|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 9:34 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Чет Авг 25, 2016 7:32 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
...сърби ме езика за моето генерално ревю на Блийч. Как я почнах мангицата преди години, ми - чрез анимето, което анимира битките по възможно най-добрия начин. Бетонен коз на Блийч :шонен с много силни елементи сейнен, или сейнен дигизиран като шонен - са битките и по-специално: дуелите. И с това ще се съгласят много четящи. Оръжията, техниките, характеристиките на героите бяха от интересни по-интересни...поне до някое време, когато почнаха просто да стават безобразно много и да се ПОВТАРЯТ в последните две арки. Относно силата на арките - от 4-те арки най-силна си остава първата- Soul Society Arc. Ако трябва да я опиша с диаграма: стрелка нагоре до самия и край,когато отвя читателя с неподозираното предателство на Айзен. Гвоздея в програмата. Развитието на героите вървеше стабилно, историята се разгръщаше с интерес и всички залепваха със затаен дъх. Не се забелязваха дупки в плота и хвърлените загадки се предполагаше, че ще бъдат разгадани занапред.Сега, има спорове дали мангата трябвало да приключи тук, но според мен Соул Сосайътито постла перфектно за началото на следващата арка - Хуеко Мундо или Аранкар арката. Аз съм си я кръстила Айзен арката. Естественият ход на нещата беше да има развитие по Айзеновия въпрос, така че ако беше приключила историята със СС щеше да има пък рев до небето що тъй в нищото. Така че, напълно одобрявам навлизането в следващото измерение. Но тамън сме навлезли и вече почнаха да плъзват леки пукнатини в развитието. Първи негативен момент - някои образи(за щастие не всички) тотално стопираха своята еволюция, като ярък пример е Химето, която заради това отнесе маса хейт нататък. Единственото дет се разви около нея е гръдната и обиколка. А беше симпатичен и надежден герой в СС. По-нататък наблюдаваме същото отчасти с Ягодата и др. любимци. Регистрираме и първо повторение в историята(изчерпване на идеи?) - СС: ша спасяваме Ракията, а ХМ- са видиш ли - Химето.Можеше по по-интересен начин да се завърти гъдела към Хуеко Мундо. Почват да се появяват полека-лека и първите по-сериозни дупки и раздразнителни моменти, чиято логика покуцва, но човек все си мисли ,че ще има обяснение за някои неща нататък. Греда обаче Нов транж герои, които поне на мен ми бяха яко симпатични - Вайзърдите и Аранкарите. Силен под-момент беше *100г назад* на арката и аз максимално му се накефих. Имаше стабилни битки, но вече се усещаше промяната в текстурата на мангата. Превръщането и в златна касичка за някои предизвика провлачване и дисбаланс с маловажни неща. Тази арка се опита да постеле пак за следващата Фулбрингърска, но тя се оказа напълно ненужна и тук вече падението беше стремглаво. Нови герои, които вече много тежаха на кантара и от целия набор ФулбрингЪри си спомням само Гинжо и онзи с меча. Бая маймуни на клона.Историята изсмукана, артът занемарен. Щеше да бъде много по-добре ако все пак Кубо е планирал тоз Royal Dimension Arc 5 години, да го нямаше този раздразнителен прекурсор. Не се получи добре и според мен именно тук доста фенове дигнаха ръце окончателно. Т.е. тази Фулбрингърска арка изигра лоша шега на последната и финална арка. Тук вече бих се съгласила на тотален финал на мангата, след като гепиха Айзен, дори да не ходим при Краля. Съвсем приемливо. Но не , продължаваме напред със съответно нова инжекция ЕН-на брой герои куиншита и опааа - клона с маймуните се досчупи. Образът на Бах беше замислен много добре обаче...знаем кво се случи с ДжЪмперите. Капакът на тенджерата - 3 глави за финал на толкова много плетеници и с история и с бюлюк герои. Главната за мен е - кой е сега Soul Kinga?? и кво държи измеренията по старому За 3 глави си беше ОК всъщност края, такъв един умерено предпазлив, като финалните двойки все пак отварят вратичка за раждането на нов детергент, ако доживеем до такъв. A за кво ни е да знаем има ли Цар или не, кат има двойки Иначе Кубо сенсей е майстор на четката- видяхме го ,че може да сътвори добри моменти и страхотна история ако иска, но го видяхме и в другата крайност, чиято поява сигурно се дължи на много комплексни фактори, които не ми се анализират. След всичко казано до тук, Блийч е мангата, която винаги ще има особено специално място в сърцето ми и няма как да не съм благодарна на автора и. П.П. Четвъртъците никога няма да са вече същите...
