Винаги е мъкаво, като трябва да се избира подарък, особено за човек, който добре познаваме и знаем, че редовните неща не върви някак да минат... А от друга страна не са много тези от нас, които могат да си позволят да купят нещо по-скъпо сами... Балансът между добър, оригинален и не-много скъп подарък понякога е голямо напрежение.. За това правя тази тема, в която заедно да съберем всички възможни подаръци и да сме спокойни занапред! Темата се надявам да се развие в 2 насоки
- Бързи въпроси от типа "RQ подарък за хххх" .. - Списък с популярни (и не толкова) подаръци според пол/възраст/интереси/събития
За първото може да се грижим всички, пък модерите ще им е и чист раздела.. За второто аз когато мога или по преценка на модераторите, първия ми пост ще бъде претакван колкото е нужно, за да стане списък
Спойлера:
Очакват се предложения
Жени
Спойлера:
Очакват се предложения
Възраст
За деца (1-6 годшина възраст)
Спойлера:
Очакват се предложения
За подрастващи (7-14 г.в.)
Спойлера:
Очакват се предложения
За (тъй наречените) тийн ейдж-ъри
Спойлера:
Очакват се предложения
За млади хора (18-35)
Спойлера:
Очакват се предложения
За големи хора (35+)
Спойлера:
Очакват се предложения
18+ подаръци Ако нямате навършени 18 години, не поглеждайте този списък!
Спойлера:
Очакват се предложения
Събития, Празници
Именни дни
Спойлера:
Очакват се предложения
Рожденни дни
Спойлера:
Очакват се предложения
Годишнини
Спойлера:
Очакват се предложения
14ти Февруари
Спойлера:
Очакват се предложения
Март месец
Спойлера:
Мартенички
8ми Март
Спойлера:
Очакват се предложения
Великден
Спойлера:
Кошница с подаръци(яйца/шоколадови изделия и други дреболийки)
Коледа
Спойлера:
Свещ Украса (за елхата или дома) Шоколадово изделие Книга Коледна рамка за снимка Пуловер Ръкавици Коледна звезда ( растението ) Мобилен телефон
Не толкова от богатия си опит колкото от няколко проведени по този повод разговори мога да кажа не копувайте на жена: - дрехи - шанса да купите нещо и да се хареса е малак. трябва да се знае точния размер на дрехата и дали и харесва за да няма после неприятна изненада. - парфюми, козметика - същото като горното. - събирачки на прах - всякакви джунднурии, на които целта им е да седятна бюро, витрина. Има много неща, които може и неможе да се подарява на една жена, за всяка възраст, отношения и т.н. си има подходящи подаръци. Винаги обаче трябва да се спазва едно правило. Независимо какво се копува, трябва да сте сигурни че жената има нужда от него (харесва и), издайнически ви е намекнала че харесва това или онова. Да се купи някоя дреха, предмет, украшение дори и дори да е много хубава/о (според момчето) и маркова/о ако не познавате добре жената и дали би сложила, ползвала това което сте купил, шанса да се разочарова от вас е голям. Това е списък от подаръците получени от приятелки от които са останали меко казани разочаровани или очудени - захарница, солница - нещо подобно на саксийка с капаче за слагане на джунджуриики в него - гаджето на една приятелка е от Швеция и от там и носеше куп дрехи, от които тя си харесваше и носеше само по 2-3 от 10.
Това, което мисля, че е универсален подарък за всички жени са си цветята. Може да е изтъркано, но ако знаете какво точно цвете и е любимото и ако е поднесено както трябва няма да я разочаровате.
_________________ Най обичам гол по плажа аз да тичам ! ! ! Мечо пух: Колкото повече, толкова повече. И каза Господ: Да нямаш друг Георги освен мене и неспоменавай напразно името Жоро.
Заглавие: Re: Препоръки и идеи за подаръци - какъв подарък да купя?!
Публикувано на: Пон Фев 09, 2009 8:04 am
voin_bg
сайта се казва BezPaniкa.com от там исках да си купя въртолетче преди и да има много максимално безполезни джунджурий, които обаче правят деня ни по-весел х
По-добре махнете item-a 'свещ' от каквито и да било списъци - ако ще и за Коледа да е. Свещите бяха много популярни преди няколко години, но ми се струва невероятно клише да подариш свещ. Това пожелание да те огрее ли е? По едно време миналата година чух, че на някаква мома за рд й подарили САМО свещи. 10+ човека и един май й беше подарил картина; толкова много били свещите, че ЕДНА Й СЕ ПОВТАРЯЛА. Свещи подаряват само тия, които не могат да измислят нещо друго за подарък.
На момиче можете да подарите вратовръзка - на "Граф Игнатиев" ги има под път и над път - във всякакви цветовеи с картинки и т.н.
