Как може още да няма тема!?Тц,тц,тц...
![Изображение](http://img.photobucket.com/albums/v506/Pridelander/My%20Work/dogscoverpage7fn.jpg)
Мангака: Shirow Miwa
Статус: 1 volume +продължение,продължаващо да излиза
Жанр: екшън, драма
Възрастова група: 15+(сейнен)
Година:2001,продължението-2005
Dogs е история за бъдещето,където в един(предполагаемо) европейски град,разрастнал се на дълбочина повече,отколкото на площ,всеки се опитва да оцелее както може.
Историята свързва съдбите на четиримата главни герои:
бившия убиец Михай,опитващ се да живее нормален живот при собственичката на бар Кири;
Наото,така наречената "blood maiden",която се опитва да разбере повече за жената,чието име носи-същата,която е оставила кръстосания белег на гърдите й;
Хаине,генетичен експеримент от миналото,сега изпълняващ всевъзможни задачи срещу заплащане.Задачите,опасни за нормален човек,за него често са играчка благодарение на даровете на генетичните експерименти,проведени върху него-регенерация на тялото(но не и главата),невероятни рефлекси и скорост,ненормално здрави кости;
Бадоу,понастоящем партньор на Хаине(наричат ги "white hair and eyepatch" ,познайте кой кой е).Изпълнява задачи заедно с него,а освен това и доставя информация на хора,нуждаещи се от нея(така и се запознаваме с него,опитващ се да изрови нещо любопитно около мафиотски бос>изравя).Бадоу е луд пушач и е готов на всичко за една цигара.Ако не я получи,може да стане и по-опасен от Хаине(поне докато дръпне от някой фас).
Dogs - Bullets & CarnageИсторията на продължението започва със Хаине и Бадоу,които не са точно най-добрите партньори.Бадоу е безполезен(докато не започне да го мъчи никотинов глад), а Хаине лесно се отнася и го спасява когато се сети.Все пак двамата вършат работата,за която им се плаща,ако ще да оставят бъркотия след себе си.
В продължението получаваме много повече информация около миналото на Хаине.Изниква и стария му познат Джовани,който виждаме още в края на оригиналния Dogs.Джовани е отраснал заедно с Хаине и също е генетичен експеримент.Появяват се и колоритни персонажи като близначките Луки и Ноки,работещи с Джовани.Хаине пък най-после е намерен от Наото,която търси човек с информация за най-дълбоките нива на града,където Хаине е бил създаден.
Разбираме и за сестрата на Хаине-Лили,чиято смърт е причината да е толкова отчужден от жените.
Thanks to: Chris,чиято статия в AnimeS ползвах за основа при написването на тази Dogs + Dogs Bullets & CarnageГлавите се качват от Morridin ,доколкото знам.
Нямаше някаква изгаряща нужда от тема по Dogs,но ми се иска мангата да се популяризира още и това може да помогне.Дискусиите също се приветстват,макар че лично на мен ми е малко трудно да обсъждам
точно тази манга.Излезналата до момента манга се чете на един дъх и всеки ще я прочете до края,така че едва ли някой ще се оплаче от спойлери.