AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Правила на форума :!:
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=68&t=1215
Страница 1 от 1

Автор:  SayanMk [ Сря Сеп 07, 2005 10:27 pm ]
Заглавие:  Правила на форума :!:

I. Общи правила:
  1. Не обиждайте други потребители на форума. Ако имате проблем с някой потребител или сте обект на проблемно отношение - консултирайте се с модератор или главен модератор.

  2. Не пускайте съдържание включващо расизъм, шовинизъм, наркомания, извращения, детска порнография и всякакви подобни материали, които могат да породят скандали/лоши спомени у потребителите. Пускането на подобни материали води до перманентен бан.

  3. Материали за незаконни продукти (кракове/серийни номера/хакове и т.н.) както и обекти на авторско право (лицензирани филми/музика/и др. в България) са изрично забранени.

  4. Забранено е съдържание с връзки/материали с цел реклама! Забранени са линкове, банери, etc. на сайтове, организации или частни лица, с които AnimeS-bg.com няма сключено медийно партньорство или друг вид взаимоотношения. Изключение правят download линковете, сайтовете за масово забавление (като youtubе, zazz, etc.), но само когато целта на връзките не е реклама! *Виж правилото за подписи за позволена реклама.

  5. Забранява се двойна, тройна и т.н. регистрация в сайта с цел гласуване/спам, включително и други опити за измама (избягване на временен бан, например). Подобни прояви ще бъдат безвъзвратно наказвани с вечен БАН не само за допълнителната регистрация, а и за "оригиналния" Ви юзър!

  6. Всички мнения, включително заглавия на теми, трябва да бъдат на кирилица, когато пишете на български! Ако нямате кирилизатор, във форума има вграден такъв!

   6.1. Не използвайте символи вместо букви - о - 0, а - @, т - 7, ч - 4, ш - 6 и др.
   6.2. Не пишете с главни букви (това се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН).
   6.3. Забранено е и писането на свързани/залепени думи и символи с повече от 40 знака (включително и емотиконки).

II. Аватари и подписи:
  1. Аватарите могат да бъдат до 200x200 пиксела и до 400 kB.

  2. Подписите трябват да бъдат с големина до 800x250 пиксела (която включва текст и/или картинки). Може да съдържат текст с големина между 85 и 100 (малък или нормален шрифт) и картинки (но не по-големи от 500 kB). Също така спойлер и видео таговете са забранени за използване в подписите.

  3. Линковете в подписите Ви са разрешени, но линкове към забранени или нарушаващи правилата страници (по точки I.2. и I.3.) ще бъдат премахвани.

III. Пускане на теми:
  1. Не пускайте повтарящи се теми! Ако се съмнявате или не знаете дали темата е пускана, ползвайте търсачката :!:
  Ако не можете, >тук< ще се научите как.

  2. Теми, които не отговарят на разделите си, ще бъдат местени/заключвани или изхвърляни в зависимост от случая.

  3. Пишете адекватни заглавия на темите - заглавието на темата трябва да подсказва максимално за какво е тя.
  Заглавието може да има 60 символа - използвайте ги пълноценно без знаци за излишно повторение.

  Тоест, не поствайте заглавия подобни на:
   "Неееееее ><"
   "какво стана?????"
   "ПРОБЛЕМ!!!!1!!11"

IV. Писане на постове:
  1. Задължително е писането във вид на "чист текст" на кирилица (от правило I. 6.):

   1.1. Не използвайте наклонени, удебелени, цветни и/или огромни шрифтове като основни.
   1.2. Не прекалявайте с емотиконките и прекомерното използване на пунктуационни знаци (!!!!!???!!11!!oneone).
  2. Забранява се спамът: "безсмислено постване"/"постване за бройка (мнения)", пускане на празни мнения или такива само с емотиконки и т.н. :)

  3. Избягвайте флууд: усилен и концентриран поток от безсмислени мнения. Това са масовите 'цитати на цитати', циране на предно-написалия, чат и т.н.

   3.1. Ако цитирате огромен пост, премахнете написаното и го заместете с "...". В противен случай мнението Ви може да бъде изтрито заради флууд!
   3.2. (препоръка): Ползвайте бутона "писане на отговор: Изображение" вместо "цитат: Изображение" за мнения, които са точно над Вашето (изцяло цитиране на предно-написалия), освен ако поста Ви не отива на нова страница от темата или в друг случай, когато цитат е наложим :Р.
  4. Ограничавайте се от разговори извън темата - "off-topic". Форумът НЕ Е чат: ако искате да си говорите лично с някой от форума, правете го на 'Лично съобщение' (PM) или по друг начин, но не и в темите.

