|
Дата и час: Чет Мар 06, 2025 6:34 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Дек 10, 2007 3:55 pm |
 |
Darkprince |
|
 |
|
Нищо така е по-добре. Има време за Tsubasa-та.
BTW не трябваше ли 147-ми chapter да бъде с colour pages.  Where are my colour pages?(O_o) (  )
1. Watanuki е ЧОВЕКЪТ. То вече не знам за кой път се казва, ама пак ще го повторя  (докато не покажат как накрая той ще нарита FWR ) Даже дори и е да е на n-та степен повторено, то то е със основание - тооолкова coolnessss, че турбо-фенбойщината ме връхлита (*пуфти* Humpf, humpf, humpfuuumuuu Watanuki  /  /)
Ъъъъъъ.......кхъм......това последното да се ignore-ва.
На друго искам да обърна внимание - сянката на Watanuki на 9 стр. (*~*)
2. This is my official qoute of the day, like totally - Doumeki: "....You really did hit your head, didn't you? Must've been hard, too." ->
Doumeki е просто дзвер в това отношение.
3. Kohane-chan - това мАмиче ме вкарва не във филми, ами аз не знам къде (*~*). Още от самото начало не мога да я разбера.  Типичен случай на малтретиране над дете - ама тук вече е прекалено. Не мога да проумея, как така ще покажат някой по телевизията целият в рани и бинтове - какво трябва да значи това  , че умните деца от бедни семейства са малтретирани и въпреки че са давани по местните медии и обявявани за celebreties, тези деца са нещастни и самотни. Значи досега в мангата са разказвани истории (от реалността), върху които CLAMP има лично отношение/мнение (май  ). Или просто искат да покажат, какво става с такива деца, когато Шоубизнесът се намеси в живота им (сега се сещам като примери "младите таланти" в US  )
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Вто Дек 11, 2007 2:57 pm |
 |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Такам.
Героите - няма да ви повтарям колко ме кефят и т.н. Всъщност не.
Himawari-chan - забелязахте ли как всеки път като подаряваше нещо беше купешко? То е ясно, че сте забелязали, но причината е яка - тя знае, че е прокълната, и че ако направи нещо от себе си то може да носи лош късмет. ^^
Zashiki-warashi - искам романс между нея и Уатанаки
Мугетсу <3 искам такъв домашен любимец
Юууко-сан няма да ви я закачам.
Б. Юууко-сан: 'Уатанаки е добро момче; нали, Clow?'
Потомък е на Clow Reed - това е почти сигурно. Даже е неговият пряк потомък/прераждане.  ?!?
Усещате ли приликата?  Тооолкова е очевидно, че чак е тривиално.  Ако не сте чели CardCaptor Sakura - цъку. Сигурно е по-завъртяно обаче...
Юууко-сан го готви за свой заместник/наследник (може би?). Защо ще му разкрива толкова от свят, който така или иначе трябва после да забрави (първото му желание). Оставя го сам да разкрива света.
SayanMk написа: Впрочем, забелязвате ли - и 3те цени, са пряко обвързани с Уатануки и разплащателното средство също отива при Уатануки, а НЕ при Юууко!!! ?
