Та... да почнем с гласуванията. Тази година пак нещо много анимета, много чудо. Щом искате да се изкажем като жури, на ви, обаче тази година няма да се обеснявам толкова.
Best Action -
Тоkyo Ravens ...
Като цяло екшъните бяха много зле. Или просто мен не ме грабнаха нещо(то поне 5 заглавия на всеки сезон и пак нищо). Чудех се много между Zettai Karen Children, Kill La Kill и Log Horizon (SNK беше прекалено слабо^^) ... но се спирам на
Тоkyo Ravens.
Best Comedy -
Servant x Service ...
Комедия, huh? Главно присъстват навсякъде... все пак знаете, че има хумор на всяко аниме(колкото и да е малко). От листчето не мога да си позволя да гласувам за Gin no Saji, тъй като на моменти му се губеше смеха. За Hataraku Maou-sama! , вярно мислех под заглавието много, колкото и е комедия, имаше си и своите минуси... та се спирам на
Servant x Service.
Best Drama -
Aku no Hana ...
Тук явно избора си ми остава
Aku no Hana, по простата причина, че единствената Драма, която исках да гласувам е няма, а тя е:
Little Busters!: Refrain. За разлика от останалите драми, които ги имаше, Акu No Hana предлагаше страхотна атмосфера с този грозен за повечето хора "арт". Nagi no Asukara има по-добри шансове за романс, не баш драма. А SNK, plz... dafuq u doing in Drama section.
Best Ecchi -
Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku o Ketsui Shimashita. ...
Ечи... Моята преценка за този жанр е, че трябва да съдържа повече "гола плът" и "комедия", отколкото всичко друго. Колкото и да ме боли имаше ечита, които не успяха да влезат в листчето, но поне се радвам, че всичко друго си е на място. Общо взето от всички тези анимета в списъка, не се сещам за нищо по-забавно и ечи, както при "
Вие му знаете името"(ей че дълго име са му сложили
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
). Това ми напомня, че останалите анимета които можеха да се преборят (Kill La Kill, Hyakka Ryouran: Samurai Bride, High School DxD New, Freezing Vibration), колкото и да присъства в тях ечи елементи и комедия, явно им липсваше нещо, че да не ми напраят добро впечатление.
Последно
WARNING: Не гледайте Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku o Ketsui Shimashita., преди да излязат BD риповете, ще съжалявате толкова, колкото и мен.
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Това аниме, което го прави
Best Ecchi... е само BD релийза му.
Best Fantasy/Mahou -
Magi ... Аха, дойдохме и на най-спорената категория^^. От всички тези в листата, гласът ми отива за
Маги отново.
Best Female -
Kuroki Tomoko (Watamote) ...
Общо взето всички момичета в списъка са ми много симпатични, но ще се спра на
Tomoko-chan, защото би било прекалено жестоко, ако бъде игнорирана и тук...
Best Male -
Hikigaya Hachiman (Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru) ... Тук нашите момчета от списака също нямат никакви грешки, като изключим Levi (иде ми да го пребия този).
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Но избирам Hachiman, защото е истински мъж, на който не му пука за останалите какво ще мислят те за него, докато защитава приятелите си.
Best Manga Adaptation -
Mushibugyou ... Няколко факта, които карат човек да се замисли върху
Mushibugyou:
Best Movie <!2012!> -
Evangelion Shin Gekijouban: Q ... Рядко се намира филм, който да ме радва много, а oт посочените в списъка нямам любим за 2012. Но при условие, че трябва да гласувам за нещо... би било
Evangelion Shin Gekijouban: Q, тъй като го очаквам от векове.
Best Mystery/ Horror -
Danganronpa: The Animation ... Да, тази година нямаме такава категория, по простата причина, че няма нужда от нея... но ако имаше, то тогава Danganronpa е моят избор.
Best OP/ED -
Free! OP1 /
ED1 ...
Покрай написаното от
dwigga:
Търси се най-добрата комбинация на начален и краен клип от аниме. Тук музиката не е единствения фактор. Видеото, ефектите и акцента на клипа към анимето също имат значение. И едно от най-важните неща е това и двата клипа да са хубави. Често само опенинга е добър, а ендинга е страшна боза или обратното.
И така... след хубавото обяснение на този човек, не намирам по-подходящо Combo от
IFree! в листата.
Best Fight Scene -
Trafalgar Law & Smoker vs Vergo (One Piece) То и едни велики битки... това е личен избор за мен.
Best Original Work -
Nagi no Asukara ... За съжаление малко заглавия изплъзнаха като добри за мен, в този брой спада Love Live! School Idol Project, Kill La Kill, Death Billiard. Kakumeiki Valvrave и Nagi no Asukara, a моят избор покрай тези е....
