Дата и час: Сря Фев 12, 2025 1:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Novels/Light novels
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 07, 2015 10:10 am 
Аватар
Sky King

Zhan Long не го знаех, ще го проверя сега.. станах адски голям фен на VMMORPG жанра, оказа се че има едно десетина заглавия, които са адски добри и поне още 2 на нивото на Moonlight Sculptor-а! Не всички са от далекоизточни автори, което също е плюс (примерно сериите Play to Live, Dragon's Wrath, End Online и тн)...

Overlord - bear with it, вкараха вече идеята, че не само Аинз се е пренесъл, но и други играчи, така че скоро ще има развитие и в тази посока, най-малкото е ясно че има World items, които могат да победят дори Аинз, ако го сварят неподготвен

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 07, 2015 11:38 am 
Аватар

Play to Live е добро :) Останалите не съм ги мяркала, но ако ми се дочете такъв тип ще ги погледна.

За Overlord, ми то се очакваше още от началото да се появят и други мощни герои, но в моя случай дразненето идва от непукизма на Аинз. Мисли си там нещо в облаците и в следващия момент решава, че да тегли ножа на еди кой си е добра идея. WTF Oo Дано да го свалят малко от пиедестала му. Щях да простя подобно поведение в пародия или комедия, но новелата поддържа някакво ниво на достоверност, тъй че не му отива.

2-ра част новели:
Yuusha Party no Kawaii Ko ga Ita no de, Kokuhaku Shite. лекичко ми напомня на Дявола - почасов работник. Пак е някакво такова айляшко.
Героят ни е умрял и се е преродил като демон в фентази свят. Ми той си е по-силен от Демонския крал, ама не му се занимава затова се задоволява да бъде един от средните босове. Когато идва дружинката на избрания герой, естествено нашия ги размята набързо, но когато вижда хиилърката, виж ти се влюбва от пръв поглед. Това е историята как един демон бившо хикимори се опитва да спечели сърцето на любимата си :lol:
Rokka no Yuusha Който следи анимето, може да си каже, че не си заслужава времето, но ще сгреши. Новелата е уникална! Тамън си кажеш, че всичко ти е ясно и те хвърля пак в тъча.
Адлет, най-силния човек на света, иска да се присъедини към Шестте Смели и да помогне за унищожението на чудовището заплашващо бъдещето на човечеството. Желанието му се сбъдва, но когато всички избрани се събират се остановява, че са седем, а не шест. Логиката е, че единия е предател и шпионин за врага. И сега се почва - кой е фалшивия?
Хубавото на тази новела е, че непрекъснато държи в напрежение читателя. Дори тъкмо да са решили загадката, веднага се появява нова. Заключенията, които са направили на по-ранен етап често се опровергават от нови улики. Старите врагове стават партньори, другарите от дружинката до последно се съмняват един в друг и на всички тези промени става съпричастен и читателя. Наистина много добра новела! За ппръв път попадам на подобно фентази мистери :)
Dragon Life То е леко в началото, но все пак има потенциал. Комедия, романс, приключение (надявам се да е романс, а не обяд... :lol: ). Момиче е преродено в дракон, само гдето съотношението драконов и човешки темперамент е 8:2. Тя няма никакви проблеми в поддържане на диетата си от хора и повече я е грижа за животинските и приятели. Нищо лошо - кой го е грижа за обяда му? Разбира се обстоятелства изискват в някакъв момент да се смеси с хората и тя среща най-вкусн.. чаровния човек, който някога е виждала. Лигите и текат, и тя само чака подходящ момент, за да го нападне.

Godly Hunter това принципно не бих го споменала, тъй като не е кой знае какво, но Гостбъстъра, нали обича Виртуалните игри, затова. Изглежда като клонинг на Арк, на този етап. Съмнявам се да се окаже нещо много по-различно.

Kyuuketsu Hime wa Barairo no Yume o Miru genderbender. Момче умира и се събужда в аватара си от играта която е играл приживе. Проблемът е, че домашните му любимци в играта в огромната си част са по-силни от аватара му.

Kenja no Deshi wo Nanoru Kenja Героят ни е един от най-силните герои в виртуална игра - магьосник наподобяващ на Гандалф по визия. Той се сдобива с предмет за смяна на облика и решава да изгради идеалния си женски облик. Прави го, но заспива преди да премахне промените и в следващия момент се събужда в играта, но не в нормални си аватар а с този на перфектната девойка.