За дрехите наистина не е много удачно да се подаряват, но все ще се намери някой тип, който да знае какъв е размера на човека - оттам може да се направи един супер оригинален подарък: тениска с уникална щампа.
За попреминалите тийнейджърска възраст най-добър подарък е някакъв ваучер. Или Spa терапия ;]
Ако на някой са му допаднали идеите ще постна още шитни като ме отмързи.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
За РД като цяло, влизаш в рандъм магазин за левче или ""антикварен"" и взимаш някаква мъде ин чайна джунджурия. Аз лично винаги съм се кефилъ на разни безполезни дранкалки. Пък и не са много скъпички. (песъчно чъсовник ,тарамбушка, неква фигуркъ, а-у ). Съшоо, за момиче, да не забравим доброто старо банално плюшено играчка, което мисля че винаги ще е актуално.
п.п. Т'ва за свещите не го знаех, всъщност никога не бих помислил да подара свещ на човек, трябва да е неква мноого хай-тек, та да ми фани учото.
Публикувано на: Съб Юли 25, 2009 11:02 pm
KoCTeH
Ми ддз, аз винаги гледам да подяря нещо, което сам или с помоща на познати съм го направил и да не е много скъпо. Ако се се сещам за нещо такова, просто измислям нещо да купя. Последния път за коледа, на приятелката и братовчедка и взех едни комплектчета от магазини Casiopea. Вътре имаше свещ, ароматен сапун,кремче и още няква глупост и едно беше на стойност 30 кинта, но определено си заслужаваше
С най-добрия ми приятел направихме рамка със снимка, което като натиснеш едно копче и ти осветява някъв надпис (какъвто ти си избереш, разбира се.) Беше много оригинално и определено беше адски евтино За 2 броя ни излезе общо около 15 кинта
За следващия повод или по-скоро за следващия рожден ден на приятелката съм и измислим подарък, който се надявам да не излезе повече от 20 кинта и със сигурност много ще и хареса Има една картина, в която може да се каже, че е влюбена Веднъж си говорехме и каза, че винаги си е представяла една стая(чисто бели стени), без прозорци, без врати, просто с 2 бели стола и въпросната картина овисена на стената. Та, решил съм аз да и направя такъв макет, първо, ще стане адски лесно, второ знам, че адски много ще и хареса Аз трябва само да купя 2 малки дървени столчета (бели), да направя едно малко хубаво копие на картината, да направя една рамка, и да направя нещо като сцена, с 2 завеси, които като се отворят просто ще се показва това, което тя е искала. ^^ да се надявам, че ще успея да го направя.
П.П. - не знам дали трябваше да ви разказвам всичко това, ама просто казвам и моята идея ; ))))
Публикувано на: Съб Юли 25, 2009 11:06 pm
soul_eater11
Регистриран на: Пет Май 15, 2009 10:11 pm Мнения: 1161 Местоположение: Varna
една поправка - тийнейджърите започват от 13 годишна възраст и завършват до 19 годишна възраст
1-4 - играчки 4-9 книжки или занимателни неща 3-11 енциклопедии 11-15 техника и други неща 15-19 техника и момичета/момчета 19- и нататък - стриптизьори/стриптизьорки
Публикувано на: Нед Юли 26, 2009 8:51 am
KoCTeH
една поправка - тийнейджърите започват от 13 годишна възраст и завършват до 19 годишна възраст
1-4 - играчки 4-9 книжки или занимателни неща 3-11 енциклопедии 11-15 техника и други неща 15-19 техника и момичета/момчета 19- и нататък - стриптизьори/стриптизьорки
интересно ми е на 1 годишно детенце каква играчка ще дадеш ? Биберон ? Не знаех, че е играчка.
3-11 енциклопедии
от 3 годишни да четат ентиклопедии ? ? ? браво бе ... много са били умни 3 годишните ...
Публикувано на: Нед Юли 26, 2009 7:59 pm
soul_eater11
Регистриран на: Пет Май 15, 2009 10:11 pm Мнения: 1161 Местоположение: Varna
съжалявам - грешка при писането
1-4 - играчки 4-9 книжки или занимателни неща 9-11 енциклопедии 11-15 техника и други неща 15-19 техника и момичета/момчета 19- и нататък - стриптизьори/стриптизьорки
Публикувано на: Нед Юли 26, 2009 8:05 pm
Gerx
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 6:52 pm Мнения: 1848 Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
Енциклопедии за подаръци? Техники? >.< Това е раздел Лични проблеми. Няма човек за всеки повод на 16 годишния си брат примерно да купува техника щот е 16 годишен. Момичета/Момчета. Това подарък ли е? ффс. Доста неподходящ списък
Публикувано на: Сря Юли 29, 2009 2:13 am
neferet
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 4:00 pm Мнения: 894 Местоположение: beyond the eyelids
Като стане дума за оригинални подаръци, имам няколко основни източника за пазаруване, които ще се постарая да опиша без прекалено много хвалебствия и отклонения. Ще покажа и някои от стоките им, които поне мен ме впечатляват най-много, а и не са на твърде високи цени. В края на поста ще обърна внимание и на други подаръци. Между другото, можете да погледнете и моя импровизиран е-шоп - предлагам хартиени подаръци и декорация за подаръци (цветчета и подобни) - готови или по поръчка.