Nagi no Asukara. Тук арта и самата адаптация на анимето ме впечатли.
Best OST -
Log Horizon ... Тук опират нещата до вкус... та гласувам за
Log Horizon.
Best Romance -
White Album 2 ... Ой, ой, ой ^^, Имаме си много романтики тази година определено ->Golden Time, Kimi no Iru Machi, Nagi no Asukara и други. Вероятно за много хора Nagi no Asukara е изборът. Да, адаптацията е хубава, иматолкова сладки Мое момичета, но покрай романтиката предпочитам да има и по-нормалени неща -> да няма фантастика. Бих гласувал за Nagi no Asakura да бъде поне 2-ро място.
Best Sci-Fi/Mecha -
Kakumeiki Valvrave ...
Да си призная честно, в тази категория има толкова добри заглавия, че ме е яд понякога като трябва да гласувам за някое от тях (естествено липсва пак по нещичко). Като се огледам хубаво отново, явно ще се спра на Kakumeiki Valvrave, Suisei no Gargantia и Gatchaman Crowds. За всички останали заглавия ми е кофти, тъй като в тях все липсва нещо (например Mecha). Щом категорията е Sci-Fi/Mecha, като цяло горните 3 заглавия са идеални за тази категория. Но ако ще избирам между тях, би било Kakumeiki Valvrave, защото беше единственото интересно от начало до край.
Best Sequel -
Kuroko no Baske (2013) ... Продължение... ух това е една от най-ценните категории, които един аниме фен може да очаква... да види любимото си аниме с 2ри-3ти сезон например. За да не почвам пак да философствам, като някои форум маниаци, този път ще бъда кратък...изборът ми е Kuroko no Baske. Като все още ме е яд за Hajime no Ippo: The Fighting! - Rising, Magi: The Kingdom of Magic и Monogatari Series: Second Season.
Best Short -
Death Billiards ... Тук честно казано за мен всичко е пълна простотия:doh:. Това не променя факта, че ги изгледах, само и само за да избия бройката за годината... Покрай всички от листчето ми беше най-забавно да гледам
Death Billiards и Corpse Party, но ще дам вота си за Death Billards - като за short аниме бе идеалното.
Best Slice of Life -
Tamako Market ...
Заглавията тук са много свежи, от друга страна също е много трудно да си избера една от тях, но като говорим за Best Slice of Life, това ще бъде определено сладкия живот в
Tamako Market.
Best Song -
Maon Kurosaki - "X-encounter" (Tokyo Ravens) ... Пак опряхме до личен вкус, ето и моят:
Maon Kurosaki - "X-encounter" (Tokyo Ravens)
Best Sports/Other -
Love Live! School Idol Project ... Господи, вече сме и на спорт/други... да минем това и съм "free" почти
![=))](./images/smilies/=)).gif)
Виждам много заглавия, наистина подходящи за таз годишният Best Sport или пък само Others(само едно заглавие имаме тук) ... Значи за мен, след като ще се гласува за точно определената категория, а хубава смесица от типа Sport/Others за мен няма в листата, тъй че вотът ми ще отива естествено за нещо различно този път от всички спортни анимета, а то е
Love Live! School Idol Project (idols/music). Напоследък гледам най-различни жанрови анимета, от които започна да ми се променя преценката към останалите нормални жанрове като: спортни или екшън. Този пък реших да гласувам за нещо различно от обикновенните спортни анимета, които ни се предоставят всяка година. Затова и избрах
Love Live!, като най-добро от категория "Others". Дам, наистина си заслужава да се види анимето.... има приятна атмосфера, хубав арт/музика и сладки МОЕ момичета. Иначе за Best Sport бих добавил Hajime no Ippo и Kuroko no Basket.
Best Longoing -
One Piece ....Ами знаете как е, един е фен на Филаритко, друг на Белината, а трети на Парчето.
П.С. Вече има и още нови допълнения към тази листа, но веднъж като си хване човек любимо аниме... трудно се променя избора му (дори след години). Като наркоманията е.
Best Anime of 2012 -
Magi: The Kingdom of Magic ... Имаше толкова добри заглавия(мои фаворити), които исках да гласувам... но ще се спра на Маги, защото го заслужава.
Best Pairing -
Megumi and Taishi (Servant & Service) ...
Избирам за най-добра двойка
Mary Stuart x Tenzou Crossunite от Horizon II. Бяха наистина много сладка двойка.
Biggest Disappointment -
Amnesia ... Тук не знам какво да кажа, очаквах много повече от това аниме(поне заради заглавието звучи обещаващо)... но се оказа пълно разочарование.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
eath:
Съжалявам, че ви отнемам толкова от вашето време... прочитайки моите романи - писани 4-5 часа.