|
Дата и час: Съб Фев 08, 2025 4:35 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Дек 11, 2008 12:56 am |
|
Mephisto |
|
|
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
С две думи малко се е поразмило.
Ако беше свършило с битката през 2000-ната, щеше да е по-добре.
Man must know his limits.
Иначе за пореден път твърдя, че историята на 20th Century Boys е уникална по посланието си, изводите си - човешките мечти могат да се сбъднат, пък били те и наивно детски. И никога не бива да се пренебрегва всеки детайл, защото не знаеш къде ще му излезе Friend-a...
Но пак ще измрънкам, че Монстър е по-дълбоко, защото засяга повече философски теми и е по-комплексно.
В 20th Century Boys е повече за силата на човешкото въображение, докато Монстър е за начина ни на живот, да се замисляме върху всяко наше действие и помисъл, защото за всичко всяко действие си има и последствие. (т'ва прозвуча малко като рекламата на Швепссссс )
Както и да е - Наоки рулссссс!
И някой хубав ден ще патентовам всичките му издания за разпространение в БГ!
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 20th century boys Публикувано на: Вто Яну 20, 2009 11:57 pm |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Прочетох я за два дена Досга не го бях правила този номер, да не говорим, че мангата не е и малка - 22 тома + още 2 продължение не беше шега работа. Само дето веднъж като я започнах - нямаше спиране. Стигаш до края на някой том и той свършва на никъде - искаш да узнаеш как се разплитат / или заплитат / нещата......... и така до края. Много добра мистерия. Бях чела и преди няколко такива манги, но другите и с малкото си пръсче не могат да стъпят на тази. Много добро развитие имаше. Най ми хареса как реалистично беше показано изпълнението на плановете - отнемащо години и години, също както и промяната на мисленето и съпротивата - за да се промени нещо истински се изисква време. Не като някои други манги където героите спасяват света за два дена. Тук всичко си беше изпипано - и показваше реалните пречки за едно такова начинание, но и същевременно силата на човешкия дух да продължи нешата докрай, да търси по-добро бъдеще, да търси истината и да се бори за нея. Наистина впечатляващо изпипана манга. Малко към края когато Кейджи отново се появи нещата се поразводниха. Не знам защо, но новия образ на Кейджи не ми хареса. Вярно, че звучеше някакси по израстнал духовно, ама като цяло предпочитах или да си остане мъртъв или да си бъде с първоначалния характер. Канна понякога дразнеше много, но ми хареса как от всичките тя беше най-свободна и независима. Съгласна съм с Mephisto за силата на човешкото въображение, но 20th Century Boys също носи тази идея за действията и последствията, които произтичат от тях - все пак всичко тръгва от едни прости детски игри. И точно това може би прави и самата манга толкова въздействаща - идеята, че дори и детските мечти могат да бъдат лишени от невинността, която им се приписва като даденост. Мангата дава доста хляб за мислене И си заслужава да се види. Някои неща обаче не станаха много ясни - дори и с продължението. В крайна сметка защо беше започнало всичко - четиримата от групата на френд просто си бяха откачалки с психични проблеми или искаха внимание и решиха, че най-лесно ще е да имат властта да карат хората да ги слушат??
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: 20th century boys Публикувано на: Съб Яну 09, 2010 5:23 pm |
ExcHyper2 |
|
|
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
|
Отдавна я четох, но все пак да се разпиша. Най-добрата манга въобще!. Стана ми любима още с първите няколко томчета, а мислех, че няма начин друга манга да измести Blame! от първото ми място. ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|