Последните 2 са подобни. Донякъде са забавни, но като знам, че вероятно няма да има романс и ищяха ми да чета се изпарява :/

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 08, 2015 11:20 am 
Аватар
Sky King

Godly Hunter - ако е rip-off на Ark, който е кофти rip-off на Moonlight Sculptor... нз... ще му дам шанс, де, да видим, но някакси не ми вдъхва доверие... ако ти се дочете VMMORPG - пиши, напоследък намерих много нелоши заглавия от жанра :baby:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 08, 2015 5:23 pm 
Аватар

Ако се изчерпа ще драсна за препоръки :D Но имайки предвид, че вече спомена няколко заглавия, надали ще остана на сухо в близко бъдеще (Dragon's Wrath и End Online ;) ). Между другото Alchemist God се явява нещо като спин оф на Zhan Long и е пак във виртуална игра развито (май че обаче е да заживява вътре в играта като Overlord, а не само да се логва от време на време).

Иначе ако има препоръки за фентази/романс/мистери с по възможност момиче/жена протагонист, приоритетно търся, независимо дали азиатско или западно :)

Jashin Average - вчера завърши историята на Анри-сама. Ще има още от поредицата, ама вече няма да е за богинята на страха, чиято аура опитомява дракони :< Е, вероятно ще е от страничните герои в новата история, но пак ми е малко тъжно, че няма да е фокуса.

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 09, 2015 9:59 am 
Аватар
Sky King

Опита ли да намериш нещо в goodreads?
има адски много препоръки там и съм срещал подобни на нещата, които искаш, просто не чета много такива...
https://www.goodreads.com/search?utf8=% ... ry=fantasy
https://www.goodreads.com/book/similar/ ... s-windlass

тук също бях мяркал подобни
http://topwebfiction.com/

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 09, 2015 12:12 pm 
Аватар

В момента съм се спряла на няколко заглавия. В гуудриидс най-редовно се подвизавам, но там е ми е малко трудно да търся по критериите, които искам, затова го използвам веднъж като съм се спряла на някакви заглавия да видя отзивите и да преценя какво ми пасва. Иначе търся из произволни блогове препоръки или в краен случай пускам тема с по-конкретни искания. Също tvtropes понякога дава добри попадения, макар че точно за книги са малко ограничени препоръките.

Kumo Desu ga, Nani ka? - shit got real :twisted:

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 16, 2015 6:13 pm 
Аватар

Knight's and Magic - Това преводача го дропна, мисля и аз да направя същото. За стотния път се излъгах, че нещо свързано с роботи може да ми хареса.
Magi Craft Meister - Доста лекичко и приятно заглавие, но пак попада в онази графа New Volume-New Girl
Uchi no Musume no Tame naraba, Ore wa Moshikashitara Maou mo Taoseru kamo Shirenai. - This is too cute! I need more!

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 16, 2015 8:56 pm 
Аватар

Knight's and Magic и Magi Craft Meister съм ги зачитала, но едното ми се стори прекалено посредствено, а второто, започна първо с мацката, а после с историята, което не е на добре :lol: Май и двете отпраха по 1 глава само. 3-то заглавие обаче изглежда сладко. Стига да събере 10тина глави, ще му дам шанс :)

МнениеПубликувано на: Пет Дек 11, 2015 4:31 am 
Аватар

На 15ти том съм на Mohouka - първата ми евър новела която чета и първата книга на английски , чета ги от две седмици и съм приятно очарован от начина на писане и обширното описане на абсолютно всичко . Тфа книга да ме хване по 10 часа на ден се случвало последно преди 15тина години .
Самата новела няма да се разпростирам в мнението ми за нея тъй като гледам че е преобладаващо негативна а аз съм предобеден тъй като анимето е едно от най добрите аниме които съм гледал евър ... при полужение че съм изгледал 7 процента от АНИДБ . Явно вкусове всякакви .
Като следващо съм си подготвил Spice & Wolf тъй като анимето съм протъркал диска от гледане и след това Full Metal Panic но все пак ми се ще да ги чета на български просто английския не ми от най добрите и в съспенса като почна да дипля речника и умирам :) . Та ако някой знае нещо някаде преведено на български ще съм благодарен :) .
ПС: Новели , по манги така и не можах да се зарибя но виж новелите на този етап излгежда добър заместител за аниме :)
ПС2: На четиринайстата не издържах с всекидневното принтиране и си взех електронна книга (неочаквано добро устройство).
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

МнениеПубликувано на: Пет Дек 11, 2015 8:55 pm 
Аватар

Уау! Знам за проблемите, които се създават от кофти монитор, но да принтирам всичко заради това не бих се навила. Поздравления за четеца :) Определено е по-добрия вариант.

Spice & Wolf по едно време почнах да го чета, ама не бях минала и глава и се отплеснах с друго четиво. Помня, че беше добре написано бях изтеглила официалните книги на ИенПрес. Не е като новелата да не ми е харесала, просто май не бях в настроение за нея.

А за Mohouka няма да коментирам, тъй като съм сред предубедените хорица с лошо мнение за нея.

