|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 6:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Съб Апр 02, 2011 3:06 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
According to Natalie, "Berserk Saga Project" was announced to be launched. It will animated the entire story of Berserk. As the first work, an anime movie will be shown within this year (2011). According to the official twitter, the project won't be completed in several years. It will last ten years or more. Source: http://myanimelist.net/forum/?topicid=263071
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Съб Апр 02, 2011 4:14 pm |
evip |
|
|
|
Абе да задам един може би нубски въпрос: Ако си спомняте първите 3 volime (или 8 чаптъра) виждаме един Гътс,който няма нищо и живее просто заради омразата и отмъщението към Грифит И да питам това пилотни чаптъри ли бяха или част от историята в бъдещето и ако е canon,дали това бедеще вече е минало в чаптърите или ще се случва по нататък Защото с тези шоунински глупости -Гътс и неговите приятели -вещички,феи и дете,което иска да стане най-добрият боец в света (няма нищо шоунинско в това) отиват на приключение да спасят Каска и се бият с лоши пирати,крокодили и т.н през невороятното им приключение А,да и невероятния хумор на елфа и хлапето е идеален за този ,,сейнин",който се случва всяка втора страничка (поне Puck си го имаше още от началото и беше само един ,,комедиен" персонаж) И след като историята стана това,ако тези чаптъри са canon и ще се случва действието от началото на мангата поне знам,че историята ще стане пак интересна (главният герой ще загуби нещо ценно,което ще доведе до драма и така до интересна история,както преди the eclipse) Ако не дроп засега(или завинаги) Благодаря,ако някой знае отговора
_________________ Акаунтът е изключен
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Съб Апр 02, 2011 7:08 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
И аз не можах да разбера точно какво питаш.
Волюм 4 до 13 (Еклипсът) са флашбек, който се случва преди 1вите 3 волма. И да тези 1ви 3 волюма са си истински и напълно се връзват със история, "преди" (Бенд ъф дъ Хоук) и след този момент (пирати и крокодили) - точно това е един от силните сторителинг механизми на мангата - започва по-един начин, продължава по съвсем друг, и после виждаш как ги свързва автора - и свързването е идеално.
И за комедията не съм съгласен. Мразя японския хумор, особено в сериозни заглавия, но тук не е имало 1 момент в който да ме дразни, че и дори е имало един два пъти на които съм се смеел на глас на комбинацията Исидро + Пък. Миура така ги вкарва тези моменти че като нищо може да прескочиш тези балончета и няма нищо да изгубиш - в твоя случай дори ще си на "печалба". Никога не са били не на място, никога не са прекъсвали действието или прецавали момента - напротив, дообогатявали са ги с тънка пародия на моменти. Ако беше някаква шоненска манга тип One Piece/Alchemist/рандом популярна боза - да, но точно в Berserk е невалидна тази критика.
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Съб Апр 02, 2011 7:51 pm |
evip |
|
|
|
Да,това питах,дали първите три волюма са canon или просто пилотни чаптъри Защо когато скочихме на детството на Гътс,никъде не пишеше ,,спомням си времето назад" или ,,преди 20 години",доколкото си спомням,аз това отдавна го четох,няколко години Просто тогава Гътс уби онзи апостол,срещна Грифит,провали се в опита си за отмъщение и следващият волюм му гледаме детството без обяснение Искам да кажа минали са 20 години от тогава,автора може да иска до промени историята и просто да каже ,,това бяха пилотни чаптъри" Няма как да се докаже,че не са А колкото до сегашната история - от любимата ми тъмна манга с интересна история се превърна в аниме приключение изпълнено с фентази магии Поне дори да не сте съгласни с мен,трябва да признаете,че Гътс беше по badass когато беше сам и трепеше неща,интересуваше се само от собственното си оцеляване,не като във всяко посредственно аниме главният герой да се бие да защити или спаси някой друг Просто jerk Гътс от началото радваше и не беше клише за главен герой Да не говорим за връзката с Грифит - почти я няма омразата вече И не само това,сега като са цял екипаж,Гътс просто стана новия Пипин,вече няма монолог с него,просто трепе неща и това е (пирати,крородили,тигри и т.н - поне преди бяха апостоли) И това ,,идеално свързване",ако четях мангата много отдавна щях да го чакам явно 15 волюма до сега и още поне не знам колко за вбъдеще Но както се вика времето ще покаже (ако мангаката не дропне мангата,като гледам вече на няколко месеца излиза,явно няма вече ентусиазъм) Просто е доста гадно от любимата ми манга,Берсерк да стане ,,OK" манга
