Дата и час: Вто Фев 11, 2025 4:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 5 [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 6:55 am 
Аватар
Всепризнат Спамър

Предлагам, номинираните в Best Sequel да не се изкарват от категорията Best Manga Adaptation, защото двете нямат нищо общо

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 4:04 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

thefolenangel написа:
Предлагам, номинираните в Best Sequel да не се изкарват от категорията Best Manga Adaptation, защото двете нямат нищо общо

Така или иначе няма да се вадят... :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 10, 2008 11:01 pm 
Аватар
Sky King

spiralkinda написа:
....и кучетата да ни се смеят да се промени аниме годината от първи януари - 31ви декември, на 30ти септември- първи октомври. Съгласете се с мен, че едно е да пускаш кон с, който има 26 дължини пред себе си и друг с 12. Поне за всеки аниме фен е ясно, че есента пускат по-силните анимета. С риск да се повторят някои заглавия догодина и да ни се смеят, според мен ще е по-добре. Примери с пренебрегнати ессени заради тия награди - бол.

Подкрепям до някъде, макар и моето предложение да беше малко по-различно.
Ghostbuster-public chat написа:
И друго ,което смятам че трябва да се промени - филми, OVA и тн, които са започнали в края на миналата година по регламент нямат никакъв шанс да влязат нито в миналогодишните(понеже не са преведни тогава, излизат през мн време, невъзможност от 1 еп да се прецени качеството и тн.), нито в тазгодишните награди .Така реално се получава една времева дупка в която те изпадат без да могат да бъдат оценени(както щeше да стане с MF например).
Аз предлагам например да се добави категория за най-добър филм/OVA в която да могат да се включат и анимета започнали от края на миналата година, които са продължили през тази, или да се позволи по стриктна преценка на журито да бъде включено някое заглавие започнало от миналата година, но с излезли повече епизоди през тази - като например Strait Jacket.
Проблемът тук е че не може все пак да се сложат заглавия съвсем от миналата гоина, понеже ще стане ужасна какафония - по тоя въпрос шефа си е прав.И все пак мисля че трябва да помислим още малко над формулата, още повече че прецедента(макар и основателен) с Macross F е налице, така че ако не се попроменят нещата може би и той трябва да отпадне, въпреки подкрепата ми за него и това че той реално почва април 2008 :? Разбира се ще е доста тегава работа с промяна на регламента и може би не си струва загубеното време - особенно по категоряита с филмите където ще настане голям цирк с онова предложение от чата за 2те години.
St J го давам като пример ,не като предложение ;)

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 6:49 am 
Аватар
Цар Алко

[quote="Darkprince"]+ Няколко предложения:
- За категория Jury’s Last Year Missed Choice - това ще/да важи само за журито и не оказва влияние върху останалите номинации; от името на категорията става ясно - да се даде акцент на наистина стойностни анимета, които сме пропуснали от миналата година (било то че били преведени по-късно или поради друга причина; напр. Franz Kafka's A Country Doctor); за доизкусуряване има, така че ... ???
Подкрепям идеята.

- Категорично против съм ROSARIO + VAMPIRE да стои в manga adaptation номинациите. Това аниме е срам и позор за средняшка манга като Rosario-то. Единствено по нея е запазено имената на героите + историята с човеку дето попаднал на грешното място. Почти всичко друго е тотално различно. AsAA голям автогол ще си вкара с тази номинация. :shock:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 9:39 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Формулата с филмите вече е измислена;
Макросс Фъ, не разбрахте ли, че не съм го гледал и за това го обявих за 07 просто от първия ми поглед в анн =/ Анимето е 2008, превюта не се броят, докога ше ме карате да се поправям =/ И ще бъде вкл. в категорията си, щом от вас има подкрепящи го..

R+V колкото и да е злест, бе дискутирана манга мин.год. и дискутирано аниме тази година. Няма да се махне от МА.

На по-предните постове, които са по-глобални, ше отговарям като тръгна да нанасям промените...
DL категорията, само да поясня, е важен акцентът над ежедневния живот на Х. Например- НатсумеЮууджинчоу, ако не се обръщаше ТОЛКОВА мн внимание на йоокаите, а на училищния и домашен живот на героя - щеше да си е дейли лайф.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 1:47 pm 
Аватар

Според мен xxxHOLiC Kei е за Best manga adaptation
Като гледам сте го извадили :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 4:36 pm 
Аватар
The No-Goodnick

CaBa написа:
Life
~ Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora
~ Chi`s Sweet Home
~ True Tears
~ Special A
~ Hidamari Sketch x 365
~ Hyakko 2
~ Kyou no Go no Ni
~ Ookami to Koushinryou 2
~ Zenryoku Usagi
~ Candy Boy
~ Kannagi

- Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto
- Ookami to Koushinryou
- Kannagi

просто с Fantasy нещо не ми се връзва тоя D.Life :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 8:34 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

М, ти заради фентъзито в тях(10%) ли гледаш въпросните анимета ...
Zenryoku usagi & chi's sweet home как ти се връзват тогава, или Special A, дето сички бяха superman..

