|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:57 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Shamo ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Ное 17, 2012 5:31 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=22834_1464642450.png) |
Rampage |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Е няма толкова изродска манга. Кръв, бой и брутален реализъм. Ей това е.
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shamo ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Авг 19, 2013 4:46 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Чак най-добрата не бих я определил, но определено ме увлече. Имаше някъде коментари, че бойните изкуства в нея всъщност са фон, за това, което мангата иска да покаже. Все още не мога да преценя, в началото съм. Има си ги нереалните и фантасмагорични неща, но не е толкова натрапчиво (като в Кеничи например, но пък тя е по-добра, според мен, макар че да ги сравнявам е кощунство).
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shamo ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 20, 2013 3:26 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Според мен след първите няколко интересни тома историята запада. Някъде около момента, в който отиде при гаджето на каратеката и тя го остави да спи у тях, мангата ми загуби интереса.
едит"
Според мен мангата се провали точно там, където трябваше да е най-силна - в нейната брутална убедителност. Но дупчица след дупчица, пукнатина след пукнатина историята й се срина в някаква жалка пародия на самата себе си. Шамо стана буквално циркаджия и ... фак ит след хиатсуто май историята продължавала иначе, но за сега загубих желания да я чета. Иначе коментарите за "най-добрата бойна манга" ... крайно не мога да се съглася. Всъщност в нея има ужасно малко martial arts, повече е само визия "кръв и черва" . Ако някой му се спори, темата мен лично ме вълнува.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shamo ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Авг 21, 2013 5:01 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=37293_1378913575.png) |
Chaos. |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Шамото винаги е било история за light & darkness. В такъв смисъл на мен не ми е било от значение колко точно и в какъв стил се бие (те фантасмагориите бяха за 40 чаптъра и след това изчезнаха), неговата роля в тази манга е да запада все повече и да се обгръща от все повече гняв, омраза, страх, болка, да търпи максимално, и евентуално да се пречупи безвъзвратно. (като по пътя нали мангата философства от време на време нали за да има някакъв смисъл цялото нещо) След което се появи неговата антитеза, Тоума, който е олицетворението на невинното, доброто, въобще, светлината. За мен техния дуел трябва да е и краят на мангата (по време на битката имаше невероятни метафорични изображения на двамата, как Рьо завлича Тоума в ужаса и така нататък), където Рьо щеше да загуби живота си, а Тоума - разума си, тоест и двамата да са попедили и загубили.
Но не, битката трябваше да приключи по най-случайния начин евър, след което трябваше да се впуснем в купища случайни безсмислени и смотани мини аркчета, които така и така вероятно скоро ще свършат, но мангата изтърва когато да свърши и по тоя начин си провали потенциала.
Продължава да е много добра в по-голямата си част, де.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|