Дата и час: Чет Мар 13, 2025 7:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 12 [ 172 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: 10-те най-любими групи/изпълнители
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 10:25 am 
Аватар

Гледам напоследък сме започнали ожесточено да пускаме теми, свързани с музиката като цяло, та реших и аз да отбележа с нещо! А ето и темата: кои са вашите любими 10 групи/изпълнители? :) Избройте групите, които най-много харесвате, като няма значение нито от стила, нито от нациалността, и добавете алко инфо за тях, защото съм абсолютно сигурен, че ще има и имена, които аудиторията тук няма да знае :roll: Така, ето ги и моите:

1. Modern Jazz Quartet
- по името си се разбира, че са Jazz :) За мен са най-добрите джаз-изпълнители, това е любимата ми изобщо група, и определено бих ги предпочел пред която и да е друга музика (освен може би долните девет :roll: ) Групата е от началото на 50-те и последният им албум е издаден 1999 - най-дългата просъществувала група :) Музиката им е меланхолична, и както Сам обича да говори за нейните любими парчета и групи - на тази музика бих и се разплакал (е, зависи от настроението :roll: )

2. Булгара - Българска група, която смесва Jazz с Български мотиви, прибавяйки Beat - Красива музика :mrgreen: На живо са просто невероятни, в темата на Сам съм описал чувството, което мина през мен когато ги чух за първи път :wink:

3. Cafe Del Mar - Моята голяма цел - да участвам в някой от албумите на Cafe Del Mar :love: :love: Това не е нито група, нито само изпълнител... а цяла организация от изпълнители. Cafe Del Mar е всъщност кафе на о-в Ибиса, където свирят Ambient. Но почти няма песен, издадена под името им, която да не ми харесва, затова го пиша тук :) Всичките им изпълнители са много добри, затова и няма да ги изброявам, че тази тема ще се превърне топ 100 :lol:

4. Jose Padilla - Първият DJ на Cafe Del Mar. Осмелявам се единствено него да отделя от множеството изпълнители в кафето, защото наистина е забележителен. Музиката му е невероятна :love: Първият път като го чух беше в едно муз. магазинче в Созопол, където влязох случайно и попаднах на една негова песен (Something, една от най-любимите ми песни, ако не и най-любимата :wink: ) Веднага си взех албума :lol: Той и ме запали на Cafe Del Mar :wink:

5. Eskimo - Psychedelic DJ, с две-три години по-голям от мен :shock: Любим ми стана още когато чух демо версията на едно негово парче в един сайт. После ми отне месец за да я намеря, а след нея и цялата му дискография :mrgreen: За мен е един от най-добрите Psychedelic изпълнители :wink:

6. Elephantronic Също Psychedelic DJ, музиката им също е неповторима в стила. Малко парчета имат, но всяка ми харесва, и постоянно си ги пускам :wink:

7. Yngwie Malmsteen - Любимият ми китарист. Прави магии с китарата, музиката му е невероятна :love: Почва с hard rock, а последните албуми прехвърля на Metal. Няма парче негово, на което да не се кефя :love:

8. Deep Purple - С тази група израстнах, слушам я от повече от 10 години :mrgreen: Невероятни са, успях да им се насладя и на живо, за което съм много щастлив. Излишно е да говоря повече за нея :roll:
9. Led Zeppelin - Другата група, с която израстнах :mrgreen: Невероятни, велики... музиката им много ме е вдъхновявала, а концертите им направо ме разтапят от кеф :love:
10. Kamelot - Просто невероятни за мен, музиката им винаги ще ме радва. Първият път ги чух покрай едно AMV - Karma. След като чух това тяхно парче изтеглих всичко тяхно и не останах разочарован, даже обратното - влюбих се в тази група :love: И за нея е излишно да пиша, определено ги знаете :roll:

Та това е моята десятка, чийто имена стоят винаги на върха в музиката при мен :wink: Е, естествено има и други, които много слушам, но тези 10-те са неповторими :D

Чакам и от вас списъка на любимите ви групи/изпълнители, както и инфо за тях :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 12:45 pm 
Аватар

Ами, имам време за спам, така че ето и мойте:

1. Рамщайн - съжалявам, обожавам ги. И задето пеят на немски, а не на англе, и защото имат култови текстове, и задето правят адски шоута. Душата си давам да ида на техен концерт.
2. Paradise Lost - малко неизвестни, но уникални. Индъстриъл група от Великобритания. Идваха в България неотдавна, но тогава още не ги слушах... :(
3. Менсън - ми не мога без него, на повечето хора им действа страшно сдухващо, но мен винаги ми повдига духа, тоест лошото настроение изкристализирва в креативна агресия :taz:
4. Енигма - за успокоение след агресията, чил-аут група, имам цялата им дискография на компа
5. Б.Т.Р - закъде без тях?
6. Роб Дугън - саундтракта на “Матрицата”, велики инструментали, запомнящи се клипове
7. Within Temptation - абе малко са комерсиални, ама имат много хубави песни, които мога да си ги слушам по цял ден, без да ме избие на агресия
8. Sugababes - обичам това трио, имат супер приятни и свежи парчета
9. Дракониън - шведска готик-метъл банда, обичам ги страшно много, имат няколко песни, които могат да ме погребат от мъка
10. Депеш Мод - не мога да ги пропусна, култови са!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 12:53 pm 
Аватар