Последна промяна DiaDora на Сря Дек 07, 2016 10:10 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Чет Авг 25, 2016 10:23 pm |
|
loader |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
DiaDora написа: П.П. Четвъртъците никога няма да са вече същите... Време е за One Piece
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Ное 07, 2016 12:27 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Ще имаме новелки бре... според анименюзнетвЪрка//
Първата добра новина за Блийч от незнам си колко време насам.
Няма да са от Кубо обаче, от некви други калпаци. 1-вата излиза септември за Ренджи и Рукия , а другата по-нататък за Хисаги ( и сигурно банкая МУ)
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Сря Авг 04, 2021 2:53 am |
|
Rampage |
|
|
|
Кубо, Кубо, още ли решаваш да се напъваш? Не ти ли стига, че осра финала на мангата, ами сега и нови глави ще мислиш?
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Авг 09, 2021 4:16 am |
|
DiaDora |
|
|
|
ЧапЪТ изуезе. Урахара се потвърди,че е жив (макар,че не го видяхме). Само той от цялата банда герои с неизвестни съдби. Всичко е точно. Отвори се врата за нов Блийч ама швидим. Не щем Боруто стайл. Артът нещо незнам що, ама ми се видя претупан. Открехнаха портата на млекодойницата, струва ми се.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Авг 09, 2021 3:14 pm |
|
krish |
|
|
|
DiaDora написа: ЧапЪТ изуезе Урахара се потвърди,че е жив (макар,че не го видяхме). Само той от цялата банда герои с неизвестни съдби. Всичко е точно. Отвори се врата за нов Блийч ама швидим. Не щем Боруто стайл. Артът нещо незнам що, ама ми се видя претупан. Открехнаха портата на млекодойницата, струва ми се. Хаха, що бе арта си беше нормален за "Блийч". Иначе наистина въпреки многото страници, някак кратко си беше и сякаш това е само началото на нова арка.
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Авг 14, 2021 11:36 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
Yess... Hell Verse is CANNON now Много умел преход направи Кубо от старата арка в дай-Боже нова ХеЛЛ арка. Не може да му се отрече И този малкия Казуи ще окаже най-голямата имба от всички до тук. Тази манга заслужава приличен край, а не това което и устроиха ШоненДжъмперите. Дано имаме достоен финален финал и научим повече за 5те семейства и въобще повече за света на шинигамитата и историята им отпреди 1000 години и как е почнало вся и всьо.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Авг 16, 2021 5:28 am |
|
Rampage |
|
|
|
Дорка, къде го чете бе, душа?
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пон Авг 16, 2021 11:21 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
Ми аз лично никъде, ама целото Блийч комюнити е пламнало на таз тема та и аз барабар Петко с уфсите разнасям мълвата, барем се сбъдне. В тоз ред на мисли нивгаж дори и не сънувах, че ще видя нов чап ама ставали чудеса, които те карат да вярваш дори в по-големи такива
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Чет Авг 19, 2021 1:44 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
DiaDora написа: Yess... Hell Verse is CANNON now Това изобщо не е вярно. Това, което видяхме в one-shot-а по никакъв начин не прави филмът канон, даже напротив. Плюс това самият Кубо преди премиерата на Hell Verse отказа да бъде свързан по какъвто и да е било начин със сценария му. DiaDora написа: научим повече за 5те семейства Новелата Can't Fear Your Own World съдържа тази информация и много се надявам да бъде анимирана. Иначе: Може ли да се надяваме на сериализация? Силно се съмнявам, след като Кубо започна Burn the Witch.
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|