Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Препоръки и идеи за подаръци - какъв подарък да купя?!
МнениеПубликувано на: Пон Фев 02, 2009 12:47 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Винаги е мъкаво, като трябва да се избира подарък, особено за човек, който добре познаваме и знаем, че редовните неща не върви някак да минат... А от друга страна не са много тези от нас, които могат да си позволят да купят нещо по-скъпо сами... Балансът между добър, оригинален и не-много скъп подарък понякога е голямо напрежение.. За това правя тази тема, в която заедно да съберем всички възможни подаръци и да сме спокойни занапред!
Темата се надявам да се развие в 2 насоки
- Бързи въпроси от типа "RQ подарък за хххх" ..
- Списък с популярни (и не толкова) подаръци според пол/възраст/интереси/събития

За първото може да се грижим всички, пък модерите ще им е и чист раздела.. :thumb:
За второто аз когато мога или по преценка на модераторите, първия ми пост ще бъде претакван колкото е нужно, за да стане списък :peace:

Мъже

Жени

Възраст

За деца (1-6 годшина възраст)

За подрастващи (7-14 г.в.)

За (тъй наречените) тийн ейдж-ъри

За млади хора (18-35)

За големи хора (35+)

18+ подаръци
Ако нямате навършени 18 години, не поглеждайте този списък!

Събития, Празници

Именни дни

Рожденни дни

Годишнини

14ти Февруари

Март месец

8ми Март

Великден

Коледа

Нова година

Интереси

Аниме / Манга / Хентай

Уникални

Профил  

Заглавие: Re: Препоръки и идеи за подаръци - какъв подарък да купя?!
МнениеПубликувано на: Пон Фев 02, 2009 4:52 pm 
Аватар

Не толкова от богатия си опит колкото от няколко проведени по този повод разговори мога да кажа не копувайте на жена:
- дрехи - шанса да купите нещо и да се хареса е малак. трябва да се знае точния размер на дрехата и дали и харесва за да няма после неприятна изненада.
- парфюми, козметика - същото като горното.
- събирачки на прах - всякакви джунднурии, на които целта им е да седятна бюро, витрина.
Има много неща, които може и неможе да се подарява на една жена, за всяка възраст, отношения и т.н. си има подходящи подаръци. Винаги обаче трябва да се спазва едно правило. Независимо какво се копува, трябва да сте сигурни че жената има нужда от него (харесва и), издайнически ви е намекнала че харесва това или онова. Да се купи някоя дреха, предмет, украшение дори и дори да е много хубава/о (според момчето) и маркова/о ако не познавате добре жената и дали би сложила, ползвала това което сте купил, шанса да се разочарова от вас е голям.
Това е списък от подаръците получени от приятелки от които са останали меко казани разочаровани или очудени
- захарница, солница
- нещо подобно на саксийка с капаче за слагане на джунджуриики в него
- гаджето на една приятелка е от Швеция и от там и носеше куп дрехи, от които тя си харесваше и носеше само по 2-3 от 10.

Това, което мисля, че е универсален подарък за всички жени са си цветята. Може да е изтъркано, но ако знаете какво точно цвете и е любимото и ако е поднесено както трябва няма да я разочаровате.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2009 8:04 am 
Аватар

Уаа не знаех,че в Бг можеш да намериш бобината на Тесла.Май ще я взма за някой РД.Само 60 лева е.

МнениеПубликувано на: Вто Фев 17, 2009 6:37 pm 
Аватар

междудругото, сами сайт, от където си дал линк за плазмената лампа, съдържа всевъзможни уникални, забавни и много безсмислени неща xD

МнениеПубликувано на: Нед Апр 12, 2009 4:43 pm 

сайта се казва BezPaniкa.com от там исках да си купя въртолетче преди и да има много максимално безполезни джунджурий, които обаче правят деня ни по-весел х :P

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 28, 2009 1:32 pm 
Аватар

По-добре махнете item-a 'свещ' от каквито и да било списъци - ако ще и за Коледа да е. Свещите бяха много популярни преди няколко години, но ми се струва невероятно клише да подариш свещ. Това пожелание да те огрее ли е? По едно време миналата година чух, че на някаква мома за рд й подарили САМО свещи. 10+ човека и един май й беше подарил картина; толкова много били свещите, че ЕДНА Й СЕ ПОВТАРЯЛА. Свещи подаряват само тия, които не могат да измислят нещо друго за подарък.