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 8:52 pm 
Аватар
The No-Goodnick

аз си ги гледам просто, защото са ми интересни :lol:
, а за 3-те споменати немога нищо да констатирам, защото не съм ги гледал :whistle:

П.П. Иначе на мене верно от мойта гледна точка всичко що има някакъв викшън или доза фастастика не се връзват с ежедневието(просто не познавам никой на който такива работи да са му част от ежедневието и по това се водят мойте разбирания ><)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 11, 2008 10:44 pm 
Аватар

Като гледам всички обсъждате животоумъртвяващи въпроси, защо да не се включа с излишни :Р
Тези двойки след някои анимета какво означават? Че анимето е с две номинации /без BA, MA и OW/ и че са с подгласна категория? <<""
@da.... В фентъзи категорията спада анимето изпълнено с много магии/фантасмаголии, които влият в/у характерите на героите, сюжета и т.н. и на 90% се отхвърля човешкото XD и в повечето случаи живеят в извънземен свят.

# В Kannagi и Mahoutsukai, анимета базирани съответно на богове и магиосници, героите живеят като простосмъртните, чрез човешки инстинкти бла-бла-бла... затва са идеални тук.
# Ооками е по-сложно, защото щеше да му подхожда и Adventure, дори повече от Daily Life, защото не всеки попада в затвор, търгува с различни валути, всe приключенски преживявания.
# True Tears е чист Romance/Drama, имаше моменти на Life, но са съвсем кратки, колкото да не товарят постоянно зрителя с тревогите.
# Nijuu Mensou no Musume да се премести от Horror/Mystery. Съгласен съм, че мистерията присъства, но не беше главната идея на анимето. Няма нужда да кажа за Horror. В голяма част от времето, към 1/3, всичко се развиваше в оптимистично и весело настроение. Много пътувания и битки засенчват историята покрай професора и самоличността на 20 лица. ->Action/Adventure, Колкото и много номинета да има.
# To Aru Majutsu no Index няма смисъл да е в Best Anime, радостта на народа идеше от фенсървиза в образа на Index.

Не, че отхвърлям идеята за OW и MA, но с тях съвсем се заприлича на наградите Оскар :/ /which I think does not quite matter/

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 5:28 pm 
Аватар

spiralkinda написа:
Darkprince написа:
+ Няколко предложения:
- За категория Jury’s Last Year Missed Choice - това ще/да важи само за журито и не оказва влияние върху останалите номинации; от името на категорията става ясно - да се даде акцент на наистина стойностни анимета, които сме пропуснали от миналата година (било то че били преведени по-късно или поради друга причина; напр. Franz Kafka's A Country Doctor); за доизкусуряване има, така че ... ???
Подкрепям идеята.

Според мен идеята е много добра.Трябва да се включи и Kara no Kyoukai
Идеята за Best Support or Villian male character и Best Support or Villian female character също ми харесва.
Искам някой най-после да каже какво мисли за идеята xxxHolic:Kei да отиде при най-добра адаптация.Просто като гледам какво е включено в тази категория ми става лошо :puke:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 13, 2008 7:39 pm 
Аватар

Има причина xxxHolic:Kei да не влезе в най-добра манга адаптация...
1/xxxHolic:Kei не надминава с много предшественика си, който е получил каквото е получил /дори и да е нищо о.о/. Въпреки привидно по-ниската конкуренция, Kei е само продължение и не може да се разглежда като отделно аниме.
2/решено е, че ако аниме е в sequel не може да е друга де //то май е следстие от 1/, но нищо ^^'''

Идеята за вкарването на Kara no Kyoukai мисля, че се отлага, защото се падат филми частите му. А наградите за филми ще се разглеждат по-късно, когато излезнат всичките /или повечето/ от тях на DVD /т.е. са достъпни за аудиторията/.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 13, 2008 7:42 pm 
Аватар
Цар Алко

демек никога :drop: :hotl:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 13, 2008 8:47 pm 
Аватар

hellraiser написа:
Според мен xxxHOLiC Kei е за Best manga adaptation

+ Подкрепям hellraiser. xxxHOLiC: Kei е с една идея по-добър от предшественика си.
ANN написа:
XXXHOLiC (TV)
Seen in part or in whole by 2426 users, rank: #183
Median rating: Very good
Arithmetic mean: 8.0136 (Very good+.01), std. dev.: 1.4829, rank: #405
Weighted mean: 7.8697 (Very good-.13), rank: #454
Bayesian estimate: 7.86721 (Very good-.13), rank: #285
XxxHOLiC: Kei (TV)
Seen in part or in whole by 705 users, rank: #706
Median rating: Excellent
Arithmetic mean: 8.3944 (Very good+.39), std. dev.: 1.2658, rank: #199
Weighted mean: 8.2706 (Very good+.27), rank: #192
Bayesian estimate: 8.25364 (Very good+.25), rank: #108

Въпреки отвъртителната анимация в 3-ти епизод, точно в xxxHOLiC Kei е climax-a на историята.
Което не мога да кажа за BotI:
evilduke написа:
... обаче когато трябва да правят чужди проекти и като си вкарат собствения стил не става както трябва...

Точно. BotI е разочарование за мен (+Morridin и nem13).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 13, 2008 9:37 pm 
Аватар

Една от причините xxxHOLiС Kei да заслужава да отиде при най-добра адаптация е факта че там вече са вкарани ужасии като Boti , които направо заслужават да им се даде някаква анти-награда.Отделно от това анимето е наистина много добро .

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 5 [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]