Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:28 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 23 [ 332 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Weekly Shonen Jump
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:31 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Седмичният Шонен Джъмп
    週刊少年ジャンプ
    (しゅうかんしょうねんジャンプ)

Изображение
http://en.wikipedia.org/wiki/Shonen_jump
http://jump.shueisha.co.jp/

По-познат като Шонен Джъмп/за по кратко/ е списание, излизащо в Япония всяка седмица с по над 3 милиона продажби от далечната 1968ма година насам.
Благодарение на SJ до нас достигат най-популярните манга заглавия в момента - като Наруто, Блийч, Д.Сив-човек, УанПийс, Айшийлд и т.н..
Фирмата която стои зад SJ е Shueisha (集英社), една от най-големите публикаторски фирми в Япония.
Публиката на SJ е обикновенно на тийнейджърска възраст. Самото shounen подксазва, че мангата се цели в жанрът най-популярен измежду момчетата - екшън/приключение/супер-сили...
В най-пиковият си момент от развитие, SJ достига тираж от над 6 милиона. Списанието се превежда и публикува в поне 4 страни, а заглавията които издава - в много повече. Цената му обикновенно е около 250 йени, зависи от изданието, като в Япония излиза всеки понеделник.
Понякога, манга писателите си почиват и на място на техните заглавия в SJ се публикува one-shot. SJ стимулира one-shot продукцията, тъй като от там са тръгнали много автори, със ежегодни награди за най-добрите.

Изображение
Магазинът на Джъмп

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:44 pm 
Аватар

ОМГГГГ ИСКАМ ОГРОМНАТА КОТКАААа...Иначе добра тема..Най-накрая да обърнем малко внимание на списанията като такива а не само на мангите издавани в тях..(Брейй от къде ги въдя тея мисли незнам)

БТВ-тая корица на първи брой евър ли е?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:49 pm 
Аватар
Цар Алко

Ето го първия брой Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:59 pm 
Аватар
Masaka?!

В поста на Сянски корицата е от Хикару но Го. Тоест, не е първи брой...
Едиту: Спирал ме изпревари...

Иначе HxH, OP, D.Gray-man, MxO - все супер стабилни заглавия. ^^

На времето в туй списание са излизали DBZ и Yu-Gi-Oh. Но и двете са плюнкави според мен,
мангите от ново поколение в джъмпа са мноого по-класни. :lol:

Йерархията в момента при мангаките от джъмпа е Akira Toriyama (DBZ) > Eiichiro Oda (One Piece) > Kishimoto Masashi (Naruto).
Демек Ода в интервюта хвали Торияма, а пък Киши на свой ред се мазни на Ода. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:06 pm 
Аватар

Люлката на повечето шонени :P
Иначе се изненадах че толкоз старо. Като се се размисля е логично там някъде в годините да почва, но пак е било по времето когато майка ми родителите ми все още са се подмокряли :lol:

ПС Yamato това се брой за куче :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:09 pm 

Щеше да е супер , ако имаше таквоз списамийце и тука , щях да си плакна очичките......мисля съм виждал няколко броя , но на немски (мисля ,че беше Джъмп де :-0) , aма си беше голяма шаренийка , мноо яко :(

Yamato написа:
ОМГГГГ ИСКАМ ОГРОМНАТА КОТКАААа...

Т'ва не е котка , а извънземен любимец на име Садухару :drop: ...п.п. ейй изпреварили са ме xD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:36 pm 
Аватар

Hanabishi_\R/_*cool huh? написа:
Yamato написа:
ОМГГГГ ИСКАМ ОГРОМНАТА КОТКАААа...

Т'ва не е котка , а извънземен любимец на име Садухару :drop: ...п.п. ейй изпреварили са ме xD

Бее помня аз че не беше точно котка...маа Гинтамата ми е мътна...както и да е...ИСКАМ ОГРОМНОТО КУЧЕ-КОТКА-ИЗВЪНЗЕМНО НЕЩОООО...