На момиче можете да подарите вратовръзка - на "Граф Игнатиев" ги има под път и над път - във всякакви цветовеи с картинки и т.н.

За дрехите наистина не е много удачно да се подаряват, но все ще се намери някой тип, който да знае какъв е размера на човека - оттам може да се направи един супер оригинален подарък: тениска с уникална щампа.

За попреминалите тийнейджърска възраст най-добър подарък е някакъв ваучер. Или Spa терапия ;]

Ако на някой са му допаднали идеите ще постна още шитни като ме отмързи.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 28, 2009 9:08 pm 
Аватар

За РД като цяло, влизаш в рандъм магазин за левче или ""антикварен"" и взимаш някаква мъде ин чайна джунджурия. Аз лично винаги съм се кефилъ на разни безполезни дранкалки. Пък и не са много скъпички. (песъчно чъсовник ,тарамбушка, неква фигуркъ, а-у ). Съшоо, за момиче, да не забравим доброто старо банално плюшено играчка, което мисля че винаги ще е актуално.

п.п. Т'ва за свещите не го знаех, всъщност никога не бих помислил да подара свещ на човек, трябва да е неква мноого хай-тек, та да ми фани учото.

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 25, 2009 11:02 pm 
Аватар

Ми ддз, аз винаги гледам да подяря нещо, което сам или с помоща на познати съм го направил и да не е много скъпо. Ако се се сещам за нещо такова, просто измислям нещо да купя. Последния път за коледа, на приятелката и братовчедка и взех едни комплектчета от магазини Casiopea. Вътре имаше свещ, ароматен сапун,кремче и още няква глупост и едно беше на стойност 30 кинта, но определено си заслужаваше

С най-добрия ми приятел направихме рамка със снимка, което като натиснеш едно копче и ти осветява някъв надпис (какъвто ти си избереш, разбира се.)
Беше много оригинално и определено беше адски евтино
За 2 броя ни излезе общо около 15 кинта

За следващия повод или по-скоро за следващия рожден ден на приятелката съм и измислим подарък, който се надявам да не излезе повече от 20 кинта и със сигурност много ще и хареса
Има една картина, в която може да се каже, че е влюбена
Веднъж си говорехме и каза, че винаги си е представяла една стая(чисто бели стени), без прозорци, без врати, просто с 2 бели стола и въпросната картина овисена на стената.
Та, решил съм аз да и направя такъв макет, първо, ще стане адски лесно, второ знам, че адски много ще и хареса ;)
Аз трябва само да купя 2 малки дървени столчета (бели), да направя едно малко хубаво копие на картината, да направя една рамка, и да направя нещо като сцена, с 2 завеси, които като се отворят просто ще се показва това, което тя е искала. ^^
да се надявам, че ще успея да го направя.

П.П. - не знам дали трябваше да ви разказвам всичко това, ама просто казвам и моята идея ; ))))

МнениеПубликувано на: Съб Юли 25, 2009 11:06 pm 
Аватар

една поправка - тийнейджърите започват от 13 годишна възраст и завършват до 19 годишна възраст :lol:

1-4 - играчки
4-9 книжки или занимателни неща
3-11 енциклопедии
11-15 техника и други неща
15-19 техника и момичета/момчета
19- и нататък - стриптизьори/стриптизьорки =))

Благодарение на Ahinora Sakarska и Hinata_foxy ;3
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 26, 2009 8:51 am 
Аватар

soul_eater11 написа:
една поправка - тийнейджърите започват от 13 годишна възраст и завършват до 19 годишна възраст :lol:

1-4 - играчки
3-11 енциклопедии

интересно ми е на 1 годишно детенце каква играчка ще дадеш ? :o
Биберон ? Не знаех, че е играчка.

