|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 11:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ~Liar Game~ Публикувано на: Пон Яну 02, 2012 10:42 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Вече не издържам за нови чаптъри Само малко не ми харасе закачуления LGT шеф, но от доста време искам повечко да видя от организаторите, изглежда автора смята към приключване да я води мангата.
|
|
|
Заглавие: Re: ~Liar Game~ Публикувано на: Съб Яну 31, 2015 4:30 pm |
Hajutze |
|
|
|
Последните няколко странички, ще се преструвам, че не са били публикувани.
_________________ FUTURAMA
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ~Liar Game~ Публикувано на: Пон Фев 02, 2015 4:50 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Уаааау. Толкова anti-climactic финал...
32 глави ми се бяха насъбрали (точно цялата последна арка), та на едно сядане я довърших мангата. Предварителния рунд беше ОК, но финала издишаше по доста параграфи. Далеч не е сред най-интересните игри, пък начинът по който свърши беше просто прибързан, sloppy, и без никакъв resolution. За бога One Outs имаше по-добър финал. Не мога да повярвам че авторът е решил вместо истинска мистерия покрай маските да вкара, е да прави тролове. И тази финална арка ми изглежда толкова изпита от пръстите, че имам чувството че дори докато я е мислел арката, по 100 пъти си е сменял идеите за какво ще прави и развива автора от глава на глава.
Тя мангата не някога е била 10/10 шедьовър, но особено в началото беше доста сносна, и добри игри имаше. Но този финал доста я принизява. Особено сега дори човек да иска да я препрочете и да си припомни по-интересните арки, знаейки финала никога повече няма да може да им се наслади.
А всичко до преди тази финална арка вървеше сравнително добре. Не мога да схвана, от списанието им е писнало от многобройните почивки на автора и са му дали някакъв срок в който да я завърши ли, какво. Поизложи се дост Кайтани, особено при положение че One Outs е доста добра, а на Liar Game setting-ът позволяваше за много по-интересни развития. Не разбирам защо ще го измисли с толкова много възможности, и после го запълваше с някои доста meh моменти, и особено с този финал с Йокоя "знае всичко за LG", после се оказва че някаква книга чел, после таунтваше Канзаки и Акияма че са щтяли да са противници и че безмилостно са щтяли да се бият, което не се случи в последния рунд и заради това сега изглежда като пълен идиот. Както казах - автора от встъпителната част на арката си изглежда е нямал конкретна идея как точно е щял да я развие...
Дори просто да имаше няколко глави в които по-конкретно да беше доизкусурил детайлите и някакъв епилог извън "the darkness" щеше доста по-добре да седи.
Но това което на ми липсва е някаква конкретна развръзка с героите. Да, някои от главните герои се попромениха в хода на играта, но ми се искаше конкретно след нея да ни беше показал какво ще стане с тях и живота им, ще поддържат ли някакви връзки, да ни беше показал и някои герой от по-предните арки, нещо...
Either way, не съжалявам че я изчетох мангата (дори с хиатусите), през годините доста ме забавляваше и имаше интересни психологични моменти (макар че накрая вече доста си личеше че е без идеи автора и доста елементарни неща слагаше като кутията на Скинър), дори и игрите да бяха сравнително елементарни понякога. Поради някаква причина началото седи в съзнанието ми като по-добро, и в последствие сякаш потенциалът който показваше просто не се разви по никакъв начин, ами просто все по-безинтересно и елементарно процедираше действието.
Надявам се следващата работа на автора която беше загатната накрая на главата да е по-добра и от One Puts, и от Liar Game, да знае конкретно какво иска да прави автора, и да не е с огромни хиатуси.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|