Някои пояснения: 1. Под "евтин" и "не особено скъп" подарък разбирам артикул до 15 лв., така че съм подбирала именно такива стоки (ако не броим секс таймера и оригами комплекта от "Без паника"). 2. В настоящия пост съм се опирала на онлайн изданията на разглежданите магазини. Както се досещате, те не побират и описват абсолютно всичко, което даденият магазин или верига магазини предлага. Затова имайте предвид, че ако отидете на място, ще откриете доста по-голямо разнообразие от стоки. Също така държа да отбележа, че различните магазини от една и съща верига предлагат различни неща - ето ви още по-голямо разнообразие.
Надявам се, че предложенията ми ще бъдат от полза на някого.
"Умбопо" ~ http://www.umbopo.com Първа моя дестинация и най-любимо място. Във веригата магазини "Умбопо" можете да намерите предимно бижута от мъниста, но има и сребърна бижутерия, свещи, наргилета, декоративни украшения, екзотични прибори и съдове, кутии и кутийки, музикални инструменти и какво ли още не. Магазините продават и мъниста насипно, така че можете сами да изработите уникални бижута и украшения. Продаваните артикули са изработени предимно от керамика, дърво, бамбук, стъкло, но ще срещнете и метални, платнени, плетени и други. Поради липса на онлайн магазин ми е невъзможно да представя отделни артикули с техните цени, но имате думата ми, че можете да намерите подаръци на много ниски и разумни цени. И накрая нещо страхотно за тези, които все пак не могат да изберат подарък, а са сигурни, че получателят би се зарадвал на нещо от този магазин - имате възможност да подарите ваучер. Вие определяте стойността му, а този, на когото ще го подарите, сам избира какво да си купи за тази сума. Ваучерът е подходящ при събиране на няколко човека за общ подарък и е добър начин да се измъкнете от задължаващото избиране на един определен артикул.
Магазините "Умбопо" можете да намерите в София на улица "Хан Крум" № 20 (в близост до Малките пет кьошета), на булевард "Скобелев" № 44 (в близост до Руски паметник) и на улица "Аксаков" № 30 (в близост до Народното събрание); в Пловдив на улица "Йоаким Груев" № 34 и на улица "Райко Даскалов" № 55; в Бургас на улица "Антим І" № 35 и в Созопол в Стария град.
"No Name" ~ http://www.noname-bg.com Ето един магазин, в който ще намерите изключително и само мъниста и мънистени бижута. Същински рай за фенове на керамиката като мен. От сайта можете да се запознаете с голямото разнообразие и вариации на предлаганите бижута, както и да поръчате готови модели или само мъниста. В тази верига магазини ще намерите гердани, гривни, обеци, ключодържатели и други аксесоари, направени от керамични, стъклени, метални и естествени (камъчета и подобни) мъниста. За скромната цена от 10 лв. можете да закупите и комплект "Направи си сам твое бижу", а на място във всеки един магазин могат да ви изработят бижу по ваш вкус с избрани от вас цветове и мъниста.
До тези магазини можете да се доберете в София на улица "Кърниградска" № 14 (недалеч от НДК), на улица "Кракра" № 19 (в близост до Софийския университет) и на булевард "Патриарх Евтимий" № 9 (в близост до Попа); във Велико Търново на улица "Георги Мамарчев" № 14 и на улица "Независимост" № 38; в Русе на улица "Уилям Гладстон" № 13 и в Несебър в Стария град (при църквата "Пантократор"; работи само през лятото).
"Мухоморка" ~ http://www.muhomorka.biz Доста посещаван от мен магазин и то по обясними причини. Тук можете да намерите всякакви джаджи, като дори тези от типа "съществувам, за да хващам прах" си заслужават да бъдат купени и подарени. За да се ориентирате в многообразието на предлаганите стоки, разгледайте онлайн магазина. Ето и моите топ предложения:
Спойлера:
Хартиена лампа - Създава загадъчна интимна обстановка. Подходяща предимно за нежния пол в не твърде детска възраст. Цена: 7,90 лв.
Дриймкетчър- Тези никога не излизат от мода, а в краен случай могат да бъдат закачени и на простора да гонят врабчетата. Хубав подарък за тези ваши познати, които си падат по пера, индианци, мистицизъм, оракулство и здравословен начин на живот. Цена: 4,90 лв.