  5. Двойното (и повече) постване е забранено, освен в случаите, когато вторият пост е с 12+ часа разлика от първия. Не забравяйте за бутона "Edit" в горния десен ъгъл на своите мнения. Така може да добавите нещо, ако е необходимо.

  6. Забранено е пускането на картинки или поредица от картинки в един пост с ширина над 800 пиксела и височина над ~ 1000 пиксела. За по-големи картинки използвайте линкове или thumbnails.

V. Други правила:
  1. Oтделните раздели имат допълнителни правила и забележки, отнасящи се само за тях. Те имат същия авторитет като тези тук, така че им обърнете внимание.

  2. "Това, че не си знаете правата и задълженията, не Ви прави имунизирани към тях". Хубаво е да имате представа за тях! (;

  3. Екипът на AnimeS-bg.com си запазва правото да променя правилата на форума като съобщава за съответните промени на потребителите.

  4. Когато имате коментари, забележки към модераторски решения, предложения за форума и сайта или въпроси относно правилата - моля, ползвайте настоящия раздел (Предложения, въпроси и проблеми) или се обърнете към съответния модератор. Екипът на AnimeS-bg.com си запазва правото да не обръща внимание на постове/теми на подобна тематика, които не са в този раздел или на ЛС и да ги възприема като спам.

  5. Посещаването на секция Hentai е забранено за непълнолетни! По закон това значи, че хора до 18 годишна възраст нямат право да посещават раздела. Екипът няма възможност да проверява потребителите си, нито е наше задължение да оказваме родителски контрол, за това с влизането в раздела вие потвърждавате, че сте над 18 годишна възраст. Бъдете коректни!

  Забележка: Възможно е екипът на AnimeS-bg.com да допусне грешка. Човешко е, тъй че ако се отнесете благонамерно и аргументирате позицията си, нещата могат да се оправят. Ако тръгнете "със сопата" да си решавате проблема с екипа или негови действия, начинанието ви граничи с 0% успеваемост.


  Ако за пръв път ползвате форум - добре дошли. :) Моля, прочетете 'Често задаваните въпроси (FAQ)'.

______________________
Last update: 20. 10. 2008 г.

Автор:  SayanMk [ Пет Юли 27, 2007 7:50 pm ]
Заглавие:  Пояснение относно почистването

Забележка относно почистването на теми в разделите. Следващата информация се отнася до потребителите, за да няма чудене какво и защо се извършва.

Правила за чистене :!:

 1. В общия случай:

  • Дискусии – чистене на 50 стр.
   • Смислени/забавни дискусии, в които преобладават ontopic мнения, ще се архивират и линкват в първото мнение на темите.
   • Теми, в които преобладава офтопикът и въпроси от сорта на 'Кога идва новият епизод?', ще се пращат директно в кофата.
  • Бързи въпроси/предложения – чистене на 10 стр. Мятат се в кофата.
  • "Kога за пръв път"~like теми нямат ограничение, тъй като всеки потребител поства само по веднъж. *Пример: ‘Как за пръв път се зарибихте по анимето?’
  • Фенскусионни игри, класации и дискусии актуални за времето си – 50 стр. След изчерпване на актуалността те се почистват/изпращат в кофата.
  • Spam, Flood, офтопици, неактуални вече мнения и въпроси, както и неподходящи постове, които са за друг раздел* се чистят веднага щом се забележат/натрупат. *Пример: дискутиране на дадено аниме в раздел за връзки, след като има раздел за общи дискусии.
 2. За раздел ‘Разни’ има изключение поради наплива на потребители там:

  • Дискусии – чистене на 70 стр.
  • Спам теми – чистене на 100 стр.
 3. Възможни са изключения и при модераторско решение може да се пренебрегне този ред.

Защо е нужно това правило? Защото тема от 50 страници се намира да я чете около 1 човек на 600 души. От другите 599, поне стотина се отказват да пишат в темата, тъй като им се вижда твърде стара/обсъждана или ги притеснява, че могат да повторят някой. А останалите 500 пишат вътре без да четат тези страници, което пък дразни 1000, които вече са писали някъде по този въпрос. Почистването не е случайно прилагана техника за актуализиране на форума ни. Ако имате проблем с правилото или нужда от разяснения, ползвайте настоящия раздел, за да се обърнете към нас.

Благодарим за вниманието. :)

Автор:  SayanMk [ Вто Авг 07, 2007 8:04 pm ]
Заглавие: 

Ок ето още една подсказка, защото виждам, че се нарушава правило I.4., без да го осъзнавате.

