|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 5:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Detective Conan Публикувано на: Пон Ное 01, 2010 11:55 am |
|
djhot |
|
|
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
Заглавие: Detective Conan/Case Closed/Meitantei Conan Мангака: Аояма Гошо (История и Арт) Жанрове: Мистерии, Шоунен, Полицейско Статус: Онгоинг (750+) Сериализирано в: Shounen Sunday (Седмичен)Info @MALLink: MangaReader/MangaTradersРевю:Младия 16 годишен Кудо Шиничи е вече известен из цяла Япония детектив разкрил какви ли не мистерии. Един ден докато е в увеселителен парк заедно с най-добрата си приятелка Моури Рен, той вижда двама подозрителни мъже и решава тайно да ги проследи. Те бързо разбират за това и го хващат. Решават да използват някакъв нов вид дрога, която би трябвало да убие човек без да остави следи. Без да разберат те самите, вместо да го убие Шиничи бива смаляван до размерите на 8 годишно дете. Представя се под името Едогава Конан и живее заедно с Рен и бездарния й баща, Моури Когороу, който също е детектив. Шиничи започва да решава в сенките различни случай, като ларвите за това обира Когороу. Междувременно той чака момента, когато ще се срещне отново с двамата мистериозни мъжа. Лично мнение:(Бях повече от потресен, че нямаше тема ) Като изключим някой малко на брой неща, като мистериозната дрога и изобретенията, които му прави Агаса мангата е реалистична и доста интересна. Случаите са добре направени и атмосферата те вкарва в тях, като преди да се усетиш ще започнеш да разсъждаваш с героите кой е престъпника в случая. Може да се каже, че е надъхваща old school детективска история, но ме заинтригува много повече от неща, като CSI например.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Detective Conan Публикувано на: Пон Ное 01, 2010 9:31 pm |
|
Avador |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:29 pm Мнения: 1781 Местоположение: София
|
Абе аз не знаех, че анимето е онгоинг Някой ако го е гледал да ми даде инфо дали е точно по мангата pls.
_________________ Боже Господи...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Detective Conan Публикувано на: Сря Ное 10, 2010 12:50 pm |
|
velush |
|
|
|
Avador Цитат: Абе аз не знаех, че анимето е онгоинг Някой ако го е гледал да ми даде инфо дали е точно по мангата pls. Ами анимето си кара по мангата. Има маса Anime Original филъри (част от тях бая тъпи), но епизодите по мангата са си доста добри и карат близко до оригинала. Основните проблеми на анимето са: 1. По-старите серии изглеждат малко старомодно за днешните аниме стандарти (проектът почва през 1996), докато мангата просто не старее. 2. Анимето е трудно за колекциониране: а. старите не remaster-нати серии са с лошо качество б. превеждано е доста откъслечно и от различни групи в. от 593 епизода, 30 все още не са преведени (за щастие на са 30 последователни серии) 3. Филмите и OVA-тата не са по мангата Според мен винаги мангите са за предпочитане пред аниметата, но за съжаление анимето е по-лесна за възприемане среда, пък и можеш да се насладиш на творчеството на повече хора - аниматори, композитори, актоьори. Добрите страни на анимето: 1. Създава уникална и залепваща за екрана атмосфера. Не съм пропускал епизод...дори най-тъпите. 2. Гледайки епизодите с бавно натрупващите се промени в керъктър дизайна, подобрението в анимацията и еволюцията на музикалните теми се акумулира накакво готино усещане са епичност...Особено приятно е преминаването към HD и подобрението в качеството и анимираността на бекграундите и сцените. 3. Сеютата в анимето на Конан имат страшно добри изпълнения, особено тези които играят Когоро (и двамата актьори), Шничи/Хатори/Кид, Ай, Мегуре, Соноко, Митсухико, Такаги, Ери, Казуха и Вермут. Сеютата на малкият Конан и на Ран са добри, но според мен играят малко маргинално. В крайна сметка уважавам мангата повече, но просто нямам време да я изколекционирам и изчета...пък и буквално съм влюбен в анимираната версия на Ай Хаибара (и големия и малкия вариант).
Последна промяна velush на Сря Ное 10, 2010 6:16 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Detective Conan Публикувано на: Сря Ное 10, 2010 7:09 pm |
Spark35 |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 08, 2010 2:51 pm Мнения: 1013 Местоположение: Киото
|
Мангата си е супер, стигнал съм до 130 глава (скоро трябва да я продължа).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|