Оригинален свещник- Колкото и банален подарък да са свещите, когато са в комплект с хубав свещник, всичко е простено. Цена: 8,90 лв. Още свещници тук (3,90 лв.), тук (5,90 лв.), тук (5,90 лв.) и тук (9, 90 лв.).
Бумеранг - Не го препоръчвам като подарък за хода с кучета, защото изработката му е прекалено фина и зъбите няма да изглеждат добре върху полираното дърво. Иначе е забавен подарък за игра на открито и впечатляване на момичета. Цена: 9,90 лв.
Шарени ръкавици - Чудесен зимен подарък за измръзващите ви приятели и роднини. Ако го комбинирате с 1-2 пакетчета "Горещи ръце" от магазин "Без паника", ефектът ще е наистина топлещ. Цена: 11,90 лв.
Мухоловка - На пръв поглед абсурден подарък, но ако получателят му е агресивен садист със склонност към масово избиване на насекоми, този електрически комаро- убивач може и да му допадне. Цена: 14,90 лв.
Мънистени, костни и кожени бижута - Дамите ги обожават. Затрупайте ги с шарени гердани и дрънкащи гривнички, и ще цъфнат в кокетна усмивка. Съобразете се все пак с предпочитанията и вкусовете на получателката, за да не се стигне до неудобната ситуация да се "любувате" на престорена радост. Този тип подаръци са подходящи предимно за тийнейджърки, но биха паснали също толкова добре както на малката ви братовчедка, така и на поузрялата ви по-голяма сестра.
Кутийчици и кутийчета - Подарявате ли бижу, хубаво е то да бъде в комплект с кутия или с една от онези мъхести велурени кесийки. Ако сте избрали кутията, това е вашият рай. В "Мухоморка" ще ви предложат най-различни размери и видове - метални, дървени, костен, естествени или с различни инкрустации и шарки. Подходящи са както за бижута, така и за други скъпи спомени. Личните ми (евтини) фаворити в тази категория са следните модели: метална кутийка с мъниста (4,90 лв.), плетена кутийка с миди (4,90 лв.), осмоъгълна дървена кутийка (6,90 лв.), дървено шкафче (14,90 лв.).
Музикални инструменти - Дори за неголяма сума можете да се сдобиете с чудесен музикален подарък за някой шумен музикален приятел. Маракасите (9,90 лв.) и пан флейтата (6,90 лв.) са личните ми фаворити от тази лека категория.
Декоративни джаджи - Колкото и недостатъци да имат, все пак предизвикват поне първоначален интерес и въодушевление, особено ако са добре изработени и оригинални. Хубав подарък за хора, които не могат да се наситят да колекционират слонове, костенурки и прочее. Също хубав подарък за притежатели на големи апартаменти или за хора, които наскоро са се преместили и разумно са се отървали от старите декорации. За ценителите на по-евтините подаръци препоръчвам малко дървено котенце (1,90 лв.), поставка за ароматни клечки от мрамор (3,90 лв.), дървено календарче (5,90 лв.), цветен дървен слон (5,90 лв.), цветна дървена риба (5,90 лв.), влечуги от плат (5,90 лв.), статуетка с костенурки (10,90 лв.).
Магазините "Мухоморка" можете да намерите в София на улица "Цар Шишман" № 45 (между площад "Славейков" и Попа) и на улица "Г. С. Раковски" № 178 (в близост до НДК); във Велико Търново на улица "Стефан Стамболов" № 32 и в Несебър на улица "Месембрия" № 40. В София се намира и единственият по рода си анти-фешън детски магазин на улица "6-ти Септември" № 43 (в близост до Малките пет кьошета). В него можете да намерите оригинални дрехи, аксесоари и играчки за деца от 0 до 12 години.
"Без Паника" ~ http://www.bezpanika.com Много добро място за всякакви нестандартни джаджи, които на всичкото отгоре са използваеми и занимателни, което изключва варианта да бъдат поставени на рафтче и да хващат прах. Тъй като темата акцентира върху оригинални, но евтини подаръци, по-долу съм изброила няколко подбрани не особено скъпи джаджи, които можете да закупите от този магазин. Имайте предвид, че доста артикули (засега) не са подробно описани в сайта и можете да ги разгледате само на място.
Спойлера:
Светещи диско топчета - Предлагат се в две разновидности: око и класическо топче. Светлината в тях се включва чрез леко потупване и създава много приятен ефект. Подходящо за голям диапазон възрасти, за двата пола и за всеки празник. А е добра играчка и за котки, така че имайте едно наум. Цена: 6 лв.