Тъй като линкове не са позволени - да речем има случай, в който някой потребител много иска да си намери сайт за зелени цветенца и иска линк. Този линк, ако го постнете в темата както е, има възможност да изгори. Да - по RQ е, но в крайна сметка може да бъде затрит след отговор, което е кофти за самото Ви мнение, нали така? Ето решението-> поствате едно "пратих ти го на ЛС ;) " и съответно - му изпращате линка на лично съобщение. :) Нито вие, нито той нарушавате - всичко цъфти и пее ^^'

Автор:  Morri D'in [ Пон Яну 28, 2008 5:07 pm ]
Заглавие: 

Този пост спокойно може да не го четете, тук е с цел да се изброяват промените, които сме правили ако има някой, който се интересува от това какво се е изменило с времето... : )

Основни промени по правилата на форума :!:

Подредихме правилата визуално по категории (Общи, Аватари/Подписи, Теми, Постове, Други), сортирахме ги, сляхме някои в 1 и т.н. с цел да ги направим по-ясни. Промените са твърде много, за да ги изброяваме всичките (съкратихме над 12 правила и нз и аз колко реда текст...). Ясно е, че са много - ама като са сортирани може да четете само това, което ви касае, а не да търсите из целия текст...

Update 1:

- Промяна по II. 2. Вече е изрично пояснено, че максималната големина на подписа не се ограничава само до картинките. //Aко имате 200 пискела висока картинка в подписа и отдолу 2 реда цитати това прави общо над 300 пискела и е забранено според правилата.

Update 2:

- Допоясняване на правилото за слагане на линк в подпис: II. 3. Реклама/линк към личен блог - ок, порно сайт - not ok. Реклами на забранени страници - not ok...
- леки козметични промени...

Update 3:

- Прибавено е ново правило - V. 4. Обърнете му внимание.
- козметични промени (те край немат ><)...


Update 4:
//Много ъпдейт стана, много нещо...

- Промяна по II.1. - максималната големина на аватарите е вече 180х180.
- Прибавено е нова препоръка - IV.3.2. (препоръка) < Преди беше като индивидуално правило в част от разделите, вече е официално за абс. всички раздели. //Препоръката не е толкова строга колкото правило, но все пак е хубаво да се спазва.
- Козметични промени да са по-кратки/синтезирани правилата, за кой ли път вече - нз.


Update 5:

- Промяна по правило I.5: Забранява се двойна, тройна и т.н. регистрация в сайта с цел гласуване/спам, включително и други опити за измама (избягване на временен бан, например). Подобни прояви ще бъдат безвъзвратно наказвани с вечен БАН не само за допълнителната регистрация, а и за "оригиналния" Ви юзър!


Update 6:

- Козметични промени.
- Промяна по правило V.4.: Когато имате коментари, забележки към модераторски решения, предложения за форума и сайта или въпроси относно правилата - моля, ползвайте настоящия раздел (Предложения, въпроси и проблеми) или се обърнете към съответния модератор. Екипът на AnimeS-bg.com си запазва правото да не обръща внимание на постове/теми на подобна тематика, които не са в този раздел или на ЛС и да ги възприема като спам.

Автор:  SayanMk [ Сря Ное 12, 2008 6:09 pm ]
Заглавие: 

Добавено е допълнително(повторно) правило, във връзка с разширяването на функциите на раздел "Хентай дискусии", а именно:

5. Посещаването на секция Hentai е забранено за непълнолетни! По закон това значи, че хора до 18 годишна възраст нямат право да посещават раздела. Екипът няма възможност да проверява потребителите си, нито е наше задължение да оказваме родителски контрол, за това с влизането в раздела вие потвърждавате, че сте над 18 годишна възраст. Бъдете коректни!

Автор:  Tra[n]ceR [ Нед Дек 28, 2008 10:52 pm ]
Заглавие:  Re: Правила на форума :!:

Мнения на шльокавица ще се трият без предупреждения.

Изключение може да се прави само за новите потребители с по 2-3 мнения!

Автор:  Tra[n]ceR [ Вто Яну 20, 2009 1:52 pm ]
Заглавие:  Re: Правила на форума :!:

Тъмните основни цветове за писане също са забранени. Вече имаме много скинове и е дразнещо да се използва цветен текст като основен във всеки пост.

Автор:  Tra[n]ceR [ Вто Сеп 21, 2010 2:18 pm ]
Заглавие:  Re: Правила на форума :!:

Промени:

1. Аватари - лимита за ширина и височина на аватарите се променя от 180x180 пиксела на 200x200 пиксела. Лимита за големината на файла остава 200 kb!

2. Подписи - лмита за ширина и височина на подписите се промена от 500x200 пиксела на 800x250 пиксела. Лимита за големина на файла се променя от 200 kb на 250 kb!.

Автор:  dadaadda [ Вто Яну 12, 2016 2:29 am ]
Заглавие: 

Лимита за аватарите вдигнат от 200kB на 400kB.
Лимита за подписите вдигнат от 250kB на 500kB.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/