Дата и час: Чет Фев 13, 2025 1:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: X/1999
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 25, 2009 8:15 pm 
Аватар

Изображение

Жанрове: Action Drama Fantasy Shoujo Shounen Ai (нито гък по тази точка) Tragedy
Мангака : CLAMP
преведени : 18.5/19 том (Статус замразен/шанс в бъдеще да се довърши)

Историята следва Камуи, младеж завръщащ се в Токио след 6 години, за да изпълни предсмъртното желание на майка си. Въпреки, че не подозира за съдбата си и за избора, който се очаква от него, паяжината на съдбата се оплита около него с всяка изминала минута. Да предпази това, което е най-важно за него, Котори и Фума неговите скъпи приятели, да открие истината за смъртта на майка си, да се изпълни истинското му желание! Мигът, в който стъпва в Токио, се превръща в начало с напълно непредсказуем край!!

Част от вселената на Кламп. Както винаги, запазена марка са отличаващият се арт, странната, но все пак красива история и истината, че всичко от Кламп е свързано едно с друго, за да превърне всичките им истории в миниатюрни парченца от странния свят, като всяка сама по себе си е шедьовър.

~~~
Тема във Връзки

Принципно това е раздела за манга така че изобщо не ми пробутвайте оценката си за анимето тук. Анимето беше доста добро, мангата обаче е поне двойно по-добра, атмосферата и персонажите съответно са в пъти по-изпипани. Относно шонен-аят - не се усеща, но гледам навсякъде са почнали да го слагат - в скоро време виждам как във всяко ревю за манга на Кламп ще имам из жанровете "шонен-ай", защото явно жените просто не издържат и решават да вкарат малко нежност и романтика там, където повечето хора не смятат, че трябва да я има. Може би трябваше да го пропусна при жанровете и тогава едва ли някой щеше да го осъзнае, но предполагам в този раздел няма човек, който да не е чел поне едно нещо на този кръг от мангаки и да не е забелязал "необикновеното приятелство" между двама от мъжките персонажи (в което май няма нищо лошо О.о ... или просто аз съм изкривена в морално отношение) Всичко естествено си остава в кръга на развинтеното или съответно бедното ви въобръжение. Уверявам ви в това. x3

Х ми беше първата манга на Кламп и много си я тачех (и все още си я обичам де xD ) ...ако не беше обявения и вече стоящ от години проклет статус на "хиатус". Обяснимо е предвид популярността, която имат xxxHolic и TRC, но всяка година си се надявам (наяве и насън), че ще им остане време да я завършат. Този край е просто нечовешки >.< Това е просто един от онези WTF моменти, след които е чудите къде по демоните е останалата част... е за съжаление останала част просто няма~

Та какво мислите за мангата? Как смятате, че ще завърши (ако завърши въобще)!? Кои са любимите ви персонажи? Доколко мангата е шонен-ай (щот преди две години не беше xD) !? И прочие въпроси ще дискутираме в тази темичка~

Последна промяна crazy_little_crow на Съб Сеп 26, 2009 11:28 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие: Re: X/1999
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 25, 2009 8:23 pm 
Аватар

КЛАМП...Кво повече да кажа.

Шонен-ай дрънци, предвид на какви неща съм свикнала, тук направо софт ми се виждаше. Още повече, че не смятам, че мъжкото приятелство трябва да е само в юмруци, връзката между персонажите е адски силна, нещо, на което КЛАМп винаги са залагали, а повечето мангаки го пропускат или някак си го скапват. Да не говорим, че женствените клечести бишонени са ми страст.

И на мен ми беше първото, за това си остава и класика в листата ми, за сметка на това имах много, ама много забележки към нея.

По-късно повечко.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 26, 2009 11:13 am 
Аватар

1 към 1 ли е с анимето?

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 26, 2009 11:19 am 
Аватар

Пхахаха ~ Не

Профил