Затоплящи пакетчета- Чудесен подарък за празнуващите през студените месеци. По невероятен начин тези пакетчета осигуряват цялата топлина, за която измръзналите пръсти си мечтаят през зимата. Пъхат се в джоба на якето и притежателят им е готов да посрещне всички бели мечки и пингвини, които дебнат навън. Цена: 6 лв.
Фосфоресциращ скелет - Топ подарък за малки и големи. Получателят му първо ще се забавлява, докато го сглоби, и после, докато го гледа как призрачно се клатушка, провиснал в тъмното. Цена: 9 лв.
Метални пъзели - Едва ли има по-подходящ подарък за феновете на главоблъсканици, отегчени от кубчета на Рубик и судоку. Предизвикайте приятелите си в тази изключително умствена игра, чиято крайна цел е да отделите двете преплетени една в друга части. Несъмнено голяма занимавка за по-търпеливите и добър урок за не толкова търпеливите. Цена: 9 лв.
Четирилистна детелина - Универсален подарък, обхващащ голяма възрастова граница. По-подходящ е за нежния пол, който винаги таи суеверни надежди и вярвания в чудодейните сили на белите лястовички, облаците с форма на сърца и четирилистните детелини. Но върши работа и за всеки ваш познат, който има нужда от малко окуражаване и пробуждане на вярата в късмета. Цена: 10 лв.
Демотивационен календар - Издават ги всяка година и са много подходящи за коледен или новогодишен подарък, стига получателят да има чувство за хумор. Определено един такъв календар внася много разнообразие със своите снимки и послания, крещящо отричащи всякакъв оптимизъм и стандартни календари със сладки животинки, които ти казват: "Обичам те". Цена: 10 лв.
Свещ с изкуствен пламък- В темата стана дума за свещите и пълната им абсурдност като избор за подарък. Да, но това не важи за тази специална свещ с реалистичен изкуствен пламък, който можете не само да гасите, но и да палите с подухване. Много удобно, ако планирате романтична вечеря на свещи, а не искате да цапате покривката с восък или да подпалите пердетата. Цена: 12 лв.
Спешъл водно топче - Тази джадажа представлява истинска революция в плажните забавления, защото може да... отскача от вода. При това го прави много ефектно и гарантира часове занимавка и измисляне на щуротии. Подходяща за летните празници и любителите на морето. Цена: 14 лв.
Маркирани карти за игра - За страстните картоиграчи, които никога нямат късмет, някой човек с много свободно време е изобретил маркираните карти за игра. Фино маркирани, така че само просветените могат да разберат боята и номера като гледат гърба им, те са добър подарък за почти всеки празник. Цена: 15 лв.
Секс таймер - Въпреки гръмкото "Само за дами!", с което ни посреща описанието на този артикул, той е подходящ подарък и за някой от многото ви самоуверени приятели, които се хвалят със сексуалната си издръжливост и подвизи в леглото. Подаръкът е "адекватен" и за рождени дни, годишнини (стига брачната двойка да проявява чувство за хумор) и може би 14-ти февруари (стига да не сте на първа среща с избраника на сърцето ви). Цена: 17 лв.
Оригами комплект - Още един артикул за търпеливите трудолюбиви хора с повече свободно време, отколкото им се полага. Комплектът включва книжка с описание на основните начини на сгъване и схеми за направа на някои от най-популярните и интересни фигури, както и 64 листа цветна хартия в 4 различни размера. Подходящ подарък за всякакви празници и всеки пол. Цена: 18 лв.
Новият магазин се намира в София на улица "Юри Венелин" № 4 (в близост до Попа), а старият магазин на улица "Виктор Григорович" № 33 (в близост до Александровска болница) вече помещава и артикулите на "Злодеят Румпелщилцхен", на които се спирам по-долу.
"Артлайн" ~ http://www.artline-comics.net / http://www.artline-comics.com Арто-лайно, казано по японски му (не че магазинът е японски или нещо такова... просто аз обичам да се гавря така). Раят за почитателите на комикси и екшън фигурки. За съжаление, в момента обновяват сайта и онлайн магазина си и затова не мога да покажа кой знае колко, но е достатъчно да кажа, че в тук ще намерите от големи количества разнородна манга през още по-големи количества комикси на Marvel и други студиа до фигурки от Lord of the Rings, Heroes, Harry Potter, Alien Vs. Predator, The Sipmpsons, Naruto, Ghost in the Shell, Corpse Bride, герои от компютърни игри и прочее. Имат също по-дребни артикули като ключодържатели, значки и амулети (тип огърлицата на Tsunade от Naruto и алхимически знаци от FullMetal Alchemist). Продават също костюмчета за дребосъците, така че ако мислите да организирате рожден ден с маски и костюми за някое племенниче или братовчедче, магазинът ще задоволи и тази потребност.
Магазинът се намира в София на площад "Райко Даскалов" № 1 (на улица "Солунска", в близост до площад "Славейков").