Защото и той може да изпълнява функциите на Юууко-сан. ^^ Но според мен Уатанаки има по-голям потенциал от нея. Особено ако теорията с прераждането е вярна. Пък и без нея. Той може да изпълнява желания без обвързаност. Обича да подарява и не очаква нищо в замяна. Не че Юууко-сан много обича да взима - просто това и е договора. Понякога в неговите рамки успява да го излъже и наклони везните, но не може да направи много ;/ Много тъжна съдба е да искаш да помогнеш, но да не можеш без да вземеш еквивалентната цена. Може би желанието и е да успее да се освободи и Уатанаки да заеме нейното място? Не мисля, че е вероятно обаче. Но със сигурност ще успее да изпълни желанието и (каквото и да е то) - той има по-големи сили от нея. ^^ Напоследък Уатанаки почна да се меша със сънищата. Пък и преди е имал сънища-поличби (онзи със Himawari-chan и половината черен панел - невероятен момент и предзнаменование, btw). Тоест, той е DreamSeer, но не само. Darkprince написа: Ноооооо като вземем под внимание последния chapter, може ли да се заключи, че силата на Watanuki е да пътува между двата свята - нашето съвремие и този на духовете/сънищата.  Няма такова нещо като материален/нематериален свят. Защо сънищата да не са реални и материални? Като сънуваме кошмари и примерно падаме от високо насън - винаги се събуждаме. Защо - това е може би защитен механизъм? Нима ако умреш насън, няма да умреш наистина - материално? ^^ SayanMk написа: 2. Кофти момент. Да забравиш материя в нематериално пространство... ~_~" Почва мешането ... Никога не е имало мешане... Всичко е един сън (с много лица/измерения?). Дали пеперудата сънува, че е човек, или човекът, че е пеперуда - няма значение. Уатанаки може да излиза и влиза в различни сънища, той пътува през тях. На теория може така да се движи през пространството. Влиза в един сън, преминава в друг - събужда се там. Darkprince написа: А, това с очилата малко ми дойде като - Heh?! (O_o) Няколко пъти се върнах, за да хвана момента.  Кога стана?
Уатанаки има силата да прехвърля материя през сънищата (измеренията? сънища==измерения?). Може би на подобен принцип се крепят и силите на Юууко-сан?
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Дек 12, 2007 7:08 pm |
 |
Darkprince |
|
 |
|
1. В момента съм прекалено въодушевен да коментирам каквото и да е било свързано със Syaoran ^^""
2. Така, тука ще поприпомня някой неща - плащанията/предметите, които Yuuko взима, се складират и когато дойде времето, се дават на хората, на които ще им потрябват. Мисля, че само с желанието да раздаваш, няма да е достатъчно Watanuki да заеме мястото на Yuuko-san - за да дадеш нещо, трябва да вземеш нещо (от някъде, някого) /това е нещо, което е базирано на японската философия/идея за (равновесието в) природата/ (Morri-tama ще ти припомня историята с "маймунската ръка" ^^). Да кажем, че това е закон, който не може да се престъпва, мога да кажа също, че тези "ограничавания" са и нещо като "гарант"; давам пример (малко не на място ^^""")- то и Clow е силен маг, та и затова 'се го е Фанала липсата^^"".
spoiler написа: В момента ми мина една лоша мисъл - ми ако "пребиваването" на Yuuko-san е временно, т.е. тя има задача да намери Watanuki -> затова "открива" магазина -> наема го на работа -> той опознава себе си и заобикалящия го свят -> овладява способностите си -> при което задача на Yuuko-san е изпълнена, нищо не я задържа в "този" свят (Watanuki, maybe?) и й се налага да "замине" T_T T_T T_T T_T 3. Morridin написа: Няма такова нещо като материален/нематериален свят. Защо сънищата да не са реални и материални? Като сънуваме кошмари и примерно падаме от високо насън - винаги се събуждаме. Защо - това е може би защитен механизъм? Нима ако умреш насън, няма да умреш наистина - материално? ^^
Много убеден звучиш. ^^"" Поради съображения, че ще го избия на complete offtopic^^""", ще пиша на ЛС. Ще гледам да е скоро. Иначе не можеш да убедиш така хората. Какво е материалното - масата, столът и т.н. Какво е нематериалното - нещо, което не можем да определим, докосвайки го и т.н. Сега, това че понякога "усещаме" сънищата си, това е нещо друго. ^^
4. Всичко е един сън - да. Yuuko-san го каза вече. Но откъде ми е познато товаааа  - а, да сетих се -> "X/1999" ^^ - Kakyō Kuzuki се среща с Kotori (може би защото и двамата са dreamseer-и?)
Ми това е засега. Надявам се, че не съм прекалил.......много с разсъжденията^^"""
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Дек 12, 2007 8:28 pm |
 |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Това, което пиша е само една възможна интерпретация. Не претендирам за вярност/изчерпателност.