3-11 енциклопедии

от 3 годишни да четат ентиклопедии ? ? ?
браво бе ... много са били умни 3 годишните ...

МнениеПубликувано на: Нед Юли 26, 2009 7:59 pm 
Аватар

soul_eater11 написа:

1-4 - играчки
3-11 енциклопедии

съжалявам - грешка при писането

1-4 - играчки
9-11 енциклопедии
19- и нататък - стриптизьори/стриптизьорки :lol:

Благодарение на Ahinora Sakarska и Hinata_foxy ;3
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 26, 2009 8:05 pm 
Аватар

Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
Енциклопедии за подаръци?
Техники? >.< Това е раздел Лични проблеми. Няма човек за всеки повод на 16 годишния си брат примерно да купува техника щот е 16 годишен. Момичета/Момчета. Това подарък ли е? ффс.
Доста неподходящ списък

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 29, 2009 2:13 am 
Аватар

Като стане дума за оригинални подаръци, имам няколко основни източника за пазаруване, които ще се постарая да опиша без прекалено много хвалебствия и отклонения. Ще покажа и някои от стоките им, които поне мен ме впечатляват най-много, а и не са на твърде високи цени. В края на поста ще обърна внимание и на други подаръци.
Между другото, можете да погледнете и моя импровизиран е-шоп - предлагам хартиени подаръци и декорация за подаръци (цветчета и подобни) - готови или по поръчка.

Някои пояснения:
1. Под "евтин" и "не особено скъп" подарък разбирам артикул до 15 лв., така че съм подбирала именно такива стоки (ако не броим секс таймера и оригами комплекта от "Без паника").
2. В настоящия пост съм се опирала на онлайн изданията на разглежданите магазини. Както се досещате, те не побират и описват абсолютно всичко, което даденият магазин или верига магазини предлага. Затова имайте предвид, че ако отидете на място, ще откриете доста по-голямо разнообразие от стоки. Също така държа да отбележа, че различните магазини от една и съща верига предлагат различни неща - ето ви още по-голямо разнообразие.

Надявам се, че предложенията ми ще бъдат от полза на някого.

"Умбопо" ~ http://www.umbopo.com
Първа моя дестинация и най-любимо място. Във веригата магазини "Умбопо" можете да намерите предимно бижута от мъниста, но има и сребърна бижутерия, свещи, наргилета, декоративни украшения, екзотични прибори и съдове, кутии и кутийки, музикални инструменти и какво ли още не. Магазините продават и мъниста насипно, така че можете сами да изработите уникални бижута и украшения. Продаваните артикули са изработени предимно от керамика, дърво, бамбук, стъкло, но ще срещнете и метални, платнени, плетени и други. Поради липса на онлайн магазин ми е невъзможно да представя отделни артикули с техните цени, но имате думата ми, че можете да намерите подаръци на много ниски и разумни цени.
И накрая нещо страхотно за тези, които все пак не могат да изберат подарък, а са сигурни, че получателят би се зарадвал на нещо от този магазин - имате възможност да подарите ваучер. Вие определяте стойността му, а този, на когото ще го подарите, сам избира какво да си купи за тази сума. Ваучерът е подходящ при събиране на няколко човека за общ подарък и е добър начин да се измъкнете от задължаващото избиране на един определен артикул.

Магазините "Умбопо" можете да намерите в София на улица "Хан Крум" № 20 (в близост до Малките пет кьошета), на булевард "Скобелев" № 44 (в близост до Руски паметник) и на улица "Аксаков" № 30 (в близост до Народното събрание); в Пловдив на улица "Йоаким Груев" № 34 и на улица "Райко Даскалов" № 55; в Бургас на улица "Антим І" № 35 и в Созопол в Стария град.