"ДЮК" ~ http://www.magazinche.com Още една дестинация за феновете на арт подаръци. Тук ще намерите буквално прекалено много неща. Загледайте се само в категориите: rasta, абитуриентски грим, африкански фигурки, българска традиция, валентинки, върви, гоблени, джиджавки и измишльотини, живопис, кован метал, лъжици, музика, мъх, покривки, тел, тютюни за наргиле, цветя в консерви, чай, шноли. Менюто вдясно ви предлага избор на предметите по материала, от който са направени. И това е само мъничка част от невероятната мешаница от артикули, които този магазин предлага. Тъй като даже аз се чудя къде най-напред да гледам, засега ще пропусна "спойлера" с подбрани стоки. Просто разгледайте.
За да пазарувате на място отидете в София на улица "Крум Попов" № 31 (в жк. "Лозенец").
"Злодеят Румпелщилцхен" ~ http://www.rumpel.bg Предлагат голямо разнообразие от атрактивни занимателни стоки. Ако сте цирков артист, ще ви се харесат особено много. Тук ще намерите: хвърчила на цени от 9 до 240 лв.; жонгльорски артикули (от 5 до 48 лв.); моноцикли и кокили (от 120 до 920 лв.); бумеранги, фризбита и други "игри за умения" (от 8 до 38 лв.); ефектни вятърни джаджи (от 8 до 62 лв.); голямо разнообразие от йо-йо (от 14 до 90 лв.) и пауърболи (от 35 до 260 лв.)
Магазинът се намира на улица "Виктор Григорович" № 33 (в близост до Александровска болница).
"Ателие Мънисто" ~ http://www.manisto.com За да не ви отегча тотално с разни мънистени неща, не избрах магазин, който да ви пробутва още мънистени бижута и аксесоари, а ателие, което предлага декорация за сватби; сватбени сувенири и книги; луксозни сватбени и ритуални комплекти; ритуални свещи и украса за свещи; аранжировки на цветя за различни случаи и места; бутониери; аксесоари за коса; изготвяне на покани; кутии за подаръци; кошнички; възглавнички; аксесоари и сувенири по повод кръщене; подаръци за Свети Валентин, както и други декоративни джаджи, рамки за снимки, свещници и прочее.
Всичко това можете да намерите в София на булевард "Евлоги Георгиев" № 47.
"Бамбукту" Слагам го към края не само защото си няма сайт, чрез който да го рекламирам, а и защото е един скъпичък магазин. Специализира - както подсказва и името му - в продажба на мебели и интериорно обзавеждане от бамбук. Ще срещнете също махагонови и ратанови мебели и екзотични сувенири.
Магазинът се намира в София на улица "Г. С. Раковски" № 99.
Полезни сайтове
Спойлера:
~ http://www.podaraci.bg - Подараците в този сайт са разделени по пол, тематика и различни категории и можете да намерите буквално за всекиго по нещо. Има от подаръци за бебета през живи пеперуди до вибратори. ~ http://www.podaruk.net - Важи същото като за горния сайт, но тук работата е доста по-лъскава и скъпичка. ~ http://podaraci.info - Мил сайт, създаден да ви насочи и вдъхнови при избора на подарък. Няма да ви продават нищо, но дават безценни безплатни идеи. ~ http://www.dar.bg - Тук няма да намерите еротично бельо или букет колкото автомобил, но пък има био продукти, бонбониери, книги и дискове с музика, бродирани картички, рециклирани джаджи и разни други малки чудеса. ~ http://www.kuku-bg.com - Ку-ку магазин! Чудесно място както за деца, така и за по-големите фенове на парти и карнавални артикули и шегаджийски стоки. (Между другото, любовните зарчета тук са най-евтините, които съм виждала досега!) ~ http://www.natamno.com/e-shop/home.html - Онлайн магазин "На тъмно" с всичките му дрешки, обувки, обици за пиърсинг, бижута, аксесоари, сувенири и принадлежности за графити. ~ http://www.rocklandbg.com - Мьетълски шоп за секви хеви (и не чак толкова) джаджи. Ще намерите мултимедия, задоволително количество дрехи и доста аксесоари. (Учудващо, видях тениски на 2 Pac. Гръмнете ме...) ~ http://eroticshopbg.com - Не особено скъпо еротично бельо за пораснали момчета и момичета. Добър подарък за интимната половинка. Има, разбира се, и целият набор афродизиаци, камшици и секс шегички, с които да се радвате един друг.
"Индивидуални" подаръци Демек разпръснати идеи за други подаръци. Учудващо е за колко неща може да се сети човек, ако се позамисли. Въпросът е, че никога не успява да се замисли, когато му остава един ден до празника, на който е поканен, а подарък все още не е купен... Долуизброените предложения не са подредени в някакъв специален ред - писала съм ги в реда, в който са ми хрумнали, докато съм се оглеждала из стаята.