Цитат: Да кажем, че това е закон, който не може да се престъпва Дам, японците се кефят на равновесието - touka koukan, бла, бла... /малко FMA... Нека кажа другояче тогаз - Уатанаки може да изпълнява желания без да взима нещо от себе си. Да, той не може да създава богове и други подобни 'невъзможни' неща. Но той може да подари ръкавички, да направи на някого обяд, да дари радост на хората. А защо искаме на първо място да ни се изпълнят желанията? > Защото искаме да сме щастливи, радостни. Уатанаки със своите действия дава радост на хората. На кой му е нужен monkey-hand? Уатанаки може ли да подарява? > Да. Юууко-сан може ли? > друго освен мили думи - не. Уатанаки получава в замяна само усмивки. Юууко-сан може да дава безплатно само усмивки/мили думи. Може ли да създава примерно богове? > Не. Юууко-сан може ли да създава богове? > Да. Но трябва ли му тази сила? Това, което може със собствени сили е според мен напълно достатъчно да изпълни желанието на Юууко-сан. Могат ли и двамата да пътуват през времето и пространството? > Да. Никой друг не може да пътува в истинския смисъл на думата. Използват магия, Мокона, etc. Ограничени са. Ето защо Уатанаки е по-могъщ: не е обвързан с договор, а може да пътува истински като Юууко-сан. ^^ Уатанаки пътува чрез сънищата през време/пространство/материя. 1.Той остави физически обект в сън (очилата), по демоните!  Значи може да прехвърля и материя през сънищата - други не могат освен Юууко-сан и освен с магия, бла, бла. 2. Като беше с дядото на Доумеки Уатанаки показа, че може да се движи в реалността/други сънища дори и насън. 1 + 2 = Imba.  Цитат: Поради съображения, че ще го избия на complete offtopic^^""", ще пиша на ЛС
Ето всичките ми аргументи за 'как така сме сън, уе' тук: http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=26814
Извинявам се че стопирам така грубо Holic дискусията с тия фермани. То затова не пиша и в темата за Тсубаса....
Но и там как перфектно може да се лепне теорията за Съня...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Яну 04, 2008 3:30 pm |
 |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
@Young Magazine...
Но наскоро не са излизали нови глави. Има манга-ъдпдейтс, има и тема за бързи въпроси.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Яну 04, 2008 9:36 pm |
 |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Видях в мангаъпдейтс, че пише, че се издава в kodansha, но не мога да си обясня защо ги няма в share сканове? 0_о Как и да е. Явно просто никой не ги сканлира списанията, а само томовете.
Edit: Та изчетох ги досега излезлите чаптъри и да си каже мислите :
Малко се разочаровах от това с Химавари. Очаквах да е нещо по-драматично от просто "носи лош късмет" >< Това с пребиването на Кохане ми се струва безкрайно пресилено :/ Баси някакво момиченце, което се води, че е медиум...е що толкоз я мразят? Няма никаква логика :/ Единственото, което ми идва наум е ако този свят е създаден само за Ватануки (да, Мори, научи се да го пишеш правилно ><) и затова е толкоз пресилено :/ Иначе ми е наистина интересно кой ще се окаже накрая. Същото важи и за Доумеки.
Бтв кой е Фейуан Рийд? 0_о Това име само в 11-ти волюм го срещнах :/
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^

I pity the FOO!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Яну 04, 2008 9:51 pm |
 |
oversoul |
RyuKo FanSubs |
|
Safiir написа: Бтв кой е Фейуан Рийд? 0_о Това име само в 11-ти волюм го срещнах :/
Ако не се лъжа това е "лошият" от Tsubasa Reservoir (те нали са свързани).
Този с монокъла
_________________ My Music - OverSoul A.K.A Plamen Tsvetanov
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Яну 05, 2008 2:52 am |
 |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Не не е трябвало. Ако беше прочел първо Тсубаса щеше да си 'кой па е тоя от холика?' примерно. Само веднъж се споменава, дъъъ...
Холик е по-късо пък и е като мини-вариант на Тсубасата. Каквото става в Холик - в Тсубаса има паралелно действие, при това много по-грубо.
Ъъъъ... лошият късмет на Химавари почти не уби Уатан аки... до който се приближи/докосне рано или късно пуклясва, това ако не е 'драматично'...
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|