"No Name" ~ http://www.noname-bg.com
Ето един магазин, в който ще намерите изключително и само мъниста и мънистени бижута. Същински рай за фенове на керамиката като мен. От сайта можете да се запознаете с голямото разнообразие и вариации на предлаганите бижута, както и да поръчате готови модели или само мъниста.
В тази верига магазини ще намерите гердани, гривни, обеци, ключодържатели и други аксесоари, направени от керамични, стъклени, метални и естествени (камъчета и подобни) мъниста. За скромната цена от 10 лв. можете да закупите и комплект "Направи си сам твое бижу", а на място във всеки един магазин могат да ви изработят бижу по ваш вкус с избрани от вас цветове и мъниста.

До тези магазини можете да се доберете в София на улица "Кърниградска" № 14 (недалеч от НДК), на улица "Кракра" № 19 (в близост до Софийския университет) и на булевард "Патриарх Евтимий" № 9 (в близост до Попа); във Велико Търново на улица "Георги Мамарчев" № 14 и на улица "Независимост" № 38; в Русе на улица "Уилям Гладстон" № 13 и в Несебър в Стария град (при църквата "Пантократор"; работи само през лятото).

"Мухоморка" ~ http://www.muhomorka.biz
Доста посещаван от мен магазин и то по обясними причини. Тук можете да намерите всякакви джаджи, като дори тези от типа "съществувам, за да хващам прах" си заслужават да бъдат купени и подарени.
За да се ориентирате в многообразието на предлаганите стоки, разгледайте онлайн магазина. Ето и моите топ предложения:

Магазините "Мухоморка" можете да намерите в София на улица "Цар Шишман" № 45 (между площад "Славейков" и Попа) и на улица "Г. С. Раковски" № 178 (в близост до НДК); във Велико Търново на улица "Стефан Стамболов" № 32 и в Несебър на улица "Месембрия" № 40. В София се намира и единственият по рода си анти-фешън детски магазин на улица "6-ти Септември" № 43 (в близост до Малките пет кьошета). В него можете да намерите оригинални дрехи, аксесоари и играчки за деца от 0 до 12 години.

"Без Паника" ~ http://www.bezpanika.com
Много добро място за всякакви нестандартни джаджи, които на всичкото отгоре са използваеми и занимателни, което изключва варианта да бъдат поставени на рафтче и да хващат прах.
Тъй като темата акцентира върху оригинални, но евтини подаръци, по-долу съм изброила няколко подбрани не особено скъпи джаджи, които можете да закупите от този магазин. Имайте предвид, че доста артикули (засега) не са подробно описани в сайта и можете да ги разгледате само на място.

Новият магазин се намира в София на улица "Юри Венелин" № 4 (в близост до Попа), а старият магазин на улица "Виктор Григорович" № 33 (в близост до Александровска болница) вече помещава и артикулите на "Злодеят Румпелщилцхен", на които се спирам по-долу.

"Артлайн" ~ http://www.artline-comics.net / http://www.artline-comics.com
Арто-лайно, казано по японски му (не че магазинът е японски или нещо такова... просто аз обичам да се гавря така). Раят за почитателите на комикси и екшън фигурки. За съжаление, в момента обновяват сайта и онлайн магазина си и затова не мога да покажа кой знае колко, но е достатъчно да кажа, че в тук ще намерите от големи количества разнородна манга през още по-големи количества комикси на Marvel и други студиа до фигурки от Lord of the Rings, Heroes, Harry Potter, Alien Vs. Predator, The Sipmpsons, Naruto, Ghost in the Shell, Corpse Bride, герои от компютърни игри и прочее. Имат също по-дребни артикули като ключодържатели, значки и амулети (тип огърлицата на Tsunade от Naruto и алхимически знаци от FullMetal Alchemist). Продават също костюмчета за дребосъците, така че ако мислите да организирате рожден ден с маски и костюми за някое племенниче или братовчедче, магазинът ще задоволи и тази потребност.

Магазинът се намира в София на площад "Райко Даскалов" № 1 (на улица "Солунска", в близост до площад "Славейков").