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Съб Апр 02, 2011 8:19 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
|
Леко не схващаш идеята на прогресията на Гътс според мен (или поне моето виждане на идеята...). В Гътс сега няма толкова омраза защото няколко пъти през историята сам се обеди че пътя на омразата му носи само нещастия, точно заради това е леко променен в момента, отхвърля омразата (доколкото може) и се опитва всички грешки които е правил, един вид да ги редиймне до колкото е възможно с този куест да помогне на Каска, да направи нещо което не се върти около него самия. Което разбира се на 1во място ги прави тези нещата заради подочутият разговор на Грифит и Пренцесата, но това са само елементите които правят мангата велика - как в отделните моменти, отделни фрази, мисли и действия може да са правилни, в друго много грешни, и как другите ни променят, дори и без да го искаме. А и все пак заглавието е Berserk, тази омраза не си е тръгнала според мен, кулминацията на итсторията, която лицево ще е конфронтация с Грифит, вътрешно ще е сблъсъка на Хрътката (омразата, която е неразделна част от характера на Гътс още от момче) и тази на опрощаването и използването на собствената сила не само егоистично, но и за хората които Гътс обича. Но за да стане този сблъсък трябва и 2те страни да са изградени пълноценно, сега се изгражда 2рата просто, преди беше 1вата.
Рано е все още да казваме коя промяна у когото и да е било е добра/лоша погледнато от към историята (настояща и бъдеща).
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Нед Апр 03, 2011 7:43 am |
evip |
|
|
|
Добре,какво изграждане има сега в тази тъпата арка с пиратите примерно Но дано да си прав,след като спасят Каска (надявам се,или ако не поне да изчезне от анимето завинаги) след няколко волюма или 5 години някъде,дано да се случи нещо интересно Просто полудялата Каска си изпълна ролята още тогава,когато Гътс се опита да я изнасили (и май тогава му беше и последния интересен сериозен монолог) И това беше преди повече от 10 волюма И аз затова мрънкам,от тогава когато се реши да я спасява,10 волюма има само скучни магически приключения с неговия екипаж И мисля,че това никога няма да свърши вече Просто преди 2 години като видях,че може да има аниме по Берсерк се изкефих на макс,а сега честно казано ми е все тая Но времето ще покаже дали този ,,never ending quest to save my girlfriend" някога ще свърши
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Нед Апр 03, 2011 12:02 pm |
evip |
|
|
|
А,значи първите три волюма се случват след 13-ти волюм дефекто(чак сега зацепих като потърсих в интернет за timeline) Аз мислех,че те още не са се случили,защото никъде не се обяснява,че са минали,просто имаше едно ,,след две години" и гледаме Гътс в една гора и почва арката с онова момиче апостол,което иска да е елф Явно надеждата умря,поне така мислех,че ,,бандата" е възможно да се разпръсне и да остане само Гътс,който е воден към омразата си към Грифит(както в първите три волюма) Но явно тъмната история стана фентази магическо приключение с малко кръв и това никога няма да се промени Жалко,беше една супер добра манга до половината
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: ==||=== Berserk ====> Публикувано на: Нед Апр 03, 2011 8:29 pm |
|
shutdown |
|
|
|
evip написа: А,значи първите три волюма се случват след 13-ти волюм дефекто(чак сега зацепих като потърсих в интернет за timeline) Аз мислех,че те още не са се случили,защото никъде не се обяснява,че са минали,просто имаше едно ,,след две години" и гледаме Гътс в една гора и почва арката с онова момиче апостол,което иска да е елф Явно надеждата умря,поне така мислех,че ,,бандата" е възможно да се разпръсне и да остане само Гътс,който е воден към омразата си към Грифит(както в първите три волюма) Но явно тъмната история стана фентази магическо приключение с малко кръв и това никога няма да се промени Жалко,беше една супер добра манга до половината Мда добре че е "малко" кървава аз по кървава манга честно казано не съм чел (ако някой знае да казва ) ето един малък списък с estimated убийствата на нашия юнак http://skullknight.net/encyclopedia/gutskillroster.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|