БТВ верно...за какво тук в БГ нямаше шанс за издаване на манга списания или поне превеждане...помня думата ``несъществуващ пазар`` ма зялото нещо ми се губи

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:42 pm 

Щот няма достатъчно откачин да инвестира в това, ако се намери и манга ще се намери...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 8:42 pm 
Аватар

Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
Имам една доста млада братовчедка и е от Канада на 12-13 години и си беше взела SJ и нямам идея отде.Та имаше няколко броя и ми ги даде :D Още си седят при мангата :P Имам желание за още, но няма начин :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2008 1:40 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Абе, на мене ли ми се струва, или общо взето тая седмица абсолютно НИЩО не стана в цялото списание :shock: //или поне частта, която аз чета... Че и в магазина нищо не стана....

Профил  

Заглавие: Re: Weekly Shonen Jump
МнениеПубликувано на: Вто Апр 21, 2009 5:07 pm 
Аватар
Модератор

В последният брой Neuro свърши, е пак е добре, че мангаката си я завърши мангата, а не я спряха. Като гледам мангаката ще има oneshot в JumpSQ - това май стана практика вече, всеки резнат/завършел историята си мангака получава oneshot в SQ :lol:
Сега следващият брой Bokke-san бива резнат на 18ти чаптър.
Други запътили се към рязване както гледам са Hoop Men и ToLOVERu (което от дълго време е на дъното, не знам какво го мъчат още...)
От по следващия брой DGM отново в пауза..., не е ясно все още като гледам колко време ще продължи и защо.
Иначе новите попълнения вместо Neuro и Bokke-san са:
Medaka Box - имаше скоро oneshot - http://mangahelpers.com/m/medaka-box raw е
Suikoden - от заглавието се предполага, че ще е свързано с игрите. Автора е Amano Youichi (Over Time - така и не се допреведе тази манга...)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 22, 2009 12:48 pm 
Аватар
Модератор

Скоро се беше появил слух (покрай края на E21), че в #31 брой Hoop Men ще бъде резнат, после влизат 2 нови манги, 36-37 Nurarihyon no Mago и той бива клъцнат и после пак 2 нови манги.
Предполагаше се, че е измислица, но сега се потвърди, че в 31 Hoop Men свършва и след това следват 3 нови манги (2 са от авторите на Hatsukoi Limited и Hitomi no Catoblepas), а 3тата по-всяка вероятно ще е gag manga.
Такаче тоя слух много бързо заприлича на истина (освен че са 3 нови, не 2, но ако 3тата е gag то няма да заема чак такова място :>) и както е тръгнало Nurarihyon ще си замине.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 22, 2009 2:21 pm 
Аватар

Nurarihyon no Mago...;[

Верно, че е малко недоразвита мангата, ама мама му деба бива ли..;/// Второ добро парче ше режат, гадовете :<

МнениеПубликувано на: Вто Юни 23, 2009 4:20 pm 
Аватар

Еееер, Нурарито си е супер яко! Ще е адски тъпо ако го спрат :evil:

МнениеПубликувано на: Нед Авг 23, 2009 7:59 pm 
Аватар
Модератор

To-LOVE-Ru най-накрая свършва... 162 чаптър е последният :> От известно време беше на дъното, но покрай това аниме просто не го оставяха да умре + OVA + OVA, че има и 3 OVA епизода да излизат още...
След като и DGM вече го няма се поосвободи място, но още не се знае колко нови ще започват. Но най-застрашена от рязане за сега е Akaboshi. А и се очаква и новина покрай HxH скоро (дали за завръщане или местене/спиране).
Иначе за Nurarihyon очевидно се оказа грешка, имаше си новина относно мангата, но не беше за край, ами за драма CD. А в 99% когато манга получи drama CD, последва по-нататък и аниме.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 23 [ 332 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]