Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Dorohedoro
МнениеПубликувано на: Сря Авг 26, 2009 11:55 am 
Аватар
Модератор

Изображение
Заглавие : Dorohedoro
Брой томове : 13+ томa
Статус : Ongoing
Година : 2001
Жанр : Action / Adventure / Comedy / Fantasy / Mature / Seinen
Сериализирана в : Ikki (Shogakukan)
Мангака : HAYASHIDA Q.

Има два свята, в единият хората могат да използват магия, а в другият не. Тези които живеят в света в който не може да се ползва магия се нарича Хоул и често биват посещавани от хората използващи магия, за да правят експерименти с магията си и да видят на какво ниво са.
Кайман е един от пострадалите от магия, в резултат на което лицето му е преобразено на лице на влечуго. Той няма и спомени от случилото се, както и предишни спомени и не знае кой е. Заедно с неговата приятелка Никайдо, той издирва и убива тези които могат да ползват магия, за да намери този който го е превърнал в това което е сега, за да си върне спомените и истинският вид.

Връзки - viewtopic.php?f=9&t=25160

Вече са преведени до последният излязъл чаптър. Ще ги кача, като GWR пуснат техните версии до края на седмицата, който ще използват превода на 10sigh (тоя дето пусна 8-12 том + 74-81 чаптър).
Добре, че преди време я оставих да понасъбере мангата, иначе много мъки щеше да има да се чакат томовете (не, че сега няма да има покрай чакането на новите глави). Иначе е супер мангата, доста докато се разреши мистерията, която още не е напълно разрешена де, но към 9-10 том вече започва да ти става ясно кой кой и що е така. Иначе и лошите които са, ги дават толкова време, че започват да ти стават симпатични (Ен кърти с тая магия :>) и като умрат ти е кофти (не че не ги съживяват през 2 мин. де :lol: ). Не малко кълцане има, не малко „ударени” в главата :>, странни магии, странни маски. А и тея дяволи още нищо не знаем от къде идват (естествено родените) и за какво се борят. Интересно е няма ли ангели, след като има дяволи.

Профил  

Заглавие: Re: Dorohedoro
МнениеПубликувано на: Сря Авг 26, 2009 9:39 pm 
Аватар

Хах, няма такава друга манга, в която като почнат да се бият да не знам на чия страна съм :lol:
Хората са куул, магиосниците са куул , кръстооките са куул (ок признавам боса им го намразих покрай последните чаптъри ... but still he's badass)
, дори огромната хлебарка е куул :lol:

За дяволите предполагам идват от ада , колкото и глупаво да звучи , а за какво се борят си нямам идея ... но щом най-могъщия от тях е такъв изкъртеняк не знам за другите =))

В интерес на истната в мангата вече показаха две създания с ореал над главата , при това едното се казваше Angel , но пък казва ли ти някой какво са ( а и пилето изрично казаха, че не е нито добро, нито лошо :roll: )

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 07, 2009 1:39 am 
Аватар

доста шантава манга, харесва ми историята и я чета, иначе арта ме отблъсква :)

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 09, 2009 3:54 pm 
Аватар

арта много дразни сега я почнах и се мъча да я чета

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 03, 2009 7:00 pm 
Аватар

От тая манга съм изчел само първия volume някой ако я следи може ли да каже дали Кайман е разбрал кой е, искам да я изчета на един дъх но не ми се иска да стигна на най-интересното и да почне мъчително чакане както ми се е случвало с други манги. 83 мисля беше последния, ако някой не иска да наспойли темата може да ми прати ЛС с 2 - 3 думи да каже заслужава ли си защото като и гледам арта мога да върна обяда поне да знам историята как е.

МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2009 3:16 am 
Аватар

Best...eva O.O

Аз като я изкопах преди определено време доста друулвах по нея XD
има някакъв изгаврен хумор, примесен с огромно количество кръв и агресия. Артът е специфичен и изключително чаровен :> има нещо гротескно в цялата история. Задраскан, мъглив, просто пръщи на агресия и странност - точно какъвто трябва да е светът видян в пост-апокалипсиса, някакво кибер пънкарско, i just love it :>

Аз малко поспрях да я чета, ама защото видях в уанманга, че е ирегулар, со...малко съм я позарязала...но щом цялата е преведена ще си я почна пак ^^

5/5 е мангата

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2009 6:14 pm 
Аватар

Прочетох я цялата вчера. Ами последните 10 чапа не ми харесаха. Никога Кайман няма да си е същия просто защото не съществува. Явно всеки магьосник който Ай абсорбира дава развоение на личноста му. И оня умрелия в канала който е бил първия на който е взет тумора от мозъка е бил някакъв слаб магьосник който когато Ай е бил с неговота съзнание се е срещнал с Ризу. Никайдо и тя вече като гледам няма да си е същата от оная тъпа каска явно мозъка й е станал на каша и затова сега е накаква странна. Как да, ще се следи но не ми харесва накрая какво стана.

МнениеПубликувано на: Пон Дек 07, 2009 11:42 pm 
Аватар

Уникална е още няколко чапа ми остават :wow:

МнениеПубликувано на: Вто Дек 08, 2009 12:41 am 
Аватар

След като я изчетох за един ден на другия като видях в яденето ми гъби и ми стана гадно. Много е психо. Като гледам малко хора я следят пък и никаде няма активна тема. Дори в форума където я обсъждат най-много има няма 9 странички. Явно не е много популярна. Или пък факта че е непредсказуема не оставя много за обсъждане за разлика от по-масовите манги. Иначе 85 беше адски странен напълно незнам какво ще стане. Но нищо няма да е постарому каквото и да се случи. Никайдо дявол ли стана някаква предидяволска форма ли не знам, но за всеки случай нещо не е както трябва в главата такава отнесане и странна стана.

МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 1:39 pm 
Аватар

Най накрая направихте тема по тази епик манга ! :rocknroll: :ok: :drunk:

kidamy написа:
арта много дразни сега я почнах и се мъча да я чета

тцтцтц... арта е номер 1 ! :rocknroll: :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Яну 20, 2010 10:06 pm 
Аватар

Лелееее супер интересно ! :rocknroll: :rocknroll: хайде да излиза и 86-7-8-9-90-1-2-3-4 чаптер че направо издивявам :evil: АЙ УАНТ МОР ! :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 28, 2010 12:42 pm 
Аватар

още съм в началото, мангата е брутално оригинална и от към арт и от към история ...
във всеки чап се случва нещо странно за което през повечето време до като четеш седиш ей така :shock:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 23, 2010 6:53 am 
Аватар

Нов волюм след около 15-20 дни :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 25, 2010 8:00 pm 
Аватар

Излезнал е нов волюм.Сега го свалям и по-късно ще видя как е.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 08, 2011 3:59 am 
Аватар

Най-късно до 1 седмица трябва да излиза 16ти волюм.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]