликувано на: Съб Ное 06, 2010 2:07 am 
Аватар

Страшно ми допадна анимето, като герои, като сюжет, като арт. В колко анимета можете да видите Трабант? В колко анимета можете да чуете "Dobriy vecher"?

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 07, 2010 1:57 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Wizarda написа:
В колко анимета можете да видите Трабант? В колко анимета можете да чуете "Dobriy vecher"?

В ужасно малко слава богу. Като гледам Сафир и Велуш какво са коментирали това аниме и пари да ми дават няма да го гледам... :shock:

Профил  

Заглавие: Re: Moonlight mile (зима 2007)
МнениеПубликувано на: Сря Ное 24, 2010 7:55 pm 
Аватар

"A rare gem amongst rare breed !"
Много добро :thumb: !
Някой да има идея дали ще излязат буквички за втория сезон ?

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]