Иначе аз напоследък напреднах с Legendary Moonlight Sculptor. Бях позагубила интерес в един момент, но май успях да си го възвърна :)
Long Live Summons! - една от многото китайски бойни новели. Нищо особено. Главният е леке, на което всичко му се поднася на тепсия, но има забавни диалози произлизащи от убеждението на главния, че колкото по-нагъл е, толкова по-добре.
Tensei Shitara Slime Datta Ken - това го мъча с умерен успех. Не е лошо - поредното умрях и се събудих в фентази свят, но не предлага нови елементи към формулата и затова, ако не е едно от първите ти от типа идва леко скучно.

МнениеПубликувано на: Чет Дек 31, 2015 11:40 am 
Аватар

Kumo Desu ga, Nani ka? - Наваксах го най-после, но сега пак чакане :(

МнениеПубликувано на: Чет Юни 23, 2016 3:26 pm 
Аватар

The Different World Magic Is Too Behind! - Доста стандартна новела.Става за губене на време.
Manuscript Screening Boy and Manuscript Submitting Girl (Chapter 1) - Страхотно първо чаптърче! Свикнал съм всеки протагонист да има някаква тъжна история зад себе си, та докато четях постоянно мислех, че нещо ще се случи с чичката. Главния е симпатяга. Happy-go-lucky with nothing but books on his mind. Главната е типичен Ice Queen character, но точно тези са най-сладки като се разтопи леда. Конфликтите в историята най-вероятно ще доиде от семейството и.
Има голям потенциал това заглавие. Ако се развие в същия дух може да се очаква тв дорама и ако сме късметлии ще да видим и аниме след някое друго лято.

МнениеПубликувано на: Съб Юни 25, 2016 11:08 pm 
Аватар

Kumo Desu ga, Nani ka? отново почна да излиза :headbang: Чакам да се насъберат 20тина глави и подхващам :vicious:

God of Cooking - стандарното - нива, параметри и умения, но в контекста на готварството. Има какво да се желае, но е увлекателно четиво за между другото.
Romance RPG, No Hero, Dominion End - творенията на Yu Wo. Всяко от тези е готино, но стилът и се усеща доста. Макар да съм и фен, ми идва малко в повече произволността на сюжетните и линии.
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o! - искаш да се хилиш? Перфектна новела! Анимето също си го биваша, макар че да липва част от чара от новелата.
Wife Is Outrageous: His Evil Highness Comes Knocking - приключенски настроена жена попада в мистичен фентази свят, където бойни изкуства, тайствени техники и демони са всекидневие. Естествено, преобразения в секси мадама Бос на демоните и става най-"добра" "приятелка"... Знам, че звучи зле, но новелата не е лоша и бързо се чете :lol:
Hai to Gensou no Grimgal - Продължава след анимето и ми се ще риализите да бяха малко по-чести. Иначе се оформя нещо истересно. Надявам се да не го прецакат.
Eliza и Koshaku Reijo no Tashinami - новели тип отоме вариации. Интересното е, че вместо романс както би трябвало да се очаква, историите се базират на изграждане и управление на устойчива икономика в фентази свят. И двете заглавия никога няма да се превърнат в нещо грандииозно, но са приятни за четене.
Reincarnator - почна стандартно. Незнайно кога стана интересно и сега 100+ глави все още държи влага. Главният герой е ок -яма глупаво ечи, харем, убийствата са аргументирани(не само защото еди кой си го погледнал на криво), израстването му е добре нагласено. Дано да продължи в същия дух.
I'll Live My Second Life! - НЕ!! ТОВА НЕ Е ПРЕРОДИХ СЕ ВЪВ ФЕНТАЗИ СВЯТ НОВЕЛА! - важно уточнение. Сладурска история за хиперактивна принцеса (кралица всъщност :king: ), която решава, че е по добре да стане рицар. Ъъъ, малко по заплетено де... ;)

МнениеПубликувано на: Съб Дек 17, 2016 1:44 pm 
Аватар

Изображение

МнениеПубликувано на: Вто Яну 17, 2017 2:41 am 
Аватар

Dungeon Hunter - Беше леко скучновато в началото, но с появата на нови герои и запознаване със системата и света стана доста по-интересно. Израстването на Рандолф(колкото и малко да беше) също ми хареса. Радвам се, че не се превърна в някакъв white knight, а си остана демона който сечеше всичко което му се изпречи. Ендинга бе ръшнът, но какво да се прави щом автора е имал проблеми със здравето. Главните точки на историята бяха покрити, но нямаше да е лошо и да понаучим съдбите на страничните герои. Все пак края бе задоволителен.

Последна промяна deathrazor на Вто Яну 17, 2017 11:49 pm, променена общо 2 пъти

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]