Спойлера:
1. Книгата винаги е или много подценяван или много надценяван подарък. Но не пропускайте малката подробност, че книги има всякакви и за всеки. За най-малките издават невероятно занимателни книжки с приказки с чудесни илюстрации и големи букви, за да се учат един ден да четат по тях. За не чак толкова малките има вече споменатите енциклопедии и поредици любопитни книжки, които да задоволят неизчерпаемите въпроси на подрастващите. За тийнейджърите има книги по компютърни игри, купища смешно фентъзи, забавни неангажиращи книжки за секса и купища литература как да се борят с пъпките и наднорменото тегло, как да свалят гаджета и прочее. За по-сериозните и отраснали идват по-сериозното фентъзи (ако въобще фентъзито може да бъде истински сериозно), фантастиката (която е чудесен жанр), нестандартните романи (например на Харуки Мураками), специализираната литература (компютърна, историческа, свързана с културата на някой народ и прочее). Въобще, няма какво толкова да го говоря - просто влезте в някоя от големите книжарници и все нещо ще харесате, стига да познавате достатъчно добре човека, за когото ще купувате подарък.
2. Книжките за оцветяване са един от най-добрите варианти за дечурлигата, а в някои случаи и за доста по-пораснали индивиди. Ако ваш познат страда по отминалото детство, може би е добра идея да му го припомните, подарявайки му книжка з оцветяване и моливи/флумастри/пастели. Допълнени от шеговито послание, този подарък става подходящ за почти всеки.
3. На тези, които обичат да отбиват номера с евтини (или не чак толкова) плюшени играчки, подбрани наслуки или дръпнати слепешката от рафта в магазина, ще дам един съвет - не се отказвайте от тази практика, защото момичетата все още припадат пред всичко мекичко с пластмасови очички. За да подсилите ефекта и да отклоните вниманието от факта, че за пореден път купувате плюшено мече, зайче или уотевър, внесете и елемент на изненада и оригиналност. Например завържете панделка с картичка за лапичката на избрания звяр или го допълнете с цял облак балони. Можете да купите и някакво непретенциозно бижу и да го окачите на врата на животинката (ако има врат... в днешно време всякакви неща произвеждат). Плюшената играчка може също така да бъде придружавана от кутия бонбони или бутилка алкохол. Всичко зависи от случая и изобретателността ви.
4. Пищно голямо ветрило от плътна хартия или плат с японска тематика е чудесен декоративен подарък за всеки любител на източната култура, а при желание би могъл да бъде използван и по предназначение. Прочее, стандартното ветрило е добра идея за горещините. Купете леко дървено ветрилце, допълнете го с висяща лентичка с няколко дребни мъниста и му намерете подходяща кутийка. Опаковайте кутийката, добавете картичка и вече разполагате с един изпипан и изящен, макар и скромен подарък. Върши работа дори и за момчета (тествала съм го на Wazzaaa и беше много добре приет подарък).
5. Набор ароматни клечки с поставка към тях също не е лоша идея, но трябва добре да знаете вкусовете на получателя. В тази точка добавям и етерични масла за вана и екзотични сапуни с парченца плодове в тях. Към тях може да добавите масажиращ артикул или мека кърпа за баня. Не е от най-оригиналните подаръци, но е подходяща идея за по-узрели (дърти демек) хора.
6. Абонамент за списание. Не знам как ми хрумна, но много пъти ми се е искало да се абонирам за някое списание и все не съм имала възможност. Не отказвайте на своя празнуващ познат това щастие, ако е страстен любител на някое периодично издание.
7. Диск с музика. Не знам някой да е останал разочарован от оригинален диск на любимата му банда или изпълнител.
8. Луксозна запалка, портфейл, табакера или плоска джобна бутилчица (патронче) са стандартни подаръци за зрели мъже, така че ако ви се наложи вие да избирате и купувате за някой по-възрастен роднина, имайте го предвид.
9. Фотоалбумът и рамката за снимка е хубаво не само да са оригинални и приятни за окото, но и да не се подаряват празни. За да произведат някакъв емоционален ефект, сложете и снимка/снимки на паметни моменти от познанството ви с получателя. Това 100 % ще го зарадва.
10. Въпреки че дрехите според мен са ужасен подарък, тениска с яка щампа или фейвърит група си е хубава идея. А ако получателят е металяга, имате богат избор на тениски и други аксесоари.
11. Лава лампа. Ефектна, приятна, занимателна, хипнотизираща и учудващо евтина (стига да не е от най-големите).
