В първата глава се чудех как да реагирам (стори ми се странна историята), умрях от смях на едни от моментите и се изкефих на арта в част от моментите.
Вече на 5-та глава, така като гледам мангата започва бавничко, но имам чувството, че може да набере скорост по нататък.
Показва се, че главният герой има място за развитие и тепърва трябва да видим миналото му и какво ще си избере за бъдеще
На мен комедийните моменти са ми забавни, вписват се точно на място и ми се струват правдоподобни, като се има в предвид какъв типаж герой се води Хачикен
Знам аз как тъпо съм реагирала на някой неща, въпреки че като малка прекарвах доста време на полетата с бабите и дядовците ми............ та реакциите му пасват много добре за някой неща
А и хуморът на Аракава ми допадаше още от предишните й писания......
Плюс, че вкара Хачикен в клуба за конна езда и от време на време включва много добри пейзажни страници
( коне и пейзажи са win-win за моето внимание, дори и да мисля, че историята върви малко странно
)
Откъм информация за училището и заниманията няма все още чак толкова детайли, но онези които ги има са доста ясни и допринасят за оформяне на обстановката.
Като цяло, мангата е доста свежа
Първата глава е малко объркваща, но после нещата се наслагват. Харесва ми и как включва информация за ситуацията на селското стопанство и част от местните традиции, като онова състезание с Ban'Ei конете и дърпането на шейните през препядствията
Интересно беше да науча за това, а сега остава да видим как нашият герой ще реагира на това.....
Ще се следи. Все пак, колко манги свързани с фермери съм срещала...
Unique
П.С. Хаха, един от преводачите напарвил проучване за значението на заглавието
Забавно:
http://mezawari.wordpress.com/2011/04/17/the-meaning-behind-silver-spoon/#more-197П.С.С. Четох факти за авторката: "Before Arakawa Hiromu became a mangaka, she spent 7 years in Hokkaido working in the farming business. She raised cows, planted crops, was afraid of bears, and was constantly being turned around in circles by squirrels. There is no water to drink. Can’t you drink milk?"
Сега май не е чудно, че се е хванала с тази манга