"ДЮК" ~ http://www.magazinche.com
Още една дестинация за феновете на арт подаръци. Тук ще намерите буквално прекалено много неща. Загледайте се само в категориите: rasta, абитуриентски грим, африкански фигурки, българска традиция, валентинки, върви, гоблени, джиджавки и измишльотини, живопис, кован метал, лъжици, музика, мъх, покривки, тел, тютюни за наргиле, цветя в консерви, чай, шноли. Менюто вдясно ви предлага избор на предметите по материала, от който са направени. И това е само мъничка част от невероятната мешаница от артикули, които този магазин предлага. Тъй като даже аз се чудя къде най-напред да гледам, засега ще пропусна "спойлера" с подбрани стоки. Просто разгледайте.

За да пазарувате на място отидете в София на улица "Крум Попов" № 31 (в жк. "Лозенец").

"Злодеят Румпелщилцхен" ~ http://www.rumpel.bg
Предлагат голямо разнообразие от атрактивни занимателни стоки. Ако сте цирков артист, ще ви се харесат особено много.
Тук ще намерите: хвърчила на цени от 9 до 240 лв.; жонгльорски артикули (от 5 до 48 лв.); моноцикли и кокили (от 120 до 920 лв.); бумеранги, фризбита и други "игри за умения" (от 8 до 38 лв.); ефектни вятърни джаджи (от 8 до 62 лв.); голямо разнообразие от йо-йо (от 14 до 90 лв.) и пауърболи (от 35 до 260 лв.)

Магазинът се намира на улица "Виктор Григорович" № 33 (в близост до Александровска болница).

"Ателие Мънисто" ~ http://www.manisto.com
За да не ви отегча тотално с разни мънистени неща, не избрах магазин, който да ви пробутва още мънистени бижута и аксесоари, а ателие, което предлага декорация за сватби; сватбени сувенири и книги; луксозни сватбени и ритуални комплекти; ритуални свещи и украса за свещи; аранжировки на цветя за различни случаи и места; бутониери; аксесоари за коса; изготвяне на покани; кутии за подаръци; кошнички; възглавнички; аксесоари и сувенири по повод кръщене; подаръци за Свети Валентин, както и други декоративни джаджи, рамки за снимки, свещници и прочее.

Всичко това можете да намерите в София на булевард "Евлоги Георгиев" № 47.

"Бамбукту"
Слагам го към края не само защото си няма сайт, чрез който да го рекламирам, а и защото е един скъпичък магазин. Специализира - както подсказва и името му - в продажба на мебели и интериорно обзавеждане от бамбук. Ще срещнете също махагонови и ратанови мебели и екзотични сувенири.

Магазинът се намира в София на улица "Г. С. Раковски" № 99.

Полезни сайтове

"Индивидуални" подаръци
Демек разпръснати идеи за други подаръци. Учудващо е за колко неща може да се сети човек, ако се позамисли. Въпросът е, че никога не успява да се замисли, когато му остава един ден до празника, на който е поканен, а подарък все още не е купен... Долуизброените предложения не са подредени в някакъв специален ред - писала съм ги в реда, в който са ми хрумнали, докато съм се оглеждала из стаята.

Подаръци тип "Направи си сам"
Подкрепям тенденцията на KoCTeH с подаряването на ръчно изработени неща. Те, разбира се, не винаги се получават перфектни или като купени от магазин, но ако са предназначени за близък човек, определено ще го докоснат много повече, отколкото купен подарък. Същото важи, но вероятно в по-малка степен, и за не толкова близки приятели и роднини. При всяко положение обаче ми се струва, че мисълта "Този човек си е направил труда да създаде нещо лично за мен" би задоволила и най-капризния празнуващ. А и така се получават наистина уникални и неповторими подаръци.
Ако сте решили, че искате да изработите собственоръчно подарък, и сте сигурен, че би се харесал на получателя, но не знаете какво точно да направите, ето няколко насоки:

(Да, писах го почти цял ден и пак не съм достатъчно доволна...)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 28, 2009 9:03 pm 
Аватар

За така наречените фенове на Батман или другите такива може да подарим "кукличка" със клатеща глава
Например таква ТуК

МнениеПубликувано на: Пет Авг 28, 2009 9:15 pm 
Аватар

Зависи от това как според теб ще реагира човека на който го подаряваш.
Ако има чувство за хумор, сигурно ще му хареса :thumb:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]