12. Цвете в саксия. Класически подарък за дамите. Изберете някоя шарена ефектна саксия или я "опаковайте" с хартия и панделка. Добре е цветето да е лесно за обгрижване и да не става прекалено голямо. Съобразете се с апартамента на получателя, както и с наклонностите му да се грижи или да не се грижи за цветя. Картичката с пожелания, втъкната между листата или цветовете на цветето, е също класика.
13. Любовните зарове са забавна играчка за новоизлюпени двойки, не са скъпи (8-12 лв.) и са един хубав шегаджийски подарък, който не на шега ще влезе в честа употреба за разнообразяване на сексуалния живот. Виждала съм в няколко разновидности и под различни имена - секс зарове, кама сутра зарове - но съдържанието е едно и също - хвърляш и следваш указанията.
14. Музикална тениска. Подарък убиец за феновете на дискотеки и шумни партита. Цената, естествено, не е ниска, но е чудесна идея за общ подарък.
Подаръци тип "Направи си сам" Подкрепям тенденцията на KoCTeH с подаряването на ръчно изработени неща. Те, разбира се, не винаги се получават перфектни или като купени от магазин, но ако са предназначени за близък човек, определено ще го докоснат много повече, отколкото купен подарък. Същото важи, но вероятно в по-малка степен, и за не толкова близки приятели и роднини. При всяко положение обаче ми се струва, че мисълта "Този човек си е направил труда да създаде нещо лично за мен" би задоволила и най-капризния празнуващ. А и така се получават наистина уникални и неповторими подаръци. Ако сте решили, че искате да изработите собственоръчно подарък, и сте сигурен, че би се харесал на получателя, но не знаете какво точно да направите, ето няколко насоки:
Спойлера:
1. Ако умеете да рисувате, една майсторски изпълнена картичка или рисунка са най- близкото до ума, което можете да направите. Картичката може да изумява не само с художественото ви изпълнение, но и с размерите си, а ако я допълните с цветя или балони например, подаръкът ще си е баш подарък. Рисунката пък можете да поставите в ръчно изработена или купена рамка. Ако пък сте от най-мераклиите, можете да направите цял комикс - определено усилията ви няма да останат неоценени.
2. Рамките за снимки може да са много досаден подарък, но пък са лесни за изработка, а резултатът може направо да ви учуди. Ако изберете такъв тип подарък, задължително го подарете заедно с добре подбрана снимка, тъй като иначе губи чара и емоционалния си заряд. В този смисъл рамката за снимка е по-подходяща за близки хора.
3. Ако сте от по-сръчните и с повече свободно време, пейпъркрафт или оригами са чудесен подарък за абсолютно всеки, тъй като предлагат множество форми и варианти. Моделите могат да се намерят и в интернет с подробни инструкции, така че от вас се изисква да се запасите с хартия, ножица, лепила и търпение. Ако тази идея ви допада като вариант за подарък или бъдещо хоби, можете да посетите блога ми, за да се ориентирате за какво става дума.
4. Ръчно изработените бижута също не са лош вариант. Никога няма да забравя как за един рожден ден Mao ми предостави хартиена кутийка с пръстен и гривна в нея и доволно съобщи, че сама е направила всичко (като изключим едната част на кутийката, която беше дело на Dizzy). Тогава това ми направи страшно силно впечатление, защото не си представях, че някой ще седне сам да прави бижута и кутийки, след като могат да се купят на толкова места. Мисълта ми е, че жестът е запомнящ се. С материали за изработката на бижута можете да се сдобиете от магазините за мъниста ("Умбопо", "Мънисто"), от "Слънчоглед" и от други по-тясно специализирани магазини (ако сте попадали на такива).
5. Докато сме на тема бижута - плетените аксесоари също са добър вариант. Било то гривна от прежда или ключодържател от сламки, никога не излизат от мода и винаги предизвикват радост у получателя.
6. Украсете буркан. Защо - ще попитате - буркан, а не класическата бутилка? Защото бурканът е много по-функционален. Докато бутилката може да се използва само като ваза за 2-3 цветя или украшение, бурканът може да приюти не само някое пищно букетче дребни цветя, но да се превърне и в купичка за джаджи или дори в свещник. Идеята за свещ в буркан ми дойде от Vegi House и така си направих цветен висящ на връв буркан, който създава много успокояваща атмосфера, когато вътре се запали малка свещ. За украсата на вашия буркан можете да използвате боя за стъкло или да го облепите с хартия, която после да боядисате. Не са изключени и всякакви импровизации с камъчета, миди, разноцветни хартии, станиол и каквото ви хрумне. Ако ще подарявате буркана в комплект със свещ, внимавайте украсата да не е твърде плътна и да спира светлината на свеща.
(Да, писах го почти цял ден и пак не съм достатъчно доволна...)
Публикувано на: Пет Авг 28, 2009 9:03 pm
SpellBound
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения