Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 5 [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 15, 2006 10:29 am 
Аватар

_uzumaki_, примерно корейската mhawa визуално много прилича на manga, но когато зачета наглийския и превод веднага ме отблъсква странния сюжет, още по странните диалози и най-вече дебилния хумор. Подобно нещо ми се е случвало и с китайски комикси. Просто съм се пристрастил към японските комикси и не приемам други азиатски комикси.
А manga е понятие, което феновете измислиха, за да отличават японските от другите комикси. Сега обаче разни АЛЧНИ издатели (включително TokyoPop) искат да изтискат и жълтите стотинки на "малоумните" (според тях) manga фенове, пробутвайки им разни сурогати, които дори визуално не причат, чак толкава на manga.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 15, 2006 11:50 am 
Аватар

изтрито мнение

Последна промяна _uzumaki_ на Сря Авг 31, 2011 6:11 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 15, 2006 1:34 pm 
Аватар

Очакваме да видим твоето българско японоподобно произведение. :) Изчетох темата от-до и за мен мангата е състои не само в черно-белите рисунки и т.н. отличителни елементи, но и в много шантавите истории. Коя от коя по-различни и все са интересни и има нещо ново! Това е, което ме грабва в тях и до последно ще си ги обичам и заради сюжета. Наистина, не съм срещала други комикси, които да им съперничат в това. Ако някой има - да го дава насам. Иначе относно рисуването - всеки може да се научи, където и да е по света. Няма защо да се спори за това. Импресионизмът, реализмът и абстракцията не са характерни само за дадена националност или област от света. Това са си стилове и течения в рисуването, така че ако имате талант и ви харесва може да се научите по-добре или по-зле. ИЛИ МАНГАТА Е КОМПЛЕКС ОТ ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕЩА - СТИЛ НА ИЗОБРАЖЕНИЕ, СЮЖЕТ, СЪС СИГУРНОСТ ВЛИЯНИЕТО НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА. Ако трябва да се направи някакъв компромисен вариант относно това дали трябва да си японец или не, за да рисуваш и да наречеш после това манга - трябва поне (според мен) да си много, много, много голям отаку, защото вие знаете че японците постоянно пускат някакви бъзици или неща които са характерни само за тях и после се обясняват под черта. Това имам предвид. А какво ще кажете тогава за понятието *български японски комикс*? Става ли ясно, че е създаден в БГ от българин, в японски стил? Много понятия, много мнения, различни разбирания.....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 15, 2006 2:27 pm 
Аватар

_uzumaki_, ако го разпространяваш като "манга", демостративно няма да го прочета...не виждам какво пречи сюжетът и графиката да са супер и да се нарича "български комикс вдъхновен от японските комикси".
Нима това, че не сe води, като "манга" ще влоши качествата му?

И защо подяволите трябва да се имитират японците? Защо трябва да се рисуват и измислят истории точно като японските? Признавам, че един амбициозен творец, може да направи комикс, който и по форма и съдържание да не може да се отличи от японските (или поне от някое тяхно подтечение). Но какъв е смисълът да се прави това? Нима ще се чете повече от другите български комикси?

Цялата тази кампания САТАНАСОФ - мангака, "първата манга на български" и т.н. намирисва...и то не на диви темениги...

Доверието на читателите трябва да се печели с добро отношение, а не с плоски измами.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 15, 2006 9:09 pm 
Аватар

изтрито мнение

Последна промяна _uzumaki_ на Сря Авг 31, 2011 6:13 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 15, 2006 11:56 pm 
Аватар

НЕ можеш да рисуваш "манга" щот не си японец!
НЕ можеш да рисуваш "комикс" щот не си американец!
Можеш да рисуваш единствено "история в картинки" щот си БЪЛГАРИН!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 16, 2006 1:16 am 
Аватар

ColdFusion написа:
НЕ можеш да рисуваш "манга" щот не си японец!
НЕ можеш да рисуваш "комикс" щот не си американец!
Можеш да рисуваш единствено "история в картинки" щот си БЪЛГАРИН!

По спокойно пич. По принцип съм съгласен с теб, но мисля, че е възможно чужденец да нарисува манга. Разбира се случая трябва да е изключително единичен. Ето какъв трябва да е според мен:
Чужденец, роден в Япония, останал сирак, осиновен от японци. Като малък се запалва по аниме и манга. Ходи на специално училище(те си имат такива) и там се обучава да рисува и да мисли истории. Като пораства, става автор.

Е може и да бъркам де, но ако случая не е такъв или поне не се доближава в голяма степен, няма начин чужденец да направи манга ^_^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 16, 2006 1:19 am 
Аватар

Аз се базиках ве! =))

Ти па ебати филма измисли... на края ще се появи брата му близнак, който е генно модифициран и има 30% японски гени... :lol:
и той вече що па да не рисува манга пък! =))

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 16, 2006 5:18 am 
Аватар
Masaka?!

"История в картинки", добре, добре... :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 2:43 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Слагам тук някои материали от Уикипедия, които се надявам да помогнат да бъде разплетен възелът на този спор:
Самата статия за манга в Уикипедия (обърнете внимание на пасажите за влиянието на мангата в международен план-International Influence):
http://en.wikipedia.org/wiki/Manga
Тук пък се говори за едно ново течение, възникнало във Франция и носещо името Ла нувел манга: http://en.wikipedia.org/wiki/La_nouvelle_manga
Кратка статия за най-яркия представител на Ла нувел манга, Фредерик Боале (негови творби са публикувани и в Япония):
http://en.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A9d%C3%A9ric_Boilet
И една съвсем кратка стаитя за първия италиански мангака:
http://en.wikipedia.org/wiki/Francesco_Bellissimo
Лично аз не виждам проблем един чужденец да създаде произведение, което по стил да е идентично с мангата, и то да бъде наречено манга. Все пак мангата се рисува според утвърдени правила и има точно определени характеристики, които ако бъдат спазвани, водят до същият краен продукт, независимо от коя страна е авторът. (Разбира се, ако някой реши да сложи в своето произведение само някои от характерните манга-черти, напр. големите очи, тогава той не може да го нарича манга).
А да не забравяме за факта, че напр. в Германия от няколко години вече има авторки, които рисуват в манга-стил и техните произведения са класифицирани като манга. Говоря за Юдит Парк и Нина Вернер.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 7:10 pm 
Аватар
Masaka?!

"Лично аз не виждам проблем един чужденец да създаде произведение, което по стил да е идентично с мангата, и то да бъде наречено манга."
Изпускаш едно важно условие, италианецът е публикувал в Япония, както и Фредерик Боале...
Ти квото щеш си драскай, не е ли било издавано на японска почва си е история в картинки;
Иначе това беше интересна информация, има всякакви хора явно... ще има и аниме Афро Самурай, що не - вече не ми звучи странно :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 10:43 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Да, вярно, това съм го пропуснал... Значи в такъв случай ще бъдат комикси в манга-стил, докато не бъдат публикувани в Япония.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 26, 2006 5:45 pm 
Аватар

Местоположение: 한국Friendship is like peeing your pants. Only you can feel it's true warmth.
Японците правят наи добрата манга и анимета в света
тея Американци съ много эле....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 01, 2007 1:55 pm 
Аватар

Да, мангата е предимно Японска! Те са я измислили :) И е вярно, това е НАЙ-ДОБРАТА анимация в света, а да не говорим и за 3Д игрите, също и за комиксите... Направо прекрасна графика... Никой друг не може да я надмине :D
И аз също не виждам проблем, някой друг да рисува манга, например аз... :? Какво пречи на мен и ли на някой др да рисува манга?
Мангата изглежда по-реална, не като тия другите, дето не моеш да разбереш човек ли е, квое :lol: И така, не сте ли съгласни?
Между другото, не японците копират, като правят комикси, от край време са се рисувалив тяхната страна. И на мен "шантавите им историй", ме кефат повъче, от колкото другите...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 01, 2007 6:24 pm 
Аватар
Masaka?!

Мангата = японски комикс. Не е анимация:
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=494
Просто така там викат на комиксите си. Стилът, колкото и да е странно е заимстван от Дисни през средата на 20ти век. (От там идва цялата история с големите очи - вижте примерно Доналд Дък :lol:). Повече инфо:
http://en.wikipedia.org/wiki/Astroboy
Иначе вече е бая еволюиарала. И общо взето има всякакви творения, които нямат нищо общо с 'манга стила' доколкото има такъв.

И да, по отношение на сюжета съм чел манги/гледал анимета, които са в пъти по-добри от 98% от сериалите и около 60% от филмите, които съм гледал. Не питайте как съм изчислявал процентите :lol:

Цитат:
тея Американци съ много эле....

Btw, има и готини американски комикси - обаче те наблягат основно на супергероите. Все пак имаме - Sin City, Spawn, V for Vendetta /с толкова съм запознат отблизо./ Има и други яки мноо ясно, питай някой комикс експерт. Със сигурност са доста повече.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 5 [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]