Цитат:
1. Modern Jazz Quartet - по името си се разбира, че са Jazz Smile За мен са най-добрите джаз-изпълнители, това е любимата ми изобщо група, и определено бих ги предпочел пред която и да е друга музика (освен може би долните девет Rolling Eyes ) Групата е от началото на 50-те и последният им албум е издаден 1999 - най-дългата просъществувала група Smile Музиката им е меланхолична, и както Сам обича да говори за нейните любими парчета и групи - на тази музика бих и се разплакал (е, зависи от настроението Rolling Eyes )

Имаш ли линкче?
1.Garbage
2.Rage Against the Machine
3.Bjork
4.Lamb
5.Massive Attack
6.Cali Gari

То няма какво толкова да пиша...всичките са известни групи:):):) Без японската, но аз съм си писала за нея в японска музика:)

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 5:58 pm 
Аватар

BlossomStar написа:
Цитат:
1. Modern Jazz Quartet - по името си се разбира, че са Jazz Smile За мен са най-добрите джаз-изпълнители, това е любимата ми изобщо група, и определено бих ги предпочел пред която и да е друга музика (освен може би долните девет Rolling Eyes ) Групата е от началото на 50-те и последният им албум е издаден 1999 - най-дългата просъществувала група Smile Музиката им е меланхолична, и както Сам обича да говори за нейните любими парчета и групи - на тази музика бих и се разплакал (е, зависи от настроението Rolling Eyes )

Имаш ли линкче?

ммммм, не за жалост, просто тази група много трудно я намерих (като се замисля, повечето албуми дето имам са от Австрия), но пък вече ги имам на компа, та мога да ти ги пратя, ако имаш скайп

БТВ, забравил съм още две групи, дето са ми фаворити :x Ма то тогава ще станат повече от 10 :? . Е, само ще ги спомена:
Depeche Mode
Rue Du Soleil

Заглавие: Re: 10-те най-любими групи/изпълнители
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 7:06 pm 
Аватар

theDarkSite написа:
2. Булгара - Българска група, която смесва Jazz с Български мотиви, прибавяйки Beat - Красива музика :mrgreen: На живо са просто невероятни, в темата на Сам съм описал чувството, което мина през мен когато ги чух за първи път :wink:

link...? ^^
Иначее, то не са точно любими тия групи, понеже аз слушам доста омешано та рядко слушам повече от 10-20 песни на един изпълнител, но ето тия на които обикновено цикля:

U2 - не вярвам да не сте ги чували. Имат много добри песни, като най-много ми харесват Mysterious ways, Beautiful day... Въздействат ми... въздигащо XD
Roxette - отново - не вярвам да не сте ги чували. Имат много добри неща, като сегашната ми най-най-най-любима ми песен е тяхна - Fading like a flower
Bon Jovi - дуре, почвам да се повтаря вече :lol:
Nana - Много негови песни ми харесват, макар да има и такива, които пък хич не ми харесват... 10x to Herowar
Within Temptation - Angels!! Memories!! Ммм, да, водят се симфоник метъл и вокалът им е с невероятен глас, go go Sharon! :love: 10x to... Karia~chan и KnX... на нея че ми прати Somewhere, на него че е правил AMV-та с техни песни :lol:
Amuro Namie - японка... j-pop демек. Имам един нейн албум 10х to Chibi, и отново на нея мерси че ме "зариби" по нея
SR-72 - 10х to Sasuke че ме снабди като го заврънках ^^Не знам какъв точно стил са честно казано, но много си ме кефяг ^^
Do As Infinity - j-pop once more. Много приятни песни имат, поздрав - I miss you
Sarah Brightman - успокоява ^^ трябва да взема да си сваля още нейни песни че имам само 4-5 :lol:
Графа - еми... кефи ме :lol:
Бе има още изпълнители и групи които си харесвам но да съм слушала 2-3 песни и да кажа че са ми "любими" ще е много нагло, така че ще си ги запазя за себе си.

Профил  

Заглавие: Re: 10-те най-любими групи/изпълнители
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 7:15 pm 
Аватар

mizu-chan написа:
theDarkSite написа:

link...? ^^

Както и за Modern Jazz Quartet, намерих ги в DC този път, линкове не знам... затова пък на скайпа ще ти ги пратя :wink:

