|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:28 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Weekly Shonen Jump Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 6:31 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Седмичният Шонен Джъмп 週刊少年ジャンプ (しゅうかんしょうねんジャンプ)
http://en.wikipedia.org/wiki/Shonen_jumphttp://jump.shueisha.co.jp/По-познат като Шонен Джъмп/за по кратко/ е списание, излизащо в Япония всяка седмица с по над 3 милиона продажби от далечната 1968ма година насам. Благодарение на SJ до нас достигат най-популярните манга заглавия в момента - като Наруто, Блийч, Д.Сив-човек, УанПийс, Айшийлд и т.н.. Фирмата която стои зад SJ е Shueisha (集英社), една от най-големите публикаторски фирми в Япония. Публиката на SJ е обикновенно на тийнейджърска възраст. Самото shounen подксазва, че мангата се цели в жанрът най-популярен измежду момчетата - екшън/приключение/супер-сили... В най-пиковият си момент от развитие, SJ достига тираж от над 6 милиона. Списанието се превежда и публикува в поне 4 страни, а заглавията които издава - в много повече. Цената му обикновенно е около 250 йени, зависи от изданието, като в Япония излиза всеки понеделник. Понякога, манга писателите си почиват и на място на техните заглавия в SJ се публикува one-shot. SJ стимулира one-shot продукцията, тъй като от там са тръгнали много автори, със ежегодни награди за най-добрите. Магазинът на Джъмп
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 6:49 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Ето го първия брой
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 6:59 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
В поста на Сянски корицата е от Хикару но Го. Тоест, не е първи брой...
Едиту: Спирал ме изпревари...
Иначе HxH, OP, D.Gray-man, MxO - все супер стабилни заглавия. ^^
На времето в туй списание са излизали DBZ и Yu-Gi-Oh. Но и двете са плюнкави според мен,
мангите от ново поколение в джъмпа са мноого по-класни.
Йерархията в момента при мангаките от джъмпа е Akira Toriyama (DBZ) > Eiichiro Oda (One Piece) > Kishimoto Masashi (Naruto).
Демек Ода в интервюта хвали Торияма, а пък Киши на свой ред се мазни на Ода.
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 7:06 pm |
|
faye |
|
|
|
Люлката на повечето шонени
Иначе се изненадах че толкоз старо. Като се се размисля е логично там някъде в годините да почва, но пак е било по времето когато майка ми родителите ми все още са се подмокряли
ПС Yamato това се брой за куче
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 7:09 pm |
Hanabishi_\R/_*cool huh? |
|
|
|
Щеше да е супер , ако имаше таквоз списамийце и тука , щях да си плакна очичките......мисля съм виждал няколко броя , но на немски (мисля ,че беше Джъмп де :-0) , aма си беше голяма шаренийка , мноо яко
Yamato написа: ОМГГГГ ИСКАМ ОГРОМНАТА КОТКАААа...
Т'ва не е котка , а извънземен любимец на име Садухару ...п.п. ейй изпреварили са ме xD
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 7:36 pm |
|
Yamato |
|
|
|
Hanabishi_\R/_*cool huh? написа: Yamato написа: ОМГГГГ ИСКАМ ОГРОМНАТА КОТКАААа... Т'ва не е котка , а извънземен любимец на име Садухару ...п.п. ейй изпреварили са ме xD
Бее помня аз че не беше точно котка...маа Гинтамата ми е мътна...както и да е...ИСКАМ ОГРОМНОТО КУЧЕ-КОТКА-ИЗВЪНЗЕМНО НЕЩОООО...
БТВ верно...за какво тук в БГ нямаше шанс за издаване на манга списания или поне превеждане...помня думата ``несъществуващ пазар`` ма зялото нещо ми се губи
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 23, 2007 7:42 pm |
Hanabishi_\R/_*cool huh? |
|
|
|
Щот няма достатъчно откачин да инвестира в това, ако се намери и манга ще се намери...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Weekly Shonen Jump Публикувано на: Вто Апр 21, 2009 5:07 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
В последният брой Neuro свърши, е пак е добре, че мангаката си я завърши мангата, а не я спряха. Като гледам мангаката ще има oneshot в JumpSQ - това май стана практика вече, всеки резнат/завършел историята си мангака получава oneshot в SQ Сега следващият брой Bokke-san бива резнат на 18ти чаптър. Други запътили се към рязване както гледам са Hoop Men и ToLOVERu (което от дълго време е на дъното, не знам какво го мъчат още...) От по следващия брой DGM отново в пауза..., не е ясно все още като гледам колко време ще продължи и защо. Иначе новите попълнения вместо Neuro и Bokke-san са: Medaka Box - имаше скоро oneshot - http://mangahelpers.com/m/medaka-box raw е Suikoden - от заглавието се предполага, че ще е свързано с игрите. Автора е Amano Youichi (Over Time - така и не се допреведе тази манга...)
|
|
|
|
Заглавие: Re: Weekly Shonen Jump Публикувано на: Пон Юни 22, 2009 12:48 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Скоро се беше появил слух (покрай края на E21), че в #31 брой Hoop Men ще бъде резнат, после влизат 2 нови манги, 36-37 Nurarihyon no Mago и той бива клъцнат и после пак 2 нови манги. Предполагаше се, че е измислица, но сега се потвърди, че в 31 Hoop Men свършва и след това следват 3 нови манги (2 са от авторите на Hatsukoi Limited и Hitomi no Catoblepas), а 3тата по-всяка вероятно ще е gag manga. Такаче тоя слух много бързо заприлича на истина (освен че са 3 нови, не 2, но ако 3тата е gag то няма да заема чак такова място :>) и както е тръгнало Nurarihyon ще си замине.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|