П.П. Голям интерес към jazz-а, woow @.@

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 7:18 pm 
Аватар

Такам.... сложно е да определя 10 .. твърде много са.. но ще се опитам да въведа максимален брой. На първо място е несъмнено (и много трудно човек да се досети) е Bryan Adams. Tози човек просто няма равен за мен. А и в момента още съм в следконцертна треска и просто само него слушам. :mrgreen: А на живо е просто *dreamy*. Ех жалко, че не можах да го гушна. Та след това ми се нарежда Bob Marley (няква странна ми се вижда комбинацията, но аз съм всестранно развит човек). Та няма нищо по хубаво от хубаво време ганджа и Боб... three little birds и аз щастливо напушена... :smoke: .... Такам след това е другия велик човек, който е страхоотно красив на младини - Стинг. На него не съм такъв запален фен (т.е нямам му дискографията и не му знам всички песни). Но просто е невероятен. И след неговия концерт бях в няква еуфория. Страхотни песни има..
.... какво още.... трудна задача ами след това ще да са Depeche Mode, на които пак не съм такъв фен, но и те са велики. Дори ако човек не ги харесва, поне са достойни за уважение. Е аз ги слушам много ясно :)
... та 6 остнаха... сложно много сложно... ами..... май Рамщайн мога да ги сложа в тая категория, макар че последния им албум беше сравнително тъп ( някой песни ме изкефиха). Но като цяло и те имат тенденцията да станат много добри. Такам..... ми слушам и много други, но като любими мога да определя тези. А и забравих и Систем мнооого бегло се доближават. ем тва е. :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 8:06 pm 
Аватар

Преди :

1-Linkine Park
2-Thousand Feet Krutch
3-In Flames
4-Rammstein
5-System of a Down
6-Nightwish

Сега
:1-Iron Maiden
2-Linkin Park
3-Nighwish
4-Б.Т.Р ^^

Не съм ги наредил по коя харесвам повече..но тези са ми любимите ^^

Последна промяна KoCTeH на Сря Мар 19, 2008 7:23 pm, променена общо 2 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 8:06 pm 
Аватар

Местоположение: ...помня, че снощи пих, но после ми е мътно... Къде съм ???
Ми номерацията да не ви бърка тва не са по степен на харесваност, просто ги номерирам :)
и освен тва ще кажа кои са ми любимите в момента, щото се менят понякога :P

1. Simple Plan (е тва за мен са едни от най-добрите МУЗИКАНТИ някога съществували)
2. Blink 182 (No Comment :ave: )
3. Good Charlotte
4. Sugarcult
5. All American Rejects ( :ave: 4 нереални песни и немам думи)
6. Avantasia
7. Nickelback
8. Lost Prophets (болниииии :ave: само едно ше кажа - Last Summer)
Като последни две ше напиша вечно обичаните от мен :

9. NANA
10. DOWN LOW

:ave:

Обаче много е трудно да кажеш 10-те най-обичани, щото са много повече :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 9:22 pm 
Аватар

1. Godsmack
2. Disturbed
3. Rammstein
4. Placebo
5. A perfect circle
6. Vast
7. Three days grace
8. American head charge
9. Audioslave
10. Poets of the fall

иии тука под линия ми идва да напиша всички останали, защото десет слота са ми малко, мноооого малко :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 9:51 pm 
Аватар

много добра тема та да пиша:
Cannibal corpse - просто слушам ги от доста време невероятна месомелачка абе много добри
малко текстовете са им извратени ма нормално за тоя стил
Brodequin -дъъъъ тва е най-добрия вокал който може да слушате просто.НЯМА ТАКЪВ ГЛАС!!!!!!
Meatshits-е рулират просто
най-изрудските и забавни песни които съм слушал
anal cunt- ми те са ми на същото ниво като meatshits и те са супер забавни уроди ма meat shits ме кефат малко повече
Berzerker-ми най добрия гринд за мен с компютарна обработка който може да се намери
още ме е яд че си изтрих дискографията им,damn format :( (ако някой им има дискографията аре да ми пише на пм или ако може да ми намери откаде да ги сваля)
Torsofuck-много приятни за слушане,станаха ми любимци от първата песен която им чух
Vader-адски приятно детче ^^
Devil driver-Деси RTW
amon amarth-невероятни песни и текстове
Discipline-няма такива говеда,много добри песни и много приятни текстове,абе най-добрата пънк група която съм чувал досега
Blood for bloodдъъъъъъъъъъъъъъъъ Living in exile
Megaherzлюбимата ми индустриал рок група
Oomph
Тату- еми наскоро ги прослушах и много им се кефа,знам че не си пасват с гринда и дета ма много ми харесаха като група
Mile kitic- е как да не се напие човек на песните му
Dragana Mirkovic- еееееееее допи ми се вече
Indira Radic
Ruslan Mainov
Радо Шишарката-забравих гения на българската музика :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 10:03 pm 
Аватар

Еее, KnX, мерси че ми напомни, забравих Oomph... ^^;;

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 10:12 pm 
Аватар

KnX, аз може и да мога да ти я намеря дискографията, само трябва да се прибера в БС да проверя :wink: Ще ти кажа кат се върна :wink: :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 10:44 pm 
Аватар

1. Yellowcard
2. SR-71
3. Music Instructor
4. Boomfunk MC s
5. Safri Duo
6. Linkin Park

Общо взето около тези се въртят нещата. :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 05, 2006 10:54 pm 
Аватар

1/ Laibach
2/ Erg_Noor
3/ Ekklesisast
4/ Deathstars
5/ Dimmu Borgir
6/ Type O Negative
7/ Dark Tranquility
8/ Amorphis
9/ Orphaned Land
10/ OOmph!

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 12 [ 172 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]